Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Snelrestauratie

Groene McDonald

19/01/2018

McDonald’s gaat voor groen. De fastodketen lanceerde het voorbije jaar al enkele vegetarische alternatieven, maar veganisten bleven tot nog toe in de kou staan maar zo in Finland. Nu heeft de fastfoodketen er ook een veganistische burger en frietjes op zijn menukaart geplaatst. Voorlopig is het veganistische menu wel enkel als proefproject in Finland verkrijgbaar. Maar uitbreiding naar andere landen is niet uitgesloten. De fastfoodketen lanceerde een veganistisch menu, met frietjes die in plantaardige olie gebakken worden en een veganistische burger, gemaakt op basis van soja en belegd met sla, tomaat, pickles en een veganistisch sausje. Al jarenlang probeert McDonald’s te benadrukken dat het ook gezonde producten serveert en zijn best doet om duurzaam te werken. En daarbij schakelt de Amerikaanse fastfoodketen nu opvallend een versnelling hoger. McDonald’s, dat wereldwijd 37.000 restaurants uitbaat, belooft ook om tegen 2025 alle verpakking 100 procent recycleerbaar te maken. Nu gebeurt dat nog maar in 10 procent van alle McDonald’s-restaurants. Over zeven jaar moet dat 100 procent worden, kondigt de duurzaamheidsmanager Francesca DeBiase aan. Zowel in Europa als in de groeilanden kampt McDonald’s al jaren met een verouderd imago, dat niet aansluit bij hedendaagse waarden als duurzaamheid, gezondheid en authenticiteit. Ingrediënten van lokale producenten, afvalrecyclage, waterloze urinoirs, groenten en fruit in de Happy Meals en straks zelfs afvalscheiding, recyclage van frituurolie, zonnepanelen en een oplaadpaal voor elektrische voertuigen... aandoenlijk is het, hoe een fastfoodinstituut als McDonald’s zich inspant om duurzaam, groen en gezond uit de hoek te komen. (JV)

.



Algemeen

Vork in Kortrijk

19/01/2018

Begin april opent aan Doornikse-tunnel te Kortrijk ‘Vork’. Het sociaal restaurant zal ook gebruikt worden als een nieuw opleidingscentrum voor keuken- en zaalmedewerkers en hulpkelners. Vork komt in de ex-tapijtenzaak Gheysens in de Doornikse-straat. Werkatelier Constructief en Stal 13, een opknapperij die kwetsbare mensen zonder werkervaring activeert, zorgt voor de gezellige sfeer. Zo zijn er tafels uit oud parket, die werd gevonden in de ex-tapijtenzaak. Er zullen lampenkappen zijn oude rioolbuizen in steen en een toog vol afgedankt keukenmateriaal, zoals potten en pannen. Vork krijgt dus een industriële look, met respect voor het verleden van het pand. ‘Vork’ wil per jaar 52 keukenmedewerkers en 24 zaalmedewerkers en hulpkelners opleiden worden. Met als werkgebied Zuid-West-Vlaanderen en het zuiden van Oost-Vlaanderen zoals Oudenaarde en Zulte. Het opleiden gebeurt samen met het OCMW, de centra voor volwassenenonderwijs Vivo en 3 Hofsteden, VDAB en Mentor. Die dienst begeleidt onder meer mensen die moeilijk aan een job raken. (JV)



Wedstrijden

Young Chefs

19/01/2018

In het Flanders Food Faculty trainingscentrum in Harelbeke is de selectie jonge chefs van het National Culinary Team bekendgemaakt. Het team van acht jonge chefs in opleiding mag in november naar de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup in Luxemburg. Het is de eerste keer dat België mag deelnemen aan dat vierjaarlijkse kookconcours. Alle hotelscholen werden aangeschreven om deel te nemen aan het traject voor de National Culinary Team. Snel bleven ze over met 22 kandidaten. Dat werd teruggebracht tot 11 geselecteerden. Na de wedstrijddag werd dat herleid tot acht na definitieve selectieproeven en een professionele jurering door recensenten en koks, onder het toeziend oog van nationaal bondscoach Jo Nelissen. Op één uizondering na werd het vooral een West-Vlaams onderonsje. De acht geselecteerden komen onder meer uit de Brugse scholen Spermalie en Ter Groen Poorte, het Koksijdse Ter Duinen en Stella Matutina uit Brakel. (JV)



Algemeen

Exit Hertog Jan

15/01/2018

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat meldde het duo. De Mangeleer en Boudens namen Hertog Jan in 2005 over, toen het nog een brasserie was. Een jaar later verwierven ze hun eerste Michelinster. De tweede volgde in 2009, de derde in 2011. Nu gaan ze dus nog een jaar door met Hertog Jan, maar op 22 december 2018 verwelkomen ze hun laatste gasten. Daarmee verliest West-Vlaanderen na De Karmeliet alweer een driesterren restaurant. Gert en Joachim geven aan dat ze hopen op “meer flexibiliteit om onze agenda en ons werk anders te organiseren”. “We beleefden unieke momenten, ontmoetten inspirerende mensen, maar we hebben ook veel gemist en opgegeven. We willen graag, zo nu en dan, eens genieten van kleine dingen: de kinderen ophalen aan school, ‘s avonds met zijn allen samen eten, wat meer tijd om te tennissen.” Bedoeling is om na Hertog Jan het bistroconcept ‘L.E.S.S. by Hertog Jan’ (Waarbij L.E.S.S. staat voor ‘Love. Eat. Share. Smile.’) verder uit te bouwen. Bovendien wil het duo doorgaan met topgastronomie onder de noemer ‘M.O.R.E. by Hertog Jan’.  Maar niet in de traditionele setting van een restaurant en enkel op de momenten dat wij er zin in hebben”, klinkt het. Het duo kijkt met veel energie en ondernemerszin naar de toekomst en maakt al volop nieuwe plannen. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven

De Neve Roomcentrale (Kuurne) en Horeca-Totaal (Brugge/Oostende) starten samenwerking

12/01/2018

De Neve Roomcentrale en Horeca-Totaal sloten recent een samenwerkingsakkoord. Daarbij bundelen ze de krachten voor de verdeling van hun producten naar het brede horecakanaal.

De Neve Roomcentrale in Kuurne is zeer bekend als producent en verdeler van zuivelproducten. Het bedrijf produceert room onder eigen naam, maar verdeelt naast het eigen merk ook alle grote zuivelmerken aan verschillende sectoren.  Horeca-Totaal, met vestigingen in Brugge en Oostende, biedt naast internationale producten ook een rijk assortiment van artisanale, lokale, duurzame en innovatieve producten. Ruim 85% ervan vindt zijn weg naar de horeca in West- en Oost- Vlaanderen en ook de provincie Antwerpen. De overige 15% is bestemd voor ziekenhuizen, scholen en diverse instellingen. 

Horeca Totaal verrijkt zijn zuivelafdeling met de producten van De Neve Roomcentrale en zal daarbij instaan voor de logistiek naar het cliënteel van De Neve. Door deze samenwerking kan Horeca Totaal de zuivelproducten aanbieden aan competitievere prijzen. 

Dirk De Neve, zaakvoerder van De Neve Roomcentrale, en Roderick D’Hoore, zaakvoerder van Horeca-Totaal, zien hun samenwerking als een schoolvoorbeeld van een win-win. Beide bedrijven kunnen nog sterker focussen op hun sterktes en zo hun klanten beter bedienen. De samenwerking heeft ook geen negatieve consequenties voor de tewerkstelling.



Hôtellerie

Ombouw voor Gentse Reylof

12/01/2018

Op 9 juli a.s., net na Gent Jazz, sluit Sandton Grand Hotel Reylof in Gent de deuren om deze op 8 oktober, vlak vòòr de aanvang van het Gentse Filmfestival, opnieuw te openen als Pillows Grand Hotel Reylof, een nieuw boetiekhotel na een volledige gedaanteverwisseling. Tijdens de zomermaanden wordt het ganse hotel – met uitzondering van het beschermde deel – volledig verbouwd, waarbij felle kleuren en drukke patronen worden omgeruild voor ingetogen luxe in 158 kamers. Bovendien verdwijnt de traditionele onthaaldesk. De hotelgasten worden bijgevolg verwelkomd in ‘The Living’ op de eerste verdieping. Terwijl de gasten een hapje of drankje nuttigen, wordt hun bagage naar de kamers gebracht en worden de nodige documenten ingevuld. De klassieke receptionist(e) kent dus ook een gedaanteverwisseling en wordt gastheer/vrouw. Op termijn wordt in- en uitchecken trouwens volledig elektronisch. Ook wordt ‘LOF’, het restaurant van het hotel, onder handen genomen. Het afgelopen jaar behaalde LOF een goed rapport met een 12 op 20 van Gault & Millau.maar een ster is het streefdoel. Vandaar dat het restaurant kleiner wordt en één kok zich alleen met LOF bezig gaat houden. De vrijgekomen ruimte wordt dan weer een vergaderzaal uitgerust met de modernste technologie en plaats voor honderd personen. Buiten komt er tevens een oranjerie waar gasten kunnen lunchen. Reylof zal zo nog meer gaan schitteren aan de Gentse horeca-kroon. (JV) 



Algemeen

Ieper in de NY Times

12/01/2018

De prestigieuze Amerikaanse krant New York Times zette Ieper in de lijst van '52 places to go in 2018'. De NY Times stelde een lijst op met 52 plaatsen die je in 2018 moet bezoeken, eentje voor elke week. En tussen onder meer Fiji, Oslo en New Orleans, prijkt daar dus ook Ieper tussen. De enige Belgische notering in de lijst trouwens. De krant beschrijft de stad als een overlever van WOI, 100 jaar later. De NY Times raadt aan Ieper te bezoeken op 11 november, wanneer de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand er zal worden herdacht. Een bezoek aan het In Flanders Fields Museum en de Last Post aan de Menenpoort staan genoteerd als 'niet te missen'. Over de horeca in Ieper wordt niet of weinig gesproken maar die zal wel zijn graantje meepikken. (JV)



Vacatures

Hotel - restaurant - tea-room Bloom (Diksmuide) zoekt chef-kok
24/05/2017

De jobinhoud omvat o.a.: menu’s opstellen en gerechten uitdenken, de bereiding van de gerechten superviseren, het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren, de voorraad opvolgen, ....

Een vijftal jaar ervaring is een must.

Indien interesse vind je de volledige vacature via  https://www.facebook.com/BloomDiksmuide/posts/1875066159398867


Sales Representative Horeca
25/04/2017

Sligro Food Group, sinds 2016 ook in België actief door de overname van JAVA Foodservice, wil  haar beproefde groothandelsformule verder ontplooien in België, te beginnen in Vlaanderen.
In het kader van de opstart en de uitbouw van Sligro België zijn we op zoek naar een gedreven (m/v) Sales Representative Horeca, een gedreven commercieel talent voor de uitbouw van diverse regio’s.


Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com