LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 273


Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Life: kleinschalig maar sfeervol

Gisteren sloot Horeca Life te Brussel de deuren. Een driedaagse vakbeurs die niet de titel van grootse beurs met zich zal meedragen maar kleinschaligheid kan ook voor de nodige gezelligheid zorgen.

 

Er was de nogal nadrukkelijke aanwezigheid van horecagroothandel Metro die verse producten in de kijker plaatste maar ook streekproducten, snacks en de huisproducten Horeca Select en Rioba. Verder tijdens Horeca Life ook aandacht voor innoverende en vernieuwende producten zoals de M2M maatwerkfornuizen van Electrolux thermaline. De nieuwste trend Gin kwam dagelijks aan bod tijdens de British Gin & Tonic Tasting . Originele manieren om Gin te serveren en daarbij de juiste tonic in te schenken kwamen uitvoerig aan bod.

De Union of Belgium’s Bartenders  zorgde voor de nodige animatie en er was de Koffiecocktailwedstijd.

 

 

 

 

Wie het juiste bier bij de bijpassende gerechten wil serveren kon terecht op de workshop Zythologie.

 

 

 

Centraal stonden de talrijke wedstrijden die op de nodige professionele en publieke belangstelling konden rekenen.

 

Zondag was er de wedstrijd van Beste Keukenhulp . Deze wedstrijd werd gewonnen door Nils Dedier die zijn opleiding volgde aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge en reeds ervaring opdeed bij De Jonkman en De Karmeliet.

Hij mag alvast mee met Peter Asaert chef in Kasteel Viteux in De Pinte die maandag de wedstrijd voor de Belgische selectie voor de finale Bocuse d’ Or wedstrijd won. Bovenstaande winnaars (chef & commis) zullen België vertegenwoordigen op de Europese finale in Stockholm begin mei 2014 om dan hopelijk door te gaan naar de finale in Lyon in januari 2015.

 

De Brussels Hotels Association organiseerde op de laatste dag voor de tweede maal de verkiezing van het beste broodje club van de Brusselse hotels onder de naam Club Sandwich.  Vijf hotels namen deel aan de wedstrijd die een heel hoog niveau haalde. Het was het Sheraton Brussels Hotel met zijn “Club sandwich Passion Terroir”, bereid door Mohamed Zanu, onder toezicht van Christian Tirilly die met de eerste prijs kon gaan lopen. Deze wedstrijd laat een nieuwe wind waaien over deze klassieker binnen de hotelgastronomie en zet daarbij de creativiteit en het culinaire talent van de koks uit de hoofdstad in de verf.

 

 

 

 

Als kers op de taart was er de Ster van de Belgische Keuken, georganiseerd door de Meesterkoks van België . Deze wedstrijd, die  jonge en getalenteerde chefs in de kijker wil zetten, werd gewonnen door Grégory Gillain (Provincie Namen) die het in de finale haalde van Maxime Collin (Brussel). De Ster van de Belgische Keuken is een initiatief van drie bekende sterrenchefs: Pierre Wynants (ex-Comme Chez Soi), Frank Fol (ex-Sire Pynnock en voorzitter van de Meesterkoks van België) en Christophe Hardiquest (restaurant Bon Bon). Voor de finale van de wedstrijd bereidde elke kandidaat een hoofdgerecht met bier en een dessert met chocolade met aangereikte producten.  

 

 

 

 

Horeca Life ontving dit jaar 5.737 bezoekers, een mooi en aanmoedigend aantal in het licht van de nieuwe formule van dit jaar, die er vooral op is gericht om zowel tevreden bezoekers als exposanten te hebben. De exposanten toonden zich zeer enthousiast over de kwaliteit van bezoekers. In tegenstelling tot vorig jaar, toen zowel de professionelen als het groot publiek welkom waren, werd bewust gekozen om de beurs 100% professioneel te houden. Er wordt dan ook van een overgangseditie gesproken. Horeca Life  heeft de ambitie om een plaats te verwerven op de kaart van de professionele beurzen in België, al zal er links en rechts nog wat moeten bijgeschaafd worden aan de organisatie.  (JV)

 

 

 



by communitysoft.com