LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
The Jane restaurant van Sergio Herman

Het heeft op zich laten wachten maar de definitieve naam van het nieuwe Antwerpse restaurant van  Sergio Herman en zijn collega Nick Bril in Antwerpen is bekend. De werknaam was La Chapelle maar uiteindelijk zal het ‘The Jane’ worden. De food- en cocktailbar die in hetzelfde restaurant zit, gaat The Upper Room Bar heten. In deze bar zullen naast cocktails ook kleine en snelle gerechten geserveerd worden. Deze worden achter de bar bereid. Eind januari 2014 is de opening gepland. De fictieve dame, Jane, heeft dezelfde eigenschappen als ons restaurant’, zegt  keukenverantwoordelijke Nick Bril in het officiële persbericht. ‘The Jane is chic, sensueel en spannend maar heeft een donker rock-‘n-rollrandje. Net zoals onze droomvrouw.’ (JV)

 



Algemeen
Valalain failliet verklaard

De firma bvba Valalain uit Ingelmunster die het  bekende restaurant Bina Canar uitbaat, werd failliet verklaard. Horeca-uitbater Alain Vandesande die al jarenlang een spoor van horeca exploitaties, zonder groot succes, naliet in West-Vlaanderen  verhuisde onlangs naar Tenerife. Hij was ook eigenaar van Dell‘Anno en Beau 'M die hij beiden van de hand deed en hij zette ook De Gekruide Verbeelding in Meulebeke te koop. Hij onderhandelde met zijn vennoot over de verkoop van Bina Canar maar neen dus. Er waren op het moment van het faillissement drie mensen in dienst. Er zijn dus duidelijk nog cowboys in de horeca die er in slagen andere mensen mee te sleuren in hun zogenaamde megaprojecten. (JV)



Algemeen
De Baliekouter krijgt nieuwe horecauitbating

Na hun onfortuinlijk avontuur waarbij hun Jardin de Provence in de Stationstraat in Waregem uitbrandde, kunnen  Mieke Vervaecke en Paul Windels hun horeca ervaring verder etaleren in De Baliekouter in Wakken. (JV)



Algemeen
Ontevredenheid bij horeca werknemers

Jobat onderzocht het salaris en de tevredenheid van 36.000 Belgische werknemers. We zijn tevreden tot zeer tevreden met onze jobinhoud. Ook zijn we meestal erg te spreken over onze werkgever. Dat positivisme stopt abrupt als het gaat over loon naar werken. Dan vindt plots een meerderheid (52%) dat de logica tussen het loon dat ze krijgen en de prestaties die ze daarvoor moeten leveren, zoek is. Die ontevredenheid is het grootst in de sectoren die gemiddeld het slechtst betalen: horeca (64%), toerisme (63%), textiel (61%). Waarom weer de horeca? Ligt het aan de werkgevers of de werknemers?  (JV)



Algemeen
Oudenaarde wil Fair Tade

Oudenaarde doet zijn uiterste best om als Fair Trade –gemeente erkend te worden. Aan drie van de zes criteria om erkend te kunnen worden als Fair Trade-gemeente voldoet Oudenaarde al. Maar ook de middenstand en vooral de horeca zal nog een tandje moeten bijsteken. (JV)



Algemeen
Gouden Palm voor Balls & Glory

Op 3 oktober werden voor een ruim publiek de International Leaders Club Awards uitgereikt. De Gouden Palm voor het meest innovatieve restaurantconcept ging naar Wim Ballieu. Leaders Club is een organisatie die sinds 2007 elk jaar het meest innovatieve restaurantconcept in Frankrijk, Duitsland, België, Rusland, Oekraïne, Turkije en Zwitserland bekroont. In Antwerpen konden bijna 300 gasten uit binnen- en buitenland stemmen op hun favoriete concept. Uit 7 verschillende landen werden 9 restaurantconcepten geselecteerd. Naast Balls & Glory uit België stonden ook Boco (Parijs), Brandtner und Seite Leite (Salzburg), Dr.Thompson (Düsseldorf), Gifts of Nature Wagon (Moskou), Le Camion Qui Fume (Parijs), Loft Five (Zürich), Ribambelle (Moskou) en Tavernetta (Odessa) op de lijst. Wim won nipt van het Russische concept Ribambella. In dit restaurant zijn kinderen koning. De derde plaats ging naar Boco uit Parijs. Het internationale publiek vond het concept van Wim origineel en het ziet er naar uit dat een internationale weg is vrijgemaakt. Nationaal bewees de Gentse chef al dat zijn concept een succes is.  Na zijn vestigingen in Gent en Brugge, opent Ballieu weldra een Balls & Glory in Antwerpen. Ondertussen werkt de chef mee aan een nieuw teelevisie programma op Eén waarbij op zoek gegaan wordt naar creatief ondernemerschap. Wim zal daarbij alles wat met food en horeca te maken heeft voor zijn rekening nemen. (JV)



Algemeen
Dreams zorgt voor nieuwe feestzaal

Even zag het er naar uit dat Hoeilaart zonder feestzaal zou vallen na de sluiting van Zaal Lindenhof binnenkort. De familie Yaramis en Dirk Jacquet hebben echter het roer kunnen omgooien. 'Dreams' is de naam van hun nieuw muziek, eet en drinkcafé aan de  Groenendaalsesteenweg. De zaak bevat naast eethoeken ook een  dansvloer. Het is de bedoeling om aan het bestaande ook nog een feestzaal te bouwen. (JV)

Lees meer ...

Algemeen
Voor terrassen in Lennik moet voortaan betaald worden

De gemeente Lennik voert een nieuw terrasreglement in. Voortaan moeten horeca-uitbaters betalen voor een terras. De gemeente stelt dat iedereen gelijk voor de wet moet zijn, aangezien ook betalend parkeren is ingevoerd. De horeca-uitbaters zijn niet opgezet met het nieuwe reglement. (pvo)



Algemeen
Izegem, Roeselare en Hooglede willen actie tegen Albanese maffia

De burgemeesters van Izegem, Roeselare en Hooglede roepen de hulp van de provincie West-Vlaanderen in voor een actie tegen de Albanese maffia. Die zou het uitgangsleven in de gemeentes in de greep hebben. Horeca-uitbaters zouden afgedreigd worden. (pvo)



Algemeen
Zemst zet starterbrochure voor horeca-uitbaters online

De gemeente Zemst heeft op haar website een startersbrochure voor horeca-uitbaters gezet. Het gaat om een brochure in samenwerking met Horeca Vlaanderen en de VVSG, met steun van het Agentschap Ondernemen en VIA. Met de brochure wil de gemeente starters in de horeca op de goede weg zetten. (pvo)



Algemeen
Recordaantal faillissementen

Vorige maand gingen er in ons land 1.332 bedrijven over de kop. Het is een triest record. Nog nooit gingen er op 1 maand tijd zo veel bedrijven failliet. De teller staat volgens Graydon na 9 maanden op 8.904 faillissementen of 12 % meer dan dezelfde periode als vorig jaar. Gevreesd wordt dat we dit jaar 12.000 faillissementen zullen moeten optekenen. Dit keer vallen de klappen vooral in de bouwbedrijven en de garagesector. In de horeca wordt ‘slechts’ een toename van faillissementen van 6 % opgetekend. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij Haacht op buitenlandse markten

Brouwerij Haacht, heeft de voorbije weken haar eerste leveringen bier zien vertrekken naar de Verenigde Staten en Azië.  Er werd in het verleden wel occasioneel bier van de brouwerij verkocht in Amerika maar nu gaat het zowel in Noord-Amerika als in Azië om structurele samenwerkingen van meerdere jaren. De producten zullen in eerste instantie beschikbaar zijn in winkelketens in de VS. Maar de brouwerij hoopt op korte termijn ook in Canada aanwezig te zijn. In Azië werden gelijkaardige overeenkomsten gesloten met lokale partners. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Bier voor Lokerse Feesten

De Lokerse Feesten mogen in 2014 een verjaardagskaartje van 40 jaar aan hun affiche hangen. Meer dan een reden om exclusief Lokerse Feesten-bier te laten brouwen. Alles staat nog in een startfase, maar de mensen van de Lokerse Feesten kennende komt het er zeker aan. De hopkeuze, met bittere smaak, staat al vast. Maar het is nog niet zeker of het een blond of bruin bier wordt. Ook het glas, de kleur en de precieze smaak liggen nog niet vast. Als ieder festival in België zijn eigen bier kan aanmaken, dan heeft de bierkalender er meteen enkele biersoorten bij. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Duvel is cool

Op een prestigieuze lijst van de meeste coole merken in Groot Brittannië prijkt naast Apple, wagenbouwer Aston Martin en Rolex ook Duvel. De ‘CoolBrands’ worden geselecteerd door meer dan 3000 consumenten en een panel van experts. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Leuvense antioverlastcampagne focust op kotfuiven

Leuven gaat de te luidruchtige kotfuiven stil leggen. Een groot deel van de overlast is aan deze fuiven te wijten. Veel studenten fuiven op kot, omdat het daar goedkoper is als op café. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
DansSalon (Roosdaal) krijgt Quality Nights-logo

Het DansSalon in Roosdaal heeft het label Quality Nights-logo verworven. Dit label geeft aan dat de club zich inzet tegen drugs, voor veilig verkeer en voor veilige seks (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Belgische bieren scoren op World Beer Awards 2013

Op de World Beer Awards 2013 in het Britse Norwich hebben de Belgische bieren het bijzonder goed gedaan. Vooral brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek viel in de prijzen. Lindemans Oude Kriek Cuvée René behaalde goud in de categoriën World’s Best Sour Beer en World’s Best Kriek. De Oude Geuze Cuvée René was dan weer de beste in de categorie World’s Best Geuze en Europe’s Best Label. Verder toonde  het Seefbier (Antwerpse Brouw Compagnie) zich het beste Speciaalbier van het Belgische type van Europa. Malheure 12 van brouwerij De Landtsheer uit Buggenhout werd verkozen tot World’s best dark beer. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
AB Inbev neemt deel van Creve Drinks over

AB Inbev heeft drankencentrale Creve Drinks uit Waarschoot overgenomen. De biergigant kocht vooral de leveringsrechten overr. Door deze overname kan de drankencentrale blijven bestaan. Die kwam in opspraak nadat door het gerecht een grootschalige verkoop van drank in het zwart werd vastgesteld. Een deel van het het afgedankt personeel zou terug aan de slag kunnen. (pvo)



Catering
Restaurant rechtencampus Universiteit Hasselt weert externe bezoekers

De universiteit van Hasselt maakte bekend dat externe bezoekers (niet-studenten) niet langer meer welkom zijn in het restaurant van de rechtencampus. Door de toeloop van vooral senioren, konden veel studenten niet meer plaats nemen in het restaurant dat gevestigd is in de oude gevangenis. Bovendien klaagde de horeca ook over deloyale concurrentie (pvo)



Hôtellerie
Vergunning voor bouw van hotel in Sijsele geweigerd

De Raad van Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning van de bouw van een hotel met 94 kamers in Sijsele vernietigd. Daarmee wordt de provincie, die groen licht gaf voor de bouw van het hotel, teruggefloten. De Raad verklaarde het verzoekschrift van omwonenden tegen de vergunning ontvankelijk. De provincie moet nu binnen de 3 maanden een nieuwe beslissing over het project nemen (pvo)



Hôtellerie
Kleinste hotel van Mechelen breidt uit

Hotel Muske Pitter, het kleinste hotel van Mechelen, heeft 3 nieuwe kamers geopend. Hoewel het kameraanbod hiermee bijna is verdubbeld (nu telt het hotel 7 kamers), blijft Muske Pitter nog steeds het kleinste hotel in de stad. Wel verdubbelde het hotel met de uitbreiding ook het aantal sterren. Voortaan prijken er twee sterren aan de voorgevel in plaats van één. (pvo)



Hôtellerie
Dakterrasconcert van Bent Van Looy in Alofthotel in Etterbeek

Bent Van Looy, frontman van de groep Das Pop, heeft voor 50 gelukkigen een dakconcert gegeven op het dak van het Etterbeekse Alofthotel. Dit optreden is één van de vier artistieke evenementen in het hotel deze maand, waarvoor Van Looy als artistiek manager tekent. (pvo)



Hôtellerie
Gezinsvakanties zijn belangrijk voor hotels

Gezinsvakanties vormen de belangrijkste subgroup binnen de leisure-vakanties, besluit Hotels.com op basis van zijn Hotel Price Index. Hotels hebben er daarom alle belang bij om in hun aanbiedingen te focussen op die doelgroep. Onderzoek in de VS wijst uit dat families vooral kijken naar prijs-kwaliteit-verhouding, gezondheid en veiligheid, activiteiten voor kinderen en het aanbieden van een belevingsmoment. Ook wordt aangeraden om zich te richten op dichtbij-vakanties omdat families meer tijd willen spenderen aan samen-zijn, dan wel aan de verplaatsing. De aandachtspunten gelden zowel voor budget- als luxehotels en voor resorts. (pvo)



Hôtellerie
Designmarkt in Brussels Meiniger hotel

Op 17 november brengt de Dawanda Designmarkt 93 jonge ontwerpers samen in 26 boetiekjes (lees hotelkamers) op de eerste verdieping van het Meiniger hotel. Deze markt vormt een unieke gelegenheid om niet alleen het hotel te ontdekken, maar ook om een origineel cadeau te vinden voor de eindejaarsfeesten. (pvo)



Hôtellerie
ibis lanceert programma voor zakenreizigers

ibis pakt uit met een nieuwe service voor zakenreizigers, ibis BUSINESS. Het gaat om een kaart, waarmee er kortingen op kamer- en restaurantprijzen te verwerven zijn en waarmee men de garantie krijgt op een beschikbare kamer. De kaart wordt aanvaard in 1.700 ibis hotels. (pvo)



Publicaties
500 herbergen in één boek

Schrijven dat het aantal cafés de laatste halve eeuw overal flink is gedaald, is een open deur intrappen. Maar wat als we terug gaan tot de jaren 1500 ? Auteur Louis Gevaert nam de taak op zich om een overzicht te maken van alle herbergen in Destelbergen, Heusden en Beervelde. Het begon als een leuke bezigheid tijdens zijn schaarse vrije uurtjes, maar al spoedig bleek dat hij beide handen in een ongelooflijk wespennest had gestoken. Zes jaar heeft de auteur er over gedaan om alle gegevens te verzamelen. Het boek is een uitgave van de Heemkundige Kring De Oost-Oudburg en werd op 5 oktober voorgesteld. Het is te koop bij de auteur thuis, Izegrimhof 9, Destelbergen, of op zondagvoormiddag tussen 10 en 12 u in het Documentatiecentrum voor Streekgeschiedenis in Sint-Amandsberg. Info 09.228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be (JV)



Publicaties
Wijnbouwers in België

De prestigieuze reeks Zuidflank die momenteel op VTM te zien is, toont aan dat de Belgische wijnbouw in de lift zit. De kwaliteit van de Belgische wijnen stijgt ieder jaar en telkens komen er nieuwe wijnbouwers bij. Het boek Wijnbouwers in België brengt het verhaal van de beste Belgische wijnmakers. Het is tevens een praktische gids met veel nuttige informatie over de wijndomeinen en de wijnen die er gemaakt worden. Daarnaast bevat dit boek ook boeiende proefnotities van bijna honderd Belgische wijnen. Auteur Dirk De Mesmaeker ging op bezoek bij een dertigtal wijnbouwers in België die kwaliteitswijn op de markt brengen. Hij polste naar hun - vaak verrassende - verhaal, hun ervaringen en methodes. Fotograaf Heikki Verdurme trok mee in z'n voetsporen en maakte boeiende portretten van deze mensen en hun wijndomein. Dit boek richt zich tot zowel de occasionele als de meer ‘geoefende’ wijndrinker. Zelfs wie nooit een glas drinkt, kan hopelijk met plezier genieten van de verhalen van de Belgische wijnmakers. ISBN 9789401410779 uitgeverij Lannoo. (JV)



Publicaties
Klassiek koken

Gepocheerde  roggevleugel met kappertjes en hertoginnenaardappel of eend met sinaasappel, de echte hofmeesterboter, chocolademousse het zijn allemaal gerechten die kok aangeleerd kreeg in zijn opleiding. Maar de vraag van de klant, het aanbod van producten op de markt kunnen soms voor wijzigingen zorgen waardoor het klassieke recept verloren gaat. Claudia Allemeersch schreef in haar nieuwste boek ‘Claudia kookt Klassiek’ 85 recepten neer die ze leerde kennen tijdens haar opleiding in hotelschool Ter Duinen Koksijde. Bij een twintigtal gerechten staat er ook een link naar praktische internetfilmpjes. Uitgeverij Lannoo ISBN:978 94 014 0433 4. (JV)

Lees meer ...

Restaurants
Brasserie Menenpoort in Kortrijk wordt heropend

De zaakvoerders van restaurant ’t Vierspit naast het stadhuis in Kortrijk, gaan ook brasserie Menenpoort uitbaten. De horecazaak, waar ooit Lorenzo Staelens achter de toog stond, heropent in december (pvo)



Restaurants
Restaurant Ruben’s in Roeselare gaat dicht

Chef Ruben Vancalbergh (36) gaat om gezondsheidsreden zijn restaurant Ruben’s in Roeselare sluiten. Acht jaar lang stond hij daar achter de kookpotten. Hij gaat het noodgedwongen kalmer aan moeten doen. Toch hangt hij zijn koksmuts niet definitief aan de haak. Na 2 maanden rust, gaat hij een half jaar helpen met de opstart van een restaurant in Frankrijk. Daarna wil hij in Roeselare terug starten met een kleinschaliger restaurant. (pvo)



Restaurants
Investeringen in restaurant Vivendum (Dilsem-Stokkem) afgerond

De verbouwingen aan het sterrenstaurant Vivendum in Dilsem-Stokkem zijn voorbij. De keuken, sanitair en infrastructuur werd aangepakt. 2013 is voor chef Alex Clevers een jaar van investeringen geworden. Naast de verbouwingen in Vivendum, werd dit jaar in april ook Bistro Neuta in Maasmechelen geopend. (pvo)



Restaurants
Pop-upbar Seafood in Schoten wordt permanent restaurant

In principe had de Pop-upbar Seafood aan het kanaal van Schoten op de Brechtsebaan maar 4 maanden open mogen zijn. Maar de zaakvoerders Steve Verwerft en Catherine Eeraerts hebben besloten om de bar definitief open te houden wegens het grote succes. Hun andere restaurant Het Waterhuis in Zoersel is hierdoor de dupe. De pop-upbar werd geopend omdat wegenwerken in de buurt van Het Waterhuis voor dalende inkomsten ging zorgen. Seafood wordt momenteel verbouwd tot definitief restaurant. Voor Het Waterhuis wordt op termijn naar een overnemer gezorgd. Nu blijft dit restaurant nog open, maar enkel voor feesten (pvo)



Snelrestauratie
Frituur ’t Leeuwke ( Waregem) moet wijken voor luxeflats

’t Leeuwke, de bekende frituur bij de Gaverbeekhippodroom in Waregem, verdwijnt volgend jaar. De frituur moet plaats maken voor luxeflats. De frituur zal verkassen naar de Holstraat in de voormalige kruidenierszaak Fruithalle. De opening van de nieuwe frituur is in september 2014 gepland. (pvo)



Snelrestauratie
Ellis Gourmet Burger pakt uit met Red Star Line burger

Ellis Gourmet Burger in Antwerpen pikt een graantje mee van het succes van het nieuwe Red Star Line Museum. De hamburgertent serveert nu ook de Red Star Line Burger. Deze burger werd ontwikkeld door Wouter Keersmaekers en is gemaakt van typische ingrediënten uit Antwerpen én New York. (pvo)



Wedstrijden
Wedstrijd Club Prosper Montagné

Vincent Denis, chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens te Montigny-le-Tilleul, is “Eerste Kok van België 2014” geworden.

 

 

 

 

Grégory Van Acker, sommelier van restaurant De Lijsterbes te Berlare, sleepte de titel “Eerste Sommelier van België 2014” in de wacht. Dat alles tijdens de meesterschapwedstrijd van de Club Prosper Montagné.  Het culinaire topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok en de beste sommelier van het land, wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné. De titels “Eerste Kok van België” en “Eerste Sommelier van België” zijn officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009. Ze zijn exclusief voorbehouden aan de officiële meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné.(JV)



Wedstrijden
Wedstrijden Wie wint de titel van Lady Chef 2014 ?

De jaarlijkse zoektocht naar de nieuwe Lady Chef is opnieuw van start gegaan. Tot 30 november middernacht kan iedereen via www.ladychef.be zijn of haar stem uitbrengen voor de vrouwelijke chef-kok die hem of haar het meeste kan bekoren. Wie stemt, maakt bovendien kans op een etentje voor 4 personen in het restaurant van de winnares (pvo)




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com