LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 278 Extra

GaultMillau 2014

Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Publicaties
GaultMillau 2014

Op 11 november werd de nieuwste GaultMillau gids voorgesteld. Het is ieder jaar opnieuw uitkijken naar nominaties en koksmutsen. Chef van het Jaar voor België werd Arabelle Meirlaen, voor Luxemburg werd dat Cyril Molard. De beste jonge chefs van het jaar zijn voor Wallonië Stephanie Thumus, voor Vlaanderen Tim Boury en voor ‘Brussel en omgeving’ Nicolas Scheidt. De beste groentenrestaurants zijn voor Wallonië en Luxemburg L’Air du Temps in Liernu, en Table d’Amis in Kortrijk voor Vlaanderen. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe. En dan te bedenken dat meer dan 50 restaurants uit de vorige editie de deuren hebben gesloten !

 

 

Chef van het Jaar België

Arabelle Meirlaen werd verkozen tot ‘chef van het jaar’. De eerste vrouwelijke chefkok die een ster mocht ontvangen is geen onbekende in de culinaire wereld. Zij werd doorheen de jaren reeds gelauwerd als Beste Vrouwelijke Chef (Gids Weekend-Vif l'Express, 2005), Ster van de regio Huy-Waremme (2005), Beste Chef van Wallonië, vermelding met score van 15/20 in de GaultMillau-gids (2006), Femme de Cristal (2006), Beste Vrouwelijke Chef, 'Fouet d'or' (Knack Gids, 2007), gestegen naar 17/20 in de GaultMillau-gids (2008), Lady Chef of the Year (2008), prijs 'Cristal 2008' van de 'Club Royal des Gastronomes de Belgique', Prijs voor de Beste Desserten (GaultMillau-gids, 2012), eerste Michelinster (2012), en gestegen naar 18/20 in de GaultMillau-gids (2013). Nu is ze dus Chef van het Jaar. Dit ziet ze als een waardering voor haar inzet voor de gastronomie. Het is ondanks alle eerder prijzen en erkenningen een verrassing maar dan wel een zeer positieve. In haar restaurant Arabelle Meirlaen te Marchin blijft de chef kok ondertussen bewijzen dat koken niet alleen een mannenberoep is.

 

Chef van het Jaar Luxemburg

Vijf jaar al is Cyril Molard de drijvende kracht achter Ma Langue Sourit in het Luxemburgse Moutfort. Zeer gepassioneerd en met gevoel voor creativiteit en humor weet de chef kok traditionele gerechten een extra dimensie mee te geven. Cyril Molard is een grote voorstander van plaatselijke producten. Zijn erkenning van GaultMillau ziet hij  als een beloning voor het ganse team. Iedere maand lopen ze maar mee met zijn culinaire creaties die op de kaart verschijnen. Iedere dag zetten ze zich in voor nieuwe culinaire, niet alledaagse gerechten waar de klanten kunnen van genieten. Cyril Molard is geen doorsnee kok maar durft al eens tegen de trendy keuken in te koken. Wellicht ook daarmee zijn prijs !

 

Jonge Chefs van het jaar

Tim Boury (restaurant Boury in Roeselare) voor Vlaanderen,

 

 

 

 

 

 

 

Stephanie Thunus (restaurant Au Gré du Vent in Seneffe)  voor Wallonië en

 

 

 

 

 

Nicolas Scheidt (restaurant La Buvette in Sint Gilles) voor Brussel en omgeving

 

 

 

 

 

 

 

zijn de jonge Chef Koks van het jaar. Opvallend is - en daar het de jury blijkbaar een goed oog voor  - dat de drie koks zweren bij seizoensgebonden streekproducten. Hoe hoog ze ook op de culinaire ladder klimmen en nominaties toegeschoven krijgen; deze jonge koks blijven graag met beide voeten op de grond staan. Niet één van de drie jonge koks wil openlijk verklaren de nominatie op zijn/haar koksvest te kunnen spelden maar verwijst naar het volledige keuken- en zaalteam.

 

Groentenrestaurant van het jaar

Table d’Amis te Kortrijk, voor Vlaanderen en 

 

 

L’ Air du Temps uit Liernu voor Wallonië en Luxemburg

 

 

 

zijn de groentenrestaurants van het jaar volgens GaultMillau. Plaatselijke aanvoer van regionale tuiniers, vergeten groenten op de kaart plaatsen en creatief omgaan met groenten. Het is het label van beide restaurants die elk hun eigen groentetuin hebben en de bekroning dan ook zien als een beloning voor hun weliswaar  intensief werk. 

 

Winnaars

Aan de top is er één nieuwe 18/20: restaurant De Slagmolen van chef Bert Meeuwis in Opglabbeek, en er zijn twee nieuwe restaurants met 17: eentje in het diepe zuiden, Auberge de la Grappe d’Or in Torgny, en het andere in Brussel, Le Chalet de la Forêt, dat ook laureaat is van het Beste dessert van het jaar. De andere laureaten : Gastvrouw van het Jaar is Cora Moerman van De Zuidkant (Brussel), en Italiaan van het Jaar is de chef van Da Mimmo (Brussel). Het terras van  La Plage d’Amée (Namen), kreeg de titel van het mooiste terras van het jaar. De beste wijnkaart vind je volgens Gault Millau in Cyrano (Waimes), Sommelier van het Jaar is Sepideh Sedaghatnia, de briljante sommelière van ‘t Zilte (Antwerpen), en de beste brasseriekeuken is die van Le Comptoir de l’Eau Vive (Erpent). Verder zijn er nog Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel) en Le Délice du jour (Wallonie) met de beste prijs-plezierverhouding, en er zijn drie opvallende nieuwkomers: Cécila (Brussel), La Menuiserie (Waimes) en Maison D (Ronse)als ontdekkingen van het jaar.

Met 19, 5 punten op 20 blijft  het Hof van Cleve de lijst van beste restaurants aanvoeren op de voet gevolgd door Bon-Bon, Comme chez Soi, Sea Grill, Hertog Jan en In de Wulf.

 

Jan Vermeersch



by communitysoft.com