LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 279

Horeca Expo 2013 Dag 1

Lalorraine-nl-0616
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2013 Dag 1

Gisteren, zondag 17 november, opende de vakbeurs Horeca Expo voor het 25e  jaar op rij haar deuren. Nog meer dan andere jaren trekt de beurs de kaart van de professionaliteit. Een totaal nieuw beursconcept waarbij het de voor de bezoeker nog gemakkelijker is om zijn beursbezoek te plannen. Horeca Expo is hét trefpunt voor de horeca- en cateringprofessional. Nog t.e.m. 21 november 2013 kan iedere professional nog sneller de laatste trends en innovaties in zijn vakgebied ontdekken dankzij extra zones op de beurs. Met 620 exposanten en 3.000 merken op 54.000m² biedt Horeca Expo het meest volledige en kwalitatieve aanbod. Een vakmens zou wel eens verloren lopen of duizelig worden van het grote aanbod. Nieuwe zones zoals Design & Technology, Coffee & Sweets, en Snack & Fast Food optimaliseren de persoonlijke benadering tussen de bezoeker en de exposant. Voor de vaste bezoeker is het even wennen om zijn vertrouwde stand op de al even vertrouwde plaats terug te vinden maar een uitgelezen moment om nieuwigheden te ontdekken.

 

Horeca Expo 2013 zondag 17 november

 

Opening

Tijdens de openingstoespraak was, er niet onterecht, veel lof  voor de mensen die de succesvolle vakbeurs organiseren, waaronder sommigen zoals Nancy Lippens reeds 25 jaar. Ook werd de evolutie van de vakbeurs in de kijker geplaatst met een steeds verder doorgedreven segmentatie wat zowel bezoekers als standhouders ten goede komt.

 

Culinaire persoonlijkheid van het jaar

Filip Claeys - één van de stuwende krachten achter North Sea Chefs - werd verkozen werd verkozen tot culinaire persoonlijkheid van het  jaar. De sterrenkok van het Brugse restaurant De Jonkman benadrukte dat de prijs niet alleen zijn verdienste is maar het werk van een gans team. Niet alleen van de mensen aan de wal maar nog meer van de vissers die ijveren voor een duurzame visserij en ook de bijvangst in de kijker plaatsen. Daarom gaat de ontvangen trofee vanaf vandaag mee op zee op verschillende vissersboten.

 

Chef’s Place

Hal 8 is en blijft ook in het nieuwe beursconcept de plaats waar geuren en smaken live te zien en te proeven vallen. Er is niet alleen de demokeuken waar verschillende wedstrijden plaatsvinden maar ook Chef’s Place waar kennis kan gemaakt worden met het beste, delicatesse aanbod wat er op de markt is. Er zijn ook de Masterclasses waarbij topchefs zich van hun beste kant laten zien. Vandaag, maandag 18 november, is dat ondermeer Rudi van Beylen, Dirk Peeters & Albert Adrià. Matthieu Beudaert van Table d'Amis, Yves Mattagne , Franky Vanderhaeghe van Hostellerie St. Nicolas en een degustatie van Ruinart.

 

Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs

Tijdens het 23ste Kapittel van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs werden  persoonlijkheden en ambassadeurs voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van de Oost-Vlaamse graanjenever opgenomen. Ondermeer gouverneur Jan Briers en minister van staat Herman De Croo werden als ambassadeurs opgenomen. Horeca- en speciaalzaken die drie verschillende O'de Flander jenevers op hun kaart zetten, ontvingen een plaket "O'de Flander ambassadeur" en een getuigschrift. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen (ondertussen een groep van 285 personen), alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën woonden het kapittel bij. Meteen mocht voorzitter van EROV Jozef Dauwe ook het nieuwe jeneverkot voorstellen. De Hotelschool Gent zorgde voor de geslaagde afsluitende receptie.

 

Horeca Expo vandaag 18 november

 

Kookwedstrijd “Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux”

De poorten van Hal 8 zijn deze morgen al vroeg opengegaan voor de deelnemers aan de kookwedstrijd “Jong Talent Trophéé Auguste Escoffier Benelux” .Deze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples d’Escoffier Benelux”, met als voorzitter Daniël Lassaut (Restaurant – Salons Lassaut), secretaris-generaal Piet Lecot (Hostellerie Klokhof) en adjunct secretaris Jean-Luc Pigneur (Atelier Vieusart). Aan het hoofd van deze prestigieuze kookwedstrijd zetelt als juryvoorzitter  Peter Goossens (restaurant Hof van Cleve), als voorzitter voor de Nederlandstalige leesjury de heer Ferdy Debecker (restaurant Eyckerhof) en als voorzitter voor de Franstalige leesjury de heer Jean-Baptiste Thomaes (restaurant Château du Mylord).  Jongeren tussen 19 en 23 jaar, alsook leerlingen van het laatste jaar aan de hotelschool konden zich voor de wedstrijd inschrijven. De kandidaat die als winnaar wordt uitgeroepen mag naar Frankrijk om er mee te strijden in de internationale finale voor de titel “Le Jeune Talent Escoffier International 2014”. Het opgelegde gerecht dit jaar is lamsbout met 3 garnituren. De wedstrijd in de demokeuken van hal 8 loopt tot 13 uur. In de namiddag zal dan de winnaar bekend gemaakt.

 

Michelin Gids

Het is vandaag ook, en vooral uitkijken naar de voorstelling van de nieuwe Michelin gids. Uitkijken naar vallende en stijgende sterren. Naar vreugde kreten en eventuele ontgoochelingen. Tegen de middag weten we wie de winnaars en eventuele verliezers zijn. Daarover volgt dan ook een special horecamail.

 

Viskok van het jaar

VLAM organiseert voor de 25ste keer de verkiezing van de Viskok van het jaar. VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector pladijs als Vis van het Jaar 2013. Pladijs is de meest aangevoerde vissoort in onze Vlaamse visveilingen (5 à 6000 ton per jaar). In de top tien van meest geconsumeerde vissoorten haalt pladijs een bescheiden achtste plaats. Een reden voor VLAM om pladijs extra onder de aandacht te brengen als Vis van het Jaar. In oktober maakte een vakjury – samengesteld uit topchefs uit verschillende restaurateursverenigingen – een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om vandaag 18 november tijdens Horeca Expo in de demonstratiekeuken van hal 8 naar de titel te dingen. De kookwedstrijd die iedereen kan volgen begint om 13u tot 16 uur.

 

Foodprint Wijnonderzoek

Foodprint, het culinaire jaarboek in woord en beeld, nodigt de bezoekers van Horeca Expo uit, deel te nemen aan een belangrijk wijnonderzoek. Drinkt u identiek dezelfde wijn als uw ouders, of houden uw kinderen ook van uw wijnstijl? Volgens de Amerikaanse onderzoekers Howe en Strauss is er een zeer duidelijk verschil tussen de generatie geboren tussen 1950-1969 en de generatie geboren tussen 1980-1999. Foodprint neemt daarvoor de proef op de som op wijnvlak. Bij een confrontatie op Horeca Expo wordt onderzocht of beide generaties nu wel duidelijk een andere smaakstijl verkiezen. De proeverij en de quotering staan onder de kundige leiding van topsommeliers Dries Corneillie en Guido Francque.

Elk vertegenwoordigt één van beide generaties. Gastheer voor dit evenement is Horeca Totaal, stand 8513 in hall 8 van 11u tot17u. Alle bezoekers van Horeca Expo geboren in de 2 voornoemde generatiejaren komen in aanmerking voor deelname. Alle deelnemers ontvangen (na de degustatie) gratis een exemplaar van Foodprint1213 (zolang de voorraad strekt).

  

Nationaal Foodservice Congres

De nieuwe economische realiteit zorgt ervoor dat alle schakels in de Belgische foodservicemarkt op zoek gaan naar nieuwe business modellen om succesvol en relevant te blijven. Uw zaak laten groeien in een stabiele of zelfs krimpende markt blijft de prioritaire uitdaging voor de komende tijd.  Maar hoe speelt u daarop in als fabrikant, grossier of outletformule.  Dat alles kom je te weten tijdens dit congres dat om 9 uur aanvangt.

 

Horeca Expo morgen 19 november

Morgen dinsdag is weer een komen en gaan van gekende chef’s in de hallen van Flanders Expo. Enkele namen zijn Tim Boury, Wout Bru, Christer Elving en Jan Elving, Verder is er de wedstrijd van Beste Grootkeukenkok van België en de dag van de friturist. Morgen dinsdag 18 november is het ook Ladies Day tijdens Horeca Expo. Verschillende vrouwelijke koks zullen in de demokeuken van hal 8 bewijzen dat zij ook hun ‘vrouwke’ kunnen staan in de keuken.

Jan Vermeersch 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com