LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 280

Lalorraine-nl-0616
Publicaties
De MICHELIN gids België en Luxemburg 2014: Veel nieuwe sterren!

De culinaire sterrenhemel is dankzij de MICHELIN gids België en Luxemburg 2014 nog maar eens rijker gevuld. Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en negentien restaurants die één ster krijgen, bewijzen de Belgische en Luxemburgse chefs dat hun gastronomie bruist!

 

Gastronomie is een kookkunst die zich voortdurend ontwikkelt. De aandacht die de afgelopen jaren steeds meer naar de garnituren ging, is terug verschoven naar het product. Het draait niet meer alleen om het gebruik van moderne technieken. Neen, die technieken worden nu ingezet om het product naar voor te brengen en te laten excelleren. De samenhang van smaken en ingrediënten, daar streven de chefs vandaag naar.

 

Op het vlak van kookkunst springen er in België nog steeds drie restaurants uit: De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels). Deze vaste waardes behouden hun drie sterren en behoren met hun kenmerkende kookstijlen nog steeds tot de wereldtop.

De gestage evolutie van de Belgische gastronomie wordt in de verf gezet door twee nieuwe tweesterrenrestaurants. Het Brusselse Bon-Bon is uitgegroeid tot een van de beste zaken van het land. Chef Christophe HARDIQUEST brengt kwaliteitsproducten naar een hoger smaakniveau dankzij zijn tekenende creativiteit en techniciteit. Bartholomeus uit Knokke-Heist dankt deze onderscheiding aan de creaties van Bart  DESMIDT: fijne gerechten die uitblinken dankzij de harmonie van smaken.

Maar liefst achttien Belgische restaurants krijgen één Michelin ster (12 in Vlaanderen, 2 in Brussel en 4 in Wallonië). Dat zorgt ervoor dat de MICHELIN gids voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan honderd Belgische restaurants telt met één ster (101 om precies te zijn).

De opvallendste terugkeer laat het prestigieuze Villa Lorraine optekenen: deze grande dame van de Brusselse gastronomie heeft terug een ster te pakken dankzij zijn talentvolle chef, Alain BIANCHIN. Het maakt daarmee zijn statuut waar van rijzende ster, die het in de MICHELIN gids 2013 kreeg. Ook de andere rijzende sterren, The Glorious (Antwerpen) en De Kristalijn (Genk), hebben de stap naar het sterrendom gezet.

Het product als hoofdrolspeler, puur en eerlijk, dat is dus de voornaamste ontwikkeling in België en Luxemburg. Maar daar blijft het niet bij. Er is namelijk ook steeds meer sprake van een ijzersterke verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het bewijs hiervan wordt onder meer geleverd door de karaktervolle keuken van Vous lé Vous (Hasselt) en de smaakvolle gerechten die La Menuiserie (Waimes) serveert. Karakter en smaak typeren ook de kookstijl van Stéphanie THUNUS. Zij behoort tot het select kransje vrouwelijke chefs uit Wallonië en presenteert in Au Gré du Vent (Seneffe) een krachtige keuken.

In het Groothertogdom Luxemburg wordt één restaurant beloond met een Michelin ster: Becher Gare uit Bech. Ook hier zijn de kenmerken een heerlijke productkeuken en een sterke prijs-kwaliteitsverhouding.

Michael ELLIS, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen, ziet een duidelijke vooruitgang. “Deze nieuwe selectie is een mooie weergave van de ontwikkelingen die zich afspelen op de Belgische en Luxemburgse culinaire scène, en in het bijzonder in Brussel. Met 18 sterrenrestaurants en één nieuw tweesterrenrestaurant telt de Belgische hoofdstad meer sterren dan steden als Berlijn, Rome en Milaan. Brussel dwingt zijn plaats af in de Europese gastronomie.”

Deze gids beloont eveneens 155 Bib Gourmand restaurants. Dit concept van een menu onder de 35 euro (in de hoofdsteden maximaal 36 euro), ongeacht de kookstijl, met seizoensgebonden producten als hoofdrolspeler, is uitgegroeid tot een fenomeen! De cijfers bewijzen het succes: elk jaar groeit het aantal zaken met een Bib Gourmand, dit jaar zijn er maar liefst 28 nieuwkomers (23 in België en 5 in Luxemburg).

De MICHELIN gids is een internationale standaard voor de gastronomie. De inspecteurs volgen een strenge opleiding en gaan op een anonieme, onafhankelijke manier te werk. Ze betalen altijd hun rekening. De inspecteurs doorkruisen België en het Groothertogdom Luxemburg om deze verfijnde selectie af te leveren. De beoordelingscriteria die zij volgen zijn al tientallen jaren beproefd en garanderen een internationaal en homogeen kwaliteitsniveau. Wat op het bord verschijnt, is wat telt. Kwaliteitsproducten, de kunde van de chef en de continu.teit van het niveau. Al deze elementen garanderen de kwaliteit van deze selectie.

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2014 is te koop vanaf 21 november voor de prijs van € 19,95 in België en € 19,38 in Luxemburg. Deze editie, die al sinds 1904 bestaat, bevat 1 796 adressen, namelijk 688 hotels (waaronder 127 gastkamers) en 1 081 restaurants waaronder:

• 132 sterrenrestaurants:

   3 *** restaurants

  17 ** restaurants, waaronder 2 nieuwe

  112 * restaurants, waaronder 19 nieuwe

• 155 Bib Gourmandrestaurants, waaronder 28 nieuwe.


Selectie dossier Michelin 2014.pdf




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com