LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 281

Lalorraine-nl-0616
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2013 Dag 2

Gisteren, maandag 18 november, was een drukbezochte tweede dag van de vakbeurs Horeca Expo in de hallen van Flanders Expo te Gent. Heel veel mooi volk tijdens de voorstelling van de Michelin Gids maar ook de verschillende kookwedstrijden, demonstraties en colloquia trokken de nodige aandacht.

 

Michelin Gids

De culinaire sterrenhemel is dankzij de MICHELIN gids België en Luxemburg 2014 nog maar eens rijker gevuld. Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en negentien restaurants die één ster krijgen, bewijzen de Belgische en Luxemburgse chefs dat hun gastronomie bruist!

Maar daarover ontving onze lezers gisteren reeds een uitgebreide extra horecamail, met alle resultaten, stijgers en dalers, enz.

 

Viskok van het jaar

Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2014. Al voor de 25ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, pladijs, als hoofdingrediënt.

Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om het live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo: Tim Vervynckt van restaurant Nuance in Duffel,  Dimitri Van Berlo van restaurant Chef’s Table in Burcht,  Ivan Menten van bistro Lèche Plat in Arendonk, Sam Van Houcke van bistro Onder de Toren in Hansbeke-Nevele en Ivan Puystiens van restaurant Oh Restaurant in Sint-Idesbald.

Een professionele jury voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys en samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurantverenigingen beoordeelde de prestaties. Ivan Menten van bistro Lèche Plat in Arendonk maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met zijn gerecht “In gerookte boter gegaarde pladijsfilet, artisjok, zeekraal, en krokante kalfshersenen met een jus van strandkrab”. De winnaar ontving de trofee van de ‘Viskok van het jaar’, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van € 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van € 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. De laureaten ontvingen elk: een 'Vis van het jaar'-diploma, een dinerkaart voor twee personen in De Jonkman in Brugge. Winnaar Ivan Menten was heel fier op zijn overwinning en noemde het een bewijs dat het niet steeds grote restaurants hoeven te zijn die met grote prijzen gaan lopen maar dat ook een eenvoudige bistro zich kan profileren.

 

Kookwedstrijd “Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux”

De kookwedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’ werd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples d’Escoffier Benelux” .Heel veel jong talent presenteerde hun culinaire talenten. Meyrs Virginie en Cornet Clara mogen als winnaars alvast hun koffers klaarzetten om in Frankrijk  mee te strijden in de internationale finale voor de titel “Le Jeune Talent Escoffier International 2014”. Het opgelegde gerecht dit jaar was  lamsbout met 3 garnituren.

 

Albert Adrià

Heel veel volk in Chef’s Place voor de wereldpremière R&D Food Revolution . Een revolutionair concept met vernieuwende delicatessen. Drie creatievelingen bundelen hun krachten tot R&D Food Revolution. Niemand minder dan Albert Adrià, Rudi Van Beylen en Dirk Peeters gingen op onderzoek om nieuwe culinaire producten te creëren. De Spaanse Adrià, bekend van het wereldberoemde Catalaanse restaurant elBulli kwam naar Horeca Expo, met weliswaar de nodige, maar ongepaste, kapsones, om er samen met Rudi Van Beylen van Hof ten Damme en Dirk Peeters als producent van verfijnde dessertkoekjes, decoraties en andere innovatieve concepten voor chefs in binnen- en buitenland hun nieuw concept voor te stellen. Dat bepaalde chefs de (vak)pers op afstand houden doet wellicht niks af aan hun kwaliteiten maar misschien wel aan hun imago.

 

Bossuyt Grootkeukens maakt de droomkeuken van Gert De Mangeleer waar

’Ontwerp ons een keuken die visueel anders is dan enkel koele inox. Voor de nieuwe locatie van Hertog Jan in Zedelgem, een volledig gerenoveerde hoeve, willen we een warmere uitstraling. Een keuken met een strakke, liefst zwarte onderbouw, die eveneens ecologisch meer verantwoord is.’ Met die boodschap trokken Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van Hertog Jan twee  jaar geleden naar Bossuyt Grootkeukens. Het resultaat van die opdracht is maandag op de vakbeurs Horeca Expo in Gent gedeeltelijk in preview voorgesteld. De laatste jaren werd met heel wat bekende chefs samengewerkt voor de realisatie van hun nieuwe keuken, waaronder Filip Claeys (De Jonkman**), Geert Van Hecke (De Karmeliet***, Bistro Refter), Roger van Damme (Het Gebaar*), Matthieu Beudaert (Table d’Amis*), Thomas Locus (Bistro Margaux*), François de Potter (La Trinité*) en Johan Segers (Te Kook).

 

HORECA EXPO VANDAAG

Dag van de friturist

Vandaag is het nationale dag van de friturist in een organisatie van Navefri/Unafri.

Vanaf 10u30 worden zowel leden als niet leden verwelkomd in het auditorium. Veel aandacht zal uiteraard gaan naar de geregistreerde kassa en de BTW bonnetjes, de nieuwe hygiënegids en de nieuwe campagne ‘Week van de Frituur’. Ook de campagne om de Belgische Frietkot cultuur te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed zal ongetwijfeld aan bod komen.

 

Ladies Day

De overwinning gisteren, maandag, van twee jonge vrouwelijke koks tijdens de wedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’ was een mooie voorbode van de Ladies Day van vandaag. Het beroep van chef wordt nog te vaak door een mannelijke bril gezien en het is maar de vraag waarom dat vandaag de dag nog steeds het geval is? Is het moeilijk te combineren met een huishouden en kinderen? Of is het te zwaar werk? De vrouwen die je vandaag dinsdag 19 november aan het werk zult zien, vinden het althans een volstrekt normaal beroep en oefenen het uit met hart en ziel. Onder leiding van Showbizz Bart zullen Lady Chefs Ann De Roy (2013) en Christa Capelle (2003) u demonstreren hoe zij een heerlijk en vooral vrouwelijk gerecht op het bord brengen. De room van Debic, een vaste waarde in elke professionele keuken, zal daarbij centraal staan. Op deze speciale dag  mag uiteraard de huidige Lady Chef of the Year Ann De Roy niet ontbreken. Op 21 januari van dit jaar is deze dame uitgeroepen tot Lady Chef of the Year 2013, wat maakt dat ze het tegenwoordig enorm druk heeft in haar restaurant Pand 19 in Oudenaarde. Toch maakt zij graag tijd voor deze unieke bijeenkomst van Lady Chefs. Voor chef Christa Capelle van restaurant La Tulipe is 2013 ook een speciaal jaar, want de Lady Chef of the Year 2003 viert haar 10de verjaardag als Lady Chef. Deze verdienste zal zij tijdens haar demonstratie uitgebreid in de kijker zetten. Iedereen is welkom vandaag dinsdag 19 november tussen 15u en 19u in de demokeuken van hal 8.

 

Beste Grootkeukenkok van Belgie

Het beroep van Grootkeukenkok wordt nog al te vaak soms minderwaardig behandeld. Wedstrijden zoals  deze van vandaag willen niet alleen het beroep in de kijker plaatsen, maar ook aan een horecapubliek tonen dat er ook in de grootkeuken culinair kan gewerkt worden. Een feestelijk 3 gangen menu met een soep van Noordzeevis, een warme bereiding met Belgisch Varkensvlees en een nagerecht met chocolademousse is de opdracht waarmee grootkeukenkoks  deze voormiddag aan de slag gaan in de demonstratie keuken van hal 8.

                                                                                                                                                                                              Jan Vermeersch




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com