LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 282

Lalorraine-nl-0616
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2013 Dag 3

De vakbeurs Horeca Expo begint vandaag woensdag 20 november aan zijn voorlaatste dag

Nog meer dan voorbije 25 jaar, weet de beurs zich te profileren als de grootste maar vooral meest innovatieve beurs in de Benelux. Niet alleen de standhouders maar ook de randanimatie zorgt ervoor dat de vakbeurs steeds meer uitstraling krijgt.

 

HOREXA EXPO GISTEREN

Navefri

Leden ( en niet leden) van Navefri (Nationale Vereniging van Frituristen) kwamen gisteren dinsdag tijdens Horeca Expo samen ter gelegenheid van de Dag van de Friturist. De invoering van de geregistreerde kassa, de relance binnen de horeca en de Week van de Frituur. Het waren de grote lijnen van het congres. Voorzitter Bernard Lefèvre was formeel in zijn opinie over de geregistreerde kassa (GKS). De verplichting om daarmee te werken zal voor velen een mentaliteitswijziging betekenen. Het 'zwarte geld' moet en zal verdwijnen en dat is een goede zaak. De raad werd gegeven om samen met de boekhouder een rekensom te maken en de zaken anders aan te pakken. Als spreker werd een boekhouder gesommeerd die uitleg gaf bij de boekhoudkundige verplichtingen die na de invoering van het verplichte GKS op tafel liggen en kreeg daarna de vraag van de voorzitter van Navefri om wat positieve punten te geven bij de 'verwitting' van de sector. Mevrouw Laureyns, werkgroep GKS - FOD Financiën kwam tekst en uitleg geven over de relancemaatregelen voor de horeca. Horecawerkgevers die zijn uitgerust met een door de fiscus erkend geregistreerd kassasysteem, hebben recht op een vermindering van sociale bijdragen voor vaste, voltijdse werknemers. Ook gelegenheidswerknemers krijgen voordelen.  De frituur is: vakmanschap, gezelligheid, service, leuke sfeer, heerlijke frieten, ... en acties als de Week van de Frituur onderschrijven dat aldus de voorzitter. Dit jaar (24 november - 1 december) is de actie uniek. Door middel van petitielijsten die via VLAM naar elke Vlaamse frituur worden gestuurd, is het streefdoel om de frietkotcultuur tot 'Cultureel Erfgoed' te maken.

 

Beste Grootkeukenkok van Belgie

Gisteren dinsdag 19 november werd de wedstrijd Beste Grootkeukenkok van België georganiseerd. Vijf grootkeukenkoks hadden in hun potten een feestelijk 3-gangenmenu met een soep van Noordzeevis, een warme bereiding met Belgisch Varkensvlees en een nagerecht met chocolademousse. De gerechten die uit de keuken van de demokeuken in hal 8 kwamen hadden soms meer mee van culinaire hoogstandjes uit een goed restaurant dan van een gerecht dat voor een groot publiek moet kunnen klaargemaakt worden. Het is alleen maar een bevestiging van de kwaliteiten van de grootkeukenkok. Patrick Pollentier van het AZ Sint Lucas te Brugge mag de volgende twee jaar alvast de titel van Beste Grootkeukenkok opspelden. Een uitgebreid verslag volgt in ons magazine Catering van februari 2014

 

Kok of media figuur

Noem ons vijf koks en we weten wat het antwoord van tante Maria die wekelijks naar de plaatselijke markt trekt zal zijn. Van Peter, over Jeroen langs Piet om via Wout uiteindelijk bij Sergio te belanden. Die laatste kwam, als een soort van promotiecampagne, zijn nieuwe keuken die in zijn nieuwe zaak in Antwerpen komt te staan bekijken op de stand van Maes Inox in hal 5 van Horeca Expo.

 

Ladies Day

Na de grootkeukenkoks namen de vrouwelijke koks letterlijk en figuurlijk het roer over in de demokeuken van hal 8. De aanwezige vrouwelijke konden voor een niet zo talrijk opgekomen publiek bewijzen dat het beroep van kok niet alleen een mannenzaak is, wat al te veel gedacht wordt.  

 

 

HORECA EXPO VANDAAG

Grootkeukencolloquium

Alle grootkeukenfederaties blazen verzamelen in het voorgebouw van Flanders Expo voor een niet onbelangrijk colloquium. Thema’s zijn allemaal Belgisch, technieken, producten en diensten. Deelnemers worden verwacht vanaf 9u15.

 

Horeca Coaches

Horeca Vlaanderen organiseert niet alleen een seminarie voor alle beleidsverantwoordelijken die iets met de horeca te maken hebben maar ook de horeca van Gent, gaststad van Horeca Expo wordt in het daglicht gesteld. Vanaf 14 uur in het voorgebouw van Flanders Expo.

 

Chefs Place

In Chefs Place achteraan hal 8 komen alweer enkele grote namen aan hert fornuis staan. Lieven Lootens, Peter Goossens en Peter De Clercq zijn maar enkele namen.

Jan Vermeersh




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com