LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 283


Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2013 Dag 4

De 25e editie van de horeca vakbeurs Horeca Expo gaat vandaag zijn laatste, korte dag in. Waarschijnlijk om de standhouders, de pers maar niet op zijn minst de organisatoren de welverdiende rust te geven sluit de beurs vandaag donderdag 21 november zijn deuren om 17 uur. Deze laatste dag is echter allerminst een uitloper zonder inhoud.

 

HORECA EXPO GISTEREN

 

Grootkeukencolloquium

Tijdens een druk bijgewoond, en perfect georganiseerd treffen kwamen heel wat grootkeukenkoks, studenten en verantwoordelijken samen om te luisteren naar het laatste nieuws op gebied van de grootkeuken. Nieuwe trends, streekproducten en voedselveiligheid, kwamen aan bod. Het colloquium werd afgesloten met een origineel maar smaakvol gezellig samenzijn.

 

Horeca Coaches

Horeca Vlaanderen wist dit jaar een groot aantal beleidsverantwoordelijken samen te brengen. Vooreerst werd de horeca in kaart gebracht met heel veel cijfermateriaal. Danny Van Assche ,afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen,  wist ook de diversiteit van de horeca te benadrukken. Te vaak wordt er gekeken naar het café op de hoek maar horeca is hotels,  restaurants, catering en events. Dat de horeca een turbulente sector is, blijkt uit feit dat vorig jaar ongeveer evenveel zaken gestopt zijn als er nieuwe werden opgestart. Mensen en firma’s die zich ook allemaal moeten schikken naar de plaatselijke richtlijnen en daarvoor vaak een beroep doen op de gemeentelijke, stedelijke beleidsverantwoordelijken.

In de schaduw van deze bijeenkomst kon de Gentse horeca in debat gaan met ondermeer schepen Christoph Peeters over het Gentse horecabeleid.

 

Chefs Place

In Chefs Place achteraan hal 8 kwamen alweer enkele grote namen aan hert fornuis staan. Lieven Lootens, Peter Goossens en Peter De Clercq zijn maar enkele namen terwijl er in de demokeuken zoetige desserts werden klaargemaakt.

 

HORECA EXPO VANDAAG

 

Re-Inventing Service

Om 9 uur deze morgen reeds is er het colloquium van de Plantijn Hogeshool met als thema  re-inventing service. Omdat consumenten niet meer over zich heen laten lopen. Hotelgasten nemen het niet meer dat iets niet 100% in orde is. Service moet relevant en klantgericht zijn, aangepast en up to date zijn..en dat alles tegen een verantwoorde prijs. Investeren in service is het sleutelwoord zeker nu de sociale media alle kritieken en beoordelingen doorslikt. Het colloquium start om 9 uur in het voorgebouw van Flanders Expo.   

 

Chef van de toekomst

Na het succes van de eerste editie organiseert EVA in samenwerking met Planète Vie en Verstegen opnieuw De Chef van de Toekomst, een unieke wedstrijd voor hotelscholen in België. Tijdens de finale vandaag 21 november komen we te weten wie de professionele jury met voorzitter Frank Fol het best kan overtuigen van zijn plantaardige driegangen menu.

1 op 2 Vlamingen wil graag minder vlees eten en meer dan 30 procent doet dat ook al regelmatig. Nationale en internationale toprestaurants zoals het Hof Van Cleve, ‘t Zilte en The French Laundry spelen in op die vraag door een volledig vegetarisch menu op hun kaart te zetten. Een goed begin, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Om de chefs van morgen te stimuleren bij het ontdekken van duurzame plantaardige gerechten, organiseren EVA en Planète Vie daarom de Chef van de Toekomst. Een unieke wedstrijd voor het zesde en zevende jaar van de Belgische hotelscholen. Elke school mag een ploeg van drie personen afvaardigen die een motivatiebrief en menu moest insturen voor 25 oktober. Slechts vier ploegen werden geselecteerd om voor een professionele jury van culinaire journalisten en topchefs met als voorzitter Frank Fol, hun gerechten live klaar te maken.

De Chef van de toekomst wordt georganiseerd met de steun van Verstegen Spices & Sauces, de stad Gent, Greenway en Le Chalet de la Forêt. Dit alles in de demokeuken van hal 8 vanaf 11 uur.

 

Parki’s Kookatelier

Tijdens Horeca Expo lanceert Yves Meersman het project Parki’s Kook Atelier in samenwerking met de Vlaamse Parkinsonliga en met de steun van de visgroothandels Multifish en Verbiest en van andere partners. Binnen de horeca richt het project zich tot de keukenverantwoordelijken van ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen. Te zien in Chef’s Place in hal 8 vanaf 15 uur.

 

 

 

 

Jan Vermeersch



by communitysoft.com