LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 284

Lalorraine-nl-0616
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2013 Dag 5

Gisteren donderdag 21 november sloot de 25e editie van Horeca Expo de deuren. De reacties van de standhouders waren over het algemeen zeer positief. De nieuwe aanpak met gesegmenteerde hallen bleek een succes. Het randgebeuren met de verschillende kookwedstrijden, de kwalitatieve hoogstaande producten en demonstraties in Chef’s Place, de goed omkaderde colloquia, en de talrijke nieuwigheden op de verschillende standen hebben van deze 25e beurseditie meer dan een kers op de taart gemaakt.

 

Re-inventing service

Plantijn Hogeschool Antwerpen organiseerde op de laatste dag voor de 24ste maal een colloquium waarbij de service naar de klant centraal stond. Omdat de consumenten steeds kritischer maar ook mondiger worden, moet de service steeds beter worden. De commentaren op beoordelingssites tonen duidelijk aan dat er heel wat mis kan gaan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden oplossingen naar voor geschoven maar ook hoe te reageren op al of niet foute opmerkingen. Een praktijkvoorbeeld zoals easyHotel was daarbij heel verduidelijkend.  

 

Chef van de Toekomst

De laatste kookwedstrijd die in de demokeuken van hal 8 doorging, was die van ‘Chef van de Toekomst’. Deze wedstrijd ging uit van EVA vzw en Planète-Vie. Met de wedstrijd  willen de organisatoren de chefs van morgen stimuleren bij het ontdekken van duurzame plantaardige gerechten. Leerlingen van  het zesde en zevende jaar uit de verschillende hotelscholen konden deelnemen. 13 verschillende hotelscholen uit Vlaanderen en Brussel dienden een wedstrijddossier in en daaruit werden er 4 finalisten, telkens een team van 3 leerlingen, geselecteerd. De chefs in spe van Stella Maris Merksem, Hotelschool Gent, Hotelschool Ter Groene Poorte en Hotel- en Toerismeschool Spermalie konden met hun gerecht een jury met onder andere Groentekok Frank Fol en veggiechefs Philippe Van den Bulck en Paul Florizoone, journalisten en afgevaardigden van de sponsors waaronder Verstegen, sterk overtuigen. Het team van Hotelschool Gent met Kevin Renotte, Jeffrey De Cock en Matthias Gangl onder leiding van John Haenebalcke wist de jury te overtuigen met hun plantaardig menu. Ze mogen alvast stage lopen in het tweesterrenrestaurant 'Le Chalet de la Forêt' in Brussel.

 

HORECA EXPO 2014

Nog voor deze 25e editie succesvol werd afgesloten werd de datum al bekend gemaakt voor de editie van volgend jaar. De periode van 23 tot 27 november 2014 staat alvast al aangeduid in onze agenda. De mensen achter de schermen hebben alvast meer dan één pluim verdiend op hun hoed voor een steeds betere organisatie. Het is dan ook uitkijken naar de volgende editie zonder nu reeds onze felicitaties te vergeten naar het team dat ook dit jaar weer zorgde voor een vlekkeloze organisatie.

 

Achter de schermen

Een vakbeurs zoals Horeca Expo is niet alleen leerrijk voor de bezoeker of standhouder,  een beurs van deze omvang heeft ook de nodige ondersteuning nodig. Talrijke recepties, bediening tijdens de wedstrijden, ontvangst, catering …, het lijken soms bijkomstigheden maar het zijn de mensen die de kleine, soms onopvallende kantjes van een dergelijk evenement verzorgen die van een vakbeurs als Horeca Expo tenslotte een belevenis maken. De leerlingen van hotel Spermalie die zich vooral in de Bistro Open vooraan hal 1 profileerden konden er voor zorgen dat wie honger of dorst had op een professionele manier ontvangen werden. Nog meer nadrukkelijk aanwezig waren de leerlingen en hun begeleiders van Hotelschool Gent. Vijf dagen lang verzorgde Hotelschool Gent, in niet steeds de beste werkomstandigheden, de ondersteuning van recepties, bijeenkomsten, seminaries, wedstrijden en nog zoveel meer. Eén vingerknip van een leraar en/of technisch begeleider en bij wijze van spreken een gans peloton stond klaar om de bezoeker op zijn wenken te bedienen. Ook deze mensen, de directies van de hotelscholen, hun verantwoordelijken en niet op zijn minst de leerlingen verdienen hier een grote vermelding.    

Jan Vermeersch




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com