LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Algemeen
Lommel krijgt centrummanager

~~Lommel heeft de Nederlander Paul Kooij benoemd als nieuwe centrummanager van de stad. Hij moet het stadscentrum Lommel aantrekkelijker maken. De Nederlander heeft zijn sporen al verdiend in Sittard-Geelen (Nederlands Limburg). (pvo)



Algemeen
Heraanleg zeedijk in Middelkerke doet terrassen sneuvelen

~~Op 1 september start de heraanleg van de zeedijk in Middelkerke. Die wordt verstevigd met nieuwe funderingen tot aan de appartementsgebouwen. De werkzaamheden houden wel in dat de terrassen en veranda’s van 16 horecazaken moeten wijken. Na overleg tussen het gemeentebestuur, het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust en de horeca, blijkt dat er geen andere oplossing mogelijk is. De horeca is tevreden dat de uitbaters tenminste het hoogseizoen nog kunnen meepikken. Maar hoe dan ook is de noodzakelijke beslissing voor velen een bittere pil. Sommige uitbaters zoeken naar een alternatief. Anderen hebben al hun zaak te gaan sluiten. (pvo)



Algemeen
Drie Kempische gemeenten lanceren ondersteuningsplan middenstand en horeca

~~De gemeentebesturen van Grobbendonk, Herenthout en Herentals willen een plan uitwerken om de plaatselijke middenstand en horeca te ondersteunen. Er vond al een eerste vergadering plaats, waarbij de burgemeesters en schepenen van Lokale Economie van die drie Kempische gemeenten aanwezig waren. De bedoeling is om een ondersteuningsplan te ontwikkelen voor de middenstand en horeca. De gemeenten krijgen hiervoor steun van een detailcoach van de provincie Antwerpen. Er komen acties om nieuwe handelszaken aan te trekken. De detailcoach werkt samen met Unizo om zo contact te houden met de plaatselijke middenstanders. (pvo)



Algemeen
Leuven profileert zich

Samenwerking tussen Toerisme en Horeca Leuven heeft gezorgd voor een nieuwe horecabrochure met enkele opvallende nieuwigheden. Een groot aantal hotels 180 restaurants en 240 cafés zijn in de brochure opgenomen. Er is ook aandacht voor de toeristische trekpleisters en streekproducten. Nieuw is de samenwerking die Horeca Leuven aanging met het bedrijf CityLife, dat lokale ‘bitcoins’ als ‘fonskes’ introduceert. In verschillende  horecazaken is het nu al mogelijk om per bestelling ‘fonskes’ te verzamelen, die vanaf een bepaalde hoeveelheid als digitaal betaalmiddel kunnen dienen. Via een QR-code voor smartphone en tablet die in de brochure vermeld staan is de weg naar deze zaken te vinden.Leuven zou zich de komende jaren wel eens kunnen profileren als ‘the place to be’ op culinair en toeristisch vlak. (JV)



Algemeen
Pierre Wynants naar New York

Pierre Wynants is gevraagd als adviseur door Yves Jadot. De Belg Yves Jadot heeft al verschillende restaurants in New York. Binnenkort wordt de vierde vestiging van de restaurantketen Petite Abeille geopend nabij Wall Street. Wynants en schoonzoon, kok Lionel Rigolet zullen in eerste plaats de bestaande menukaarten opfrissen maar het is niet uitgesloten dat er ook een Brasserie Wynants in het straatbeeld van New York verschijnt. (JV)



Algemeen
Horeca in Tielts stadspark

Het Tieltse stadsbestuur is op zoek naar een heroriëntering voor het pand Mulle de Terschueren in de Ieperstraat en onderdeel van het stadspark. Momenteel is daar een fietshotel en de toeristische dienst in ondergebracht evenals de Europazolder.

Naar de toekomst toe denkt het stadsbestuur om ook een cafetaria in het pand onder te brengen. De definitieve plannen moeten nog uitgewerkt worden. (JV)



Algemeen
Goede kerstvakantie voor de horeca

De zachte winter was godsgeschenk voor veel horecazaken. De verschillende initiatieven zoals kerstmarkten een ijssculpturenfestival, schaatspisten en andere initiatieven trokken enorm veel volk aan. Ook de restaurants en de hotels kunnen terug kijken op een positieve kerstvakantie. Het aantal overnachtingen is net zoals het restaurant en café bezoek gestegen.Dat ondanks het grote aanbod aan de talrijke kerstkraampjes, de overvloed aan warme wijn, poffertjes,warme wafels of oliebollen. De gezelligheid van een echte horecazaak blijft bestaan. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Antwerp Diner uitverkocht

~~Op zondag 2 februari 2014 wordt voor de 14e keer Antwerp Diner georganiseerd in de Zuiderkroon in Antwerpen. Onder het motto “wij zetten aids op het menu” wordt er geld ingezameld voor onderzoek en preventie van aids en hiv. De plaatsen voor dit benefiet diner zijn in mum van tijd uitverkocht. Ondertussen bereiden de Belgische gerenommeerde chefs en de studenten van PIVA zich voor op de gerechten die zij zullen serveren voor de 480 gasten. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen
Culinaire ontdekkingsreis naar PERU - 3 tot 9 April 2014

De Meesterkoks van België gaan van 3 tot 9 april op culinaire ontdekkingsreis naar Peru. De reis omvat een intensieve kennismaking met de Peruviaanse keuken met topontmoetingen.

De organisatie ligt in handen van Bruno Rouffaer die de reis samen met Jean Trommé (een Belgische gastronoom getrouwd met een Columbiaanse en wonende in Lima) organiseert. Ook Gert Laurijssen van Foodstep werkt mee aan deze prachtige culinaire topreis naar Lima, eventueel gekoppeld aan een extra korte toeristische trip naar Cusco, The Secret Valley en het werelderfgoed Machu Picchu, voor de blijvers en die hards!

Meer informatie vindt u op www.horecatrendtours.be



Cafés - Brasseries - Discothèques
AB InBev wil Oriental Brewery terugkopen

~~Biergigant AB Inbev wil volgens de internationale krant The Economist Oriental Brewery terugkopen. Vijf jaar geleden verkocht AB Inbev deze Zuid-Koreaanse brouwerij voor 1,8 miljard dollar. Nu zou de biergigant 4 miljard dollar moeten neertellen. Destijds zou Oriental Brewery verkocht zijn, omdat de aankoop van de Amerikaanse brouwerij Anheuser-Bush door InBev te kunnen financieren. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Vriendengroep uit Diksmuide wil nuchtere chauffeurs achter het stuur belonen met fles bier

~~Een vriendengroep uit Diksmuide, de ‘Roane Plezier Vrienden’, kregen een lumineus idee. Ze wilden chauffeurs die moesten blazen en nuchter achter het stuur zaten belonen met een fles bier van 1 liter. De Bobs hebben zich opgeofferd en moeten daarvoor beloond worden, was de achterliggende gedachte. De politie vond deze actie toch niet zo’n goed idee. Er is ondertussen een compromis uitgewerkt tussen de politie en de vriendengroep. Wie negatief test bij een ademtest, krijgt nu een doos pralines. Met likeur? (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Bar Stan in Leuven

Bar Stan is een nieuwigheid in het Leuvense horeca landschap. Vier jonge ondernemers hebben er  nieuwe horecazaak opgestart met aandacht voor lokale producten, gemoedelijkheid en artistieke impulsen. In het beschermd modernistisch pand, waar voorheen een frituur was, zorgen de houten tafels en de planten voor een huiselijke sfeer. Michaël Cloet  en Thomas Van Ostaede zorgen samen met twee vrienden voor een ideale ontvangst maar willen hun horecazaak gebruiken als bron voor kleinschalige initiatieven, als een middel om allerlei leuks en creatiefs te verwezenlijken. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Wordt promillegrens verlaagd naar 0,2 ?

~~Als het van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) afhangt wél. Ze wil met de federale overheid gaan onderhandelen om de toegelaten maximale hoeveelheid alcohol die bestuurders in hun bloed mogen hebben te verlagen van 0,5 naar 0,2. Volgens Crevits speelt alcohol een rol bij één op de drie ongevallen. Daarom is 0,5 promille (goed voor 2 glazen) volgens haar nog te hoog. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Diageo lanceert de “Diageo Bar Academy” in België

Diageo, wereldwijd de grootste producent en verdeler van gedistilleerde dranken, bieren en wijnen, lanceert vandaag officieel zijn nieuwste initiatief: de “Diageo Bar Academy”. Het programma bestaat uit professionele trainingsmodules op vier niveaus waarbij zowel bartenders, barpersoneel als de eigenaars van horecazaken opgeleid worden tot echte professionals zowel op het vlak van cocktails maken als van service en etiquette. De doelstelling van de Diageo Bar Academy is om horecaondernemingen naar het hoogste niveau te brengen en een select aantal zaken volledig om te toveren in absolute pareltjes waarbij elke klant zich de koning te rijk voelt van het binnenkomen tot het buitengaan. De trainingen van de Diageo Bar Academy zijn niet tijdsgebonden en zijn bovendien kosteloos. Eens men de Bar Academy op alle niveaus doorlopen heeft, maakt men kans om zich te wagen aan de Diageo World Class Competition. Meer info op: www.diageobaracademy.be



cafés - brouwerijen - discotheken
Tapasco in Aalst

Het gekende café Coninck van Spagniën op de Grote Markt van Aalst ondergaat een metamorfose. Gooi tapas en tabasco samen en je hebt Tapasco. Kurt Wauters en Pascale De Paepe serveren in Tapasco naast de typische klassiekers uit de regio van de Middelandse Zee maar ook tapas aangepast aan de plaatselijke keuken.



cafés - brouwerijen - discotheken
Omer trekt naar Nederland

Tijdens de Nederlandse vakbeurs Horecava werd duidelijk de  Nederlandse brouwerij Bavaria  de exclusieve verdeler wordt van de speciaalbieren van brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem (het vroegere Bockor) in Nederland. Daarmee hoopt de West-Vlaamse brouwerij  op een meerverkoop van 25 procent in Nederland. In eerste instantie gaat het om verkoop in de horeca. Nederlandse horeca bezoekers zullen zo kunnen genieten van Omer, Kriek Max en LeFort. Alvast iets anders dan het limonadebier dat vaak uit Nederlandse tapkranen vloeit. De brouwerij was dan ook met een sfeervolle stand op de beurs Horecava. (JV)



Catering
Zwartwerk nekt cateringbedrijf

Een controle op zwartwerk heeft het Genkse cateringbedrijf Delicatesse Catering de das omgedaan. De sociale inspectie kwam er op uit dat er heel wat overuren in het zwart werden uitbetaald. Het bedrag van de achterstallige RSZ bijdragen liep op tot zo’n zeven miljoen euro, een bedrag dat het bedrijf niet kon ophoesten. En zeggen dat het nog steeds niet duidelijk is of ook cateraars over de zogenaamde witte kassa gaan moeten beschikken. (JV) 



Hôtellerie
Gent beste hotelstad

Zoover, de grootste vakantiesite van de Benelux bekeek de beoordelingen van al zijn bezoekers en kwam erop uit dat Gentse hotels het best scoren op basis van beoordelingen. Gent behaalde een gemiddelde van 7.87 punten. Vooral het eten, de kamers de service en de algemene beoordeling waren doorslaggevend. Gent komt daarbij in de top 5 van de beste hotelsteden in Vlaanderen. (JV)



Hôtellerie
Volg WK voetbal in 180 vakantiehotels

~~Touroperator Thomas Cook wil dat haar klanten ook tijdens hun vakantie kunnen genieten van het wereldkampioenschap voetbal. In 180 vakantiehotels wordt er gezorgd voor de nodige voetbalsfeer. In sommige hotels kunnen de matchen van de Rode Duivels op groot scherm gevolgd worden en worden er zelfs heuse voetbalparty’s georganiseerd. (pvo)



Hôtellerie
Hotelovernachtingen in Sotsji worden gemiddeld 121 % duurder

~~Wie tijdens de winterspelen in Sotsji verblijft, zal gemiddeld 121 % meer voor zijn hotelkamer moeten ophoesten. Gemiddeld kost een kamer dan 179 euro per nacht. De laatste week van januari was dat slechts 81 euro. Toch vallen de prijzen nog relatief mee, want ze blijven onder de 200 euro. Tijdens de zomerspelen in Londen kon jij geen kamer meer krijgen onder de 400 euro. (pvo)



Hôtellerie
IHG wil gasten een ‘3D-beleving’ bieden

~~De InterContinental Hotels Group (IHG) heeft een onderzoek gevoerd waarbij er gepeild werd naar de loyaliteit van de gasten. Voor deze enquête werden 7000 internationale reizigers ondervraagd. Dit resulteerde in het rapport ‘ Creating Moments of Trust – the key to building successful brands in the Kinship Economy’. Hoofdconclusie van het rapport luidt dat hotels voortaan aan hun gasten een mondiale, lokale én persoonlijke beleving moeten bieden. De drie ogenschijnlijk tegenstrijdige dimensies mondiaal, lokaal en persoonlijk kunnen volgens de keten wél verenigd worden door middel van technologie. Een hotel dat zo’n 3D-beleving hanteert, zou zo vertrouwen bij de klant kunnen verkrijgen, dat nodig is voor een blijvende relatie. Volgens IHG vergt dit een verandering in het denken van de hoteliers. Nu zijn de mondiale merken al bezig met het aanbrengen van een lokale toets (voor IHG: de 2D-beleving). Maar volgens de hotelketen moet daar nog de persoonlijke component aan toegevoegd worden (pvo)



Hôtellerie
Accor opent duizendste Ibis-vestiging

~~In 2011 begon Accor met een vernieuwingsstrategie waarbij de economy-merken opnieuw gedefinieerd werden. Drie merken (ibis, Etap Hotels en all seasons) werden ondergebracht in één ibis-familie (ibis, ibis Styles en ibis budget).  Op dit ogenblik zijn er wereldwijd 233 ibis Styles- en 506 ibis budget-vestigingen. Onlangs mocht Accor de opening van een 1000ste vestiging van een ibis hotel vieren. Het merk kondigt de creatie van een nieuwe hotelkamer aan en een herdefiniëring van de hotelrestaurants onder de noemer ibis kitchen. (pvo)



Hôtellerie
Herdenking Groote Oorlog doet logiesverstrekkende bedrijven in Westhoek boomen

~~

Lees meer ...

Hôtellerie
Radisson blu Astrid hotel lanceert vernieuwde vergaderzalen

De afgelopen weken was het druk in het Radisson Blu Astrid hotel aan het Koningin Astridplein. De vergaderzalen werden van kop tot teen gestript en voorzien van een nieuw design van de hand van Piet Boon®, de internationaal gerenommeerde multidisciplinaire Nederlandse designstudio. De centrale lobby van de eerste verdieping met vergaderzalen werd verruimd en voorzien van een nieuwe lounge. De verbouwingen kaderen in het “Experience Meetings”-concept van Radisson Blu: zakenmensen tot in de kleinste details inspireren om succesvol te vergaderen.



Ondernemingen - Bedrijven
Eerste gecertifieerde “black box” op de Belgische markt

Als invoerder van CleanCash SC-B ® is Toshiba TEC erg verheugd te kunnen aankondigen dat dit product als allereerste Fiscale Data Module werd gecertifieerd door de bevoegde projectgroep binnen FOD Financiën, zoals vandaag bevestigd op de “geregistreerde kassa” website van de overheid.

“De CleanCash®-producten worden geproduceerd door de Zweedse firma Retail Innovation,” zegt Dries De Beul, Business Unit Manager Retail bij Toshiba TEC. “In Zweden is vandaag reeds een vrij gelijkaardige “black box” wetgeving van kracht als in de Belgische horeca van 2014 tot 2015 zal worden geïntroduceerd. Daar zijn momenteel meer dan 90.000 CleanCash ® units geïnstalleerd die uiterst betrouwbaar zijn gebleken in gebruik. Voor Toshiba TEC was dit één van de belangrijkste argumenten om in België met de verdeling van CleanCash SC-B ® - in veel gevallen in combinatie met Toshiba kassa-hardware- van start te gaan.”



Ondernemingen - Bedrijven
Minder voedselverspilling houdt restaurantgasten tevreden

Unilever Food Solutions ging recent van start met een pilootproject rond de reductie van voedselafval in België, Nederland en Frankrijk. In ons land namen 4 chefs de afvalproductie in hun keuken onder de loep en voerden ze vervolgens samen met Unilever Food Solutions een aantal maatregelen door om hun voedselafval te beperken. Resultaat: tot 90% minder weggegooid voedsel. Een hele besparing, als u weet dat één ton keukenafval zo’n 2.000 euro aan verwerking en belastingen kost. Dat niet enkel de chef, maar ook de consument wakker ligt van de reductie van voedselafval blijkt uit de tweede editie van het World Menu Report, een studie van Unilever Food Solutions naar actuele thema’s in de voedingssector. Van alle ondervraagde westerse respondenten vindt 66% het belangrijk om weten wat er met het voedselafval gebeurt.



Restaurants
Bekendste tafelschuimer doodgestoken

~~Titus Clarysse, de bekendste tafelschuimer van Vlaanderen, is dood teruggevonden door zijn vader. Hij werd doodgestoken. Voorlopig tasten de speurders nog in het duister en zijn er nog geen sporen naar dader(s). (pvo)



Restaurants
Stéphanie Thunus is de nieuwe Lady Chef of the Year

Stéphanie Thunus (chef-kok van restaurant Au gré du Vent, Seneffe) is verkozen tot ‘Lady Chef of the Year’.

Voor de jonge Henegouwse chef, gaat het nu razendsnel. Gault&Millau gaf haar een score van 15 op 20, terwijl ze in november haar eerste Michelinster in de wacht sleepte.

En dit terwijl haar restaurant nog maar pas 2 jaar open is. (pvo)

 



Restaurants
Wouter Van der Vieren kookt in restaurant Bebronna in Kallo

~~Wouter Van der Vieren is eventjes terug in het land. De vroegere chef van het ter ziele gegane toprestaurant Clandestino, is nu de rechterhand van Piet Huysentruyt. Hij staat de TV-kok bij in diens Zuid-Franse restaurant Likoké. Omdat dit restaurant tijdens de wintermaanden gesloten is, kwam Van der Vieren even terug naar zijn geboortestreek. Hij gaat nu enkele avonden koken in restaurant Bebronna, waar hij carte blanche kreeg om een eigen menu samen te stellen (pvo)



Restaurants
Roger van Damme doet Thai desserts eten

~~Roger van Damme, chef-kok en patissier van restaurant Het Gebaar, heeft 5 desserts ontwikkeld voor de Thaise markt. Hij gaat ook nog naar het land om kookdemo’s te geven in de hoop dat de Thaise koks in de toekomst ook desserts zullen maken en presenteren aan hun gasten. Hij creëerde alvast 5 nieuwe desserts met focus op chocolade. Die worden diepgevroren en naar Thailand verstuurd. Niet alleen de Thai zouden belangstelling hebben voor de desserts van de top-patissier. Ook chefs uit Hongkong en Dubai zouden belangstelling tonen. (pvo)



Snelrestauratie
Geen McDonalds in Brugse Steenstraat

 

De aanvraag van McDonalds om in het voormalig KBC-gebouw aan de Steenstraat een fastfoodzaak te beginnen is door het  Brugse schepencollege geweigerd. Het schepencollege was het er snel over eens dat een fastfoodrestaurant niet op die plaats kan en mag komen. De weigering is gebaseerd op het feit dat de Steenstraat is een handelsas is met bovenregionale uitstraling in het Brugse kernwinkelgebied. Alleen winkels zijn nog welkom in de Steenstraat te Brugge. Horeca kan slechts op specifieke rustpunten een meerwaarde betekenen in de binnenstad volgens het schepencollege. Op zich een opmerkelijk inzicht want frietkoten op de markt in de schaduw van het Brugse belfort mogen wel en in de Steenstraat zijn er meerdere horecazaken. (JV)

 



Snelrestauratie
McDonald’s België voorziet verdere groei

2013 was een jaar vol uitdagingen waaronder één belangrijke uitdaging: de loonkost. McDonald’s België en haar franchisenemers zijn er niettemin in geslaagd om te blijven groeien. Uitdagingen doen je groeien, zowel letterlijk als figuurlijk. Concreet werd er voor €13,1 miljoen geïnvesteerd in onder meer 3 nieuwe restaurants in Bilzen, Koksijde en Verviers en de vernieuwing van 8 bestaande restaurants. Omdat medewerkers centraal staan in de onderneming, is McDonald’s België ook blijven investeren in hun opleiding. Opleiding blijft de hoeksteen van het Human Relations-beleid van McDonald’s en haar franchisenemers. Zo werden in totaal 70.088 uren opleiding gegeven en konden 203 managers een opleiding in het buitenland volgen in 2013. Door te investeren in haar teams, kan McDonald’s België nieuwe talenten opsporen en hen helpen zich verder te ontwikkelen.

In 2013 werden er 222 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd, een honderdtal van deze nieuwe werknemers zijn momenteel werkzaam in de nieuwe restaurants. De meeste medewerkers worden lokaal gerekruteerd. In totaal gaat het dus om 3.122 arbeidsplaatsen in de restaurants en het hoofdkantoor van McDonald’s België.Voor 2014 bestaat de belangrijkste uitdaging erin dynamisch te blijven ondernemen en jobs te creëren. McDonald’s België wil blijven investeren. 4 nieuwe restaurants zullen ongeveer 160 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. 6 restaurants worden vernieuwd. Dat alles is goed voor een totaal investeringsbedrag van €20 miljoen. McDonald’s België zal eveneens innovatieve producten lanceren zoals ijskoffie en ijssmoothie.



Toerisme
Center Parcs investeert in horeca

Center Parcs heeft blijft investeren in zijn horeca activiteiten. Ondermeer in  De Vossemeren (Lommel) als in Erperheide (Peer) heeft Albron die de concessie heeft van de horeca uitbatingen zwaar geïnvesteerd. De vernieuwde horeca-concepten zijn allen gericht op een totaalbeleving voor het hele gezin. Vanaf nu kunnen klanten in een gezellig kader  kiezen voor de prijsvriendelijke brasseriekeuken, een ‘all you can eat’-buffet, Italiaanse specialiteiten, of Braziliaanse grillgerechten. (JV)



Verenigingen - Federaties
26ste Horecagids van Leuven

~~De nieuwe Horecagids van Leuven is uit. Het gaat al om de 26ste editie. Voor de derde keer werkte Toerisme Leuven hiervoor samen met Horeca Leuven. In de gids staan 178 restaurants en 241 cafés. De gids in 5 talen werd aangevuld met toeristische info en streekproducten. Er zijn 30.000 exemplaren gedrukt. (pvo)



by communitysoft.com