LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Nieuwe voorzitter Horeca Brugge

Horeca Brugge en Ommeland heeft een nieuwe voorzitter. Erwin Dhelft, de uitbater van horecazaak Aquarel op het Simon Stevinplein, te Brugge neemt de fakkel over van Chris Janssens. In de agenda van de nieuwe voorzitter staan enkel belangrijke te verwezenlijken punten. Het verder werken aan en pleiten voor een degelijk horecaplan bij alle regionale politieke partijen bij de eventuele introductie van het geregistreerd kassa systeem of Blackbox. Tevens wil hij het Brugs Ommeland nauwer betrekken bij de activiteiten van Horeca Vlaanderen. Communicatie tussen politici en andere verenigingen staat ook hoog in het vaandel van de nieuwe voorzitter. Een terrassenbeleid en vorming, het zijn maar een paar speerpunten voor de nieuwe voorzitter. (JV)

 



Algemeen
Terrasreglement in Aalst

De gemeenteraad van Aalst  keurde een terrasreglement goed, waarin uitgelegd wordt aan welke voorwaarden horeca-uitbaters moeten voldoen, willen ze een terras zetten voor hun zaak. Eenvormigheid is het sleutelwoord van het nieuwe reglement. Via de horecacoach bespreken de cafés en restaurants in welke kleur zij hun parasol of luifel het liefst zien. Twee pleinen kozen alvast voor zwart terwijl een ander plein voor kanariegeel gaat. Voor het Statieplein koopt  het stadsbestuur zelf de windschermen aan die door de horeca uitbaters per kwartaal kunnen gehuurd worden. Een voorbeeld van overmatig reglementering? (JV)



Algemeen
Guidea lanceert horecabeleidsplan light

Agentschap Ondernemen deed een oproep voor projecten in het kader van "Ondernemingsvriendelijke Gemeente" met als prioriteit horeca, toerisme en citymarketing. Guidea diende een project in: een handleiding voor het opstellen van een horecabeleidsplan light. De doelstelling van het project is om een handleiding uit te werken die gemeenten in staat moet stellen om zelf een horecabeleidsplan of onderdelen ervan op te maken. De gemeenten Sint-Niklaas, Dendermonde, Heuvelland, Kapellen en Lovendegem stappen hierin mee. Horeca Vlaanderen en VVSG zijn partners. In een tijdspanne van 2 jaar zal de methodiek op punt staan. (pvo)



Algemeen
Stijging van vacatures voor horeca in het Brugse

Volgens cijfers van de VDAB is het aantal vacatures voor de horeca in het Brugse gestegen met 13 %. Van maart 2013 tot februari 2014 werden 832 horecavacatures ontvangen, een stijging dus van meer dan 13 % in vergelijking met het jaar ervoor. (pvo)



Algemeen
Horeca op Grote Markt Turnhout leeft terug op

De komende weken openen maar liefst 6 nieuwe horecazaken op de Grote Markt in Turnhout. Die openingen volgen de trend van heropleving, want de voorbije maanden openden ook al drie nieuwe horecazaken op de Markt. Hiermee is de leegstand van horecazaken bijna volledig weggewerkt. Hiermee komt een einde aan kommer en kwel. Vorig jaar regende het faillissementen op de Grote Markt. Maar de plaatselijke horeca-uitbaters zijn blijkbaar niet bij de pakken blijven zitten (pvo)



Algemeen
Geraardsbergen start taxidienst voor horecabezoekers op

De stad Geraardsbergen gaat lokale taxibedrijven inschakelen om minder mobiele toeristen van hun hotel naar de plaatselijke horecagelegenheden te brengen. Met deze taxidienst wil de stad meer toeristen lokken. Het initiatief kadert in het project ‘Toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen’. Geraardsbergen gaat daarvoor ook samen zitten met Oudenaarde en Ronse om het project in detail uit te werken. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen
TAVOLA 2014 overtreft de verwachtingen

De 17de editie van TAVOLA, vakbeurs van fijne, verse voeding en delicatessen is achter de rug.  De editie 2014 mag bijzonder succesvol genoemd worden: exposanten maken in de allereerste evaluaties melding van hoogwaardige én veelvuldige zakencontacten die hun verwachtingen sterk overstijgen.  Naast het traditionele bezoekerspubliek uit de Benelux, was de verhoogde internationale bezoekersopkomst erg opvallend én werd deze ten zeerste gewaardeerd door de exposanten. Enthousiaste reacties dus bij het afsluiten van dit klassevol vakevent  dat terecht als één van de mooiste voedingsbeurzen  op Europees niveau wordt bestempeld.



Beurzen - congressen - evenementen
Evenementen bij ISPC

Horeca groothandel ISPC pakt niet alleen uit met een aantal nieuwe producten zowel food als non-food waaronder enkele exclusief voor de groothandel maar ook met enkele evenementen. Thai Street is het eerste evenement dat er zit aan te komen. Sombat Sirisuk afkomstig uit Zuid-Oost Azië weet alles over de Thaise eetcultuur. Momenteel is hij eigenaar van het restaurant “Sombai Thai Cuisine” in Antwerpen. Op 14 april geeft hij een demo met aansluitende lunch in Gent om dat nog eens over te doen de dag erop in de vestiging van Luik. Maandagavond 28 april staat er bij ISPC Gent een bierdiner op het menu. Alles wat je moet weten over koken met bier, welke bieren bij welk gerecht passen en een aansluitend diner met aangepaste bieren. Bierjournalist Geert Van Lierde zal alles op de juiste sporen zetten en zijn kennis met plezier overbrengen. Op 26 april verhuist het Bierdinner@ISPC naar Luik. Een derde evenement op de ISPC agenda is de Great Grilling. Griltechnieken, marinades en kruiding, barbecue in de zomer of winter, een keramische gril, op gas of met houtskool. Pierre Hacha zal alles van uit de doeken doen op 19 mei in Gent en op 20 mei in Luik. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Brugse Zot in Tokio

In een hippe wijk in Tokio is een eerste Brugse Zot Café geopend. In dat café kan je het blonde speciaalbier drinken en typisch Belgische gerechten als stoofvlees met friet eten. Brouwerij De Halve Maan uit Brugge is al 5 jaar actief in Japan om haar bieren te slijten. Met de opening van dit café is een volgende fase van de ‘verovering’ ingetreden. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
De ideale pint

De Britse pubketen Taylor Walker heeft consulent MindLab onder de arm genomen om uit te zoeken wat de ideale omstandigheden voor de consument zouden zijn om op café een pint te drinken. De meeste conclusies zijn eerlijk gezegd nogal voorspelbaar. Zo bracht de enquête aan het licht dat mannen sneller drinken  dan vrouwen (dat we dat niet wisten: wie 5 minuten aan een toog zit, heeft dit al meteen in de gaten). Andere bevindingen: een ideale pint wordt gedronken in een gezelschap van 3 tot 4 personen. Liefst met wat snacks ter beschikking en rustige muziek op de achtergrond. De onderzoekers komen ook tot de vaststelling dat de snelheid van bierconsumptie afhangt van de het socio-professionele milieu. Geschoolde arbeiders hebben vaak minder dan 5 minuten nodig om een pintje te drinken, terwijl hogere geschoolden daar een half uurtje voor nodig hebben.(pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Antwerpse studentencafés doen het niet goed

Studenten gaan steeds minder op café. Dat voelen de Antwerpse studentencafés aan de lijve. Vandaar dat vele typische studentencafés zijn begonnen met ander cliënteel aan te trekken. Vele cafés zijn al gestopt. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Bierdrankje met pompelmoessap

Alken Maes lanceerde vorig jaar met succes Maes Radler Citroen. Een drankje met een laag alcoholgehalte, de smaak van bier gecombineerd met citroen. Voor de komende zomer lanceert Alken Maes een variant met 100% natuurlijk pompelmoessap. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Derde brouwerij dicht in Rusland

AB Inbev heeft nog maar eens een Russische brouwerij gesloten. Het is de derde brouwerij in korte tijd die de sleutel op de deur krijgt. Sun Inbev, de Russiche dochter van de Leuvense biertrots  sluit zijn brouwerij in Perm. In Rusland is er momenteel een grote strijd aan de gang vanwege de overheid tegen overmatig alcoholverbruik. Dat zorgt voor een serieuze omzetdaling. (JV)



Catering
Silverspoon wint BEA Catering Award

Dit jaar werd de BEA Catering Award voor de eerste keer toegekend op basis van een live cooking-competitie. 14 eventcateraars vaardigden hun beste chefs af naar Brussels Kart Expo om er aan de slag te gaan met een reeks opgelegde ingrediënten. Uiteindelijk werd het driegangenmenu van Silverspoon Catering uit Wijnegem het hoogst gewaardeerd door de jury. 



Hôtellerie
Benelux-ketens Novotel en Suite Novotel ontvangen ISO 14001 certificering

Alle Novotel- en Suite Novotel-hotels in de Benelux zijn sinds deze maand officieel ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat het milieumanagementsysteem van alle 20 Novotel-vestigingen en één Suite Novotel vestiging bijdraagt aan het minimaliseren van milieu-impact van de bedrijfsvoering. Verder toont het aan dat de hotels doorlopend werken aan de verbetering van hun milieuprestaties. 



Hôtellerie
Opening van hotel ibis De Panne

Accor opende op  27 maart 2014 het ibis De Panne, in De Panne aan de Vlaamse kust.  Dit nieuwe hotel in de buurt van de zee heeft 79 kamers en is eenvoudig te bereiken met trein, tram en auto.  Het leent zich zowel voor toeristen als voor businessklanten, die de nieuwe ibis kamer met “Sweet bed by ibisTM en het nieuwe algemene serviceconcept van het merk zeker op prijs zullen stellen. 



Hôtellerie
Hotelketen Logis start brand Logis d’ Exception op

Logis, de onafhankelijke hotelketen die 2600 hotels in 8 landen vertegenwoordigt, start Logis d’Exception op. Met deze brand wil Logis focussen op luxe en authenticiteit. Een Logis d’ Exception is steeds een hotel dat een speciale geschiedenis en een aparte sfeer heeft (pvo)



Hôtellerie
Casino Middelkerke wordt gesloopt en wordt herbouwd met hotel

Het Casino van Middelkerke staat er sinds 1954 en beantwoordt niet meer aan de huidige normen. In plaats van het gebouw te renoveren, gaat men het slopen. In de plaats komt er een nieuwbouw, met een ondergrondse parking, een grote evenementenzaal, discotheek, loungebar met toegang tot het strand en een hotel met 30 tot 60 kamers. Uiteraard wordt de speelzaal niet vergeten. Binnen de 2 jaar begint men aan de sloop en voor de nieuwbouw wordt ook op 2 jaar gerekend. Het nieuwe casino annex hotel zou dus openen in 2018 (pvo)



Hôtellerie
Renovatie Hotel Ramada in Oostende

Hotel Ramada in Oostende investeert 2.5 miljoen euro in de renovatie van de kamers en de publieke ruimten. Op dit ogenblik zijn er werkzaamheden bezig in 44 kamers. Die zullen klaar zijn tegen de paasvakantie. In het najaar worden  nog eens 50 andere kamers aangepakt. De renovaties worden deels betaald door particulieren die een hotelkamer konden kopen als investering. (pvo)



Hôtellerie
Franse hoteliers vrezen dat BTW-verhoging nefast is voor boekingen

In Frankrijk is het BTW-tarief op hotelovernachtingen verhoogd van 7 % naar 10 %. Menig hotelier zit nu met de handen in  het haar. Ze vragen zich af of ze die verhoging moeten  doorberekenen in de hotelprijzen of net niet. Uit een onderzoek blijkt dat 9 op 10 hoteliers dit zullen doen. Desondanks verwacht men dat dit nefast gaat zijn voor de boekingen. Maar de rendabiliteit komt anders in het gedrang, luidt het. (pvo)



Hôtellerie
Opening Novotel Brussels Midi

Op 1 april neemt Accor het hotel Cascade Midi Brussels in franchising over. Het in 2010 geopende hotel recht tegenover het Brusselse Zuidstation, met 93 kamers, wordt omgedoopt tot Novotel Brussels Midi. De overname gaat gepaard met renovaties op de benedenverdieping en op de kamers. (pvo)



Publicaties
Peter De Clercq wil iedereen buiten.

Het is iets om bijna de tel bij kwijt te geraken maar Peter De Clercq heeft zijn vijftiende boek op de markt gegooid. Dit keer is het niet echt een bbq boek zoals we van Peter gewoon zijn maar een ware ode aan het buitenleven. Looptips, over bospaddenstoelen, via zuring en uien telen. De Geur van de verschillende seizoenen, de jacht en de lente, zuiders smaken in wijngaarden of de sfeer van te gaan vissen. Het zit allemaal in het nieuwe boek vervat. Maar uiteraard zoals we de barbecue meester kennen zit er ook heel wat recepten in vervat om buiten te eten. Het nieuwe boek is er één voor iedereen van het buitenleven houd en dat op een originele manier wil invullen. (JV)



Restaurants
Nieuwe wind voor Tuinbos.

Tuinbos in Sint-Andries Brugge trekt resoluut de kaart van Brasserie. Het gedeelte Tea-Room valt weg. Chef-kok Kurt Coppé wil zich nog meer dan voordien toeleggen op zijn Frans-Belgische keuken terwijl gastvrouw Kathleen zich nog meer zal kunnen concentreren op de ontvangst van de klanten en de smaakvolle inrichting van de brasserie. Om het vernieuwde concept kracht bij te zetten werd in de keuken van Tuinbos een Josper geïnstalleerd. Het toestel dat ook al  in veel sterrenkeukens staat is een combinatie van oven, rookoven en gesloten barbecue. De steeds vernieuwende kaart van Tuinbos dat zich nu meer dan voordien als brasserie wil profileren zal dan ook vernieuwende gerechten bevatten die ondermeer uit de Josper komen. (JV)   



Restaurants
JRE vieren feest

De culinaire vereniging Jeunes Restaurateurs d’ Europe bestaat 40 jaar in Europa en 25 jaar in België. Reden tot feesten dus en dat werd gedaan met een zeer gesmaakte receptie in het Bloom hotel te Brussel. De Jeunes Restaurateurs d’Europe is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, tussen de 23 en 42 jaar, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van Europese gastronomie behoren. Tijdens de feestelijke receptie werden ook vier nieuwe leden aan het Belgisch/ Luxemburgs lijstje toegevoegd. Alex Verhoeven van Fleur de Sel te Kasterlee, Vincent Florizoone van Le Grand Cabaret te Nieuwpoort, Sam van Houcke van Onder de Toren te Hansbeke en Gilles Joye van Marcus te Deerlijk mogen de boormachine boven halen om hun JRE plakaat aan de gevel te hangen. In dit feestjaar staan ook verschillende activiteiten op de agenda zoals een special menu 25 years, een getrouwheidskaart, een jaguar & Landrover Drivers Club, een eindejaarsactie en een Art of Cooking 25 years met chefs van andere verenigingen. (JV)



Restaurants
Boetes voor Monasterium PoortAckere

Eind april weet de hotelmanager en de nv die het Monasterium PoortAckere uitbaten in het Gentse Oudburg wat hun boete zal zijn in dispuut met het federaal voedselagentschap. Bij verschillende controles tussen 2010 en 2013 stelde het FAVV verschillende inbreuken vast. Een deel van de inbreuken wordt door de gedelegeerd bestuurder met een beschuldigende vinger toegewezen aan het personeel. Dat personeel zou niet steeds de letter van de geldende regels volgen. Hoe was dat verhaal ook alweer van de struisvogelpolitiek ? (JV)



Restaurants
Broers Adria starten culinair pretpark op in Barcelona

Barcelona krijgt een culinair pretpark als het van de Spaanse kookbroers Ferran en Albert Adrià afhangt. De Spaanse topchefs willen in januari 2015 in Barcelona het 5.0 project Enigma openen. Het culinaire pretpark komt in het centrum van Barcelona. De broers Adrià werken daarvoor samen met andere bekende Spaanse chefs Juan Carlos en de broers Borja en Pedro Iglesias. Het gaat om vijf foodconcepten en moet voor bezoekers van Barcelona als een van de 'must-visit places' worden. Een moderne tapasbar onder de naam Tickets. Daarnaast is er Bodega 1900, een themabar rondom het product vermout. Pakta gelanceerd, zou een Japans en Peruaans restaurant worden terwijl Hoja Santa en Niño Viejo een combinatierestaurant zal worden met aandacht voor de Mexicaanse keuken. Tenslotte is er nog Enigma, een exclusief restaurant met cocktailbar. Eens iets anders dan de talrijke culinaire stads evenementen die wij kennen. Misschien kan het initiatief ook bij ons aanslaan?



Restaurants
Brasserie Histoires d’O in Oostende zet exclusieve hamburger op de kaart

Momenteel kan je in Brasserie Histoires d’ O in Oostende genieten van een exclusieve hamburger op basis van wagyu-vlees, die verder afgewerkt is met beenmerg, kruiden en Don Papa Rum. De hamburger is een creatie van de bekende slagerij Dierendonck uit Sint-Idesbald (pvo)



Restaurants
Roger Van Damme is ambassadeur van de Hoogstraatse aardbei

In de Veiling in Hoogstraten is het startschot gegeven voor het nieuwe aardbeienseizoen. Die opening ging gepaard met de aanduiding van een ambassadeur. De Ghesellen van de Aardbei ridderden sterrenchef Roger Van Damme (Het Gebaar in Antwerpen) tot ambassadeur van de Hoogstraatse aardbei (pvo)



Restaurants
Buurtbewoners klangen nu al over The Jane in Berchem

Sergio Herman en Nick Bril hebben nog maar net hun zaak The Jane geopend en ze hebben al problemen met buurtbewoners. Enkele buren klagen over geluidsoverlast. Volgens de klagers houdt Herman zich niet aan de afspraken. Zo wordt er versterkte muziek op het terras gespeeld en voldoet het geluidsscherm niet aan de normen. Er is reeds een advocate onder de arm genomen, die nu zegt dat niemand bij The Jane bereikbaar was voor commentaar. Wordt dus zeker vervolgd. (pvo)



Restaurants
La Place (Kortrijk) gaat verder als Food Avenue

Desimpel Energy Group heeft La Place in het winkelcentrum K in Kortrijk overgenomen. Horecaketen La Place stoot de vestiging in Kortrijk af omdat het niet rendabel was. Desimpel Energy group gelooft wel in de slaagkansen van het restaurant. La Place neemt een doorstart onder de nieuwe naam Food Avenue (pvo)



Restaurants
Kledingslijn voor The Jane

The Jane is geopend. Het personeel van het nieuwe restaurant The Jane van Sergio Herman heeft zelfs een  eigen kledingslijn. De koksbuizen werden ontworpen door G-Star speciaal voor The Jane. Daarnaast heeft Sergio Herman in samenwerking met Virginie Morobé van het Belgische label 23 sneakers ontworpen voor het personeel. Op de schoenen staat ook het logo van het restaurant..(JV)



Restaurants
Leven in Sint Jorishof.

Het lijkt een utopie maar als alles meezit dan zou er tegen de Gentse Feesten weer leven komen in één van de mooiste gebouwen van Gent. Tegenover het stadhuis staat het Sint-Jorishof ook gekend als Cour Saint –Georges. Binnenin is de nieuwe eigenaar volop bezig met de nodige verbouwingen en dringende renovaties vanet monumentale gebouw dat reeds meer dan tien jaar stond te verkommeren. Het is de bedoeling dat tegen deze zomer een biercafé en vleesrestaurant er zijn onderkomen kan vinden. (JV)



Restaurants
Pop Up aan Gentse Dok

In Mei komt er aan het Gentse Dok een pop-up restaurant.  Le Petit Botanique zal open blijven tot augustus en kadert in een programma voor sociale tewerkstelling. Nog meer sociale tewerkstelling komt er van stadslandbouwtuin achter het woonzorgcentrum Heiveld waar groenten en kruiden zullen gekweekt worden voor het tijdelijke restaurant. (JV)



Toerisme
CroisiEurope pionierde met eerste Belgische biercruise

De MS Leonardo da Vinci, een viersterren-riviercruiseschip van CroisiEurope, maakte de voorbije dagen voor de allereerste maal in België een unieke themacruise rond bier. Een zestigtal passagiers nam hieraan deel en bezocht onder andere de abdijbrouwerij van Val Dieu in Aubel, de unieke historische en hypermoderne brouwerij-stokerij van Wilderen, de kasteelbrouwerij Ter Dolen in Helchteren en de stadsbrouwerij Gruut in Gent.



Toerisme
Mechelen start labo voor gezinsvriendelijk horeca-aanbod

Mechelen ontvangt 258 800 euro aan subsidies om te investeren in een actieplan om het lokale horeca-aanbod gezinsvriendelijker te maken. Het project start vanaf 1 juni, loopt twee jaar en is een samenwerking met Thomas More, de lokale ondernemers, Unizo en Horeca Vlaanderen. Binnen een testomgeving, bestaande uit langer gevestigde en nieuwe horecazaken, wordt onderzocht hoe Mechelen op een creatieve en innovatieve manier sterker kan uitgebouwd worden als gezins- en kindvriendelijke stad.



Toerisme
Sunparks All Inclusive

Sunparks Kempense Meren bestaat 20 jaar en dat vieren ze op gepaste wijze. Sunparks Kempense Meren introduceert een Sunparks All Inclusive formule. De formule biedt de mogelijkheid om tegen een vaste prijs van alle faciliteiten te genieten. Van het ontbijt over de lunch via de High Tea naar het diner met alle dranken, ook tussenin inbegrepen. Ook de toegang tot heel wat activiteiten is in de nieuwe formule inbegrepen. (JV)



Toerisme
Westtoer distancieert zich van Lannoo Gids

Wie de Vlaanderen Vakantieland gids editie 2014 van de “vzw Logeren in Vlaanderen” ophaalt bij de diensten van toerisme krijgt de Lannoo gids “600 plekken in Vlaanderen die je echt gezien moet hebben” er gratis bij. De gids bevat echter enkele negatieve vooroordelen over de Kust en heeft weinig aandacht voor de vele troeven die de Kust te bieden heeft. Volgens Westtoer bevat de gids teveel incorrecte informatie en hanteert een tendentieuze berichtgeving. De berichtgeving over de Kust is volgens Westtoer  onaanvaardbaar en manifest onjuist. Westtoer distancieert zich dan ook van dit  initiatief. Het provinciebedrijf Westtoer stelt vast dat de Kust voorgesteld wordt als een “te mijden bestemming”. In de Lannoo gids staat ondermeer:“zeventig kilometer onovertroffen monotonie” of “eindeloze lintbebouwing van De Panne tot Knokke-Heist”, “de benepen architectuur die voor hedendaags en luxueus moet doorgaan”, “de artificiële haven van Zeebrugge die als een industriële smet het zeezicht ontsiert” of nog “de schrijnende verveling die gegarandeerd toeslaat bij slecht weer”. De kust is zoveel meer dan zee en strand en is een blijvende topbestemming voor gans België en onze buurlanden” aldus voorzitter Franky De Block van Westtoer. Westtoer dringt er bij “Logeren in Vlaanderen” op aan om zich te bezinnen over de verspreiding van de huidige Lannoo gids in de toeristische diensten in Vlaanderen. We kunnen hier misschien de vraag stellen wie uiteindelijk gelijk heeft. De verdeler 'Logeren in Vlaanderen' heeft de verdeelactie ondertussen stopgezet.(JV)



by communitysoft.com