LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Rookverbod niet ter discussie

Volgens een iVox-enquête vindt een meerderheid van de Vlamingen, 59 procent, het rookverbod cafés een goede zaak. De resultaten komen er via de website uwregering.be. Met uitzondering van twee partijen, LDD en Vlaams Belang en een enkeling bij Open VLD wil geen enkele politieke partij het rookverbod afschaffen noch ter discussie stellen. Slechts 19 van de 180 politici willen het dossier opnieuw tafel brengen. (JV)



Algemeen
ExQuise in Blankenberge

Blankenbergenaars Ann Vanden Abeele, haar partner Steve Van Es en dochter Ellen Bruyneels hebben aan de Visserstraat te Blankenberge de deuren van hun restaurant  ExQuise geopend. Het restaurant wil met keuzegerechten inspelen op het markt- en seizoensaanbod.Naast enkele vaste waarden zijn er vooral de krijtborden die de klanten door het aanbod zullen gidsen. Ook de openingsuren van het nieuwe restaurant golven mee op de seizoenen van het kusttoerisme. Er liggen heel wat initiatieven op de plank maar vooreerst wil het nieuwe restaurant een thuishaven zijn voor zowel toeristen als inwoners uit de nabije en ruime omgeving. (JV)



Algemeen
Sentse paling

Als het van Erwin De Mul en Lucie Robijn afhangt dan is er over een paar jaar échte Sentse paling te vangen. De kreken van het Meetjesland in het bijzonder rond Sint Laureins op de grens met Nederland zijn ideale kweekvijvers voor paling. De Mul, ondertussen lid van de Orde van de Sentse Paling, zocht en vond enkele kweekputten waar hij zijn beestjes kon uitzetten en laten groeien. Het groeiproces duurt wel ongeveer zes jaar. Het is dus nog even wachten. De plaatselijke hoerca kijkt alvast reikhalzend uit naar het resultaat want Sente staat bekend om zijn palingbereidingen. Als die paling dan nog vanuit de nabijgelegen kreek komt is dat extra meegenomen. (JV)



Algemeen
Slechte cijfers voor de horeca

In de eerste drie maanden van dit jaar hebben 25.073 ondernemingen de activiteiten stopgezet. Daardoor is het aantal stoppers groter dan het aantal starters. Dat alvast volgens cijfers van het Nederlandse handelsinformatiekantoor B-Information. Veel starters blijven kiezen voor hoogst concurrentiële sectoren zoals ondermeer de horeca. Overleven in zo’n omgeving is verre van evident, wat ervoor zorgt dat een aantal ondernemingen het al snel voor bekeken houdt. Politieke beslissingen uit het verleden hebben het de dag van vandaag zo goed als onmogelijk gemaakt een horecagelegenheid uit te baten. Dat stelt de Federatie van Cafés van België (FedCaf). Het rookverbod in de horeca, het forfaitair taxatiesysteem, het geregistreerd kassasysteem, de sociale druk en de te hoge salariskosten, ... De stokpaardjes van FedCaf, dat in 2011 werd opgericht in de nasleep van het rookverbod in de horeca, liegen er niet om. 'Zoals het er nu voor staat, zou ik jongeren afraden om in onze sector te gaan', zegt Diane Delen, voorzitster van de federatie.  Volgens de federatie zijn sedert 2011 meer dan 4.000 horecazaken failliet gegaan of gestopt. De forfaitaire taxatie, de loonkosten, de werkdruk en het zwaard van Damocles, zijnde  de witte/zwarte kassa en het uitblijven van structurele maatregelen vanuit de overheid zijn de belangrijkste redenen van de sterke achteruitgang volgens FedCaf. (JV)  



Algemeen
Stresballen tegen overdruk

Alle HoReCa Vlaanderen federaties, van de Kust tot in Limburg hebben zowel aan  passanten als aan beleidsvoerders stressballetjes uitgedeeld om de druk op de horeca aan te klagen. De komst van de kassa, de uren waar wel of niet mag gewerkt worden en nog veel meer stresserende beslommeringen wil HoReCa Vlaanderen met deze actie ook aan een groot publiek duidelijk maken. (JV)  

 



Algemeen
Nieuwe HoReCa federatie in Vlaams Brabant

De HoReCa federatie Hageland werd  opgedeeld in een afdeling Noord-Brabant (Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem) en een afdeling Oost-Brabant met als begrenzing Boutersem, Tielt-Winge, Diest, Limburg en Waals-Brabant. Het is Katrien Vanistendael van restaurant De Refugie in Tienen die zich de titel van eerste voorzitster van Horeca Oost-Brabant mag toemeten. Een gesprekspartner zijn met de overheid, positief overleg en de bestaande problemen op tafel leggen zijn de uitgangspunten van de nieuwe federatie. Daarbij is ook een informatief luik naar de bijna honderd leden en hun werknemers. (JV)



Algemeen
Pop Up café steunt handelaars in Landen

In Landen kan met tot oktober ieder eerste vrijdag van de maand tot 20 uur gaan winkelen. Handelaars en horeca-uitbaters doen dan extra hun best om de klanten in de watten te leggen. Tussen 18 en 20 uur geven de deelnemende handelaars  bij elke aankoop een bonnetje voor een gratis consumptie bij de horeca uit het centrum. Het stadsbestuur staat volledig achter de afterwork shopping en samen met de vzw Landen Leeft is er nu ook een Pop-Up café. De opbrengst van het tijdelijke café gaat terug naar vzw Landen Leeft en dus terug naar de handelszaken. Een voorbeeld van hoe horeca en winkelzaken elkaar kunnen ondersteunen. (JV)



Algemeen
Nieuwe (horeca) bestemming voor bibliotheek en Baudelokapel

De Baudelokapel en de aanpalende oude stadsbibliotheek aan de Gentse Ottogracht hebben over ten laatste vier jaar een nieuwe bestemming. De Gentse bvba Trobo kocht de deels geklasseerde gebouwen. In de Baudelokapel komt een restaurant op een nog te bouwen, hangende verdieping. De gelijkvloerse verdieping van de Baudelokapel wordt gerenoveerd en blijft vrij voor wekelijkse markten, beurzen en andere sociaal-culturele evenementen. In de gangen van de voormalige bibliotheek aan de kant van de Ottogracht komen vier commerciële ruimtes waaronder heel toepasselijk een boekencafé. In de binnentuin aan de Bibliotheekstraat voorziet de projectontwikkelaar een ‘transparante’ tearoom met een dakterras en een terras. De ruime buurt van het Baudelopark lijkt daarmee een aantrekkingspool te worden voor de horeca met nieuwe horecazaken in de Steendam en restaurant Publiek aan de Ham. (JV)



Algemeen
Alcoholverbod op openbare weg rond Kasteleinsplein in Elsene

Voortaan mag er op marktdagen (woensdag) op en rond het Kasteleinsplein in Elsene geen alcohol gedronken worden. Dit om overlast tegen te gaan. Horeca-uitbaters mogen in hun zaak en op hun terrassen wel nog alcohol schenken, maar moeten er mee stoppen om 23 uur. Die vinden dit maar niets. (pvo)



Algemeen
Danny Horseele zwaar veroordeeld

Dertig maanden cel met uitstel, vijf jaar beroepsverbod, een geldboete van 55.000 euro en een terugbetaling van 800.000 euro aan curatoren en de staat. Dat was het verdict in de gerechtszaak tegen sterrenchef Danny Horseele. Alles draait rond zijn voormalig sterrenrestaurant ’t Molentje. Nadat het restaurant in 2004 in de problemen raakte investeerden enkele personen in de zaak die uiteindelijk dan toch failliet ging in 2008. De investeerders ontdekten na het faillissement dat er iets niet klopte met de boekhouding en dienden klacht in. Danny Horseele werkt momenteel in het restaurant dat zijn naam draagt in de Ghelamco Arena van AA Gent. Het restaurant kreeg al kort na de opening een Michelinster. De uitspraak zou geen enkel effect hebben op zijn tewerkstelling klinkt het bij AA Gent. Sterren hoeven blijkbaar niet steeds te schitteren hoog aan de culinaire hemel. (JV)



Algemeen
10 jaar streekproducten

Het Vlaams label voor traditionele streekproducten bestaat 10 jaar. Dat werd met licentiehouders en sympathisanten van streekproducten uitgebreid gevierd in het Groot Vleeshuis te Gent. Bij die gelegenheid heeft het Steunpunt Streekproducten 5 streektradities gehuldigd. De winnaars ontvingen een flink uit de kluiten gewassen STREEKPRODUCT.BE- vork. De Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren Rodenbach van Brouwerij Rodenbach – PalmBreweries, de West-Hagelandse zwarte pensen van Beenhouwerij Vangramberen, de West-Vlaamse lukken van Jules Destrooper, het grondwitloof uit de Denderstreek en hoeveboter uit de Westhoek mochten een reusachtige vork in ontvangst nemen. Tijdens de viering werd nog maar eens het belang van streekproducten belicht zowel in retail als in horeca. Een zeer smakelijke receptie en dito buffet sloot de viering af. (JV)

 



Algemeen
3 Belgische restaurants in top 100

In Londen werd de lijst bekend gemaakt van de beste restaurants ter wereld. Noma van René Redzepi uit Kopenhagen maakte een haasje over ten nadele van de Spaanse broers Roca van El Celler de Can Roca. Het Hof Van Cleve zakte van de 25e naar de 45e plaats. Geen ontgoocheling voor Peter Goossens die al blij is dat zijn restaurant voor het negende jaar op rij in de lijst staat. Net buiten de top vijftig staan In De Wulf van Kobe Desramaults. Met zijn 61e plaats stijgt Kobe maar liefst 11 plaatsen. Ook Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van Hertog Jan doen een goede zaak in de top 100 door van de 78e naar de 65e plaats te stijgen. Met drie plaatsen in de top 100 blijft de Belgische gastronomie zich bewijzen in een lijst die wereldomvattend is. (JV)    



Beurzen - congressen - evenementen
Limburg Proeft brengt tweesterrenchef Hans van Wolde

Limburg Proeft brengt de Maastrichtse tweesterrenchef Hans van Wolde naar Hasselt. Van vrijdag 6 juni tot pinkstermaandag 9 juni kan iedereen op Limburg Proeft op het plein tussen Versuz en Universiteitslaan komen genieten van de keuken van Beluga Loves You. Culinair outdoorfestival Limburg Proeft is in 2014 toe aan zijn tweede editie en duurt voor het eerst vier dagen.Limburg Proeft vindt opnieuw plaats in Hasselt, Hoofdstad van de Smaak. Dit jaar slaat hét culinair buitenfestival van Limburg op het terrein tussen succesclub Versuz (nieuwe locatie) en Universiteitslaan zijn tenten op: Outdoor Ethias Arena. Gezellige terrassen met groene accenten worden verspreid over heel het plein. Met overal straatjes komt de nadruk nog meer dan bij de eerste editie te liggen op flaneren en ontdekken, in de brede zin van het woord.

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Brasserie Gambrinus in Schoten

In de straat waar de voormalige  gebouwen van brouwerij Gambrinus te Schoten stonden heeft Freddy Caers een nieuwe horecazaak geopend. Freddy Caers runde er ooit een vleesverwerkend bedrijf halverwege de Sint-Cordulastraat. De bedrijfsruimte achterin werd een multifunctionele horecazaak. Gambrinus is in de eerste plaats een brasserie maar er is ook een biljartzaal  en een ruimte  voor grotere maaltijden  Freddy Cars en zijn echtgenote  Annette Van Bouwel wisten chef kok Erik Soetens te strikken om de gerechten uit de brasseriekeuken te bereiden. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Abdij Averbode kijkt uit naar nieuwe brouwerij

De abdij Averbode heeft een eeuwenlange traditie van productie en verkoop van duurzame voedingsproducten. Onder impuls van pastoor Eric Seghers, de econoom van zijn moederabdij, wordt die traditie in ere hersteld. Vanaf het najaar 2015/voorjaar 2016 hoopt men klaar te zijn met een volwaardig belevingscentrum onderaan de abdij waar een aantal oude gebouwen een herbestemming krijgen in de vorm van een brouwerij (waar op bescheiden grootte een pilsbier van 5,7% zal gebrouwen worden voor plaatselijke consumptie), een bakkershuis, een degustatieruimte, een kaasrijperij, een boekhandel met winkel, een onthaalruimte en een groot terras. Maar zolang zat men niet stil in de abdij. Volkoren brood gemaakt van tarwe, haver en rogge, zuurdesem en natuurlijke gist, gebakken op vulkanische steen of kaas in 3 varianten geproduceerd door de zuivelcoöperatie Milcobel. Vanuit brouwerij Huyghe te Melle komt het nieuwe 'Averbode Abdijbier' van 7,5%. Een blond bier met nagisting op de fles. Alle producten konden tot eind april aangekocht worden terwijl ze nu ook in de retail handel te verkrijgen zijn. Het Averbode abdijbier zal ook te verkrijgen zijn in de horeca en via drankencentrales. De kaas wordt ook verdeeld door gespecialiseerde kaaszaken en op markten. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
2000 mensen hebben ‘Grote Dorst’

Op de zesde editie van de Nacht van de Grote Dorst in Eizeringen zijn meer dan 2000 bierliefhebbers opgedaagd. Daarvan kwam 1 op 4 uit het buitenland. Ze proefden de beste bieren van 12 producenten ujit het Pajottenland en de Zennevallei (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Café Et Alors (Izegem) combineert café met kapperszaak

In het vroegere café Elvis in Izegem hebben Céline Houte en Vicky Bekaert hun café Et Alors geopend. Eigenlijk gaat het om een kapsalon en café onder één dak. Céline en Vicky zijn kapsters maar willen hun klanten nu iets extra’s geven. Het is wel niet de bedoeling dat het café ’s avonds open blijft. Als het kapsalon sluit, dan ook het café dat in een Parijse retro-stijl is ingericht (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij Saint-Feuillien pakt uit met Car d’Or

Volgend jaar mag Bergen zich de Culturele Hoofdstad van Europa noemen. De plaatselijke brouwerij Saint-Feuillien uit Roeulx maakt van de gelegenheid gebruik om uit te pakken met het bier Car d’Or, een blond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van  6.5 percent. Toch zou het om een gemakkelijk drinkbaar bier gaan. Car d’Or verwijst naar het folkloristisch feest Ducasse, waarbij het reliekschrijn van Sint-Waltrudis (patroonheilige van Bergen) wordt vervoerd op een gouden koets (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Mini Duvel in mei

Brouwerij Duvel Moortgat brengt een kleinere variant uit van zijn karakteristieke 33cl fles. De smaak blijft volledig identiek. Deze unieke 18cl-flesjes worden gelimiteerd verkocht tijdens de maand mei in de belangrijkste supermarkten en drankenhandels. (pvo)



Hôtellerie
Verblijftaks Genk wordt uitgesteld tot 2016

Genk gaat pas in 2016 een verblijfstaks aanrekenen. Na overleg met de hotelsector werd door de stad beslist om deze taks met een jaar uit te stellen. (pvo)



Hôtellerie
Opening Hotel Elisabeth in Mechelen

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Hotel Elisabeth in Mechelen is geopend. Het 62 kamers tellende hotel is gevestigd in het voormalige Sint-Elisabethziekenhuis. De kamers waarvan 10 voor lang verblijf, zijn af, maar voor de parkeergarage, wellness, zwembad en vergaderfaciliteiten is het nog wachten tot september. Hotel Elisabeth is het derde gatenverblijf van Ivo Van Itterbeeck, die in Mechelen ook al Hotel Wolsack en De 3 Peerdekens uitbaat (pvo)



Hôtellerie
Iberostar lanceert Star Prestige concept

Iberostar lanceert het nieuwe concept ‘Star Prestige’ waarbij klanten kunnen genieten van een reeks exclusieve diensten tijdens hun vakantie. Momenteel wordt het nieuwe concept reeds door vier resorts aangeboden in Spanje. Gasten die opteren om hun verblijf te boeken in een Star Prestige kamer genieten van een gepersonaliseerde check-in service met welkom cocktail, late check-out zonder bijkomende kosten, free Wi-Fi en een speciaal diner aangeboden door het hotel. (pvo)



Hôtellerie
Zomerse prijzen bij Mövenpick

Mövenpick Hotels & Resorts dat 80 hotels wereldwijd uitbaat, heeft special prijzen voor het komende zomerseizoen gepubliceerd. Met het Summer Sunshine’ aanbod, worden kortingen tot 30 % aangeboden in de meeste hotels. Het aanbod geldt voor de periode tussen 1 juni en 30 september. (pvo)



Hôtellerie
Accor introduceert online check-in

Accor lanceert een wereldwijd online check-in systeem. Voor eind 2014 wordt de service geïmplementeerd in een derde van haar 3.6000 vestigingen in de wereld. Het systeem verloopt via de smartphone. Na de boeking worden hotelgasten twee dagen voor aankomst uitgenodigd om zich online in te checken. Op de dag van de aankomst krijgt men een welkom bericht per gsm, de mededeling waar de sleutel moet opgehaald worden en andere praktische info. Wanneer de gasten aankomen, wordt de sleutel overhandigd en is de tijdrovende check-in overbodig. Bij uitchecken wordt de sleutel weer afgegeven en de factuur volgt later per email. De service is beschikbaar voor de gasten die boeken via de websites of mobiele applicaties van Accor, alsook voor bellers en bezitters van een loyaliteitskaart. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
SCA lanceert IT-diensten voor schoner toilet

Tijdens de ISSA/INTERCLEAN zijn door wereldwijd hygiënemerk Tork, onderdeel van SCA, twee nieuwe IT-georiënteerde sanitaire diensten gelanceerd: Tork EasyCubeTM en Bloe ®. De diensten verzamelen real-time data over sanitaire voorzieningen, zoals toilet- en dispensergebruik. De gegevens zijn online toegankelijk en zichtbaar voor de beheerder, hetzij via een computer op kantoor of onderweg via een smartphone of tablet. Dit maakt het voor facilitaire dienstverleners mogelijk om een compleet overzicht te houden over de bevoorrading en over waar en wanneer er schoongemaakt moet worden. Hierdoor worden standaard dienstroosters overbodig en hoeft er alleen nog schoongemaakt te worden wanneer het echt nodig is.



Ondernemingen - Bedrijven
Noord-Hollandse Gouda houdt WK-actie met Jean-Marie Pfaff

Noord-Hollandse Gouda grijpt het Wereldkampioenschap in Brazilië aan om te scoren… in smaak. De kwaliteitskaas met het Rode Zegel schakelde gewezen wereldkeeper Jean-Marie Pfaff in voor enkele sportieve winkelacties. Zo kunnen handelaars via een voetbalpakket hun kaas promoten bij de consument. Ook komt Jean-Marie Pfaff signeren tijdens het jaarlijkse Rode Zegel Club-event, op 1 juni in Groot-Bijgaarden, waar Noord-Hollandse Gouda haar ‘Winkel van het Jaar’ bekendmaakt. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
Ivan Sabbe (ISPC) neemt Océan Marée over.

Océan Marée de gespecialiseerde Brusselse visgroothandel die kwaliteit hoog in het vaandel draagt werd overgenomen door Exquiste Seafood van Ivan Sabbe.  Met Exquisite Food nam Ivan Sabbe ook al de bedrijven ISPC Gent en ISPC International (Luik) over. De overname vormt een nieuwe tandem ISPC – Océan Marée. Gezien ISPC reeds een belangrijk omzetaandeel heeft in dit zelfde vis- en zeevruchtenassortiment, zijn er voor de hand liggende synergieën tussen beide bedrijven, dit zowel op commercieel vlak alsook op productietechnisch vlak. Door deze synergie verhoogt niet alleen de geografische dekking van de nieuwe tandem ISPC – Océan Marée die nu haar diensten en producten kan aanbieden in zowel Gent, Luik als Brussel maar ook de competentie op vlak van het assortiment. Yannick Verheyen en zijn team zullen het bedrijf verder leiden waardoor hun know-how in het bedrijf blijft. Bovendien zullen zij samen met het ISPC management de bovengenoemde synergieën mee helpen realiseren. Teneinde de sterkte van beide bedrijven te onderlijnen zullen vanaf heden de namen ISPC en Océan Marée tezamen als uithangbord gebruikt worden. (JV)



Restaurants
Antwerpen Proeft verhuist naar Waagnatie

Van 15 tem 18 mei tonen 25 topchefs de culinaire rijkdom op het culinaire evenement Antwerpen Proeft. Voor deze 8ste editie verhuist men naar de Waagnatie. Zo zet men het Belgische weer gedeeltelijk buiten spel, aangezien 40 % van de standen nu indoor geplaatst kunnen worden (pvo)



Restaurants
Zestig sterrenchefs testen voedingswaren in Brussel

Het International Taste & Quality Institute (iTQi) is een onafhankelijke organisatie van chefs en sommeliers die voedingsmiddelen en dranken uittesten. Onlangs trommelde de organisatie 60 sterrenchefs op om 1.250 producten uit 75 landen te proeven en te beoordelen. De proeverij gebeurde in de kantine van de Erasmushogeschool in Brussel. De best gequoteerde producten worden op 5 juni bekroond met een award (pvo)



Restaurants
Gratis wijn op restaurant

Wijnhandel Van Den Bossche heeft met Freewine@dine een concept bedacht waarmee je gratis wijn krijgt op restaurant. Wie 12 flessen van de ‘wijn van de maand’ koopt (rood of wit), betaalt 11 flessen en krijgt er één gratis. Voor die gratis fles krijgt je een voucher, waardoor je die gratis fles mag meenemen op weekdagen in één van de deelnemende restaurants. De zaakvoerders van de wijnhandel noemen de actie een wisselwerking tussen de wijnhandel, de restauranthouder en de klant. Deelnemende eethuizen zijn  Restaurant Pick–Wick (Moerkerke), Restaurant Elcerlyc (Maldegem), Restaurant Papinglo (Maldegem), Restaurant Dorp 56 (Adegem), Restaurant Caprice (Maldegem), Brasserie De Gouden Leeuw (Maldegem), Restaurant De Roste Muis (Waterland-Oudeman), Eethuis De Muze (Knesselare) en Sente Bistro Bar (Sint-Laureins). (pvo)



Wedstrijden
België niet naar Lyon voor Bocuse d'Or

Donderdag 8 mei werd in Stockholm de Europese finale van de wedstrijd Bocuse d’ Or gehouden. De wedstrijd genaamd naar de Franse Chef Paul Bocuse wordt algemeen aanzien als de Olympische spelen van de gastronomie. Het Zweedse team van chef Tommy Myllymaski won de finale op de voet gevolgd door Denemarken en Noorwegen. De eerste twaalf gaan door naar de mondiale finale op 27 en 28 januari in Lyon. België, werd vertegenwoordigd door Peter Aesaert van restaurant ‘Kasteel Viteux’ in De Pinte eindigde veertiende en ziet zo de mondiale finale op 27 en 28 januari in Lyon aan zich voorbijgaan. (JV)




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com