LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Tiense middenstanders protesteren tegen ‘promotaks’

Het stadsbestuur van Tienen ligt onder vuur door een promotaks die aan de handelaars is opgelegd. De bedoeling is om het bedrag te gebruiken om het toeristische profiel van de stad te promoten. De taks is afhankelijk van de oppervlakte van de zaak. De meeste handelaars vinden het bedrag te hoog. Ze vinden ook dat infovergadering te laat kwam, met name na de invoering van de taks (pvo)



Algemeen
Gin Club in Brugge

Drie Bruggelingen hebben een Gin Club gestart, waarmee ze een ode willen brengen aan de drank die momenteel erg trendy is. De club wil liefhebbers van gin groeperen. Op termijn wil de club ook uitpakken met een logo om zo cafés en restaurants aan te duiden die ook fan zijn van deze alcoholische drank. (pvo)



Algemeen
Zonnebeke voert glasverbod in tijdens doortocht Tour de France

Op woensdag 9 juli passeert de Ronde Van Frankijk door Zonnebeke. Voor die dag geldt in de gemeente een volledig glasverbod langs het parcours. Dit verbod geldt voor de horeca als voor verenigingen en clubs die een drankstand zullen uitbaten. De gemeente stelt dat het verbod er komt voor de veiligheid. De horeca-uitbaters zijn geen fan van het idee. (pvo)



Algemeen
Alcoholcontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede worden verdrievoudigd.

De politiezones van Kortrijk, Kuurne en Lendelede vinden dat er nog te veel mensen dronken achter het stuur zitten en gaan daarom de alcoholcontroles verdrievoudigen. Het zou om minsten drie extra controles per week gaan. De politie wil kleine ploegen inzetten, die zich snel zullen verplaatsen zodat de chauffeurs niet de kans krijgen elkaar te verwittigen via sociale media. De horeca toont begrip voor de acties omdat verkeersveiligheid centraal staat. (pvo)



Algemeen
Strantwerpen verhuist naar Sint-Anneke

Na 9 jaar is Strantwerpen uitgegroeid tot een vaste waarde. Terwijl het pop-up strand vorig jaar nog doorging op de Petrol Site, wordt het zomerproject dit jaar neergepoot op het Sint-Anna strand, op de Linkeroever. Strantwerpen is een totaalbeleving: spierwit zand, palmbomen, een trendy bar en uitmuntend restaurant, strandstoelen en zelfs een zwembad. Het pop-up concept blijft geopend tot 31 augustus (pvo)



Algemeen
Zomerfeest Culibel

De culinaire vereniging Culibel nodigt op 29 juni iedereen die ook maar iets met horeca te maken heeft, zowel leden als niet leden op haar zomerfeest. Salons- restaurant Ten Boogarde is de plaats van afspraak vanaf 19u30. Kabeljauwhaasje, gegrilde chateaubriand, een nagerechtenbord door Roger Vandamme en  Carlos De Leye, mokka met versnaperingen en een mini Irish coffee bar staan op het menu. Dat alles met de aangepaste wijnen. Een unieke kans om met deze dynamische culinaire vereniging kennis te maken. info@cuilibel.be of 0475 89 34 70. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Baravins

Jan en Jeroen D’ haeze en Brigitte Gentier zijn de drijvende krachten achter een nieuw horeca project in Gent. Aan de Steendam is er Baravins  Het is een wijn – en aperitiefbar waar eindelijk een goed glas wijn per glas kan gedronken worden. De wijnen per glas of fles worden begeleid door de bijhorende tapas of de nodige hapjes. De wijnen, hoofdzakelijk uit Europa, komen van kleine wijnboeren waarbij kwaliteit gegarandeerd wordt tegen een zeer betaalbare prijs.  Er zijn ook cocktails met zelfs een aanbod aan koffiecocktails. Asperges volgens aanbod, bruchette, een Gentse pistolet, of een portie schaaldieren het zijn maar een paar voorbeelden uit het rijk aanbod tapas. Tijdens de weekends is er bij Baravins ook een lunch met een voorgerecht en hoofdgerecht. Dat alles in zeer uniek kader waar aan ieder detail gedacht werd. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Horeca en bewoners protesteren tegen komst Fakbar in Gent

De Gentse Studentenraad (GSR) wil komend academiejaar een nieuwe faculteitsbar openen. Die komt in de Sint-Pietersnieuwstraat waar vroeger café Artevelde was. Een Fakbar is eigenlijk een vzw van studenten, die pintjes en drank zo goedkoop mogelijk willen verkopen. Andere cafébazen zien zo’n café daarom niet graag opduiken. Nu protesteren blijkbaar ook een 30-tal buurtbewoners tegen de komst van de Fakbar. Die vrezen vooral overlast. (pvo)

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Café De Zwaan (Zellik) wordt brasserie Cigno

De voormalige herberg De Zwaan in Zellik (dateert uit de 17de eeuw), heeft een nieuw leven gekregen. De Italiaanse broers Stefan en Alex Such hebben het pand grondig gerenoveerd en starten nu met brasserie Cigno (Italiaans voor zwaan). Op de menukaart prijken Italiaanse gerechten, maar even goed ook Vlaamse specialiteiten als karbonades en vol-au-vent. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij Huyghe stelt abdijdier Averbode voor

Brouwerij Huyghe heeft van de paters Nobertijnen de toestemming gekregen om het abdijbier Averbode (7.5 % alcohol) te brouwen. Vanaf de veertiende eeuw werd dat bier gebrouwen in de abdij, maar in 1917 stopte men ermee omdat de Duitsers al het koper hadden aangeslagen. Brouwerij Huyghe knoopt met het abdijbier weer aan op een eeuwenoude traditie. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwers gaan in de clinch met bierfirma’s

Geuzesteker Pierre Tilquin (Rebecq) doet samen met veertien brouwers een oproep om de term brouwer  bij wet te beschermen. De brouwers willen ook dat men verplicht wordt om de herkomst van het bier te vermelden op het etiket. De brouwers vinden namelijk dat heel wat bierfirma’s de consument bedriegen. Zo zouden veel bierfirma’s beweren dat ze hun bier zelf brouwen, terwijl dit niet waar is. Vaak verkopen ze dat bier als streekproduct, terwijl dat ergens anders in een andere streek wordt gebrouwen. Volgens Tilquin en zijn collega’s is deze praktijk concurrentievervalsend. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Winst en omzetverhoging voor AB InBev

AB InBev heeft in de eerste drie maanden van het jaar zijn omzet zien stijgen met een kleine 9 procent tot 7,62 euro. Het volume van gebrouwen drankjes steeg met 4,4 procent tot 106 miljoen hectoliter. Het levert de Leuvense brouwer een nettowinst op van 1,02 miljard euro. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Prijzen voor Maes Radler Pompelmoes

Maes Radler Pompelmoes, de nieuwste telg in de familie van Maes Pils, heeft  2 gouden sterren gewonnnen op de Superior Taste Award 2014. De prijzen worden uitgereikt door het International Taste & Quality Institute (iTQi) in Brussel. De Superior Taste Award is een unieke, internationale erkenning, gebaseerd op blinde testen die uitgevoerd worden door gerenommeerde chefs en sommeliers. De opinieleiders op gebied van smaak gaven Maes Radler Pompelmoes gemiddeld een topscore van maar liefst 87%, goed voor twee gouden sterren. Vorig jaar won Maes Radler Citroen ook twee gouden sterren en behaalde een score van 84.4%. (JV)



Hôtellerie
Belgen beslissen laat over hotelboeking

Uit een peiling van HotelSpecials blijkt dat veel Belgen pas op het allerlaatste moment beslissen in welk hotel ze gaan overnachten. Bijna 1 op 4 (38%) boekt een lastminute in de laatste week voor vertrek. Slechts 7 % heeft al 3 maanden voor vertrek een kamer geboekt. Gemiddeld besteden onze landgenoten 100 euro voor een overnachting (pvo) 



Hôtellerie
Beverly Hills Hotel in Brunei wordt geboycot door wereldsterren

Het Beverly Hills Hotel in Brunei wordt geconfronteerd met een tsunami aan annuleringen. Het luxehotel zou daardoor al 1.5 miljoen dollar misgelopen zijn. De reden van de boycot is het feit dat de Islamitische oliestaat onlangs een strenge sharia-wet heeft ingevoerd. Een van de nieuwe wetten is dat homo’s kunnen gestenigd worden. Een aantal wereldsterren heeft daarom opgeroepen tot een boycot van het hotel. Het Beverly Hills is onderdeel van de hotelketen Dorchester, dat op zijn beurt in handen is van de Sultan van Brunei. (pvo)



Hôtellerie
Holiday Inn brengt ‘Open Lobby’ – concept naar Amsterdam

In Amsterdam werden 2 hotels – Holiday Inn Amsterdam Arena Towers en Holiday Inn Express Amsterdam Arena geopend.  Beide hotels functioneren onder één dak. Nieuw is ook dat Holiday Inn Amsterdam Arena Towers het eerste hotel van Holiday Inn is dat in Nederland het ‘Open Lobby’ concept invoert. Het concept van een Open Lobby is een revolutionaire aanpak die de traditionele grootte van een klassieke lobby volledig voorbijstreeft. De receptie, de lobby, het restaurant, de bar, lounge en de business corner worden gecombineerd tot één open, samenhangende ruimte. (pvo)



Hôtellerie
Touroperator TUI wil TUI Hotels lanceren als ‘paraplumerk’

TUI heeft plannen om het hotelmerk TUI Hotels te introduceren. Dit zou een ‘paraplumerk’ worden, voor een 50-tal hotels uit de Grecotel, Iberotel en Gruphotel portefeuille. De 2 grootste hotelmerken RIU en Robinson blijven wel separaat functioneren. (pvo)



Hôtellerie
Binnengluren bij de buren in Shangri-La Hotel London

Bovenin The Shard, de hoogste wolkenkrabber van West-Europa, bevindt zich het Shangri-La Hotel London, dat onlangs zijn deuren opende. De gasten hebben vanuit hun kamer natuurlijk een fantastisch zicht over de metropool. Maar daar houdt het niet mee op. Door een constructiefout blijkt nu dat gasten in de kamers van hun buren kunnen gluren. Aan sommige hoekkamers hangen glazen panelen. Dat worden spiegels als de lichten in de hotelkamers branden. De directie heeft al toegegeven dat dit onverwachte probleempje wordt veroorzakt door het unieke ontwerp van The Shard. Gordijnen moeten de privacy van de gasten nu garanderen. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
Opendeurdagen ter gelegenheid van 35 jaar Lafosse

35 jaar geleden op 07/05/1979 startte Paul Lafosse het bedrijf Lafosse Kitchen Technology in zijn garage. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een solide KMO, met een sterke equipe, mooie realisaties, en gedreven partners. De opvol­ging wordt verzekerd door zoon Karel Lafosse en zijn vennoot Benjamin Vandorpe. Dank aan iedereen om dit mogelijk te maken. De opendeurdagen zullen dit jaar dan ook volop in het teken staan van die 35 jaar ervaring.U bent allen uitgenodigd om van 10 tot en met 16 juni, weekend incluis, tal van nieu­wigheden te komen ontdekken in onze showroom zowel voor de geroutineerde Chef, als voor de gepassioneerde hobby-kok.



Ondernemingen - Bedrijven
Moët & Chandon maakt zich op voor de zomer met twee stijlvolle verpakkingen.

Het herbruikbare etui is versierd met een patroon van gouden en gekleurde prismadiamanten en uitgerust met een met leer afgewerkt handvat. Het etui houdt een fles Moët Impérial twee uur lang op temperatuur. Verder is er een koffer, voor twee personen, met hetzelfde zomerse design.Behalve twee grote champagneglazen bevat de koffer ook twee fruitprikkers waarop stukjes meloen of verse peer geprikt kunnen worden. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
'Wise up on waste’: Slimmer omgaan met keukenafval

Het Europees Parlement riep 2014 uit als het jaar van de strijd tegen voedselverspilling. Unilever Food Solutions ontwikkelde begin dit jaar hiervoor een reeks handige tools, ‘Wise up on waste’. Vandaag stellen ze de applicatie ‘Stop Verspilling’ voor, specifiek gericht aan mensen in de foodservicemarkt. Het is een handige tool om efficiënter om te gaan met afval in de keuken en zo minder voedsel te verspillen. De voorgestelde menu’s verminderende afvalberg al met 20 %.In de eerste plaats laat de applicatie ‘Stop verspilling’ de chef onderzoeken hoeveel voedsel hij verspilt. Dan kan hij nagaan hoe en wanneer hij het meeste afval produceert. Hier onderscheidt de applicatie drie types van voedingsafval: het afval in de voorraad, het afval bij de voorbereiding en het afval op het bord. Bij afval in de voorraad gaat het vooral over vervallen producten. Het afval bij de voorbereiding is het afval na het maken van de maaltijd en het afval op het bord zijn de etensresten die de klant op het bord laat liggen. Als de chef de tips hieronder volgt kan hij met een reeks handige tools, tips en recepten de voedselverspilling in zijn keuken verminderen. Een of twee maanden na het begin van zijn experiment wordt de chef gevraagd om te onderzoeken hoeveel voedsel hij minder heeft verspild en hoeveel extra winst hij heeft gemaakt. Bij het maken van de mobiele applicatie heeft Unilever Food Solutions het portaal ‘Wise up on waste’ ontwikkeld: een aparte ruimte op de site www.ufs.com of rechtstreeks via ufs.com/waste

 



Ondernemingen - Bedrijven
Jacobs Douwe Egberts

Douwe Egberts wordt binnenkort Jacobs  Douwe Egberts. Dat komt door de overname van het Amerikaanse Mondelez. Mondelez is voornamelijk bekend van de merken Jacobs en Carte Noir. De hoofdzetel komt in Nederland. (JV)



Onderwijs - Opleiding
Opendeurdagen V.T.I. Spijker

Voor het eerst organiseert V.T.I. Spijker in Hoogstraten voor de 7de specialistiejaren opendeurdagen, dit van dinsdag 10 tot donderdag 12 juni. De leerlingen van het 7de jaar zullen tijdens deze dagen ondermeer hun stagebedrijf in beeld brengen en tegelijkertijd promotie voeren voor hun specialisatiejaar. Zij baten tijdens de beurs onder andere een tearoom, wijnbar, zelfbedieningsrestaurant en koffiebar zelfstandig uit. Er zijn tal van degustaties. Kennismaken met 7 verschillende specialisatiejaren onder één dak op hetzelfde moment is een uniek evenement en tevens een afronding van hun opleiding.Meer info op www.vti-spijker-be

 



Restaurants
Brasserie Tuinbos in Brugge introduceert grillconcept met Josper-oven

Kurt en Kathleen Coppé-Goeminne, zaakvoerders van Brasserie Tuinbos in Brugge, vieren hun 20ste verjaardag in de horeca met de start van een vernieuwd grillconcept in hun brasserie. Daarvoor hebben ze een Josper-oven in gebruik genomen, de culinaire hype van het moment (pvo).

 

 

 



Restaurants
Pop-up restaurant Yellow in Brugge verkoopt spullen

Het tijdelijke restaurant Yellow van sterrenchef Gert De Mangeleer (Hertog Jan) sluit eind mei de deuren. Dan trekt de ploeg naar de nieuwe Hertog Jan in Loppem. Als het pop-up restaurant sluit, moet de inboedel en interieur weg. De spullen zijn na drie maanden nog in goede staat en worden aan halve prijs verkocht via de website. De opbrengst gaat naar het goede doel.  (pvo)



Restaurants
Nieuw toprestaurant Souvenir in Ieper mag geen terras plaatsen

Het nieuwe restaurant Souvenir in Ieper (geopend in februari) is bijzonder goed ontvangen door de liefhebbers van de gastronomie. Het restaurant van Vilhjalmur Sigurdason en Joke Michiel scoort o.a. door het concept. In Souvenir krijgen de gasten geen menukaart maar enkel een lijst van ingrediënten waar die dag mee zal worden gewerkt. De IJslandse chef (deed ervaring op bij Hertog Jan en In de Wulf) laat dan zijn inspiratie werken. Deze zomer wilde Vilhjalmur en Joke starten met Summer Sessies, met eten buiten. Daarvoor wilden ze voor de voorgevel van hun restaurant een terras plaatsen. Maar die plannen gaan niet door. De stad laat het niet toe, omdat er twee parkeerplaatsen zouden moeten sneuvelen (pvo)



Restaurants
Restaurant M-EET M-EAT (Mechelen) wil vleesliefhebbers in de watten leggen

Pascal Van Himste en Mehdi Mathlouthi hebben in Mechelen M-EET M-EAT geopend, een restaurant dat vooral vleesliefhebbers in de watten wil leggen. Het restaurant gaat gebruik maken van de Josper, de gesloten oven die nu blijkbaar furore maakt in het restaurantwereldje. De zaak M-EET M-EAT komt op de plaats van het vroegere café La Flèche, dat eind vorig jaar sloot na het overlijden van uitbater Marc Exelmans. Het vroegere café is in het nieuwe restaurant wel onherkenbaar geworden.(pvo)



Restaurants
Wout Bru opent met GLOW een pop- up beachrestaurant op Antwerpse Linkeroever

Op 5 juni opent GLOW, een nieuw pop-up beach restaurant van de top chef Wout Bru. GLOW wordt neergepoot op Antwerpen Linkeroever, op de plaats van zijn vorige succesvolle pop-up LO. Wout Bru zal niet alleen achter het fornuis staan, maar ging een samenwerking aan met Sebastian Mazola (sous-chef van de gerenommeerde broers Adria) en Tomas Scarpetti (sous-chef van de Argentijnse topchef Franci Mallman). De drie koks die de keukenbrigade aanvoeren zijn niet alleen vrienden, maar ook gerenommeerde chefs die hun strepen in de internationale wereld van de haute cuisine ruimschoots hebben verdiend. (pvo)



Restaurants
Genomineerden voor beste groenterestaurant

Tijdens 'De Week van Groenten en Fruit' werden de genomineerden voor het 'Beste Benelux Groenterestaurant 2015' bekend gemaakt. Uit de vijftig ingeschreven restaurant werden er vier geselecteerd in Vlaanderen, evenveel voor Brussel-Wallonië- Luxemburg en vier voor Nederland. Voor Vlaanderen zijn dat Taste and Colours te Kortrijk, Naturel te Gent, Graanmarkt 13 te Antwerpen en Vous lé Vous te Wimmertingen. Een jury van Gault&Millau en culinaire journalisten onder leiding van groentekok Frank Fol bezochten deze restaurants om een oordeel te vellen. Ook het publiek kan stemmen op www.denkgroenten.info. De winnaar wordt in november bekendgemaakt. (JV)



Snelrestauratie
Verhuis Balls & Glory

Met enige verbazing kwam het nieuws dat Wim Ballieu zijn vaste stek aan de Gentse Sint-Jacobsnieuwstraat verlaat. De gehaktballenzaak Balls & Glory verhuist naar de Jacobijnenzaak . Daarmee hoopt de zaak meer passanten uit het centrum aan te trekken. Meer zitplaatsen, een ander interieur en een terras: dat moet het succesvol concept van Wim Ballieu nog versterken. Bij Balls & Glory zijn ze ervan overtuigd dat de vaste klanten vlug de weg zullen vinden naar het nieuwe adres terwijl het hen de mogelijkheid biedt om nieuwe klanten aan te trekken. Tijdens ‘Gent Smaakt’ stelde Balls & Glory ook zijn nieuwe foodtruck voor. (JV)



Snelrestauratie
Forse uitbreiding voor Chi Chi's

Chi- Chi’s, een fastfood keten rond texmex heeft plannen om fors uit te breiden in België en zo vanuit ons land de rest van Europa te kunnen veroveren. De komende vijf jaar zouden er in België alleen al 35 vestigingen kunnen bijkomen dat bovenop de reeds bestaande 15 vestigingen. Oostende en Gent zouden als eerste aan de beurt komen. Met de oprukkende hamburgers restaurants, laat ons nog maar zwijgen van de baggels lijkt de fastfood sector (als sommigen nog die naam waardig zijn terwijl ze meer op restaurants gaan lijken), op een positieve wijze zijn slecht imago af te schudden. (JV)



Snelrestauratie
Burger King plat op de buik

Het gaat de hamburgerketen Burger King niet echt voor de wind. Eerst waren er de geruchten via allerlei media dat de Amerikaanse keten na Nederland, Duitsland en Frankrijk ook heel binnenkort voet aan grond zou zoeken in België. Vanuit de hoofdzetel kwam echter al vlug de ontkenning. Laat daarbij komen dat Duitse undercover journalisten konden aantonen dat het met de hygiëne in sommige filialen van de hamburger keten ondermaats is. Het zorgde meteen voor een omzetverlaging. (JV)



Wedstrijden
Bruno Simons wint Nationale Cocktailwedstrijd

De 53ste Nationale Wedstrijd van de UBB – Union of Belgium’s Bartenders – vond maandag 19 mei plaats in het Crowne Plaza Brussels Airport te Diegem. De beste barmannen van het land streden om de titel van Winnaar van België 2014. Bruno Simons van ‘t Hof van Eden te Antwerpen toonde zich de beste. (pvo)

 

 

 

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com