LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Walen gaan meer uit eten dan Vlamingen.

Wist u dat Franstaligen gemiddeld genomen meer buitenshuis eten dan Nederlandstaligen? Nederlandstaligen geven wel meer uit per keer dan Franstaligen. Uit een consumentenonderzoek blijkt dat Vlamingen gemiddeld 2,5 keer per maand uit eten gaan terwijl ten Zuiden van de taalgrens men bijna aan 4 keer per maand komt. Echter, pakweg 1/3 van de Walen geeft minder dan € 20 per persoon uit bij die gelegenheid, inclusief dranken, terwijl het nationale gemiddelde op net geen € 34 ligt. Opvallend is ook nog dat de leeftijdsgroep boven de 60 jaar minder frequent uit eten gaat dan andere leeftijdsgroepen. Deze en andere bevindingen komen uit een onderzoek in de Consumer Community van Foodproof, het hands-on foodservice agency. Door de economische crisis staat het uit eten gaan onder druk. Consumenten zijn best bereid om geld uit te geven als ze niet thuis eten maar dan moet daar wel iets tegenover staan. Het is dus belangrijk om te weten welke specifieke wensen en noden men met een foodservice concept wenst in te vullen. Alles begint met het vergaren van de juiste inzichten waarmee dan gebouwd kan worden aan een onderscheidend aanbod dat gasten kan verleiden.



Algemeen
Jeroen Meus neemt gas terug

Jeroen Meus neemt gas terug door zijn prijzen aan te passen in zijn restaurant. In enkele kranteninterviews geeft hij aan dat gastronomie voor het volk moet zijn en dus ook betaalbaar.

De jacht op sterren is geen optie is meer en zelfs zijn toekomst als kok durft hij in vraag stellen. Voorlopig gaat hij na drie maanden televisieopnames voor Goed Volk wel verder met zijn restaurant Luzine maar op een andere manier.

(JV)



Algemeen
Horeca in jongensschool te Nieuwkapelle

Soms hebben we een primeur. Begin april volgend jaar krijgt de voormalige jongensschool van Nieuwkapelle (bachten de kupe) een nieuwe invulling als horecazaak. Rik Denecker en Anja Spruytte zullen van de school een horecazaak maken met ondermeer speciale bieren en de nodige opvulling voor de maag. Wie al eens de plannen wil inkijken van de zaak Verthe kan terecht op de open werfdag op 13 september. En zeggen dat de meeste horecazaken angstvallig achter gesloten deuren en vensters hun toekomstplannen bekend maken. (JV)  



Algemeen
Kaprijke zoekt ondernemers voor adviesraad Lokale Economie

Kaprijke richt een adviesraad Lokale Economie op en zoekt daarvoor zaakvoerders van ondernemingen, waaronder horeca-uitbaters. Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur richten aan het college van burgemeester en schepenen, Veld 1, 9970 Kaprijke en dit voor 5 september (pvo)



Algemeen
Koksijde steunt Limburgse perenboeren

Koksijde wil de Limburgse perenboeren die getroffen worden door de Russische boycot ondersteunen met allerlei acties. De toeristische dienst biedt een gratis peer aan bij de aankoop van een brochure of ander product. In scholen worden peren uitgedeeld, terwijl de hotelschool Ter Duinen en de restaurants gerechten met peren gaan maken. Ook de hotels steken een tandje bij. Op de ontbijtbuffetten vind je nu Limburgse peren. (pvo)



Algemeen
Protest honderden horeca-uitbaters in Antwerpen tegen hoge loonlasten

Op 2 september gaan honderden horeca-uitbaters op de trappen van het Antwerpse gerechtsgebouw protesteren tegen de hoge loonlasten. Ze steken daarmee ook een hart onder de riem van Joel Gemeiner (uitbater van brasserie Den Artist in Antwerpen), die weigert een boete van 137.000 euro te betalen. Gemeiner kreeg die boete van de RSZ en moet zich komen verantwoorden voor de rechtbank. De uitbater van Den Artist zegt dat hij de hoge loonlasten en taksen niet meer kan betalen en dat hij 6 mensen moet ontslaan om te overleven. Hij krijgt steun van collega’s, politici (vooral N-VA en CD&V) en de Horecafederaties. (pvo)



Algemeen
Hotel des Galeries

Na La Baule en Parijs opende Nadine Flammarion haar derde hotel met bijhorend restaurant in hartje Brussel. De imposante Koninklijke Sint Hubertusgalerij is het decor voor het nieuwe hotel annex restaurant. Voor de inrichting van het Hotel des Galeries deed Nadine een beroep op de architecten Fleur Delesalle en haar dochter Camille Flammarion. De 23 kamers en suites werden elk met een uniek design ingericht. Naast het hotel boven de gekende boekhandel opende het restaurant Le Comptoir des Galeries zijn deuren. Julien Burlat en Benjamin Lagarde stelden een kaart samen die zowel de passant als de culinaire liefhebber kunnen bekoren. Zowel het hotel als het restaurant zijn door de opvatting en het opmerkelijk interieur zeker een aanwinst voor het centrum van Brussel. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Contact by ContRact: B2B event voor projectmarkt

Na 3 beursedities CONTRACT in Tour & Taxis, een B2B event voor de project­markt, wordt er voor 2014 een nieuw en origineel concept gelanceerd: Contact by ContRact, een speed-networking event met face2face meetings, een inspirerende lezing van Daan Roosegaarde en een showcase van producten. Contact by ContRact voorziet ook ruime tijd voor informeel netwerkmomenten met alle gasten tijdens de pauzes, na de lezing en ’s avonds bij de gastronomische wine & dine. Op een trendy locatie in Brussel: bij Smets Premium Concept Store, Leuvensesteenweg 650 in 1030 Brussel. Datum: op dinsdag 16 september 2014 van 9u tot 22u, tijdens de Design September-maand. Dit speed-networking event Contact by ContRact is een organisatie van de Meubelbeurs Brussel vzw.  Info op de website: www.contract-contact.be



Beurzen - congressen - evenementen
België boven bij ISPC

Op 10 (Gent) en 12 (Luik) september kleuren de winkels van ISPC helemaal Belgisch. Tijdens het Belgian Days event worden kwaliteitsvolle producten uit eigen land in de kijker geplaatst. Tijdens het evenement worden de winkels volledig overgeleverd aan Belgische producenten die de bezoekers laten proeven van hun producten. In het restaurant zal een demo plaatsvinden van Yo De Beule van Duizenbland. De teler van kruiden en eetbare bloemen zal demonstreren wat je met het gebruik van planten kan doen in de keuken. Zowel klassieke kruiden als minder gekende zullen de revue passeren. Wie wil inschrijven kan voor Gent terecht bij mlamont@ispc.be voor Luik bij ilouis@ispc.be  (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Eat! Brussels, drink! Bordeaux

 ‘Eat! Brussels, drink! Bordeaux’ vindt van 11 tot 14 september plaats in het Ter Kamerenbos op het terrein voor Chalet Robinson.  Het Brusselse festival wil de gastronomische troeven van de streek in de kijker zetten. Op het gratis evenement krijgen meer dan 25 restaurants een standplaats. In totaal komen acht verschillende wereldkeukens aan bod. De hapjes worden door de koks klaargemaakt op locatie en zullen aan de man gebracht worden vanaf 4 euro. Tegelijk staan ook de Bordeaux-wijnen in de kijker. Via een "Wine pass" kunnen bezoekers een arsenaal aan wijnen uit de Bordelais ontdekken in een van de acht paviljoenen die gewijd zijn aan de verschillende soorten. Meer info op www.eatbrussels.be. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen
Toprestaurants nemen deel aan Dining with the Stars

Na vier succesvolle edities kan er van 11 tot 25 september opnieuw volop gastronomisch getafeld worden bij de crème de la crème van de Belgische restaurants tijdens Dining with the Stars, zeg maar de 'sterreneditie' van de populaire Restaurant Week. Gastronomen weten dan dat je twee weken lang aan tafel kan schuiven voor een uitgebreide lunch of diner aan (sterk) gereduceerde prijzen. Nieuw is dat naast sterrenrestaurants nu ook topadressen die minstens 15 Gault Millau-punten tellen, deelnemen aan dit exclusieve evenement. Dat maakt een totaal van 65 restaurants, waaronder La Durée (Izegem), Magis (Tongeren), Restaurant Boury (Roeselare), De Jonkman (Brugge) en Auberge de Herborist (Sint-Andries). Voor een viergangenlunch betaal je 49 euro, een vijfgangendiner kost 60 euro. Tweesterrenzaken en eetadressen die 17 of 18 scoren in de Gault Millau-gids mogen een supplement vragen. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Etiket voor Westvleteren

Het zal even wennen worden maar het beste bier ter wereld krijgt dan toch een etiket. Het is niet hun gewoonte maar de trappisten van Westvleteren plooien zich naar een Europese richtlijn. Tot voor kort stond alle informatie op de kroonkurk maar dat is niet voldoende volgens de Europese regels. Zolang het bier enkel aan de abdijdeur verkocht werd was er geen probleem maar de flesjes duiken steeds meer op in bierwinkels en horecazaken. Daardoor moet er nu een etiket op de flesjes komen. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Nieuw naam en bieren bij Palm

Palm Belgian Craft Breweries wordt de nieuwe naam voor Palm Breweries. Daarmee wil de brouwerij uit Steenhuffel meer duidelijk maken waar de brouwerij voor staat. Vier historische brouwerijsites met elk traditionele gistingswijzen en authentieke bieren. Daarbovenop komt de her-installering van de dorpsbrouwerij De Hoorn. Daarbij lanceert de brouwerij ook Cornet en Arthur’ Legacy. Palm Belgian Craft Brewers willen naar de toekomst toe blijven investeren in het Premium en Prestige biersegment. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Fïnley nieuw van Coca-Cola

Coca-Cola introduceert vanaf midden september Fïnley op de Belgische markt, een nieuw frisdrankmerk voor volwassenen. “Onze grootste lancering sinds Coca-Cola Zero,” klinkt het bij de producent. Fïnley is al een tijdlang in Frankrijk op de markt en komt nu dus ook naar België. Het gaat om lichtbruisende frisdranken met fruitsmaak die laag zijn in calorieën. Daarmee mikt Fïnley nadrukkelijk op volwassenen. Fïnley bevat slechts 20 kcal per 100 ml, en is gezoet met natuurlijke zoetstoffen uit stevia-extracten. Er zijn twee fruitsmaken: Pompelmoes-Bloedappelsien en Citroen-Bloesem. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Succes voor Affligem en Grimbergen

De Vlaamse abdijbieren Affligem en Grimbergen zijn een succes in het buitenland. De bieren worden al lang niet meer in de abdijen gebrouwen en zijn in handen van de grote brouwerijen zoals Carlsberg (Grimbergen) en Heineken (Affligem). Grimbergen zag de eerste helft van het jaar zijn volume met 39 procent stijgen. Ook Affligem zag zijn volume met tintallen procenten stijgen. Vooral de verkoop in het buitenland zorgt voor de goede cijfers. (JV)



Hôtellerie
Vuile hotels in Brussel ?

Als we de boekingssite hotel.info mogen geloven behoren de hotels in onze hoofdstad tot de top tien van de vuilste hotelkamers. Brussel staat in de top tien op de negende plaats. De website baseerde zich voor deze lijst op scores gegeven door gasten die in de hotels verbleven. In Rio de Janeiro zijn de hotels het vuilst, gevolgd door hotels in Londen en Oslo. Ook Amsterdam en Athene hebben van de gebruikers van de website een plaatsje in de top tien van steden met de vuilste hotels. Vraag is natuurlijk waar de criteria liggen van vuil….. (JV)



Hôtellerie
Kasteel Withof staat (opnieuw) te koop

Kasteel Withof in Brasschaat staat opnieuw te koop. Kostprijs: 5 miljoen euro. Naar verluidt een ‘koopje’, want het pand zou 8 miljoen waard zijn. Er is zeker plaats voor een hotel en restaurant. Vraag is of er gemakkelijk nieuwe uitbaters gevonden kunnen worden, want in het kasteel heeft men inzake horeca al alles geprobeerd. Tevergeefs tot nu toe. (pvo)



Hôtellerie
Radisson Blue lanceert ‘Be Pink’ initiatief

In het kader van de strijd tegen borstkanker, start Radisson Blue in een aantal hotels met de campagne ‘Be Pink’. Hiervoor worden een aantal kamers gedecoreerd in het roze om aandacht te vragen voor de vreselijke ziekte. Er worden ook een accessoire aan roze artikelen aangeboden. De actie gaat door van 1 tot en met 31 oktober in vijf Radisson Blue Hotels (Paris-Boulogne, Cannes, Nice, Brussel en Djerba). (pvo)



Hôtellerie
Oudste Limburgse hotel is gerenoveerd

Hotel Mardaga in AS is in een nieuw kleedje gestoken. Het hotel werd in 1907 gebouwd door de Luikenaar Joseph Mardaga, om mijningenieurs te huisvesten die kwamen werken in de pas geopende mijnen. Het hotel kreeg al snel een topkeuken en werd de place to be voor de beau monde. In 2006 kwam het hotel in handen van Ludo Geurden. Met de renovatie wil Geurden de sfeer van weleer opnieuw oproepen. Alle 18 kamers, de vergaderzaal, het tuinterras en het restaurant en de bar werden onder handen genomen. De buitengevel van het hotel werd zwart geschilderd om te verwijzen naar het mijnverleden van de streek. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
Illy’s arabicakoffie’s en Viki Geunes’ bonbons

In de lente van dit jaar introduceerde Illy in België 3 nieuwe monoarabicakoffie’s zodat deze koffieleverancier nu in totaal een waaier van 6 kostbare arabicakwaliteiten kan voorstellen aan de koffieliefhebber. De nieuwe variëteiten - Colombia, Costa Rica en India – vullen dus het bestaande gamma van Guatemala, Ethiopië en Brazilië aan. Op basis van de 6 specifieke smaken van deze monoarabica’s of single-origins, creëerde Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Antwerpen 6 exclusieve pralines. Tijdens de uitzonderlijke koffie-training en aansluitend matching-tasting half augustus hielp dhr. Montanari (University of Coffee – Trieste) de genodigden, aan de hand van de handige tasting-radars, om de verschillen te identificeren.  Na een eerste tasting van de “caffé solo”, volgde per monoarabica, een tweede tasting in combinatie met de specifieke praline van chef Geunes. Dat leverde telkens een nieuwe esperienza op, die door Viki Geunes ook werd toegelicht. Zo bv. de combinatie van de Costa Rica monoarabica die hij als “magisch” omschreef ,  complex en vol, en waarbij we in de praline de smaken van banaan, rum en pinda konden proeven.

Met deze creaties pralines lanceert Viki Geunes een Mono-arabica-koffie-kaart in het ‘t Zilte, waarbij deze 6 Illy-solisten een mooie plaats krijgen. Uiteraard is de blend-Illy een blijver die de basis vormt voor de klassieke espresso, ristretto of capuccino.  Meer informatie via www.illy.com of gratis nummer  0800/16.832.



Ondernemingen - Bedrijven
Agora Culinair (Herentals) neemt Mille Paste (Oevel) over

Agora Culinair/’t Vleesboerke versterkte op 15 augustus zijn positie als unieke horeca groothandel in Vlaanderen door de overname van Mille Paste uit Oevel. Mille Paste is een groothandel in Italiaanse delicatessen, die ongeveer 250 Italiaanse producten aanbiedt. De 80 varianten aan verse pasta’s uit hun aanbod zijn een exclusiviteit voor Vlaanderen. “Met deze overname neemt Agora Culinair een sterke voorsprong in de sector”, stelt zaakvoerder Mario Vleugels. Mille Paste werd twintig jaar geleden opgestart door de Geelse kok met Italiaanse roots, Giovanni Natanni. Tot de overname leidde hij de zaak samen met zijn echtgenote. Mille Paste levert al jaren verse pasta van hoge kwaliteit (verse eieren,zuid italiaanse griesmeel) geen bewaarmiddelen en geen kleurstof,evenals  Italiaanse wijnen, charcuterie en kaas van hoge kwaliteit in de horeca. Voor de bestaande klanten van Agora Culinair biedt deze stap grote perspectieven. Terwijl de bestaande klanten van Mille Paste nu plots ook  in een bestelling hun ganse assortiment kunnen doorgeven. Op de foto herken ut: Mario Vleugels (links) en Giovanni Natanni (rechts).     



Restaurants
Nieuw Mechels restaurant Ushuaia start met kinderopvang

In Mechelen ging restaurant Ushuaia open. Zoals de naam doet veronderstellen, serveren de uitbaters in het restaurant vooral een wereldkeuken. Het restaurant start op de bovenverdieping ook met kinderopvang. Terwijl de ouders dineren, kunnen de kinderen ravotten in de aanwezigheid van een gediplomeerde kinderopvoedster. (pvo)



Restaurants
Ook Peter Goossens ontsnapt niet aan de ‘Ice Bucket Challenge’

Zowat iedereen krijgt dezer dagen een ijsemmer over zich heen om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Ook Peter Goossens was onlangs van de partij.

De chef van Hof van Cleve nomineerde Gert Verhulst, Marc Coucke en alle Njam-chefs (pvo)



Restaurants
Restaurant Felixpakhuis in Antwerpen zet tafelschuimer op Facebook

De restauranthouder van het Antwerpse restaurant Felixpakhuis heeft een man die nog een fles wijn moet betalen met foto en naam op Facebook gezet. Naar verluidt was hij het beu om al een jaar te moeten bedelen om 70 euro. De geviseerde klant zegt dat hij uit het oog was verloren dat hij het restaurant nog geld moest. Hij zou het eerstdaags in orde maken (pvo)



Restaurants
Restaurant The Jane krijgt camerabewaking

De directie van het Antwerpse restaurant The Jane gaat camerabewaking installeren om het terras in het oog te houden. De jongste tijd is het eethuis van  Sergio Herman het slachtoffer van vandalen die het gemunt hebben op  bloempotten, ruiten en beeldhouwwerken (pvo)



Snelrestauratie
Frituurvetdieven op pad

De afgelopen 12 maanden zouden zowat 6 % van de frituren bestolen zijn door dieven die aan de haal gingen met vaten gebruikt frituurvet. Het klinkt misschien raar, maar is het niet. Eigenlijk azen de dieven op gemakkelijk geldgewin, want zo’n container gebruikt frietvet voor recyclage brengt al gauw 200 à 300 euro op. Een Nederlands bedrijf zou achter deze diefstallen zitten (pvo)



Snelrestauratie
Barrio Cantina

De food trucks zijn één van de trends die zich de komende jaren nog verder zaluitbreiden in de sector van de fast food, hoewel finger food hier evenzeer op zijn plaats is. Food trucks zijn al jaren een begrip in verscheidene landen waar ze of hamburgers, of loempia’s, of pasta of wat dan ook aan de man brengen. Bij ons zijn ze nog geen vaste waarde in het straatzicht en moeten vaak naar uitwijken naar festivals, of beurzen. Zet een aantal van die food trucks samen op één plein en je hebt een origineel maar smakelijk feestje. De mensen van Polé Polé brengen een aantal food trucks samen onder de naam Barrio Cantina. In Gent is de van 12 tot 14 september aan de Zebrastraat, in Antwerpen van 19 tot 21 september aan de Scheldekaaien. De mensen van Polé Polé zorgen voor de nodige randanimatie. Wellicht een tip voor wie plannen heeft om zelf met een food truck uit te pakken of de nieuwe trend wil opsnuiven. (JV) 



by communitysoft.com