LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Van keuken naar de markt

De keuken van Hertog Jan, Viki Geunes of Danny Horseele kent Filip De Pauw uit zijn hoofd. Onlangs nam hij ontslag bij Viki Geunes om zijn eigen zaak op te starten. Een marktkraam is het geworden. Een eigen restaurant zit er momenteel niet in wegens de financiële draagkracht. Ondertussen serveert hij op markten exclusieve gerechten onder de luifel van zijn marktkraam Le Verseau. Bedoeling is dat het een aanloop is naar een eigen restaurant. Een jong,  talent met lef en kooktalent dat zeker in het oog moet gehouden worden. (JV)



Algemeen
Mosselweek afgerond

Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau een ‘Nationale Mosselweek’. De mosselweek werd op vrijdag 26 september te Antwerpen feestelijk werd afgesloten. Het was letterlijk en figuurlijk een historische editie: maar liefst dertig schepen, waaronder vier authentieke houten zeilschepen van meer dan honderd jaar oud, losten er hun lading Zeeuwse mosselen vlak bij het MAS. De week voordien toerde een mosseltruck door Vlaanderen, waarbij bekende chefs het publiek trakteerden op niet-alledaagse bereidingswijzen. Het was  smullen in achtereenvolgens Hasselt, Leuven, Kortrijk, Gent en Antwerpen. Na de chefs Giovani Oosters, Peter Van der Staey, Gregory Schatteman en Jan Verhelst (foto), was het op de laatste dag  Jo Bussels die de traditionele bereidingen in een nieuw jasje stak. (JV)



Algemeen
Slechte zomer nekt horeca-evenementen in Heist-op-den-Berg

Horeca Kruispunt vzw, een groep horeca-uitbaters uit Heist-op-den-berg, heeft de stekker getrokken uit de comedy-avonden van Heist Lacht. Voor het andere evenement Heist Zomert (zondagavondconcerten) wordt gekeken naar een ander concept. De tegenvallende resultaten hadden te maken met hogere kosten en slecht weer. Bovendien was er veel concurrentie van andere evenementen, luidt het nog. (pvo)

 



Algemeen
Wellicht geen opvolger voor Terr’oskars

Oostende heeft voorlopig nog geen opvolger voor de jaarlijkse wedstrijd om horeca-uitbaters die in orde zijn met hun terras te belonen. De award werd Terr’Oskars genoemd, maar dat was niet naar de zin van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences die vonden dat de naam te veel verwees naar ‘hun’ Oscar-uitreiking. Gevolg: naam weg en blijkbaar ook het initiatief van de stad. Oostende heeft nog geen alternatief gevonden. (pvo)

 



Algemeen
Horeca op Antwerpse De Coninckplein krijgt een reeks GAS-boetes

Afgelopen zomer kregen een aantal horecazaken op het Antwerpse De Coninckplein een pak GAS-boetes omwille van (onregelmatigheden?) met hun terrassen. Zo kreeg café Beautiful Planet (uitgebaat door sp-a fractieleidster Yasmine Kherbache en haar man) zes boetes aangesmeerd. Buur café Kiebooms kreeg er vier. De horeca-uitbaters van het De Coninckplein overwegen om verzet tegen deze boetes aan te tekenen. (pvo)



Algemeen
Mortsel wil nieuw elan voor horeca

Mortsel wil meer horeca krijgen. De stad zoekt een uitbater voor een beperkte horecazaak in het nieuwe passiefgebouw op het Stadsplein. Daarnaast komt er in het wachtzaal van het oude stationsgebouw Mortsel-Oude God een koffiebar. Er is ook sprake van een stadscafé in het stadhuis, al zitten die plannen nog maar in een beginfase. (pvo)



Algemeen
Diest gaat deel van verlichting doven bij eventueel elektriciteitstekort

Er duiken de jongste tijd veel onheilsberichten op over eventueel elektriciteitstekort de komende winter. De stad Diest wil bij een eventueel elektriciteitstekort alvast  haar goed hart laten zien. Als omliggende gemeenten zonder stroom zouden komen te zitten, wil Diest een deel van de verlichting uitdoen. Ook de plaatselijke horeca toont een bereidheid tot solidariteit. Er wordt opgeroepen om zuinig om te springen met verlichting en lichtreclames. (pvo)



Algemeen
JAVA Coffee house voor bedrijven

JAVA Coffee lanceert exclusieve  koffiebars  voor alle medewerkers in bedrijven. Als flexibel meetingpunt of ontspannend pauzemomen. Uit een online onderzoek blijkt dat de grootste redenen om koffie te drinken de volgende zijn: gezelligheid (7 op 10), smaak (2 op 3) en gewoonte (1 op 2). Bovendien linken maar liefst meer dan 3 op 4 liefhebbers koffiedrinken aan genieten, wat het belang van een degelijke kop koffie aantoont. Ook JAVA Coffee, van de familiale koffiebrander uit Rotselaar, is zich daarvan bewust en lanceert daarom “The Java Coffee House”: een in-house koffiebar waar medewerkers van bedrijven in een inspirerend interieur kunnen genieten van authentieke, ambachtelijk gebrande koffie, al dan niet in combinatie met een kleine maaltijd.  De  trendy in-house Java coffee bar werd ontwikkeld met oog voor kwaliteit en beleving. Echte barista’s verwennen er de werknemers iedere dag opnieuw met heerlijke Cappuccino’s, Latté’s, Espresso of Slow Coffees van de uitgebreide koffiekaart. Daarnaast is ook de menu-kaart met dagverse broodjes en koffiekoeken een reden om de lunch in de JAVA koffiebar door te brengen. De werknemers kunnen in de koffiebar werken, mensen ontmoeten of gewoon even ontspannen na of tijdens een drukke werkdag.  De uitbating van de in-house koffiebar kan gebeuren door Java Coffee, via de cateraar of in eigen beheer. Er kan bovendien ook gekozen worden voor een self-service formule. De eerste Java Coffee Bar bij Imec te Leuven bleek alvast een waar succesverhaal. (JV)



Algemeen
Horeca-imperium zakt in elkaar

Dat de horeca zware klappen zou krijgen  bij de invoering van de nieuwe kassa, de niet begeleidende maatregelen van de (toekomstige) federale regering noch van de regionale regeringen was al geweten.  In Antwerpen blijkt de hamer wel heel hard toe te slaan.  De Antwerpse horecazaken van Jo Peeters, Nero, Berlin, Hangar 41 en Brasserie Van Loock staan te koop op de vastgoedwebsite Trootswijk . Volgens sommige bronnen  zou  Jo Peeters voor 44 miljoen euro schulden hebben. De schulden zouden vooral boetes zijn bij de Bijzondere Belastinginspectie wegens geknoei met facturen. Verder is er sprake van wanbeleid achterstallige betalingen bij banken en energieleveranciers. Tevens staat ook  brasserie Moskou, eveneens eigendom van Jo Peeters, in de kijker maar daarvoor wordt nog naar een oplossing gekeken. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Portugal gastland op Megavino

Tijdens de 16e editie van Megavino  die doorgaat van 24 tot 27 oktober in Brussels Expo , is Portugal gastland.  "Vini Portugal" zullen aanwezig zijn met meer dan 50 producenten van alle Portugese wijngebieden, gegroepeerd op een gloednieuwe open en aantrekkelijk stand, met ook een ruimte van ca. 100m² waarin Masterclasses zullen gegeven worden. Bezoekers zullen kunnen deelnemen 4 dagen lang deelnemen aan proeverijen. Info via www.megavino.be.



Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Event bij Van Remoortel

Voor de derde maal organiseert de decoratie groothandel Van Remoortel uit Besele zijn Horeca-Event.  Zondag 19 en maandag 20 oktober moet iedereen die zijn zaak wil aankleden bij Van Remoortel in Belsele zijn. Van Remoortel dé groothandel in decoratie, lifestyle en bloemsierkunst heeft ook dit jaar een leuk concept uitgewerkt en een aantrekkelijk deelnemersveld verzameld. Het evenement is voornamelijk gericht naar horecazaken, maar ook alle andere professionelen die affiniteit met decoratie kunnen aantonen zijn van harte welkom. Het evenement is een unieke samenvloeiing tussen horeca en decoratie. Een aangeklede horecazaak laat de klant nu eenmaal meer genieten en verkoopt beter. Van Remoortel stelt zijn jarenlange kennis hierin graag ter beschikking. Maar er is meer dan alleen decoratie. Er zijn interactieve workshops en infosessies. Het  evenement zal zich ook onderscheiden van andere beurzen. Er is aan een democratische prijs een lunch voorzien. Naast het decoratieve aanbod van de groothandel zullen ook standen zijn die de horeca zeker zullen aanspreken.  Brouwerij Huyghe (Delirium), Crea Taste, Delidis, La Buena Vida, Whisky Import Belux, Vis- en Mosselgroothandel Warrens, Mokafina, Passion For Chocolate, Selezione Vini Italiani, Apollo, Vinikus & Lazarus, Klaartjes Kaas, Demeyere,… Dit evenement is exclusief voor professionelen. Voor meer info over Van Remoortel kan u terecht op de website: www.vanremoortel.be (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2014: Baanbrekers en Innovations Awards

 Zoals de traditie het wil werden de Baanbrekers en Innovations Awards van Horeca Expo 2014 zopas bekend gemaakt. Alle exposanten van Horeca Expo 2014 konden deelnemen aan deze selectie. Deze selectie aan producten, die door een professionele jury werden gekozen zijn nieuw en innovatief . Baanbrekers zijn producten en diensten die vernieuwend zijn op de Belgische horecamarkt en een probleem in vele horecazaken kunnen helpen oplossen. Daarnaast komen ze bij voorkeur ook de samenleving, het milieu of de voedselveiligheid ten goede. Uit de Baanbrekers koos de jury één Innovatie Award per sector met het meest vernieuwende product of de meest vernieuwende dienstverlening. Dit jaar koos een vakjury  vijf Innovation Awards en twaalf  Baanbrekers tussen de vele nieuwigheden die de exposanten van Horeca Expo aanbieden. Tijdens de vakbeurs Horeca Expo zullen ze samen te zien op de videowall in hal 1. Voor het eerst werd een aparte Innovation Award voor dranken toegekend.

Lees meer ...

Cafés - Brasseries - Discothèques
Modeste Bier Festival zet Belgische microbrouwers in de kijker

Liefhebbers van de betere Belgische speciaalbieren moeten op 4 en 5 oktober bij Brouwerij De Koninck zijn. Voor de vierde keer organiseert het Antwerps Bier College daar het Modeste Bier Festival. Meer dan twintig Belgische brouwerijen laten hun bieren proeven. Dit jaar wordt de focus niet alleen gelegd op de vaste waarden, maar er kunnen ook bieren worden geproefd van Belgische microbrouwerijen. Op het gezellig bierfestival staan authenticiteit en passie voor Belgisch speciaalbier centraal. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Broer van Fellaini investeert in nachtclub in Knokke

Hamza Fellaini, broer van Rode Duivel Marouane, wordt medezaakvoerder van Inside Knokke, een nieuwe nachtclub en opvolger van de vroegere club Spirito. Inside Knokke krijgt ook een lounge en restaurant. Of de voetballer zelf kapitaal in het project van zijn broer stopt is niet bekend. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
AB InBev aast op SABMiller

AB Inbev zou een bod voorbereiden op SABMiller. De brouwerijgigant zou volgens de Wall Street Journal hiervoor een som van 122 miljard USD oftewel 94 miljard Euro voor neer willen tellen. Bij de brouwerijen houdt men de lippen stijf op elkaar. Als de overname een feit zou worden, wordt AB Inbev (nu al de grootste brouwerij ter wereld) nog veel groter (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Schrik voor bieraccijns

Europa heeft de klacht die Belgische brouwers hadden ingediend over de accijnsverhoging van Frankrijk afgewezen. Alken-Maes die onlangs nog 8 miljoen investeerde in een nieuwe lijn vreest dat ook in België met de besparingen van de nieuwe regering de accijnzen ook hier zullen stijgen. Dat zou een stop betekenen van de investeringen in ons land. Een accijnsverhoging zou niet alleen de brouwerijen treffen maar ook vele handelszaken. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Aangelengd bier

Het zit er bovenarms op tussen de makers van het televisieprogramma Volt, de bierbrouwers en KU Leuven. De makers van het programma wilden aantonen dat bier op (sommige) festivals aangelengd is met water. Het onderzoekslab van de KU Leuven analyseerde enkele stalen. In eerste instantie werd het vermoeden bevestigd maar een tweede onderzoek leverde andere resultaten op. Ondertussen gingen ook de brouwers in de aanval. Dat bier uit een grote tank komt een andere smaak heeft dan bier uit een flesje is normaal volgens de brouwers. In gans het verhaal is er een opvallend stilzwijgen van de festivalorganisatoren die misschien wel een druppelend waterkraantje tussen de aanvoer en de tap kunnen installeren. Zouden we uit ondervinding durven spreken? (JV)



Hôtellerie
Hostel The Cube (Leuven) mikt op backpackers

~In Leuven is er een nieuw Hostel geopend: The Cube. Het is een hotel met 20 kamers en 100 bedden. Het Hostel richt zich dan ook vooral naar backpackers, die alleen of in groep reizen. (pvo)



Hôtellerie
Limburg legt 6.3 miljoen op tafel om hotelinvesteerders in Alden Biesen aan te trekken

Het toenmalige stadsbestuur van Bilzen kocht in 2007 de rentemeesterwoning van het kasteel Alden Biesen met de bedoeling om daar een hotel te laten bouwen. Kandidaat-investeerders haakten echter af omdat ze naast de kosten van de bouw en uitbating ook nog de renovatie moesten betalen.  De kans dat investeerders nu zullen toehappen, lijkt groter. Het huidige stadsbestuur heeft van de provincie via het Strategisch Plan voor Limburg (SALK) een bedrag van 6.3 miljoen euro los weten te krijgen. Een deel van het geld zal besteed worden om investeerders aan te trekken. Naast een hotel in de Rentmeesterij, wordt er ook gedacht aan een tweede hotel in de tuin van het park van Alden Biesen. (pvo)



Hôtellerie
Prijzen hotelkamers in München zijn zesmaal duurder tijdens Oktoberfesten

In München zijn de Oktoberfesten, het grootste biergelag ter wereld, weer losgebarsten. Er komen naar verwachting 6 miljoen bierliefhebbers naar de Beierse hoofdstad. Dat weten de hoteluitbaters ook. Wie wil overnachten, moet tot zes keer meer ophoesten voor een hotelkamer. Zelfs met deze exorbitante prijzen, zijn er nog maar nauwelijks kamers te vinden. (pvo)

 

 



Hôtellerie
Dynamische prijzen voor hotels

Advito, expert op gebied van zakenreizen, voorspelt in de nieuwe Industry Forecast 2015 enkele trends. Zo zouden de kamerprijzen volgend jaar maar lichtjes stijgen. De hotels trachten moeizame onderhandelingen uit de weg te gaan door over te schakelen van jaarlijks vastgestelde prijzen naar een dynamische prijsstelling met korting op het beste tarief van de dag. Deze formule zou interessant zijn voor vroegboekers en groepen.  (pvo)



Hôtellerie
Moxy Hotels komen naar België

Wellicht strijkt de keten Moxy Hotels neer in ons land. Het is de hotelketen Marriott en meubelgigant Ikea die achter de nieuwe keten zitten. Er wordt gemikt op jonge mensen die een trendy hotel willen voor een betaalbare prijs. De prijen schommelen tussen de 65 en 95 euro per nacht. Het eerste Belgische Moxy Hotel zou in Antwerpen komen. Ook Gent en Brussel worden als vestigingsplaatsen genoemd. (pvo)



Hôtellerie
Opening van eerste capsulehotel in België

Het  ASH, dat staat voor Antwerp Student Hostel, opent deze week en heeft zijn inspiratie gevonden in de Japanse capsulehotels. Na de luchthavens van Amsterdam en Londen, en grote steden als New York, Singapore en Moskou, komt dit trendy hotelconcept dus naar Antwerpen in België. 

Tijdens haar zachte lancering, werd het ASH geselecteerd als het huis voor de vrijwilligers van de Europese Special Olympics 2014. Een capsule hotel biedt een luxe privé ruimte met een high-end afwerking in een gedeelde kamer.

De persoonlijke ruimte van de capsule wordt geleverd met een locker en gedeelde douches. Elke capsule is  geluidsdicht en heeft eigen ventilatie. Het AHS biedt traditionele stapelbedden en capsule bedden. Naast het vernieuwend capsule concept biedt het AHS extra diensten zoals een lobby, gemeenschappelijke keuken, een tuin en een wasserette.

Zie ook www.antwerpstudenthostel.com



Onderwijs - Opleiding
Bartenders Training van Authentic Carribean Rum Certification Programme

The West Indies Rum & Spirits Producers’ Association, Inc. (WIRSPA) heeft een internationale campagne gelanceerd om met het keurmerk Authentic Caribbean Rum een wereldwijde standaard op het vlak van rum neer te zetten. Met het Authentic Caribbean Rum-keurmerk willen vijftien onafhankelijke kleine(re) distilleerderijen van tien verschillende (ei)landen een vuist maken tegen de rumreuzen met hun enorme marketingbudgetten en de strijd winnen met authenticiteit, diversiteit, historie en kwaliteit. Vanaf 26 mei 2014 organiseert WIRSPA daarom workshops in de Benelux om bartenders te trainen in hun vak – uiteraard speciaal op het gebied van rum. Het Authentic Caribbean Rum Certification Programme is een internationaal trainingsinitiatief voor professionelen en biedt authentieke, diepgravende sessies over alle soorten rum die er wereldwijd zijn. Daarna wordt verder ingegaan op specifieke Caribische rum. Uiteindelijk mogen de deelnemers na het succesvol afronden ervan met een officieel certificaat huiswaarts. Voor dit certificeringprogramma is Andrew Nicholls opgeleid om de workshops te geven in België en Nederland.  De eerstvolgende workshop vindt plaats  in Josephine’s in Antwerpen , op maandag 29 september, van 14 tot 18 u.  Er zijn nog enkele plaatsten beschikbaar en mensen kunnen zich inschrijven via deze link.  



Publicaties
M.E.P chefs voor chefs

Uijenjam, of warm aardappelschuim, zalf van bloemkool en hazelnootboter of garnalenbisque met kerrie. Het zijn maar een paar recepturen uit het M.E.P het nieuwste boek van Unilever Food Solutions. M.E.P staat voor Mise En Place. Meer dan tachtig chefs uit België, Nederland en Frankrijk geven er hun visie over sauzen, vinaigrettes, purees, groentebereidingen, soepen en garnituren. Het is een boek van chefs voor chefs. Geen volledige gerechten maar tips om het werk in de keuken beter te kunnen voorbereiden. Het boek met prachtige foto’s van Kris Vlegels en Remko Kraaieveld zal wellicht een naslagwerk worden voor heel wat koks. Ondermeer Wout Bru, Benot Dewitte, Laurent Van de Vyver, Mihaël Vrijmoed, Yves Mattagne en Peter Goossens werkten mee aan het boek. (JV)



Restaurants
Restaurant De Marnixhoeve in Lier zet gerechten van klanten op het menu

De zaakvoerders van de Marnixhoeve in Lier organiseren een kookwedstrijd Taste Off bij hun klanten. Iedere kandidaat mag één menu met voor-, hoofd- en nagerecht indienen. Het recept moet met seizoensgebonden ingrediënten gemaakt worden en niet meer dan 16 euro kosten. De kandidaturen moeten voor 12 oktober binnen zijn. De kandidaten stellen zelf hun menu voor. Een jury beslist dan over de winnaars op 3 juni 2015. De gerechten van de winnende klanten wordt op het menu van restaurant De Marnixhoeve geplaatst. (pvo)



Restaurants
De Meesterkoks van België lanceren 100% lunch

Met de actie "100% Lunch" willen De Meesterkoks van België® gasten ontvangen voor een lunch met Belgische topproducten aan een democratische prijs. De actie wordt voor de eerste maal georganiseerd en gaat door van 22 september tot en met 17 oktober. 38 koks doen mee. Voor een lunch 3 gangen betaalt men 49 € All in (inbegrepen: 3 gangen lunch - Bru en aangepaste Schenk wijnen). In restaurants met 1 ster Michelin of 16/20 in Gault&Millau kost de lunch 59 euro. Restaurants met 2 sterren of 17/20 mogen 20 euro extra rekenen, de lunch kost dan 69 euro. In restaurants met 3 sterren of 18/20 kost de driegangen lunch 79 euro. (pvo)



Restaurants
Wout Bru zoekt naar pand voor ‘vast’ restaurant in Antwerpen

Wout Bru wil na enkele pop-uprestaraunts opnieuw met een ‘vaste’ horecazaak starten. Naar verluidt is hij op zoek naar een pand in Antwerpen. Het moet snel gaan, want in december wil hij zijn eerste gasten ontvangen. Hij laat Frankrijk ook niet volledig los. In de zomermaanden zou hij zijn brasserie in Eygalières willen uitbaten en daarbij zelf achter de kookpotten staan. (pvo)
 



Restaurants
Nieuw restaurant L’Oriento (Brussel) haalt inspiratie uit Oosterse cultuur

Op het Brusselse Jourdanplein opende zo pas het restaurant L’Oriento. Zoals de naam doet vermoeden, haalt het restaurant zijn inspiratie uit de oriëntaalse cultuur. In een modern oosters interieur serveert men het beste uit de keukens van Marokko, Libanon, Turkije en Syrië.

 

 

 



Restaurants
Restaurant Brighton (Stanhope Hotel) serveert maaltijden volgens ‘Intelligent Nutrition’

Voortaan dineren gasten in het Brusselse restaurant Brighton volgens de principes van ‘Intelligent Nutrition’. Het gaat om een concept dat beantwoordt aan de verwachtingen van de consument op het vlak van doordachte voeding en respect voor gezondheid en milieu.

Het restaurant zou bijgevolg de garantie op een kwalitatieve keuken bieden, die gebaseerd is op voedingsmiddelen afkomstig van geïntegreerde landbouw (bio, rechtvaardig, duurzaam). (pvo)

 



Restaurants
FingerFoodies in Clochard De Luxe

Vanaf 11 oktober waait er een nieuwe door het Gentse restaurant Clochard De Luxe aan de Ottogracht. Sandra Vanlancker zal er Finger Foodies presenteren. Rond de twintig fingerfoods zullen aangeboden worden met begeleidende wijnen. Sandra wil vanuit haar open keuken gastronomie serveren voor mensen die rustig willen genieten en nog tijd hebben om samen aan tafel te zitten. Er zal ook een menu zijn met 6 gerechten die allemaal apart geserveerd worden, er zijn suggesties volgens het marktaanbod en de seizoenen en ook de vegetariërs worden niet vergeten. Het is voor Gent alvast een uniek concept. (JV)



Toerisme
6,6 procent meer overnachtingen

In de eerste maanden van dit jaar waren er in Vlaanderen 6,6 procent meer overnachtingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat weet Toerisme Vlaanderen mee te delen. In de grootste steden steeg het aantal buitenlandse overnachtingen met 4,4 procent. De vele herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog zit daar ongetwijfeld voor tussen. Opvallend is ook dat de Spanjaarden goed zijn voor een stijging van meer dan 14 procent. En wij die op zoek zijn naar de zon. (JV)




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com