LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Wat Regeerakkoord zegt over Horeca

Hierna de tekst uit het Regeerakkoord.

De horecasector heeft af te rekenen met een aantal uitdagingen die te maken hebben met de versoepeling van het systeem van occasioneel werk, de invoering van de geregistreerde elektronische kassa, de fiscaliteit, de administratieve vereenvoudiging en de volksgezondheid.

De regering zal in overleg met de sector, in overeenstemming met de Europese regelgeving en in het globale kader van het beleid van de regering met het oog op de vermindering van de arbeidskosten, een korting toekennen op de arbeidskosten die op de arbeidsintensieve sector inzake de overuren (180 u naar 360 u, en arbeidsrechtelijk van 143 naar 250 u). Daarnaast wordt ook de gelegenheidsarbeid hervormd: de grens van 100 dagen wordt op 200 dagen gebracht. Werknemers die minimaal een 4/5 job hebben bij een andere werkgever krijgen de mogelijkheid in de horeca bij te verdienen aan netto + 25% werkgeversbijdragen. Deze maatregelen worden uitgevoerd in de loop van 2015, zodat de controle via de geregistreerde kassa kan verlopen.

De regering zorgt voor een administratieve vereenvoudiging voor de sector, onder andere betreffende de sociale documenten, zoals de onmiddellijke aangifte van tewerkstelling (DIMONA).

De regering onderzoekt met de betrokken sectoren hoe er meer transparantie kan komen inzake de prijsvorming van brouwerijcontracten en duidelijkheid over de specifieke rol van de leverancier, de verhuurder dan wel de financier met als oogpunt de vrijheid van de ondernemer niet te beletten bij het aanbieden van producten.

De regering onderzoekt alle aspecten van de mogelijke uitbreiding van het nieuw stelsel van gelegenheidsarbeid voor de horeca naar de handel en bouwsector.

Zoals ook voor alle andere sectoren zal de regering erop toezien dat er een charter wordt opgesteld en ondertekend tussen de diverse inspectiediensten en de vertegenwoordigers van de sector. Hierin zal onder andere worden opgenomen dat bij controles de goede werking van de zaak en de klanten moeten worden gerespecteerd evenals de correcte behandeling van personeel en eigenaars van de zaak. Prioriteit moet worden gegeven aan structurele problemen en niet aan fouten die te goeder trouw zijn gemaakt.

Controles van verschillende inspectiediensten worden zoveel mogelijk in één inspectie die op éénzelfde moment wordt uitgevoerd. Bij problemen moeten inspecteurs probleemoplossend coachen. Opeenvolgende negatieve resultaten moeten leiden tot duidelijke sancties.



Algemeen
Inspraak voor heraanleg Grote Markt in Tienen

In 2016 wordt de Grote markt in Tienen volledig opnieuw aangelegd. De bewoners mogen mee bepalen hoe het plein er uit gaat zien. Er komen in oktober en november inspraakmomenten waarbij de bewoners, maar ook de handelaars en horeca-uitbaters hun zegje mogen doen. (pvo)



Algemeen
Aalst richt Economische Raad op

De stad Aalst roept een Economische Raad in het leven. Dat is een adviesorgaan dat een spil tussen de lokale ondernemers en het stadsbestuur moet worden. De Economische Raad overkoepelt vijf deelraden: handel en horeca, landbouw, nijverheid, markten en ambulante handel en tenslotte sociale economie en werk. (pvo)



Algemeen
Beperking varkensvlees

Niet dat er iemand zit op te wachten, of er wakker zal van liggen maar als het van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) afhangt zal de aanvoer van varkensvlees tijdens de eindejaarsperiode de pas afgesneden worden. De reden is dat varkensboeren te weinig betaald worden voor hun inspanningen om kwaliteitsvol vlees op de markt te brengen. Tussen Sinterklaas en nieuwjaar zullen de boeren aangesloten bij ABS geen enkel varken aanleveren aan slachthuizen en vleesverwerkende bedrijven. Of de actie ook voor de horeca enig effect zal hebben is nog onduidelijk want slechts een op de drie varkensboeren is aangesloten bij het ABS. Daarbij komt nog dat de actiebereidheid niet steeds duidelijk is. Eten we tijdens de feestdagen geen wild en kalkoen? (JV)



Algemeen
BBQ school bij Peter De Clercq

Net na het BBQ seizoen, waarbij veel toestellen wellicht niet gebruikt werden door het niet goede weer heeft Peter De Clercq van restaurant Elcerlijc zijn barbecueschool geopend naast zijn restaurant te Maldegem (Kleit). Peter De Clercq werd in 2003 met zijn team wereldkampioen barbecue. De voorbije jaren wist hij de kunst van het grillen op allerlei manieren te populariseren.Boeken, kruiden en marinades, accessoires alles heeft de grill expert in petto. Prime Fire, zo heet de barbecue-academie waar groepen en soms ook individuelen de knepen van het vak kunnen leren kennen. Er zijn al gelijkaardige initiatieven maar niet op het niveau van een wereldkampioen. Volgens Peter De Clerq is BBQ trouwens niet meer seizoensgebonden. Een mooi stuk wild met wintergroenten roept om een rooster en brengt extra sfeer in de tuin op een winterse dag. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Hotelschool Kortrijk organiseert wijnbeurs

Hotelschool Kortrijk organiseert op 15 november een wijnbeurs van haar leerling-sommeliers. Je kunt er wijnen uit verschillende windstreken degusteren en kopen. Er worden ook wijnen met een milieuvriendelijke productiewijze voorgesteld. Wijnbouwers met Vlaamse roots tekenen present. Verder is er ook een selectie van o.a. artisanale kazen en olijfolie. Iedereen welkom.

Tickets in voorverkoop: 8 euro (www.leielandscholen.be), aan de kassa betaal je 10 euro, telkens inclusief degustatieglas. Locatie: Campus Sint-Niklaas Kortrijk, Burgemeester Nolfstraat 35.

 

 

 



Beurzen - congressen - evenementen
Carluccio in Gent

Op 13 en 14 december gaat de 6e editie door van het culinair event ”Lekker Genieten in Gent door”.Op verschillende locaties zoals De Oude Vismijn, Het Groot Vleeshuis en Coeur d’ Artichaut staan specifieke gerechten op de kaart. De Oude Vismijn gaat voor typische gerechten en een reuze BBQ terwijl Het Groot Vleeshuis uiteraard voor streekproducten kiest. Het meest opvallende is wellicht Coeur d’Artichaut by Marriott waar Antonio Carluccio workshops en interviews zal geven. Samen met chef Mattias stelt hij ook iedere middag een Italian Buffet samen. Om het event voor te stellen kwam de Italiaanse kok al even voor en blitsbezoek naar Gent. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Kookeet in Brugge

Op het Brugse ‘t Zand werd van 4 tot 6 oktober Kookeet georganiseerd. 30 eetstanden stonden opgesteld rond de centrale fontein die voor de gelegenheid een groene aankleding kreeg. Als je restaurants zoals De Karmeliet, A’Qi, Sans Cravate, De Jonkman, Auberge de Herborist, en nog zoveel anderen op één plein samen krijgt kan je veel volk verwachten. Neem daarbij nog een gezellige champagnebar, een wijn- en koffiebar, kookdemonstraties en een boekenstand en een zonnige saus en de cirkel is rond. Het volk en de sfeer was er alvast. Tienduizenden proefden er van de hapjes. Er was opvallend ook veel aandacht voor vegetarische gerechten. Zowel de organisatoren als de deelnemende restaurants mogen terecht spreken van een geslaagd gastronomisch event. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Café Justitiepaleis in Dendermonde opnieuw open

Na meer dan 5 jaar gesloten geweest te zijn, stroomt er opnieuw bier uit de tapkranen van Café Justitiepaleis. Jean-Pierre Verhulst is de nieuwe uitbater van dit gerenoveerd café. Het is één van de oudste horecazaken in Dendermonde. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Antwerpse cafés hebben het moeilijk

Het bekende Antwerpse café De Muze is alweer open, maar toch ziet de toekomst er voor veel cafés niet goed uit. In de Antwerpse cafésector telt men al 98 faillissementen op 8 maanden tijd. Uit cijfers van Guidea blijkt dat het aantal faillissementen van Vlaamse cafés van januari tot augustus daalden met 9 %. In Antwerpen echter stegen de cijfers echter met bijna 5 %. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij De Halve Maan legt ondergrondse bierleiding aan

Brouwerij De Halve Maan uit Brugge heeft toestemming gekregen om een ondergrondse bierleiding aan te leggen tussen het Walplein naar Waggelwater. Op die manier is er een verbinding tussen de twee productiecentra. In de oude brouwerij op het Walplein (ook een belangrijke toeristische trekpleister) wordt de Brugse Zot nog steeds gebrouwen. Het filteren, afvullen van bier in vaten en flessen, opslag en logistiek gebeurt op het industrieterrein Waggelwater. Door de aanleg van de ondergrondse bierleiding kan het vervoer van tankwagens met bier afgebouwd worden. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Tongerlo Blond is beste bier ter wereld

Tijdens de World Beers Awards 2014 werd Tongerlo Blond uitgeroepen tot beste bier ter wereld. Het abdijbier liet daarbij 700 andere bieren achter zich. Het bier, dat gebrouwen wordt door brouwerij Haacht, won ook de gouden medaille in de categorie ‘World’s Best Pale Beer’. (pvo)



Catering
Studentenrestaurant Hogeschool PXL Hasselt serveert ‘Kriekelburgers’

Studenten van de Hogeschool PXL in Hasselt konden onlangs voor het eerst Kriekelburgers proeven. Dat zijn hamburgers gemaakt van gemalen wormen. Blijkbaar vielen die burgers in de smaak, want de 250 Kriekelburgers waren binnen het uur verkocht. (pvo)



Hôtellerie
‘ Huys van Steyns’ (Tongeren) in het teken van schoenen

In Tongeren openden de broers Corné en Laurent Meertens het ‘Huys van Steyns’. Dit charmehotel met 9 kamers is gevestigd in een oud herenhuis, waar ooit Louis Steyns, de oprichter van schoenenfabrikant Ambiorix, woonde. Gans de inrichting staat dan ook in het teken van de vervaardiging van schoenen. Ook de namen van de kamers verwijzen naar een soort schoen of naar de grondstof waar schoenen van gemaakt worden (pvo).



Hôtellerie
Nieuw hotel met seminariecentrum in het Golden Lakes Village

In het vakantiedorp Golden Lakes aan Les Lacs de l’Eau d’Heure in Bossu-Lez-Walcourt komt een hotel. Het wordt een hotel annex seminariecentrum, waarbij er gemikt wordt op het MICE toerisme. De opening van het hotel wordt verwacht eind 2016/begin  2017. Bouwheer is Group Lamy, die in het vakantiedorp ook een reeks vakantievilla’s heeft gebouwd. (pvo)

Foto - © Phil Adam



Hôtellerie
Beroemd Waldorf Astoria Hotel komt in Chinese handen

Het beroemde Waldorf Astoria Hotel in New York komt in handen van de firma Anbang uit Peking. De Chinese verzekeringsgroep betaalt hiervoor 1.95 miljard dollar (1.55 miljard euro). Hilton (die tot nu toe het hotel in eigendom had alsook de merknaam Waldorf Astoria Hotels) behoudt het management. (pvo)

 

 

 

 



Hôtellerie
Top 10 steden met goedkoopste kamerprijzen

Uit cijfers van Hotels.com blijkt dat Vilnius de Europese stad is met de laagste kamerprijzen. In de Litouwse hoofdstad bedraagt de gemiddelde kamerprijs 70 euro. Boekarest en Bratislava volgen op korte afstand met 73 euro.
1. Vilnius   70 €
2. Boekarest   73 €
3. Bratislava  73 €
4. Boedapest  75 €
5. Krakau  77 €
6. Warschau  79 €
7. Riga  80 €
8. Madrid  84 €
9. Lissabon  84 €
10. Tallinn  85 €
 



Hôtellerie
Hostel aan Gentse Watersportbaan

De opvallende villa van de Koninklijke Roeivereniging Sport Gent, aan de Gentse Watersportbaan, werd onlangs grondig gerenoveerd. Voorzitter Patrick Rombaut was dan ook niet weinig fier toen hij het nieuwe hostel voor watersportliefhebbers mocht voorstellen. Er zijn acht kamers voor vier personen (in stapelbedden) ingericht. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven
Staub pakt uit met Chistera-techniek

Het Franse designmerk Staub pakt uit met cocottes met het besprenkelingssysteem Chistera. Onder het deksel van de gietijzeren braadpan zitten structuren in de vorm van druppels. Die zorgen ervoor dat de condensatiedampen in de cocotte worden opgevangen en druppelsgewijs besprenkelen. Het gerecht blijft daardoor sappig. (pvo)

 



Ondernemingen - Bedrijven
Limited edition - ‘PERRIER inspired by Street Art®’

PERRIER, icoon van het natuurlijk bruisend mineraalwater, kiest voor street art. Voor zijn nieuwe limited edition ging PERRIER in zee met drie van de meest invloedrijke ‘street artists’ van het moment: de Amerikaanse Parijzenaar JonOne, de Japanse poëtische Sasu en de humanistische Braziliaan Kobra. Deze drie artiesten gaven gestalte aan negen nieuwe, unieke designs voor het etiket van de glazen flessen, de PET-flessen en het splinternieuwe PERRIER-blikje, de Slim Can. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
B+S Card Service goes Belgium

Met de oprichting van een dochteronderneming in België is de betalingsdienstaanbieder B+S Card Service voorbereid op de nieuwe eisen in de internationale markt. B+S Payment Europe zal vanaf 1 januari 2015 diensten aanbieden op het gebied van het elektronisch betaalverkeer in heel Europa.
Onder leiding van Dr. Frank Isfort en Jean-Marc van Winghe zal deze dochteronderneming instaan voor de verdere ontwikkeling van de internationale business van B+S Card Service. De zetel van deze nieuwe onderneming bevindt zich in Braine l'Alleud bij Brussel.



Onderwijs - Opleiding
Hotelopleiding Kortrijk opent pop-up school

Hotelschool Kortrijk verhuist in 2017 naar een gloednieuwe infrastructuur in de Senator Coolestraat. In afwachting neemt ze haar intrek in een tijdelijke hotelschool in deelgemeente Rollegem. De gebouwen van bezinningscentrum Domein Ostiahove werden uitgerust met  twee restaurants, twee keukens en diverse klaslokalen. De school zorgt in samenwerking met De Lijn voor een vlotte busverbinding van en naar het centrum van Kortrijk. De pop-up hotelschool werd op dinsdag 7 oktober aan het grote publiek voorgesteld. Zowel ouders als leerlingen reageerden enthousiast op de inspanningen die het schoolteam op korte tijd heeft ondernomen. Tijdens de toespraken werd benadrukt dat Leielandscholen Hotelschool Kortrijk dé referentie wil zijn voor hotelopleidingen in Zuid-West-Vlaanderen.



Publicaties
Breydel hapjesboek

Escargots met Breydelham en Parmezaanse kaas, Breydelhamrolletjes, groenten gevuld met  of speculaas met Breydelspek en brie. Het zijn maar een paar recepten uit het boek dat Breydel zonet op de markt bracht. Breydel met zijn gekende producten zoals Breydelspek, Breydelham, Breydelmousse, Breydelvleesbrood, en nog heel veel meer aanverwante  producten komt op de proppen met een inspirerend boek. Verschillende chef koks gaven inspiratie  voor het Breydel –hapjesboek. Vijftig verfijnde  en originele hapjes vervat in één boek. Als aperitief hapje, tapas of in grote getalen als volledige maaltijd. Het boek met zeer mooie foto’s en een klare beschrijving van de recepturen werd uitgegeven door uitgeverij Lannoo. Het moet een aanvulling zijn in de boekenkast voor iedereen die met erkende streekproducten creatief voor de dag wil komen. ISBN 9789401419987. (JV)



Publicaties
Groene Gault&Millau

Op 29 september werd De Groene  Gault&Millau voorgesteld. Vooraf was er een uitgebreid voedingsdebat waarbij mensen vanop de werkvloer maar ook professoren diëtistes en groente en  fruit producenten met elkaar in discussie gingen. Uit het debat klonk een algemene roep naar de nationale als Europese overheden om het gebruik van groenten en fruit zowel in thuis gebruik als in de scholen meer aan te moedigen.

Het zijn de jongeren van nu die moeten aangemoedigd worden om meer fruit en groenten te eten. Na het debat werd ‘ De Groene’ voorgesteld een initiatief van Frank Fol en Gault&Milau. In de gids zijn meer dan 300 restaurants uit de Benelux opgenomen die bijzondere aandacht schenken aan groenten en fruit in hun gerechten. Uiteindelijk werden ook de nominaties uitgereikt. Het beste groenterestaurant van Vlaanderen is Graanmarkt 13 te Antwerpen. Het beste groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg is Le Coq aux Champs te Sohiet-Tinlot. Het beste groenterestaurant van Nederland is Bolenius uit Amsterdam. Vous lé Vous uit Vlimmertingen mocht een prijs in ontvangst nemen voor het hoogste percentage groenten fruit in de gerechten. Lemonnier uit Lavaux-Sainte-Anne ging lopen met de prijs voor de beste smaak & gezondheid. De beste communicatie naar de klanten toe over groenten en fruit ging naar Taste en Colours uit Kortrijk. Het beste veggie restaurant was De Eetstee uit Amersfoort. Er was ook een award voorzien voor het meest kindvriendelijk groenterestaurant maar de jury kon geen enkel restaurant selecteren dat op een creatieve en educative manier groenten serveert aan haar kleinste klanten.  (JV)    

 



Restaurants
Amerikaans koppel betaalt 100 dollar fooi voor slechte service

Een Amerikaans koppel uit Iowa dat ging dineren in restaurant Kazoku Sushi, toonde zich wel bijzonder genereus. Het stel moest 20 minuten wachten op een glas water, 40 minuten op hun aperitief en eer het voorgerecht op tafel stond, was er alweer een uurtje bij. Je zou verwachten dat ze razend zouden zijn op de kelner. Niet dus, want ze gaven  (op een rekening van amper 52 dollar) een fooi van maar liefst 100 dollar. Op de rekening schreven ze dat de jongen die hun bediende er niets aan kon doen wegens veel te weinig personeel en dat hij zijn uiterste best deed: “ Hij liep daar rond als een gek en werd nooit geïrriteerd bij het gemor van boze klanten. We hebben vroeger hetzelfde meegemaakt als jij”, staat vermeld op de rekening. Het bonnetje gaat momenteel de wereld rond en kreeg al ruim 1.5 miljoen likes.  (pvo)           



Restaurants
Il Sapore (Puurs): Italiaans restaurant annex wijnbar

In Puurs start de 21-jarige Maren Van Wezemael met een mooi avontuur. In maart volgend jaar wil ze haar zaak Il Sapore openen. Het wordt een zaak in twee delen. Enerzijds een Italiaans restaurant en anderzijds een wijnbar waar ook kleine antipasti zullen geserveerd worden. Maren zal zelf achter de kookpotten staan (pvo). 



Restaurants
Le Châtelain Gourmand

Het Brusselse hotel Le Châtelain Boutique Hôtel en het bekende restaurant Comme chez soi hebben de handen in elkaar geslagen. Wie logeert in het charmehotel en het arrangement Le Châtelain Gourmand boekt, krijgt de gelegenheid om een exclusieve avond in Comme chez soi te beleven in het gezelschap van sterrenchef Lionel Rigolet. De gasten krijgen een speciale driegangenmenu voorgeschoteld, inclusief aangepaste wijnen. (pvo)



Restaurants
Driesterrenrestaurant Daniel in New York verliest ster

Restaurant Daniel van Daniel Boulud in New York is een ster kwijtgeraakt. Dat blijkt uit de nieuwe Michelingids voor New York. De big apple telt nu 6 driesterrenrestaurants in plaats van 7. (pvo)



Restaurants
Jong Keukengeweld moet jeugd culinair verwennen

Toerisme Vlaanderen selecteerde onder noemer Jong Keukengeweld 60 chefs (jonger dan 35)  met passie voor de Vlaamse gastronomie en producten. Deze chefs moeten de komende weken hun leeftijdsgenoten culinair in de watten leggen. Voor 45 euro krijgen jongeren tussen 18 en 30 jaar in de deelnemende zaken een driegangenmenu voorgeschoteld, all-in. In restaurants met een Gault & Millau - score van 15 of hoger, betalen ze 55 euro. De bedoeling van de campagne is om de jonge mensen vertrouwd te maken met de gastronomie en om de spot te zetten op de jonge chefs (pvo)



Restaurants
Lindenhof wordt 'De Nieuwe Lekkerbek'

Al 20 jaar baat de familie Debrandere restaurant Het Lindenhof én Tearoom - Restaurant De Lekkerbek uit te Ruiselede. Deze zaken bevinden zich tot op heden 500 meter van elkaar. Nu restaurant Het Lindenhof zich op de top bevindt van zijn bestaan, werd besloten De Lekkerbek en Het Lindenhof te fusioneren tot 1 zaak, De Nieuwe Lekkerbek. Het gebouw van De Lekkerbek zal vanaf de lente 2015 dienst doen als extra ruimte voor de winkelketen van de Familie Debrandere, Huis Maria. Het Lindenhof zal vanaf 28 december een complete make-over krijgen. Het Lindenhof zal heropenen op woensdag 14 januari 2014 als “De Nieuwe Lekkerbek”, en dit in een nieuwe, frisse maar toch klasse volle omgeving. Tot 28 december kan men nog genieten in Het Lindenhof, onder leiding van Chef Yves Van Dorpe en Maître Danny Monte en de zakelijke leiding van Geert Debrandere & Verouchka Carré. (JV)



Wedstrijden
Pascal Peeters is Eerste Kok van België 2015

Pascal Peeters, souschef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem, mag zich beste kok van België 2015 noemen.

Hij won de finale van de wedstrijd georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné (pvo)

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com