LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Ster van de Belgische Keuken

Tijdens de beurs Countryside organiseerden De Meesterkoks van België de kookwedstrijd ‘De Ster van de Belgische Keuken’. De Ster van de Belgische keuken is een nationale wedstrijd met internationale allure die op initiatief van Pierre Wynants , Frank Fol en de Meesterkoks van België wordt georganiseerd. Professionele koks konden twee recepten, een gerecht en een chocoladegarnituur op basis van Belgische tradities, en gelinkt aan een Belgisch bier insturen.

Per provincie werd een deelnemer aangeduid. Er waren kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale die werd beslecht op 2 november. Uiteindelijk kon het team uit Namen van Simon Denis de hoofdprijs in de wacht slepen na een spannende finale tegen het team uit Waals Brabant.(JV)



Algemeen
Tony Le Duc haalt gedeeltelijk slag thuis

Tony Le Duc kan onomkeerbaar gewaardeerd worden als de beste en meest actieve foodfotograaf van de lage landen. 10 jaar terug pakte hij uit met het kookboek ‘De Basis’. Een eenvoudig kookboek met basisrecepten maar vooral veel aandacht voor de fotografie. Er volgend nog ‘Het Product’ en ‘Het Gerecht’. Allemaal succes nummer die zelfs vertaald werden en ook in het buitenland grote oplages bereikten. Er was eerst de eigen uitgeverij Homarus van Tony Le Duc die later overvloeide in Minestrone waarvan Sergio Herman medeaandeelhouder is. Er kwam een samenwerking met het productiehuis Woestijnvis om rond het boek ‘De Basis’ korte filmpje te maken onder de noemer ‘Smik Smak’. Het productiehuis claimde royalty’s voor de herdrukken van het boek ‘De Basis’ wegens de televisie aandacht. Aanvankelijk werd Minestrone veroordeeld tot het betalen van die royalty’s maar het hof van beroep in Antwerpen heeft nu beslist dat er enkel royalty’s moeten betaald worden voor de tweede herdruk. Aanstaande zondag is niet alleen een feest tijdens voor het tienjarig bestaan van ‘De Basis’ op de boekenbeurs maar ook voor de heruitgave van Sergio Hermans Desire en de voorstelling het nieuwe boek van zijn vrouw. (JV)



Algemeen
Horeca Roeselare wil weer twee uur gratis parkeren over de middag

Op 1 september voerde het Roeselaars stadsbestuur een nieuw parkeerbeleid in. Waar je vroeger nog gratis kon parkeren van 12 tot 14 uur, werd dat ingeperkt tot 1 uur van 12 u 30 tot 13.30). Volgens de horeca-uitbaters is dat nefast voor hun zaak. Daarom vragen de uitbaters dat het stadbestuur de oude regeling voor parkeren terug invoert. De stad wil echter niet terugkomen op de gemaakte beslissing.(pvo)

 



Algemeen
Westtoer geeft opleiding klantvriendelijkheid in kusthorecazaken.

Westtoer start met een opleidingsproject om horecawerknemers in kusthorecazaken meer klantvriendelijkheid aan te leren. Daarvoor trekken mensen van Westtoer naar de horecazaken zelf. Tijdens pauzes krijgen werknemers en zaakvoerders dan tips over klantvriendelijkheid. Het gaat niet enkel om de juiste manier om klanten te ontvangen en te bejegenen. Ook de menukaarten worden bijvoorbeeld onder de loep genomen. (pvo)

 



Algemeen
Leuvense horecazaken moeten volgend jaar decibelmeter installeren

Leuvense horecazaken die na 2 uur ’s nachts nog muziek spelen (en dat zouden er meer dan 100 zijn), worden verplicht om begin volgend jaar een decibelmeter te installeren. De stad heeft daarvoor een compromis bereikt met de horeca. Door een groepsaankoop te organiseren, wordt het prijskaartje voor zo’n geluidsmeter naar omlaag gehaald, al blijft het wel 850 euro. Het toestel registreert niet alleen het geluidsniveau, maar stuurt ook gegevens door naar de politie. De bedoeling is dat het geluidsniveau in de horecazaken ’s nachts tussen de 85 en 95 decibel blijft. (pvo)



Algemeen
Horeca zwakt verplichting om allergeneninfo op menukaart te zetten af

Volgens een Europese richtlijn zou iedere menukaart vanaf 13 december  een bijsluiter met allergeneninfo moeten bevatten. Ook aan iedereen die voedsel verkoopt worden strenge informatieregels opgelegd. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat wie allergisch is voor allergenen in ons voedsel toch met een gerust hart kan gaan eten. De horecafederaties vinden deze verplichting echter veel te ver gaan en praktisch ook onhaalbaar. Daarom vroegen en kregen ze een uitzondering bij Volksgezondheid. Ze verbinden zich er wel toe om hun kelners op te leiden, zodat die mondeling de nodige informatie kunnen geven. De artsen fronsen de wenkbrauwen. Ze geloven niet dat kelners, frituristen, slagersvrouwen en noem maar op, in korte tijd zo maar kunnen omgeschoold worden tot halve voedingsdeskundigen. (pvo)

 



Algemeen
Opletten voor malafide reclameronselaars

Uit een enquête bij 1.153 ondernemers in de Benelux blijkt dat 8 op 10 van de zelfstandige ondernemers jaarlijks te maken krijgen met malafide reclameronselaars. De gemiddelde schade per bedrijf bedraagt 5.196 euro. In de Benelux zou die schade oplopen tot 879 miljoen euro. Daarom heeft de FOD Economie een zwarte lijst gepubliceerd van reclameronselaars, die het niet nauw nemen met de wet. Of de lijst veel zonde aan de dijk gaat brengen, is zeer de vraag. Het is bekend dat de oplichters constant van naam veranderen. Goed opletten is dus de boodschap. (pvo)



Algemeen
Horeca Revue wint B2B Press Award 2014 voor ‘Beste artikel’

Ter gelegenheid van het 1ste  Gala van de B2B Press dat op 4 november plaatsvond in de Brusselse Bozar werden voor het eerst Business-to-Business Press Awards uitgereikt. Deze Awards werden toegekend aan B2B media (print of digitaal) die zich op een aantal vlakken onderscheiden hebben, en willen het dynamisme van de B2B media in de kijker zetten. In de sector worden ongeveer 350 titels uitgegeven door iets meer dan 150 mediagroepen.  

In de categorie ‘Beste artikel 2014’ was Horeca Revue de winnaar met de artikels ‘De moeder van alle verkiezingen. Horecastandpunten van de Vlaamse partijen’ en ‘Les partis rectifieront ils le tir après les élections ?’. Deze artikels waren van de hand van respectievelijk Peter Van Oyen en Robert Petit.

De jury bekroonde de beide artikels omwille van de heel gedetailleerde manier waarop de diverse politieke partijen in beide landsgedeelten ondervraagd werden over hun standpunten betreffende de grote kwesties die de horecasector bezighouden. Ook het feit dat een B2B magazine in het kader van de verkiezingen heel wat ruimte vrijmaakt voor dit type niet-commerciële dossiers, werd door de jury van mediaspecialisten geloofd. 

Deze onderscheiding is een extra motivatie voor het ganse team van Horeca Revue om dit type van bewustmakende informatieve dossiers en thema’s verder aan te houden. Hoofdredacteur Piet Desmyter ontving de Award. 



Algemeen
Belgische week in Pakistan

Van 13 t.e.m 20 november wordt er door de Belgische ambassade in Pakistan een Belgische week georganiseerd . De events vinden plaats in Marriott Karachi en Islamabad en in de Belgische ambassade in Islamabad. Laat de CEO van Marriott Karachi nu de uit Kortrijk afkomstige Jan Verduyn zijn. Via de contacten van Marriott werd een Belgische chef gezocht die dit kon helpen organiseren en die de koks aldaar kon aansturen. Matthias Van Acker ( chef van Coeur d’ Artichaut @ Marriott Ghent) en Eric de Wagenaere( manager van restaurant Coeur d’Artichaut@ Marriot Ghent) reizen af op 11 november om er culinair alles in goede banen te leiden. Ter plaatste beschikken de Belgische keukenpieten over een team van 80 koks. Naast een zittend naast een zittend galadiner in Marriott Karachi voor ruim 300 gasten zijn er  ook vijf walking diners en recepties  in Marriott Islamabad en in de Belgische ambassade aldaar. Telkens voor tussen de 100 en 500 gasten. Alle ingrediënten worden speciaal uit België overgevlogen onder de strengste voorwaarden. Chef kok Matthias stelde typische Belgische gerechten op zoals Paling in het groen, garnaalkroketten, mosselen, konijn met pruimen of stoverij. Als  garnituren reist ook witlof, grijze garnalen en andere Belgische delicatessen mee. Varkensvlees en alcohol mocht niet ingevoerd worden. Naast het culinaire aspect is er ook nog het muzikale onderdeel en dat wordt verzorgd door saxofonist Jhon Snauwaert. Hij reisde al de halve wereld af met zijn ‘Belgische’ saxofoon.(JV)



Algemeen
Bib Gourmand Benelux

In afwachting van de grote Michelin gids die op 24 november zal gepresenteerd worden verscheen al de 7e editie van Bib Gourmand Benelux. Bib Gourmand staat voor restaurants die een kwalitatief menu aanbieden onder de 37 euro.

Steeds meer restaurants krijgen de sticker van Bib Gourmand aan hun voorgevel. Naast de prijs, ongeacht de kookstijl werd vooral gekeken naar het gebruik van seizoensgebonden producten.  285 restaurants werden in de nieuwste gids opgenomen. Daarvan zijn er maar liefst 57 nieuwkomers waarbij vooral Brussel goed bedeeld werd. De hoofdstad heeft er maar liefst elf nieuwe  restaurants bij. Het is een overzicht van het internationale karakter van de hoofdstad.

Voor België en Luxemburg zijn er 35 nieuwkomers, een stijging met zowat vijftig procent ten opzichte van de vorige gids. Langs de ander kant zijn er 18 restaurants in België die uit de boot vallen. Of het zijn zaken die gestopt zijn of zaken die niet meer voldoen aan de normen van de Bib Gourmand. De gids bevat in het totaal 160 restaurants in België, 10 restaurants in Luxemburg en 115 restaurants in Nederland. Goed eten hoeft dus niet echt duur te zijn. Daar kan deze gids een goede leidraad voor zijn. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Gentse café Rock Circus heeft 58 tapkranen

Het nieuwe Gentse café Rock Circus heeft een toog waar maar liefst 58 tapkranen prijken. Cafébaas Jan François schenkt dan ook alleen maar speciaalbieren van het vat. 58 verschillende bieren van vaak kleine brouwerijen, waarvan 2 die alleen maar in Rockcircus te krijgen zijn. Jan is vrij van brouwer en zoekt de brouwerijen zelf op. Sommige bieren worden zelfs speciaal voor Rock Circus op het vat getrokken. Zoals de naam van het café doet vermoeden is de cafébaas naast bierliefhebber ook een fan van rockmuziek. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Café Korsakov breidt uit om geluidsoverlast in te dijken

Door het naastgelegen pand in te nemen, is het bekende Antwerpse café Korsakov in oppervlakte bijna verdubbeld. De populaire drankgelegenheid kan dan ook dubbel zoveel mensen ontvangen, die nu vaak buiten bleven staan. Met klachten over nachtlawaai als gevolg. De uitbater hoopt dan ook dat er nu minder geluidsoverlast zal zijn op het Mechelseplein. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Café Noteboom in Ekeren krijgt nieuwe uitbater

De 22-jarige Nick Van Erp wordt de nieuwe uitbater van Café Noteboom in Ekeren. Door de komst van de jonge cafébaas, is de toekomst van de bekendste Ekerse bruine kroeg verzekerd. Nick gaat niets veranderen aan het concept en interieur van het café. De stamgasten weten dit te appreciëren. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Brouwerij Moortgat bekroond met Lifetime Achievement Award

De kamer van koophandel Antwerpen-Waasland bekroonde voor de 7de keer verdienstelijke bedrijven uit de streek. Het levenslang ondernemen  wordt bekroond met een Lifetime Achievment Award. Die ging nu naar brouwerij Duvel Moortgat. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Verhuis en uitbreiding voor Gentse stadsbrouwerij Gruut

De Genstse stadsbrouwerij Gruut van Annick De Splenter verhuist van zijn vaste stek aan de Grote Huidevettershoek naar de Sint Widostraat in het hart van het Gentse Prinsenhof.

Annick De Splenter kocht er een leegstaand pand dat aanvankelijk bedoeld was als uitbreiding van de naastgelegen jeugdherberg. In de kelderruimte komt de brouwerij met een hogere capaciteit dan momenteel terwijl op het  gelijksvloer het café/brasserie gedeelte komt. Op de hoger gelegen verdiepingen komen vergaderzalen en woongelegenheden.

De verhuis drong zich op door het succes van de stadsbrouwerij waardoor de druk op de huidige locatie te groot werd. Met de nieuwe locatie zal Gruut zijn naam van stadsbrouwerij nog meer eer kunnen aandoen want meer in het centrum kan je moeilijk zitten. De verhuis en opening is voorzien voor augustus volgend jaar. (JV)



Hôtellerie
Hotel Moskva wordt Four Seasons Hotel Moscou

Het legendarische hotel Moskva op een boogscheut van het Rode Plein is omgedoopt tot het Four Seasons Hotel Moscou. Aan de naams- en merkverandering ging een grootscheepse renovatie vooraf. Het Four Seasons hotel biedt nu 180 luxe kamers en suites, vijf restaurants en een prestigieus businesscenter. Begin 2015 opent een magnifieke spa. (pvo)



Hôtellerie
Dagboek van een hotel

‘Ik heb zoveel gezien en meegemaakt, dat ik er een boek kan over schrijven’. Je kent de uitdrukking wel. Alleen doen de meeste mensen dit nooit. Horecacoryfee Ria Smidts wel. Momenteel is zij zaakvoerder van de dancing de Toverfluit in Halle-Zoersel. Maar van 1985 tot 2004 baatte zij en haar man een hotel in Antwerpen uit. Over deze ervaring schreef Ria Smidts het 72 pagina’s tellende boek ‘Dagboek van een hotel’ vol anekdotes. (pvo)



Hôtellerie
Londens hotel The Georgian House biedt ‘tovenaarskamers’ aan

Het Londens boetiekhotel The Georgian House is helemaal in de ban van Harry Potter. Het hotel heeft twee kamers ingericht in de stijl van Zweinstein, de school waar Harry en zijn vrienden tot tovenaar opgeleid worden. De kamers hebben dan ook houten bedden, grote koffers, ketels, toverdankflessen en andere benodigdheden uit de wereld van Harry Potter. Wie kiest voor een Harry Potter-pakket slaapt niet alleen in de ‘tovenaarskamers’, maar krijgt ook tickets voor de Dreuzel wandeltoer en voor de Harry Potter-bus die de gasten naar de Warner Brothers Studio brengt. (pvo)



Hôtellerie
Hotel Meridien heropent onder de naam Hilton Brussels Grand Place

Hilton Worldwide heeft een overeenkomst getekend waarmee het een van de meest vooraanstaande hotels in het Brusselse stadscentrum onder het topmerk Hilton Hotels & Resorts onderbrengt. Het failliete Meridienhotel is gelegen op een unieke locatie in Brussel, recht tegenover het Centraal Station en op wandelafstand van de Grote Markt en de Square Brussels Meeting Center.
Binnen deze nieuwe overeenkomst, zal Hilton vanaf 17 november 2014 het hotel beheren in opdracht van de eigenaar HDI Brussels Management SA, dochteronderneming van HDI Zurich Property SA. Gedurende het eerste jaar na opening zullen er aanzienlijke renovaties plaatsvinden.



Onderwijs - Opleiding
14-jarige leerling van Spermalie is gastkok bij Noma

De 14-jarige Cédric Borgonjon heeft nu al een cv waarmee later vele deuren zullen opengaan. De derdejaarsleerling in de koksopleiding aan de Hotel-en Toerismeschool Spermalie te Brugge, draaide tijdens de herfstvakantie een week mee in restaurant Noma te Kopenhagen. Cédric ontmoette  René Redzepi tijdens een signeersessie in Gent. Het klikte blijkbaar meteen, want de topkok nodige het jonge kooktalent uit voor een stage in zijn restaurant tijdens de herfstvakantie. Het was natuurlijk een ongelofelijke ervaring voor Cédric. René Redzepi stuurde de jongen naar huis met een diploma en een aanbevelingsbrief voor latere stageplaatsen. We gaan wellicht nog horen van die Cédric. (pvo)



Restaurants
The Jane wordt op 5 zondagen het decor van ‘The Brunch’

De jonge Aalstenaars Stephanie Rosseel en Sam De Backer organiseren in samenwerking met Sergio Herman op vijf zondagen ‘The Brunch’. Het idee van ‘The Brunch’ komt uit New York en Londen. Het gaat om een feest op zondagmiddag, waarbij topdeejays hun ding in combinatie met lekker eten. Stephanie en Sam legden het idee voor aan Sergio Herman en Nick Bril van The Jane, die meteen enthousiast waren. Het eerste feestje was in een mum uitverkocht. (pvo)



Restaurants
Restaurant Stampkot in Gullegem wordt nieuw leven ingeblazen.

Na dertig jaar waait er een nieuwe wind door restaurant Stampkot in Gullegem. De zaakvoerders Philip en Isabelle Lecouttere krijgen gezelschap van hun zoon Olivier, die marketing studeerde. Het restaurantgedeelte wordt kleiner en er komt een loungebar. In de nieuwe zaak (die ook een nieuwe naam zal krijgen) zal uit eten gaan meer een belevenis worden. (pvo)



Restaurants
Grotere vraag naar kindvriendelijke restaurants

Zowel de horecafederaties als de Vlaamse overheid willen de restaurants een stukje kindvriendelijker maken. Er zou bij gezinnen met kinderen veel vraag zijn naar dergelijke restaurants. Vooral bij eethuizen met een hoogstaande keuken is de keuze erg beperkt.  Daarom bracht Horeca Vlaanderen een ‘inspiratiebrochure’ uit met tips voor horeca-uitbaters. Het is slecht een aanbeveling. Uiteraard  kan de uitbater altijd beslissen dat gezinnen met kinderen niet zijn doelgroep zijn. (pvo)



Verenigingen - Federaties
Nieuwe Raad van Bestuur bij Les Grandes Tables du Monde

Les Grandes Tables du Monde is een internationale organisatie die de grootste chefs ter wereld verenigt en de belangen van de topgastronomie verdedigt.Tijdens het jaarlijkse congres in Parijs werd de nieuwe raad van bestuur verkozen voor 5 jaar, waaronder de nieuwe president David Sinapian, bekend van Maison Pic en Beau-Rivage Lausanne. Pierre Wynants, die 33 jaar lang de chef was van Comme Chez Soi, blijft in de raad van bestuuur om de leden buiten Frankrijk te ondersteunen. Dank zij hem is ons land goed vertegenwoordigd, en kreeg het er dit jaar zelfs een nieuw lid bij: L'Air du Temps van Sang-Hoon Degeimbre. Dat brengt het totale aantal Belgische leden op 12. Naast L'Air du Temps zijn dat Comme chez Soi in Brussel (Laurence en Lionel Rigolet), Auberge du Moulin Hideux in Noirefontaine (Yolande en Julien Lahire),  Bruneau in Brussel (Véronique en Jean-Pierre Bruneau), De Karmeliet in Brugge (Mireille en Geert Vanhecke), - Hof van Cleve in Kruishoutem (Lieve en Peter Goossens),  Sea Grill in Brussel (Yves Mattagne), Hertog Jan in Zedelgem (Gert De Mangeleer en Joachim  Boudens),  L’Eau Vive in Arbre (Anne en Pierre Résimont), Slagmolen in Opglabbeek (Karlijn Libbrecht en Bert Meewis), Château du Mylord in Ellezelles (Jean-Baptiste en Christophe Thomaes), Le Chalet de la Forêt (Pascal Devalkeneer). [foto © Eric Mercier]




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com