LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 311 a

Lalorraine-nl-0616
Publicaties
Gault&Millau 2015

2014 was een bijzonder druk jaar voor het team  van Gault&Millau. In het voorjaar publiceerde de gastronomische uitgever  de Limburg City Guide, een ode aan een gastvrije provincie die al eens miskend wordt door gastronomen en nochtans heel  wat uitstekende adresjes en kwaliteitsproducenten telt. Na Antwerpen twee jaar terug en West-Vlaanderen vorig koos de redactie dit jaar voor Limburg. De overige provincies weten waar zich aan te houden. Kort daarop was er de restaurantgids Zucsu. Dr Christiene Pelckmans, diabetoloog , bracht in samenwerking met Zucsu en Gault&Milau een gastronomische gids uit voor diabetici. Een echte wereldprimeur. Er was ook nog Tommorowland waar een proefpanel van Gault&Millau het culinaire aanbod kritisch evalueerde. Samen met groentechef Frank Fol was er in september de tweede groene Gault&Millau gids. De beste groenterestaurants werden in de gids opgenomen. Begin november hield Gault&Millau de vijfde Belgocating boven de doopvont. Het is een relaas geworden van smaakonderzoek van talrijke bedrijfs-en directierestaurants. Verder deed Neuhaus een beroep op de Gault&Millau voor de gezamelijke ontwikkeling van ‘When Neuhaus meets Single Malt Whisky’. Een team van experts ging op zoek naar de pralines die qua smaak het beste passen bij de twee grootse  single malt whiskys.

 

Gids 2015

Uiteraard gaat de grootste aandacht naar de Belux gids 2015. Deze gids heeft heel wat nieuwigheden in petto waaronder de kwalificatie van gastronomische bistro’s, een verwijzing naar de nieuwe website  die beter zou moeten inspelen op de behoeften van de gastronomische websurfer, een  mobiele app. Gault&Millau probeert in zijn restaurantgids een beeld te schetsen van de horeca in België. Er zijn veel beslissingen gevallen , de ene al wat aangenamer dan de andere.  Beslissingen zijn echter niet onomkeerbaar. In zijn nieuwste gids heeft Gault&Millau ook aandacht voor de Japanse keuken. Enkele Japanse topchefs  vertoeven al jarenlang in ons land. Daarbij komt dat Belgische chefs naar Japan afreizen  om zich in de lokale producten te verdiepen. Met de steun van enkele bedrijven die nauwe banden hebben met Japan en in samenwerking  met de Belgische-Japanse Vereniging werd een ‘Best of Japan’ gids samengesteld, een ode  aan het Land van de Rijzende Zon.

Daarnaast heeft de nieuwe gids ook oog voor de gastronomische bistro’s. Het fenomeen van de bistronomie wordt immers hier en daar geplaagd door wildgroei. Bistronomie is  een trendy woord dat niet steeds de lading dekt . Als ambitieuze gastronomische gids helpt Gault&Milau de beweging van de bistronomie mee vorm te geven.  Daarom selecteerde de gids met een speciaal logo een aantal zaken die als referentie kunnen dienen. Een lijst die zeker nog zal onder het kritisch oog van de redactie snel zal groeien.

 

En de laureaten zijn...

De Jonge chefs van het jaar zijn Fabrizzio Chirico (Délice du Jour - Gerpinnes) voor Wallonië, Michaël Vrijmoed (Vrijmoed - Gent) voor Vlaanderen, en Damien Bouchery (Bouchéry - Brussel) voor Brussel. Aan de top zijn er vier opmerkelijke stijgers: voor de eerste keer in tien jaar haalt Christophe Hardiquest van restaurant Bon-Bon (Brussel) de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Vincent Gardinal van Le Prieuré-Saint-Géry (Solre-Saint-Géry) stijgt opnieuw naar 18/20, en een derde koksmuts is er voor Samouraď (Brussel) en Tim Boury (Roeselare). Wij bekronen ook Monia Aouini  van Auberge de la Grappe d’or (Torgny) als Gastvrouw van het jaar, en de chef van Il Trionfo (Knokke) als beste ambassadeur van de Italiaanse keuken. Als u in de zomer van 2015 buiten wilt eten, raden wij u het terras van La Source (Lanaken) aan, het mooiste dit jaar. De Wijnkaart van het jaar vindt u in Nuance (Duffel), en de Sommelier van het jaar is de talentrijke César Roman, die u een glas wijn helpt kiezen in Comme Chez Soi (Brussel). De beste brasseriekeuken wordt geserveerd door de brigade van Le Faitout (Baudour). Het beste dessert is te vinden in Le D’Arville in Wierde. Het Beste groenterestaurant is dat van Christophe Pauly (Coq aux champs – Soheit-Tinlot) voor Wallonië, en dat van Seppe Nobels (Graanmarkt 13 - Graanmarkt) voor Vlaanderen. De laureaten Prijs-plezier dit jaar zijn Publiek (Vlaanderen), Unico (Brussel) en La Part des Anges (Wallonië), en de drie Ontdekkingen van het jaar zijn Little Paris (Waterloo), Beaucoup Fish (Brussel) en Souvenir (Ieper). De meest opgemerkte nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Jan Vermeersch




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com