LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Algemeen
Bruin bier voor PQD

Pakhuis Gent, La Quincaillerie te Brussel en Dock’s Cafe te Antwerpen hebben al een aantal exclusieve producten die enkel voor hun brasseries geproduceerd worden. Daar is nu ook het Principale Bruin bier bij gekomen. Op smaak gebracht door de medewerkers van de verschillende zaken heeft brouwerij Van Steenberge een bruin bier weten te creëren dat ook wegens zijn smaak ook de vrouwelijke klanten zal weten te bekoren.

(JV) 



Algemeen
Restorestje

Een ‘doggy bag’ is geen naam meer om restjes van het restaurant mee te nemen naar huis. Ondermeer Stad Gent en Test-Aankoop hebben de handen in elkaar geslagen voor de lancering van ‘Restorestje’. Het is de naam voor een doosje dat de voedselverspilling ook op restaurant moet tegengaan. Er zijn stickers die restaurants aan de deur kunnen kleven en er is het doosje waarmee restaurants klanten de rest van het bord kunnen meegeven. De actie loopt ook in Brussel en Luik maar, voorlopig, alleen in Gent is er een speciaal ontworpen doosje. Verschillende restaurants hebben zich al ingeschreven om aan het project tegen voedselverspilling deel te nemen. (JV)



Algemeen
Brugse zaken Ter Beurze en Tom Pouce staan over te nemen

De bekende Brugse brasserieën Tom Pouce op de Burg en Ter Beurze op de Markt staan over te nemen. De zaken behoren tot het handelsfonds van Filip Calleeuw en Dominique Devadder. Dit horeca-echtpaar bezit zeven horecazaken, waaronder hotel-restaurant Duc de Bourgogne. Waarom ze de twee horecazaken willen verkopen, is niet bekend. (pvo)



Algemeen
Polenplein in Roeselare wordt aangepakt

Het Polenplein in Roeselare wordt aangepakt. Tien parkeerplaatsen voor horecazaken verdwijnen om plaats te maken voor ruimere terrassen en een wandel- en fietspad. Verder wordt de parking en de voetgangerszone van elkaar gescheiden door beplanting en er komt nieuwe verlichting. De plaatselijke horeca reageert tevreden, ook al omdat de heraanleg maar een 20-tal dagen gaat duren. (pvo)



Algemeen
Horecaprotest tegen ‘witte kassa’

Op dinsdag 27 januari gaat Horeca Vlaanderen in Brussel betogen tegen de invoering van de zogenaamde witte kassa. In principe zouden alle horeca uitbaters tegen 28 februari moeten geregistreerd zijn voor de kassa en moet het systeem in voege treden op 1 januari 2016.  Met het systeem wil de overheid zwartwerk in de sector tegengaan. Maar de horeca vindt dat de sector er nog niet klaar voor is en berekende dat de invoering van die kassa 68.000 jobs gaat kosten. Ze eisen dan ook bijkomende maatregelen. Staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) voor Fiscale Fraudebestrijding maakte onlangs vijf begeleide maatregelen (bijkomende lastenverlagingen) voor de invoering van de witte kassa bekend. Zo komt er onder meer  een versoepeling van overuren, gelegenheidsarbeid, studentenjobs en ‘flexijobs’. Ook zouden de loonlasten verlaagd worden. Maar de horecasector vindt dit niet voldoende en eist meer compensaties. Verzamelen om 10 u aan Muntplein.(pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Novo in Mechelen

Maria Varelas startte in Mechelen café Novo op. Net naast het Griekse restaurant van haar broer. Voor de immer goedlachse Maria Varelas (30) is het naar eigen zeggen een droom die uitkomt, haar eigen café. Maria kent de horeca door en door. Vader Kosta drukte al zijn stempel op de Mechelse horeca en zelf stond ze aan de zijde van haar broer Georgios Varelas  van het Griekse restaurant Zorba. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Middelkerke investeert in 9 beachbars

Middelkerke wil zijn imago oppoetsen en investeert in 9 beachbars. De uitbating van de bars loopt tussen 15 maart en 15 oktober.  Er zijn wel voorwaarden verbonden voor diegenen die zo’n strandbar willen uitbaten. Zo mag de bar maar open blijven tussen 10 en 20 uur. De plaatselijke horeca is niet tegen het initiatief. De beachbars brengen meer leven in de brouwerij, luidt het. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Expo van tekeningen van Antwerpse cafés in Grand Café modeste

De jonge striptekenaar Mila Van Goethem is al een tijdje op pad met haar schetsboek om het caféleven in Antwerpen uit te beelden. Je kon haar afgelopen tijd zien in Grand Café Modeste, Kiebooms, Dancing Chocolat, De Pelgrim en ViaVia. Daar tekende ze de stamgasten en het interieur. Het resultaat van deze inspanningen is te zien in een Expo, dat plaats vindt van 26 januari tot 18 februari in Grand Café Modeste (pvo)

 



Hôtellerie
Gentse hotels scoren goed

De Gentse hotels scoren bijzonder goed. Dat blijkt uit de beoordelingen van de reiswebsite Zoover.  Sandton Reylof komt zelfs uit de bus als beste hotel van het land. Op de website van Zoover geven klanten punten aan hun hotelbezoek. De Gentse hotels halen met een gemiddelde score van 7,9 op 10 meer punten dan Leuven, Brugge , Brussel of Antwerpen en Oostende. De Gentse hotelsector kende in 2014 een goed jaar. De kamerbezetting bleef op zo'n 75% en ook de kamerprijs bleef stabiel. Sandton Reylof in de Gentse Hoogstraat werd verkozen tot beste hotel van het land. (JV)



Hôtellerie
Huis Koning beste B&B van België

Als het van Tripadvisor afhangt is ‘Huis Koning’ in Brugge de derde beste bed & breakfast ter wereld. Het is voor het vierde jaar op rij dat ‘Huis Koning’ in de ranglijst van de 25 beste B&B staat maar een derde plaats is een flinke opsteker.

Tripadvisor baseert zijn rangschikking van de beste hotels en B&B’s op beoordelingen van lezers. Het zelf gebakken brood, de huisgemaakte muffin of chocolade mousse zullen er wellicht voor iets tussen zitten.

Het dynamisme van Lynn Vansalmbrouck waarmee ze haar gasten ontvangt zal wel de grote doorslag gegeven hebben. (JV)

 

 

 

 

 



Hôtellerie
Thermae Palace Hotel in Oostende wil strandbar

Er waait een nieuwe wind door het Thermae Palace Hotel in Oostende. Voor het eerst is er in 16 jaar tijd terug winst gemaakt. De 150 kamers werden vernieuwd. De bezettingsgraden zijn volgens de managers fors gestegen. Thermae Palace Hotel wil op dit elan verder gaan en investeert in de toekomst. Zo wordt er gedacht aan een strandbar. De plannen zijn klaar, maar men wacht op een concessie. (pvo)



Hôtellerie
Hotel Sandton Broel (Kortrijk) zegt huurovereenkomst met feestzaal Orangerie Broel op

De bekende Kortrijkse feestzaal Orangerie Broel is gesloten, doordat Hotel Sandton Broel de huurovereenkomst heeft beëindigd. Volgens de hotelmanager was de feestzaal verlieslatend. Orangerie Broel omvatte naast de feestzaal ook een technische ruimte, bureaus en 10 suites. Door het wegvallen van die suites, heeft het hotel nog 60 kamers over. De eigenaars van de Orangerie gaan het leegstaande gebouw vermoedelijk verkopen. (pvo)



Hôtellerie
Damme wil overleg over plannen voor golfhotel

De investeringsgroep Pro-Lease wil opnieuw een bouwaanvraag indienen voor een golfhotel in Damme, dat Lindner Hotels zou uitbaten. Het hotel in Sijsele zou 94 kamers tellen. De gemeente Damme wil echter eerst overleg voordat de bouwaanvraag wordt ingediend. De stad heeft twijfels over de haalbaarheid van het project en wil eerst het marktonderzoek inzien. Bovendien is er in de buurt ook bezorgdheid over de bereikbaarheid en de mobiliteit. (pvo)



Hôtellerie
Blue Woods Hotel laat klanten gratis proefslapen

Meubelzaak Gaverzicht in Deerlijk bezit ook het nabijgelegen Blue Woods Hotel. Daardoor kan de meubelzaak twijfelende klanten bedden laten uitproberen in het hotel. En het proefslapen wordt gratis aangeboden. Na een nachtje weten de klanten meteen of het bed geschikt voor hun is. (pvo)

 

 

 



Hôtellerie
Virgin Hotels gaat in Chicago van start

Virgin Hotels bestaat al een jaar of vier, maar opent nu zijn eerste vestiging in Chicago. De keten van Richard Branson richt zich speciaal tot de zakenvrouw. Branson liet onderzoeken wat de vrouwen graag willen en houdt rekening met de wensen. Zo komen er in de Virgin Hotels grotere badkamermeubels, beter verlichte gangen, bankjes in de douche om de benen te scheren en een apart af te sluiten gangetje waar de roomservice kan worden gebracht. (pvo).



Restaurants
Ruzie tussen 2 restaurants omwille van mogelijke naamsverwarring

In Maldegem opende onlangs de Wijnbar L’Aperovino de deuren. Dat is niet naar de zin van de zaakvoerder van het Wijn- en Foodcafé L’Aperi Vino uit Hasselt. Die vindt dat de eigenaars uit Maldegem zijn naam en concept hebben gestolen. Volgens de zaakvoerder van L’Aperi Vino uit Hasselt zijn er te veel gelijkenissen om nog toeval te kunnen zijn. Zo lijkt de naam van beide zaken sterk op elkaar en gaat het allebei om een wijn- en tapasbar. In Maldegem horen ze het in Keulen donderen. Daar zeggen ze dat ze nog nooit gehoord hadden van de zaak in Hasselt. Het was volgens hen nooit de bedoeling om de naam of het concept te ‘stelen’. (pvo)



Restaurants
Restaurant Lijsterbes verkoopt inboedel

Sterrenchef Geert Van Der Bruggen van restaurant Lijsterbes in Berlare heeft de inboedel van zijn restaurant verkocht. Hij wil binnenkort zijn concept en stijl veranderen en deed daarom zijn inboedel voor een prikje aan de hand. De belangstelling was groot. De restauranthouder wil zijn kwaliteit behouden, maar streeft naar een toegankelijker restaurant. (pvo)



Restaurants
Restaurant Gaston (Lier) kan niet lachen met sluikstort voor deur

De stad Lier heeft vier ton sluikstort laten deponeren voor het stadhuis en de Toeristische Dienst. Hiermee wil de stad de mensen sensibiliseren voor het probleem van sluikstorten. Het stort ligt echter ook aan de voordeur van restaurant Gaston. De zaakvoerders van dit restaurant kunnen het initiatief van de stad  dan ook maar matig appreciëren. Zij klagen dat ze altijd de dupe zijn van acties van de stad. (pvo)



Restaurants
Restaurant La Durée (Izegem) start met de Chrono Lunch

Wie niet veel tijd heeft maar toch gastronomisch wil tafelen, kan voortaan in tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem terecht voor een Chrono Lunch.

Klanten laten op voorhand weten hoe lang ze willen blijven, waarna het restaurant ervoor zorgt dat alles binnen de vooropgestelde tijd wordt geserveerd (meestal tussen de 45 minuten en een uur). De klanten krijgen binnen deze tijdspanne een voor- en hoofdgerecht voorgeschoteld.

De Chrono Lunch kost 45 euro en wordt ’s middags tijdens de weekdagen geserveerd. (pvo)



Restaurants
Hasseltse restauranthouder moet inbreker schadevergoeding betalen

Didier Verbelen, zaakvoerder van het Hasseltse restaurant Aan het water, moet van de rechter aan een inbreker die hij in de arm geschoten heeft een schadevergoeding van ruim 9.000 euro betalen. Bovenop de schadevergoeding kreeg Verbelen in de Hasseltse correctionele rechtbank ook nog eens tien maanden cel met uitstel aangesmeerd. De restaurateur vindt dit vonnis schandalig en de wereld helemaal op zijn kop. Hij wil naar eigen zeggen de criminelen niet belonen en weigert te betalen. Didier Verbelen gaat dan ook in beroep. Ondertussen werd er op Facebook de steunpagina ‘Wij steunen Didier Verbelen’ aangemaakt. Er werd tevens een rekeningnummer geopend om de schadevergoeding te kunnen betalen in het geval dat Didier Verbelen ook in beroep de zaak zou verliezen. (pvo)



by communitysoft.com