LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Glutenvrij Meetjesland

Het is niet voor iedereen een niche markt maar toch zal er in de toekomst rekening mee moeten gehouden worden. Allergieën in al zijn vormen in de horeca. In het Meetjesland hebben ze het alvast begrepen. Het samenwerkingsverband 'Glutenvrij Meetjesland', waarbij negen logieshouders en elf restaurant zich richten op mensen die glutenvrij eten, heeft begin deze maand een nieuwe brochure en website gelanceerd. Toerisme Meetjesland ondersteund het initiatief van Horeca Meetjesland en de Vlaamse Coeliakie Vereniging. (JV)

 



Algemeen
Overleg tussen horeca en stadsbestuur in Oudenaarde

In samenspraak met de plaatselijke horeca wordt in Oudenaarde een horecabeleidsplan uitgewerkt. Een stevige toekomst voor de horeca en even de zinnen op één rij zetten. Daarmee wil het stadsbestuur rond de tafel gaan zitten met alle betrokken partijen. Onder meer de herinrichting de markt met uniforme terrassen staat op de agenda. (JV)

 

 



Algemeen
Hopscheuten ontdekken

Het seizoen van de hopscheuten is weer van start gegaan. In Poperinge en omstreken zijn ze niet weinig fier met hun culinaire delicatessen. Van 14 februari tot eind maart zetten minstens 10 Westhoek restaurants het Poperingse witte goud op hun kaart. Maar er is meer. Er is ook de hopscheutenhappening waarbij bezoekers een hopboerderij kunnen bezoeken met uitleg over de teelt en de pluk. ’s Middags serveert een chef kok een hopscheutenmenu in een Poperings restaurant. Verder staat een culinaire wandeling op de agenda met als alssluiter een drink met hopbier. Zelf hopscheuten oogsten en klaarmaken kan ook onder begeleiding van een chef.  Op 12 maart is er dan gastronomische beleving op het Kasteeldomein Lovie met chefs als Bert Recour, Stefaan Couttenye, Vincent Deceuninck en gastchef Filip Claeys. Een resem activiteiten die niet alleen het grote publiek maar wellicht ook andere chef de kans bieden om met product kennis te maken. Info bij toerisme@poperinge.be (JV)



Algemeen
Overuren in de horeca

Overuren in de horeca moeten goedkoper worden, voor gelegenheids- én vast personeel. Dit staat in het nieuwe wetsvoorstel van Nele Lijnen en Egbert Lachaert (Open Vld) dat Bart Tommelein, staatssecretaris voor de bestrijding van de sociale fraude, binnen de regering zal verdedigen, zo berichten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen vrijdag 6 februari met Belga als bron.Vandaag 6 februari beslist de regering-Michel over drie nieuwe horeca-maatregelen die in het regeerakkoord zijn opgenomen. Zo worden onder meer de flexi-jobs ingevoerd. Daardoor kunnen werknemers met een job in een andere sector belastingvrij bijverdienen in de horeca. Op die extra uren moet de horeca-ondernemer slechts 25 procent RSZ-bijdrage betalen. Een extra hulpkracht die 8 euro netto per uur verdient, kost de werkgever dus 10 euro (nu is dat 20 euro). Regeringspartij Open Vld wil nog verder gaan met 'flexi-uren': ‘Het is immers niet logisch dat mensen met een job belastingvrij mogen bijklussen in de horeca terwijl vast horecapersoneel zwaar wordt belast op overuren’, zegt Lijnen. De NV-A wil daarnaast ook de eerste 38 gewerkte uren van het vaste personeel goedkoper maken voor de werkgevers. De druppels op de hete plaat zullen wellicht vlug opdrogen. (JV)



Algemeen
Nieuwe bestemming voor Gents stationsbuffet

De NMBS en Autogrill, de groep rond Starbucks – die in Gent Sint-Pieters al een koffiebar heeft – onderhandelen over een nieuwe bestemming voor het stationsbuffet Tempus Fugit. Met uitzondering van enkele ontbijten en een tas soep heeft het stationsbuffet nooit echt een succes geweest. Een ruime tijd terug verhuisde het buffet van de inkomhal naar een achtergelegen ruimte. In vergelijking met andere grote stations was het zeker zijn naam niet waardig. Waar aan gedacht wordt is nog niet duidelijk. Als het een horecazaak blijft dan best een nieuw concept. (JV)



Algemeen
Een op vijf zelfstandigen vreest het dit jaar niet te zullen halen

Bijna één op vijf zelfstandigen is bang om dit jaar de boeken te moeten toe doen. Dit blijkt uit een rondvraag bij meer dan 1.200 zelfstandigen door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). De twijfels over de overlevingskansen zijn het grootst in de horeca, de bouw en de kleinhandel. Vooral de zware loonkosten, de te hoge vaste kosten  en de afnemende vraag zijn de redenen waarom het voor velen vechten tegen de bierkaai wordt.



Beurzen - congressen - evenementen
Horeca manifestatie

500 personen hadden de verschillende horecafederaties verwacht op het Brusselse Muntplein om meer maatregelen te eisen voor de invoering van de geregistreerde kassa. Uiteindelijk waren het er 1500. Met of zonder koksvest of koksmuts . Vanuit alle windstreken waren er vertegenwoordigers. Van de oostkust over Antwerpen tot uit het verre Luxemburg. Verschillende horecavoorzitters benadrukten nog eens dat de veel besproken box er niet kan komen zonder compensaties. Een loonlastenverlaging, de BTW op voeding en dranken moet gelijkgesteld worden op hetzelfde gereduceerde tarief, en de toegelaten arbeidsduur moet worden verruimd. Veel vragen en opmerkingen naar de huidige regering toe. De manifestatie op het koude Muntplein werd een gezellig samenzijn met warme dranken ontbijtkoeken en broodjes. De politiek werd flink onder vuur genomen en er was ook een kleine sneer de vakbonden. ‘De vakbonden betalen hun militanten om te komen manifesteren, jullie sluiten jullie zaak om hier te zijn’ zo klonk vanop het sprekerspodium. Tussen de horecauitbaters en hun medewerkers klonk op het Muntplein alleen maar pessimisme. Eén iemand wil zijn zaken sluiten, en anderen denken eraan minder dagen open te doen terwijl het personeel vreest voor hun job. Na de toespraken trokken verschillende delegaties naar de partijkantoren van de verschillende regeringspartijen.

Net zoals in ander partijkantoren overhandigden verantwoordelijken bij Open VLD  een ‘self service’ pakket en een vernieuwde dure menukaart naar de toekomst toe. Bij Open VLD kwam alvast de belofte om meer overleg te voeren met de sector. Bart Tommelein wist zelfs te zeggen dat er geen black box komt als de regering geen maatregelen neemt naar de horeca toe. Maar als die maatregelen voldoende zullen zijn….. . Ietwat ontgoocheld en met zondert concrete antwoorden liep Brussel weer leeg van talrijke horeca mensen. (JV)

 

 



Cafés - Brasseries - Discothèques
Echt Frans brood

Bakker Sebatien Cailliau blijkt stap per stap enkele grootsteden te laten proeven van zijn bakkunsten. Nog geen jaar nadat hij in Brugge zijn zaak opende is de bakker in Gent neergestreken. In de Gentse Vlaanderenstraat naast Joost Arijs opende Sebastien zijn broodzaak. Geen concurrentie want Sebastien is geen patissier. Cailliau presenteert in zijn nieuwe zaak brood zoals ze dat in Frankrijk kennen. Het is afwachten naar het succes maar voorlopig is het een tijdelijk project. De bakker verbouwt zijn eigen tarwe en is ook adviseur voor chefs als Filip Claeys, Peter Goossens en Benoit Dewitte. Naast de stok-, zuurdesem-, spelt- en rozijnbroden zijn er ook de echte brioches en verloren brood, en botercroissants. Een echte Franse koffiekoek of brioche heeft nog maar zelden zo goed gesmaakt bij een Italiaanse koffie die ook in de zaak geserveerd wordt. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Beste bieren

De toonaangevende Amerikaanse website Ratebeer heeft in zijn rating van beste bieren maar liefst twaalf Belgische bieren opgenomen. Westvleteren XIII werd weliswaar van de troon gestoten maar 12 Belgische bieren werden in de kolom opgenomen. Westvleteren strande op de eervolle tweede plaats. De Struise brouwers uit Oosvleteren mochten met zelfs vier nominaties naar huis gaan. Verder is er nog Rochefort 8 en Rocherfort 10, de frambozenlambiek Hommage,Lou Pepe Kriek,Caractère Rouge en Abt 12. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Waarschoots bier

Bier brouwen zit blijkbaar in de genen van de Belgen. Twee vrienden uit Waarschoot, Steven De  Clercq en Matthias Scheir brachten begin januari een Waarschoots bier op de markt. Elschelot Dubbel, een verwijzing naar de naam van hun vriendinnen, is een donker winterbier van hoge gisting met hergisting op de fles. Na uren, dagen en weken te experimenteren in de keuken werd het uiteindelijke recept doorgegeven aan brouwerij Boelens die meteen 500 liter op de fles trok. Maar er is al een tweede partij op komst en de vrienden denken ook aan een blonde variant. (JV)

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Brugge start met buurtinformatienetwerk voor cafébazen

Voortaan kunnen cafébazen die overlast opmerken dat onmiddellijk signaleren aan de politie . Die kan op haar beurt via het netwerk de andere cafébazen verwittigen van mogelijke problemen met amokmakers of gauwdieven.  (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Lenniks en Antwerps café bij de beste ter wereld

De gereputeerde website ratebeer heeft weer zijn lijsten bekend gemaakt. In de Verzekering tegen de Grote Dorst (Eizeringen/Lennik) is volgens de bierwebsite het op één na beste café ter wereld. Opvallend is dat In de Verzekering tegen de Grote Dorst een café is dat enkel maar op zondag enkele uren op is.

 

 

Het Antwerpse café Kulminator eindigde vijfde op de lijst van beste cafés ter wereld.Verder op de lijst staan nog 'De Heeren van Liedekerke' Denderleeuw, 'Chez Moeder Lambic Fontainas' in Brussel brouwerij'Cantillon' in Anderlecht, 'Chez Moeder Lambic Saint Gilles' in Sint Gillis,''t Brugs Beertje' en brouwerij 'Alvinne' in Zwevegem. (JV)

 

 

 

 

 

 



Hôtellerie
Expedia neemt Travelocity over

Internetreisbureau Expedia neemt concurrent Travelocity over. Expedia betaalt hiervoor 280 miljoen dollar (ongeveer 250 miljoen euro) aan technologiebedrijf Sabre. Met de overname van Travelocity kan Expedia (bekend van websites voor hotelboekingen als Hotels.com en Trivago) beter concurreren tegen de concurrenten van The Priceline Group (o.a Booking.com) (pvo)



Hôtellerie
Marriott lanceert ‘Storytelling’ platform

Hotelketen Marriott lanceert een platform waarop Storytelling centraal staat. De content komt van medewerkers van de hotelketen. Die plaatsen teksten, foto’s en video’s waarbij hun werkzaamheden, dienstverlening en verhalen gevolgd kunnen worden op het platform. (pvo)



Hôtellerie
B&B Het Tolkantoor in Zelzate staat te koop

Het tolkantoor uit 1910 aan het Kanaal Gent-Terneuzen is een architecturaal pareltje. In dit stijlvolle gebouw zit sinds 2002 een B&B met 5 gastenkamers, met zicht op het kanaal. Er zijn ook 2 kunstateliers en een expositieruimte. Voor de gasten staat  er een grote Japanse tuin ter beschikking. De huidige eigenaars willen het echter kalmer aan gaan doen en stellen het pand te koop. Het pand kan natuurlijk een B&B blijven, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een restaurant, cultureel centrum of zelfs kantoorgebouw. Om de mogelijkheden te benutten, moet je wel behoorlijk in de geldbeugel tasten. Vraagprijs is 1.150.000 euro. (pvo)



Hôtellerie
Laatste hotel in Bilzen gaat tegen de vlakte

Hotel British gaat tegen de vlakte. Het laatste hotel in Bilzen moet plaatsmaken voor de bouw van een Colruyt-vestiging. Toch ziet het er naar uit dat Bilzen ooit nog opnieuw hotels zal krijgen. De huidige zaakvoerders van Hotel British sluiten niet uit om te beginnen met een hotel New British op een andere locatie. Bovendien komt er ook achter de rentmeesterij van kasteel Alden Biesen een hotel met 70 kamers. (pvo)



Hôtellerie
Gids van Gîtes de Wallonie is uit

De Guide 2015 des Gîtes et Chambres d’Hôtes de Wallonie is van de persen gerold. Deze gids beschrijft meer dan 1.200 Gîtes en gastenkamers in Wallonië. Aan de bestaande pictogrammen werden 2 nieuwe categorieën toegevoegd. Voortaan kan u ook kiezen voor een overnachting in een ‘hébergement Wallonie Destination Qualité’ en voor een fietsarrangement (pictogram ‘Bienvenue Vélo’). (pvo)

 

 

 

 

 



Ondernemingen - Bedrijven
Lobster Fish neemt Lobster Palace over

Het West-Vlaamse familiebedrijf Lobster Fish van CEO Christof Malysse en zijn meewerkende echtgenote neemt met onmiddellijke ingang het Oost-Vlaamse Lobster Palace (Zelzate) over. De beide bedrijven zijn bekende invoerders van kreeften die op de Belgische markt verdeeld worden, met het accent op de betere groothandels , viswinkels en restaurants.  Het Zelzaatse familiebedrijf Lobster Palace was goed voor een jaarlijkse invoer van 40.000 kilogram kreeften en circa 800.000 euro omzet. Het bedrijf stond met zijn aanbod aan Oosterscheldekreeften en levende Canadese kreeften vooral sterk in de regio Gent en het hinterland richting de grens met Nederland. Lobster Palace bestaat meer dan 25 jaar en voerde onder impuls van de gedreven eigenaar Eddy Van Kenhove altijd een onafhankelijke koers. Het is de bedoeling om Lobster Palace meteen te integreren binnen de structuur en de organisatie van zijn nieuwe West-Vlaamse moederbedrijf. De knowhow van Eddy Van Kenhove staat garant voor een bewezen meerwaarde inzake kwaliteit.



Ondernemingen - Bedrijven
Openbare verkoping horecamaterialen op 12 februari

 GALLE-makelaars organiseert op donderdag 12 februari een zeer belangrijke OPENBARE VERKOPING om 11 uur van diverse horecamaterialen, dit n.a.v. het FAILLISSEMENT Tea-Room DEWULF te Oostende, de stopzetting FEESTZAAL – EVENT & CATERINGBEDRIJF D’N ABATTOIR te Brugge en SUPERETTE ’T POMPOENTJE te Oostende.  Meer informatie ivm de aangeboden materialen, de bezichtigingsadressen, de cataloog, adres verkoopzaal en dergelijke, kunt U raadplegen op de website www.galle-vite.com. Verdere info kan ook telefonisch op 056 60 90 03.



Publicaties
Nieuwe Culibel gids

Culibel heeft zonet zijn nieuwe gids voorgesteld.  Het werd een handig boekje dat zowel  vrienden als levensgenieters samenbrengt die de Belgische gastronomie in al zijn facetten hoog in het vaandel draagt. Meer dan 50 restaurants/hotels staan in de gids vermeld. Culibel pocht niet met sterren of andere vermeldingen maar wil de kunst van het echte tafel genieten op de kaart zetten. De gids is bij alle aangesloten leden gratis te verkrijgen. Maandelijks zijn er culinaire activiteiten die via de website kunnen geraadpleegd worden. Culibel  profileert zich daarbij als een no-nonsens vereniging van mensen die zich alleen voor echte gastronomie zonder heel veel poes pas maar wel kwaliteitsvol interesseren. Liever een Culibel gids dan een rode of gele gids in ons handschoenen bakje van de auto. (JV)



Restaurants
Lindenhof werd De Nieuwe Lekkerbek

Het gekende familiale restaurant Lindenhof te Ruiselede heeft een gedaanteverwisseling ondergaan.Het tea room van warenhuis Maria heeft de deuren gesloten en is overgebracht naar het voormalige Lindenhof. Daardoor is de ‘Nieuwe Lekkerbek’ ontstaan. Een nieuwe combinatie van culinair restaurant over snacks naar tea room. Aan kwaliteit, noch van het voormalig restaurant, noch van de voormalige tea room  werd niks ingeboet . Het voormalige Lindenhof kreeg een volledig nieuw interieur, een volledig nieuwe keukeninrichting en straks nog een uitbreiding.

De ‘Nieuwe Lekkerbek’ kan zich volledig profileren als een culinair restaurant. Een maandmenu, seizoensgebonden toppers, een feestfolder met banketten, een familiemenu, feestmenu’s gastronomische menu’s of gewoon een ruime keuze à la carte. Neem daarbij het ruim aanbod aan voortreffelijke tea- room gerechten die vanuit de voormalig Lekkerbek overgewaaid zijn naar de ‘Nieuwe Lekkerbek’ en het plaatje is volledig rond. Het vernieuwde concept wordt ongetwijfeld een vernieuwde smakelijke stopplaats op de grens tussen West- en Oost- Vlaanderen. (JV)

 

 



Restaurants
Koninklijke kok overleden

Lieven Defieuw, de Gullegemse kok van restaurant Gouden Kroon, is op 6 februari  op 56-jarige leeftijd overleden. Lieven Defieuw was tien jaar de prvékok van aan het koningshuisin het bijzonder voor wijlen wijlen koning Boudewijn en koningin Fabiola. Met de zeer toepasselijke naam kwam er in Gullegem het restaurant de Gouden Kroon. Die kroon mocht zowel hijzelf als de gastvrouw Viviane meer dan 25 jaar dragen. (JV)

 

 



Restaurants
Voormalig slager opent restaurant Het Tomme Goed in Tielt

Slager José Vanbeselare (53) van slagerij José in Tielt begint een nieuw leven. Hij heeft zo pas in dezelfde stad het restaurant Het Tomme Goed geopend. Helemaal zijn verleden opgeven doet de voormalige slager niet, want hij wil in zijn nieuwe restaurant vooral vlees grillen. (pvo)

 



Restaurants
19 klanten worden ziek in het Brusselse restaurant Fin de Siècle

In het Brusselse restaurant Fin de Siècle zijn 19 klanten ziek geworden. De gasten kregen geen voedselvergiftiging, maar kregen wel af te rekenen met een koolstofmonoxidevergifting. Bleek dat de verwarming bij wijze van spreken nog dateerde uit de tijd waarnaar de naam van het restaurant verwijst. De brandweer die ter plaatse kwam, was vooral misnoegd op de restauranthouder omdat hij zo lang gewacht had om de hulpdiensten te verwittigen. Het restaurant moet in ieder geval de verwarming laten nakijken en herstellen. (pvo)



Restaurants
Vinko Pepa opent 9de zaak in Wijnegem

De Antwerpse horecatycoon Vinko Pepa opent in Wijnegem zijn 9de zaak. Het gaat om een zusje van Bar Italia op het Zuid, met dezelfde naam en kaart.

De keuze om te starten met een restaurant buiten het Antwerpse centrum is bewust. Het kadert in een strategie om ook buurgemeenten in de Antwerpse rand te ‘veroveren’. (pvo)

 

 



Restaurants
Wout Bru is sterrenchef af

Wout Bru mag zich niet langer sterrenchef noemen. Voor het eerst sinds 20 jaar. In 1995 kreeg hij al een eerste ster voor zijn restaurant Maison Bru in Eygalières in de Franse Provence. Tien jaar later werd hij zelfs twee sterrenchef. Vier jaar geleden verloor Bru zijn tweede ster. En nu dus zijn laatste ster. Verwonderlijk is dit niet, want Maison Bru werd vorig jaar gesloten om economische redenen. Wout Bru wil echter niet bij de pakken blijven zitten en wil die ster terug. Maar dan wel in België. Momenteel zoekt hij naar een pand in Antwerpen of Gent. Het wordt ook een ‘vast’ restaurant. De jongste jaren stond Wout Bru in ons land enkel achter de kookpot in tijdelijke pop-up restaurants. (pvo)



Verenigingen - Federaties
Horeca Waasland

Met al 160 leden heeft Horeca Waasland, de brug tussen Gent en Antwerpen, het nieuwe jaar goed ingezet. De vereniging hoopt, terecht,  het ledenaantal snel nog verder uit te breiden en ook de horecazaken in de kleinere in de regio te kunnen aanspreken. De belangenvereniging onder de hoed van Ho.Re.Ca Vlaanderen wil zoveel mogelijk uitbaters samenbrengen die het Waasland, elk op zijn manier op de kaart willen plaatsen. Al is het maar omdat er meer is dan de grootsteden die al te vaak de media naar zich toe trekken. (JV)

 



by communitysoft.com