LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Ondernemer Ivo Van Itterbeeck opent dit jaar drie horecazaken in Mechelen

De Mechelese horeca-ondernemer Ivo Van Itterbeeck zit niet stil. Dit jaar wil hij drie nieuwe horecazaken openen in Mechelen. Zo verhuist hij de burgerbar Il Cardinale, dat ook een concept verandering zal ondergaan. Verder wordt er een koffiebar geopend in de aanbouw van het Schepenhuis, dat bekend staat als het ‘Klakkenhuizeke’. Tenslotte wordt een pand naast zijn hotel Elisabeth verbouwd tot een ontbijtrestaurant, dat de Breakfast Club gaat noemen. (pvo)

 



Algemeen
Ieperse horeca is blij met bundeling wielerkoersen

Vanaf volgende jaar zullen de wielerwedstrijden Kattekoers, Dwars door de Westhoek en Gent-Wevelgem (tot nu toe afzonderlijk georganiseerd) op dezelfde dag gereden worden. Op paaszondag 2016 worden de koersen gebundeld tot één wedstrijd. De horeca rond de Ieperse Grote Markt juicht dit initiatief toe. Voor de sector zijn die wielerwedstrijden blijkbaar geen hoogdagen, omdat veel mensen liever naar het parcours gaan. Bovendien is de Markt ook minder toegankelijk. Door de reorganisatie van de wedstrijden zal de horecasector maar één keer ‘hinder’ ondervinden in plaats van drie keer, luidt het. (pvo)



Algemeen
Sluiting Ford Genk is nefast voor horeca

Het jaar is nog geen drie maanden oud en er zijn  al dertien horecazaken in Genk die de boeken hebben moeten sluiten. Voor de sector is het zonneklaar dat dit dramatische cijfer volledig te wijten is aan de sluiting van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven eind vorig jaar.

Onder de slachtoffers is hotel-brasserie Oase dat na 41 jaar noodgedwongen de deuren moet sluiten. Eerder hebben ook Het Witte Doek, Frit-Uurtje, Scala, Steakhouse Cara, Le Vigne en Ambrozijntje de handdoek in de ring moeten gooien. (pvo)

 



Algemeen
Op zoek naar Jong Keukengeweld

Toerisme Vlaanderen is op zoek naar Jong Keukengeweld. Met deze actie wil men de culinaire beleving van Vlaanderen in binnen- en buitenland promoten. Samen met Horeca Vlaanderen, de provinciale en stedelijke toeristische diensten wil men de culinaire talenten van Vlaanderen op de wereldkaart zetten.

De kandidaatchefs mogen op 1 oktober 2015 niet ouder zijn dan 35 jaar en moeten in hun restaurant minstens een driegangenmenu aanbieden met wijnen, bieren en water aan een democratische prijs. Maximum 55 euro.

Dit menu wordt dan tijdens de jongerenactie aangeboden aan jongeren tussen 18 en 30 jaar. Meer info is terug te vinden op www.toerismevlaanderen.be/jkg2015 (JV)

 

 



Algemeen
Magazine digitaal doorbladeren

Hier kan u de meest recente edities per titel digitaal doorbladeren.

http://campagnes.evolutionmediagroup.be/evolution2015/



Beurzen - congressen - evenementen
Voorjaarsevenementen in ISPC Gent

ISPC Gent organiseert opnieuw een aantal evenementen. Op dinsdag 24 maart zullen 7 originele desserten de revue passeren tijdens een Sweet Inspirations demo. Dirk Peeters, de man achter Didess en R&D Food Revolution, zal samen met Luc Van den Bergh laten zien hoe u creatief aan de slag kan gaan met verschillende dessertelementen. Op maandag 13 april wordt ism Horeca Academy en opleiding 'allergenen' georganiseerd. Maandag 20 april stellen de NortSeaChefs zich nog eens voor tijdens een avondevent, op 28 april is er Culinary Spring,waarbij de klanten uitzonderlijk tot 's avonds kunnen winkelen (met een korting van 10%). Op 18 mei wordt er een demo rond Fermented Food georganiseerd. Meer info en/of inschrijven via de folders en de website van ISPC. 



Beurzen - congressen - evenementen
Culinaire festivals

De eerste lentedagen zijn in het land en de organisatoren van verschillende culinaire stadsfestivals maken zich dan ook op voor hun evenement. Het is moeilijk om door het bos de bomen nog te zien maar het de verschillende festivals zijn alvast een reflectie van de grote culinaire belevenissen in ons klein landje. In Blankenberge pakken ze alvast uit met een groots evenement waar heel wat horecazaken aan deelnemen. Op 13 juni staat ook gin in de kijker in de badstad naast meer dan 20 restaurants die hun beste beentje voorzetten. Van 13 tot 17 mei is er de vijfde editie van ‘Gent Smaakt’ om en rond de stadshal. Ook Antwerpen proeft, van 14 t.e.m 17 weet uit te pakken met grote namen zoals ondermeer Ellis Gourmet Burger, de Schone van Boskoop, Balls & Glory, The Jane en ’t Zilte. Neem daar nog het visfestival van Zeebrugge bij en de zomer kan op culinair vlak niet meer stuk. Ook andere steden hebben hun eigen culinair festival langs deze weg houden we jullie op de hoogte. Het kan alleen maar een promotie zijn voor de horeca. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Punch Bar opent deuren in Gent

Vanaf donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei, wordt de Gentse cocktailbar Old Fashioned omgetoverd tot de Appleton Estate Punch Bar. Zes weken lang kunnen de liefhebbers er de lekkerste rum punches ontdekken. Steve Okhuysen, Mixologist en eigenaar van de Old Fashioned, en zijn team waken over de kwaliteit en stelden een kaart op met zes originele en smaakvolle recepten met ronkende namen als Voodoo en Appleton Mule. Gedurende de zes weken dat de Appleton Estate Punch bar geopend is, nodigt Steve ook elf bartenders uit België en Nederland uit. Zij brengen telkens hun eigen recept mee en zorgen dus voor ‘de Appleton punch van de week’.



cafés - brouwerijen - discotheken
Café De Kleine Keizer (Mechelen) gaat dicht

Op 27 maart gaat het bekende Mechelse café De Kleine Keizer dicht, omdat de eigenaar het pand verkoopt. Voor cafébazin Anny Sangulin (64) is dit een pijnlijk afscheid. Ze stond 27 jaar achter de toog in het café. Toch wil ze niet van ophouden weten. Ze wil in de buurt met een nieuw café beginnen. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
AB Inbev roept 2015 uit tot Jaar van Innovaties

AB Inbev lanceert dit jaar diverse bieren. De biergigant roept 2015 dan ook uit tot Jaar van de Innovaties. Zo worden er 2 nieuwe Hoegaarden-varianten gelanceerd. Verder wordt het Leffe-Royale assortiment uitgebreid met 3 nieuwe soorten, waarbij telkens verschillende hopsoorten worden gebruikt. Daarnaast worden er in ons land ook twee nieuwe dranken geïntroduceerd, die bekend zijn in het buitenland maar nog niet bij ons. Het gaat om Stella Artois Cidre (een mengeling van cider en bier en succesvol in de UK) en Cubanisto, een bier gemengd met rum dat hoge ogen gooit in Frankrijk. AB Inbev lanceert ook de campagne Festival National rond het merk Jupiler. Zo zullen er blikjes verspreid worden met namen van de muziekfestivals erop. (pvo)



Hôtellerie
Radisson Blue Astrid Hotel krijgt rechtstreeks toegang tot premetrostation

Vanaf 18 april wordt de (gedeeltelijk ondergrondse) tramlijn van Wommelgem tot de Keyserlei in Antwerpen in gebruik genomen. In Antwerpen gaat de tram ondergronds in tunnels, waarvan de infrastructuur eigenlijk al dertig jaar klaar was. Een van de premetrostations is Astrid. Een extraatje is dat dit station zowel op straatniveau als vanuit de lobby van het Radisson Blue Astrid hotel (lift) zal toegankelijk zijn. Hiervoor heeft het hotel met De Lijn een samenwerkingsverband opgezet. (pvo)



Hôtellerie
Mövenpick opent hotel in Istanbul

Op 31 maart zwaaien in Istanbul de deuren van het Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn open. Dit hotel aan de fameuze inham Gouden Hoorn telt 136 kamers en ligt op wandelafstand van de bezienswaardigheden van Istanbul. Het is het tweede Mövenpick hotel in de stad en het vierde hotel in Turkije. (pvo)



Hôtellerie
Top 10 van draadloos internet op hotel

HotelWifiTest.com onderzocht wereldwijs de kwaliteit van draadloos gratis internet op hotel. Volgens het onderzoek scoren de Zuid-Koreaanse hotels het best. Verrassende derde zijn de hotels in Oekraïne. België valt met zijn dertiende plaats net uit de top 10.
1. Zuid-Korea
2. Japan
3. Oekraïne
4. Zwitserland
5. Roemenië
6. Hong Kong
7. Zweden
8. Noorwegen
9. Taiwan
10. Hongarije
(pvo)
 



Hôtellerie
Swissôtel lanceert ‘Vitality’ concept

De Swissôtel keten pakt uit met het programma Vitality. Dat zijn digitale gidsen, met interactieve kaarten die gasten op attracties en locaties attent maken op wandelafstand van het hotel. Hiermee wil de keten de gasten inspireren om actief te zijn en de omgeving op een sportieve manier te verkennen. De Vitality gidsen worden momenteel beschikbaar gesteld in hotels in Amsterdam, Ankara, Bangkok, Berlijn, Bremen, Chicago, Dresden, Düsseldorf, Foshan, Genève, Istanbul, Kolkata, Moskou, Osaka, Shanghai, Singapore, Sochi, Sydney, Tallinn en Zurich. De bedoeling is om het programma ook in andere steden uit te rollen. De Vitality City Guides zijn ontwikkeld in samenwerking met alpinist John Harlin. (pvo)



Hôtellerie
Skyscanner lijst irritaties bij hotelgasten op

Skyscanner onderzocht waaraan de hotelgasten zich het meest ergeren tijdens hun verblijf op hotel. Slecht geïsoleerde kamers waardoor je buren of mensen op de gang hoort is één van de pijnpunten.

Ook trage wifi en kapotte liften roepen ergernis op. Andere irritaties zijn talmende medewerkers die wachten op een fooi, roomservice die te vroeg stopt en key cards die niet werken.

Lawaaierige airco’s, douchekranen die het niet doen en slechte verlichting werken ook op de zenuwen. Ook storend is het niet respecteren van de privacy op de hotelkamer door het personeel. (pvo)

 



Ondernemingen - Bedrijven
Miko verwerft belang in Kaffeautomater

Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverwerkingsspecialist, verwerft een belang van 66 % in het Noorse koffieservicebedrijf Kaffeautomater AS.

In 2014 behaalde Kaffeautomater met 8 medewerkers een omzet van 1,8 miljoen euro. (pvo)

 

 

 

 

 



Ondernemingen - Bedrijven
Sabemaf Sechehaye verandert van naam en logo

Naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van het bedrijf verandert Sabemaf – Sechehaye n.v. in de maand maart van naam en logo om zo terug te keren naar de oorspronkelijke benaming Sabemaf n.v.  Het acroniem Sabemaf, gecreëerd in 1925, is de afkorting van Société Anonyme Belge pour l’Extension de la Mécanique dans l’Alimentation et l’exploitation du Four électrique.  Het bedrijf staat vandaag vooral synoniem voor specialist in ontwerp, realisatie en technische prestaties in de gemeenschapskeukens.

Talrijke zorginstellingen, cateringbedrijven, nationale en internationale gerenommeerde bedrijven en instellingen zijn een veeleisend cliënteel waarvoor de 55 medewerkers van Sabemaf zich elke dag inspannen.

Als exclusieve partner van belangrijke Europese fabrikanten zoals Meiko wat betreft vaatwas-installaties, MKN voor de horizontale en verticale kookapparatuur, Groku voor de distributie en self service en Socamel voor de distributie van ziekenhuismaaltijden, stelt Sabemaf bewust een beperkt assortiment voor om zo een perfect meesterschap te verzekeren.

Zoals onze 90 jaar succes bevestigen is kiezen voor Sabemaf resoluut kiezen voor kwaliteit, stabiliteit en lange termijn !

Sabemaf n.v. - Zoning Wavre Nord - Avenue Eiffel 8 - B-1300 Wavre T (Wavre) +32 (0) 10 47 12 12  - T (Erembodegem) +32 (0) 53 70 98 07 -  F +32 (0) 10 47 12 24       W www.sabemaf.be



Onderwijs - Opleiding
Hotel- en Toerismeschool Spermalie krijgt Smiley

Het Brugse instituut Spermalie is de eerste school in Vlaanderen dat de felbegeerde ‘Smiley’ van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid heeft behaald. Het label beseft het feit dat de school een ver doorgedreven systeem van controle op voedselveiligheid en hygiëne doorvoert. (pvo)

 

 

 

 



Publicaties
Foodprint 1415

Op 16 maart werd tijdens de consumentenbeurs ‘Sfeer’ in Flanders Expo het jaarboek Foodprint voorgesteld, een uitgave van mjPublishing.

Dit jaarboek brengt sedert enkele jaren een overzicht van wat reilt en zeilt in de wereld van de gastronomie, en is een combinatie van artikels en opvallende culinaire foto’s van de hand van Joris Luyten.  

Redactioneel is er o.a. aandacht voor de “Wijnoogst 2014”, met de millennial generatie die de macht grijpt, de nieuwste foodtrends, met  ‘asian streetfood’ (waarover u in dit magazine een uitgebreid artikel vindt), veggiekeuken, andere dranken, interviews met een aantal culinaire persoonlijkheden en winnaars van divers eculinaire wedstrijden.

Kortom: een mooie herinnering aan een goed gevuld gastronomisch jaar. Te koop in de boekhandel, € 20 - ISBN 978 90 78715 917

 



Publicaties
Vegatopia

No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag dat is het kookboek van Vegatopia. Het  kookboek staat boordevol lekkere, originele en vegetarische recepten.

De website Vegatopia.com bestaat al twintig jaar en daarom zijn in dit jubileumboek niet alleen vele nieuwe recepten - voor bijvoorbeeld de ultieme bietenburger of rookkaasbitterballen - maar ook een aantal favoriete Vegatopia-klassiekers, zoals Indische maiskoekjes en een frambozentaart met lemoncurd en maanzaad te vinden.

Ook bevat het boek smakelijke tips, bijvoorbeeld voor een geslaagde barbecue zonder vlees of vis, afwisselende lunches, of een bezoek aan de toko. Vegatopia - het kookboek - vegatopia.com - ISBN 9789046818732. Een uitgave van uitgeverij Nieuw Amsterdam. (JV)

 



Publicaties
Libanees koken

Labneh met za’tar of sambusak gevuld met munt en kaas laat staan fatayer met kaas en spinazie, het staat wellicht op weinig menukaarten.  

Het zijn eenvoudige Libanese gerechten die gebundeld zijn in het boek ‘Comptoir Libanais’. Met het boek willen Tony Kitous en Dan Lepard de Libanese keuken op de wereldkaart plaatsen. Tony Kitous kwam als Libanese straatjongen in Londen terecht waar hij met veel doorzettings het Libanees getint Comptior kon oprichten.

Met zijn boek wil hij meer aandacht voor de eenvoudige maar smaakvolle, gerechten uit zijn geboorteland. Een echt inspiratieboek voor koks die graag eens over de grenzen kijken.

ISBN 978 90 8989 631 5 uitgeverij TerraLannoo. (JV)

 



Publicaties
De herenkookclub

Asperges in folie, sneeuwballen, of kip Kiev, het zijn maar een paar recepten uit het boek ‘De herenkookclub’.

Tom Kellerhuis wisselde een tijdlang zijn functie van journalist om een koksopleiding te volgen. Hij leerde de niet zo romantische achterkant van de horeca kennen met lange, onderbetaalde werkdagen en moderne slavernij. Maar via zijn opleiding en stages kwam hij ook in contact met gerenommeerde chef koks.

Uiteindelijk werd van de nood een deugd gemaakt en trok Tom Kellerhuis terug naar de journalistiek ondermeer onder naam ‘De Schrijvende Kok’ en ‘Smulpaap’.  In zijn boek ‘De herenkookclub’ stuurt hij de heren de keuken in met 77 gerechten. In het boek zijn ook de journalistieke talenten van de auteur te lezen door de verschillende verhalen. Het boek is een inspiratiebron voor de hobby kok maar ongetwijfeld ook voor de professionele kok die verassende gerechten wil ontdekken.

ISBN 978 90 8989 644 5 uitgeverij TerraLannoo. (JV)



Restaurants
Zakenvrouw vindt op restaurant parel in oester

De kans dat je een parel vindt in een oester is uiterst gering (naar verluidt één op 15.000). Toch had Anne De Beule dit geluk, toen ze tijdens een zakenlunch oesters had besteld in restaurant De Oude Vismijn in Gent. Plots verslikte ze zich bijna in een vijf millimeter grote parel. Hoeveel de parel waard is, weet de zakenvrouw nog niet. Maar dat het haar ‘lucky day’ was wel. Naar eigen zeggen werd er die dag ook een grote deal binnengehaald. (pvo)

 



Restaurants
Gasthof Halifax (Astene) bestaat halve eeuw

Het bekende Gasthof Halifax in Astene bestaat 50 jaar. Het restaurant is een begrip geworden, vooral omwille van het terras dat het mooiste aan de Leie wordt genoemd.

Het restaurant kwam in 2011 nog in het nieuws door een felle brand, die het eethuis totaal vernielde. Maar de zaakvoerders bouwden de zaak van nul weer op.

Gasthof Halifax staat er weer helemaal. Het jubileum zal gevierd worden met enkele feestjes en een fotoboek. (pvo)

 

 

 

 



Restaurants
Kreeftengin van Kristof Marranes (Ter Leepe) wordt niet gesmaakt door Gaia

Sterrenchef Kristof Marranes van Ter Leepe in Zedelgem heeft een nieuw topproduct bedacht: de kreeftengin. Alleen gebruikt hij daarvoor levende kreeften en dat maakt Gaia woest. Om de Lobstar-Gin te maken moet Kristof Marranes per liter twee kleine kreeften enkele dagen laten ‘macereren in de alcohol. Daardoor zouden ze beter hun smaak afgeven. Daarna wordt de kreeftenalcohol gemengd met een distillaat van kruiden om het effect van een bisque te krijgen. Volgens de chef lijden de kreeften niet, omdat ze onmiddellijk verdoofd worden door de alcohol. Gaia spreekt dit tegen en vindt het waanzinnig dat ‘dieren moeten afzien voor wat aroma’. (pvo)



Restaurants
Parijse driesterrenchef van Pavillon LeDoyen voor het gerecht wegens ‘geweld’

Voormalige werknemers van het Parijse driesterrenrestaurant Pavillon LeDoyen sleuren hun vroegere baas, chef Yannick Alléno, voor het gerecht. Ze beschuldigen hem van ‘intimidatie’ en ‘gewelddadig gedrag’. De voormalige werknemers  (ontslagen of zelf ontslag genomen) stellen dat op een half jaar tijd bijna iedereen van de oorspronkelijke ploeg is vertrokken (Yannick Alléno nam Pavillon LeDoyen pas in juli 2014 over). De driesterrenchef zelf spreekt over ‘grove leugens’ en zegt ‘diep geschokt’ te zijn over de aantijgingen. Hij overweegt op zijn beurt de vroegere werknemers voor het gerecht te dagen wegens laster en eerroof. (pvo)



Snelrestauratie
EXKi stelt seizoensgroenten centraal

EXKi is een snelrestaurantketen dat versbereide en natuurlijke producten aanbiedt om ter plaatse te eten of mee te nemen. Elke maand zet de keten een seizoensgroente in de kijker. In april staat spinazie centraal (pvo)

 

 

 



Wedstrijden
JRE Cooking Cup

De finalisten van de JRE Cooking Cup zijn bekend. De JRE Cooking Cup is een nationale wedstrijd georganiseerd door de gastronomische club Jeunes Restaurateurs d’Europe. Met deze wedstrijd wil de vereniging jonge talenten in de Belgische hotelscholen  stimuleren om een toekomst in de sector op te bouwen.

De selectie gebeurde door een professionel jury van Jeunes Restauratuers d’Europe Chefs. Tijdens de finale op 30 maart in Brugge wordt de jury nog versterkt door Europese namen uit het culinaire landschap. Leerlingen uit de hotelscholen Ter Groene Poorte, VTI Spijker,VTI Hotelschool Leuven, Hotelschool Ter Duinen, Spermalie en Coovi nemen het tegen elkaar op. (JV)

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com