LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Nieuw paviljoen in Antwerps Stadspark

Eind volgend jaar komt er een nieuw paviljoen in het Anwerpse stadspark. Het wordt een rond gebouw met onder meer een café-restaurant en een ondergrondse feestzaal. Het paviljoen komt op de plaats van de voormalige club Café Capital, dat 5 jaar geleden door een brand verwoest werd. Het nieuwe café-restaurant zal uitgebaat worden door dezelfde ondernemers die 5 jaar geleden aan het roer stonden van Café Capital. (pvo)



Algemeen
Jonge Oostendse ondernemers pakken uit met ‘hotspots’ kaart

Volgens 11 jonge Oostendse ondernemers heeft de ‘koningin der badsteden’ een wat oubollig imago. De zaakvoerders van 11 vernieuwende handelszaken vinden dat het anders kan en willen met een ‘hotspots’ kaart het jonge imago van Oostende in de verf zetten. Bij de initiatiefnemers zitten ook horecazaken zoals Lunchbar, Bistro Plat’O en De Wachtzaal. (pvo)



Algemeen
BRA : slechts 20.000 registraties voor Black Box

Volgens de Belgian Restaurants Association, die in het hele land restaurants, traiteurs en brasseries vertegenwoordigt en verdedigt,  zijn er op datum van 30 april slechts 20.000 van de 40.000 potentiële horecabedrijven die met de Black Box zulen moeten werken, geregistreerd. De verplichte inschrijvingsdatum om zich te registreren als onderneming, waar meer dan 10 % van de omzet uit de consumptie van voeding met bediening wordt gehaald, is nog steeds officieel vastgelegd op 30 april 2015 en zal niet meer worden uitgesteld. Dit bewijst volgens de BRA dat de ondernemers nog steeds niet overtuigd zijn van de werking van het systeem en de compenserende maatregelen, of dat verkeerde informatie en geruchten nog steeds de ronde doen over de “Black Box”.



Algemeen
JRE Award voor Kristof Coppens

Op 19 & 20 April  was het Nederlandse  Roermond het bruisende culinaire centrum ter gelegenheid van het Internationale JRE Congres 2015. Ieder 2 jaar ontmoeten deze jonge talentvolle chefs (tussen de 23 en 49 jaar) die lid zijn van de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) elkaar op een bijzondere locatie in Europa waarbij telkens een ander land als gastheer optreedt. Dit jaar was de eer aan de Nederlandse afdeling om als gastland deze grootse internationale culinaire happening te mogen organiseren . 270 jonge top-chefs, afkomstig uit 12 Europese landen waren op het congres aanwezig.Na een behoorlijk druk programma was er het gala diner waar de JRE Awards werden uitgereikt. Er waren verschillende Awards waaronder die voor het ondernemerschap. Die laatste Award ging naar Kristof Coppens van A-priori uit Haaltert. (JV)

[foto Tom Swijns]

 

 



Algemeen
Hoteluitbater sterft in Marokko

De Belgische motorrijder Steve Vandenberghe is in Marokko tijdens de vierde rit van de Libya Rally om het leven gekomen. Dat bevestigde de organisatie. Vandenberghe werd 46 jaar.  

Hij baatte al jaren hotel Ter Duinen in Knokke uit en motorsport was zijn passie. Hij was naast hoteluitbater ook een ervaren moto sporter, had meerdere Dakars op de teller. (JV)

 

 

 

 



Beurzen - congressen - evenementen
Week Groenten en Fruit

Hoewel het eigenlijk dagelijks zou moeten is er van 4 tot en met 10 mei ‘De Week van Groenten en Fruit 2015’. Prei werd uitgeroepen als groente van het jaar terwijl peren het fruit van het jaar zijn. Heel wat publieksaandacht voor deze week waar ook de horeca kan op inspringen. Via de site www.denkgroenten-denkfruit.info of  www.deweekvangroentenenfruit.info is er niet alleen veel informatie over de actie maar ook heel wat  inspiratie te vinden die zeker ook in de professionele horeca keuken bruikbaar is. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Smakelijk Hemelvaart

Het hemelvaartweekend wordt wellicht, hopelijk met mooi weer, één van de smakelijkste weekends van Vlaanderen. In Gent is er ‘Gent Smaakt’ en tevens ook het Food Truck festival Barrio Cantina op de Gentse Korenmarkt. Op het zelfde tijdstip is er ‘Antwerpen Proeft’ die uitpakt met heel wat grote namen. Voor zijn vijfde editie weet ‘Gent Smaakt’ 21 standhouder samen te brengen om en rond de stadshal. Maar er is ook een brede randanimatie met medewerking van topchefs en aan horeca gerelateerde onderwerpen. (JV)

 



Beurzen - congressen - evenementen
Kunstige boterwafels

Het was een traditie om met nieuwjaar een boterwafeltje van Jules Destrooper te krijgen en dank je te zeggen tegen oma. Het boterwafeltje bestaat ondertussen 125 jaar en dat wordt gevierd. Er werden een aantal polyester versies van het kookje gemaakt die beschilderd werden door 29 BV’s. Ondermeer Dominique Persoone, Wendy Van Wanten, Gella Vandecaveye, Louis Talpe, Kim Clijsters, Wout Bru en nog vele anderen hebben hun creativiteit losgelaten op de reuze polyester boterwafels uit Lo. De wafels maken eerst een rondreis door Vlaanderen om eind november geveild te worden voor een goed doel. De opbrengst gaat naar De Lovie in Poperinge en een vzw Born in Africa dat kinderen in Afrika onderwijskansen wil bieden. Of hoe een typisch streekproduct ook kunstig kan zijn met een goed hart. (JV)

 



Cafés - Brasseries - Discothèques
Stad Brussel wil Brusselse brouwerijen in toekomstige biertempel

De stad Brussel wil dat de Brusselse brouwerijen Cantillon en Brasserie de la Senne een plaatsje krijgen in de toekomstige biertempel in het beursgebouw. Eerder was er enkel sprake van de grotere spelers onder brouwers, maar daar wil de stad nu een stokje voor steken. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Antwerps café Korsakov lanceert eigen bier

Van een café dat genoemd is naar een Russische neuropsychiater die de gevolgen van alcoholverslaving op het brein bestudeerde, kan je veel verwachten. Een eigen bier bijvoorbeeld. Het café lanceert een eigen bier onder de naam Korsakov. Het gaat om een bitter speciaalbiertje, met name een pale ale met een laag alcoholgehalte (6 %). Het bier is enkel in café Korsakov te verkrijgen. (pvo)

 

 



Hôtellerie
Ibis-familie wordt partner van Ronde van Frankrijk

De ibis-familie is officiële partner van Tour de France. Van 4 tot en met 26 juli zullen de drie merken ibis, ibis styles en ibis budget in het teken staan van deze wereldberoemde wielerronde. De samenwerking tussen ibis en Tour de France dateert al van 2006, maar nieuw is dat nu alle merken participeren. Tot nu toe gebeurde de samenwerking uitsluitend met ibis budget. (pvo)

 

 



Hôtellerie
Starwood lanceert nieuw merk Tribute Portfolio

Starwood heeft het nieuw hotelmerk: Tribute Portfolio. Het is een high segment merk, dat een aanvulling wil zijn op The Luxury Collection. Het eerste Tribute Portfolio hotel werd geopend in Miami. Binnenkort worden er in Charleston, Savannah, Nashville en Asheville nog andere hotels geopend. Vanaf volgend jaar wil het merk zijn eerste stappen zetten buiten de Verenigde Staten (pvo)

 



Hôtellerie
Aantal hotelovernachtingen in Brussel blijft stijgen

De afgelopen vijf jaar is het aantal overnachtingen in Brusselse hotels met maar liefst 44 % gestegen. Deze cijfers komen uit het Hotel market Report van Colliers International Belgium. Deze organisatie onderzocht 192 hotels in Brussel. In 2010 waren er  4,5 miljoen overnachtingen in Brussel. In 2014 steeg dit aantal tot 6,5 miljoen. Deze stijging is vooral te wijten aan de opmars van het toerisme in de hoofdstad. Het aantal zakelijke overnachtingen (traditioneel erg belangrijk voor de Brusselse hotelsector) is verminderd. (pvo)



Hôtellerie
Open je hotelkamer met je smartphone in Aloft Brussels Schuman

Starwood Hotels & Resorts introduceert SPG Keyless in Aloft Brussels Schuman; het eerste systeem ter wereld waarmee hotelgasten hun smartphone kunnen gebruiken als sleutel. Ook kunnen leden van Starwood Preferred Guest (SPG) vanaf 30 april hun hotelkamer openen met de SPG App voor de Apple Watch. Met de Apple Watch kan iedereen letterlijk in een handomdraai een Uber-taxi bestellen, inchecken voor vluchten, dinerreserveringen maken en vanaf nu ook hotelkamers openen. SPG Keyless is niet alleen beschikbaar in Aloft Brussels, maar ook in meer dan 100 andere Aloft, Element en W hotels ter wereld.

De voorziening wordt in hoog tempo uitgerold en is binnenkort ook beschikbaar voor het nieuw te openen W Amsterdam en voor 30.000 deuren in 150 Aloft, Element en W hotels wereldwijd. Meer dan 130.000 SPG-leden uit 130 landen hebben zich al aangemeld voor SPG Keyless.



Restaurants
Aantal zakenlunches in Limburg is gehalveerd op enkele jaren tijd

Op vraag van restaurantuitbater Rik Vandersanden van The Thrill in Genk deed professor Ghislain Houben (Universiteit Hasselt) een onderzoek naar de zakenlunches in Limburg. Daaruit blijkt dat het aantal professionele lunches op enkele jaren tijd is gehalveerd. De sluiting van Ford Genk speelt uiteraard een rol, maar dat verklaart zeker niet alles. Er is namelijk ook een trend aanwezig dat zakenlui niet langer de tijd meer hebben om ’s middags te gaan tafelen. Bovendien is het budget voor zakenlunches in de bedrijven sterk gedaald. (pvo)



Restaurants
Restaurant Sable Blanc te Knokke komt op plaats van Le Pirate

Op de Zeedijk In Knokke is onlangs restaurant Sable Blanc geopend. Het restaurant komt op de plaats van Le Pirate. Eigenaars Chris en Stephane Muylle keren hiermee terug naar hun roots. Ze baatten de zaak uit als Le Pirate, maar lieten het nadien over. Nu zijn ze terug onder de nieuwe naam Sable Blanc. De ondernemers hebben enkele horecazaken in Brugge en Knokke. (pvo)



Restaurants
Nieuwe Antwerpse ‘horecapaus’ opent Grand Café Matisse

Jean-Claude Creeten opent op de Antwerpse Groenmarkt Grand Café Matisse. Deze brasserie komt op de plaats van café Karbonkel. Het is al de vijfde zaak die de nieuwe Antwerpse ‘horecapaus’ op enkele maanden tijd opent. Jean-Claude Creeten nam afgelopen maanden vier horecazaken over van architect Jo Peeters die in slechte papieren zit. Het gaat om Nero, Berlin, Hangar 41 en Brasserie Van Loock (pvo)



Restaurants
Bitter wordt een steeds populairdere smaak

Na zoet is bitter de meest favoriete smaak van de Belg. Vier op tien Belgen zijn fan. Dat  blijkt uit een onderzoek dat Campari door iVox en het aromalaboratorium van de Sint -Lieven Hogeschool bij 1000 Belgen liet uitvoeren. Witloof is de absolute favoriet (drie op vier Belgen eet deze groente graag). De andere favoriete producten zijn koffie, zwarte chocolade en olijven. Hierbij de top 5 met het percentage van het aantal Belgen die het product lust.
1. Witloof   75,4 %
2. Koffie    70,5 %
3. Zwarte chocolade 69,1%
4. Olijven  61,0 %
5. Veldsla  60,1 %

(pvo)



Restaurants
Dinner on the Road: nieuw spectaculair concept

Stefan Kerkhofs en David Ghysels, de mannen achter het wereldwijd succesvolle concept 'Dinner in the Sky' werkten drie jaar lang achter gesloten deuren aan een gloednieuw project: Dinner on the Road, een uniek concept waarbij gebruik gemaakt wordt van een futuristisch voertuig dat volledig is ingericht als een echt restaurant. Een professionele keuken presenteert smakelijke gerechten terwijl gasten van de ene locatie naar de andere rijden. De tafel voor maximum 16 genodigden heeft een speciaal serveersysteem. Ook het decor kan worden aangepast naar believen, met een uniek digitaal spectrum. Dinner on the Roda zal terug te vinden zijn op de Europese wegen vanaf oktober 2015.



Snelrestauratie
McDonalds brengt beperkte ‘snackkledijlijn’ uit

McDonald’s en de Parijse boetiek Colette hebben de handen in elkaar gelagen om een snackcollectie te ontwerpen. Het gaat om een beperkte collectie van kledingstukken en accessoires waarbij de logo’s van de fastfoodgigant de boventoon voert. De collectie is enkel  van 4 tot en met 31 mei verkrijgbaar in de webshop van Colette. Eerder was er al een gelijkaardig initiatief met het kledingmerk Moschino. (pvo) 

 

 



Snelrestauratie
Pizza per telefoon

Pizza per telefoon. Je eigen pizza samenstellen en volgen wat ermee gebeurt het kan bij de pizza keten Domino’s Pizza. Via hun app stelt de klant zelf zijn pizza samen of kiest uit het aanbod. Via de app ziet men ook wanneer de chef de ingrediënten op  de pizza legt, hoe lang hij in de oven gaat en wanneer de  thuisbesteller vertrekt en wanneer hij aan de deur staat. (JV)

 

 

 



Verenigingen - Federaties
Asforcol Awards 2015

Op 21 mei worden de Asforcol Awards 2015 uitgereikt. Aan Nederlandstalige kant aan Luc Vanhaverbeke voor zijn jarenlange inzet niet alleen als diensthoofd facilitaire dienst UZ Leuven maar ook voor zijn inzet als Voorzitter HFDV en de hele sector. Wij appreciëren ten zeerste dat hij zijn know how ter beschikking stelt aan iedereen die hem daarom vraagt. Aan Franstalige kant aan Prof. Ir. Mme Marianne Sindic voor haar werk op het domein van voedselveiligheid en haar kennis van de korte keten, met aandacht voor de produits du terroir.




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com