LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Haute Dog

Met de plotse komst van de hamburgerrestaurants heeft de zogenaamde fastfood plots een culinaire meerwaarde gekregen. Maar er is een kaper op de kust met de Haute Dog. Het ziet er naar uit dat de hotdog ook een culinair tintje krijgt. Zelfs Jeroen Meus waagt zich aan een eerste Haute Dogs restaurant in Leuven. In Antwerpen zijn er al enkele Haut Dogs adressen en ook de streetfood speelt op de trend in. Een eerste experiment van Jeroen Meus uit zijn toekomstig restaurant ‘Würst’ is alvast  een haute-dog met rode ui en pijpajuintjes in een broodje van pijnboompitten. Straks ook culinaire pizza of pita of een gastronomische croque-monsieur? Waar blijft ons stoofvlees of vol au vent? (JV)   



Algemeen
Deinze zoekt uitbaters voor horecazaak in nieuw stadhuis Leiespiegel

Het Deinse stadsbestuur is op zoek naar uitbaters die volledig autonoom een horecazaak willen beginnen in de Leiespiegel. De concessievoorwaarden zijn al uitgeschreven. Het moet een tearoom, brasserie of taverne worden, die zes op zeven dagen open moet zijn (dus ook wanneer stadsdiensten gesloten zijn).  De uitbaters moeten zelf investeren in de keuken en het interieur. De minimale huurprijs is ingesteld op 750 euro. Inschrijvingen moeten uiterlijk op 4 september om 12 uur ingediend worden op het stadhuis. De effectieve uitbating start ten vroegste op 1 mei 2016. (pvo)



Algemeen
Horeca Tienen in de clinch met organisatoren Suikerrock

De horeca-uitbaters van Tienen zijn niet te spreken over de nieuwe tarieven voor de uitbreiding van de terrassen tijdens Suikerrock (31 juli – 2 augustus). Wie zijn bestaand terras wil uitbreiden, moet per extra zitplaats 15 euro per dag betalen. Extra statafels kosten 75 euro per dag. De plaatselijke horeca-uitbaters vinden dit veel te duur. De organisatoren van Suikerrock begrijpen de kritiek niet. Ze vinden dat de horeca best extra mag verdienen aan het evenement, maar dat ze in ruil ook iets mogen teruggeven aan de organisatoren van Suikerrock. (pvo)



Algemeen
Jenever uit 1495

De Vlaamse jeneverkenner Eric Van Schoonberge wist enkele jaren terug het oudste recept voor jenever  te vinden in een Britse bibliotheek. Met het recept van 1495 werd aan de slag gegaan en in het Hasseltse  Jenevermuseum mocht de Ier Philip Duff het drankje in de fles gieten. De kans is klein dat over de toog zal verschijnen want van het brouwsel zijn pas 100 flessen gebotteld. Een deel werd weggeschonken een ander del geveild voor het goede doel. We vallen dus weer uit de boot. (JV)

 



Algemeen
Beste restaurants - 100-51

Het is nog even nagelbijten tot maandag 1 juni voor de voorstelling  van The World’s 50 Best Restaurants 2015. Maar nu al maakte Restaurant Magazine de top 100 – 51 al bekend.  Voor België daalt Hof Van Cleve (Kruishoutem) enkele plaatsen, van 45 naar 54 . Hertog Jan (Brugge) stijgt dan weer van 65 naar 53. Nu is het nog afwachten wat In De Wulf doet. Dit restaurant stond vorig jaar op 61. Zal  het stijgen tot in de top vijftig, of uit de lijst verdwijnen? We kennen het antwoord op 1 juni. (JV)



Algemeen
't Stropke en 't Puntzakje failliet

De Gentse zaken ’t Sropke en  frituur ’t Puntzakje zijn failliet verklaard. Het rommelt al langer in beide zaken. De zaken van  Dieter Gezels zitten de laatste maanden al langer in nauwe schoentjes. Boetes omtrent voedselveiligheid, te vochtige kelders een brand in de frituur enz hebben de zaakvoerder geen goed gedaan. Dieter Gezels probeerde ook nog eens De Oude Vismijn nieuw leven in te blazen maar ook dat initiatief kwam nooit van de grond. Gebrek aan initiatief kan Dieter Gezels zeker niet verweten worden maar misschien wel aan beleid. (JV)



Algemeen
Goed Pinksterweekend

Het Pinsterweekend was een topper aan de kust. Na de krokus- en paasvakantie was ook het pinsterweekend een schot in de roos. Er was een hotelbezetting van ruim 90%. Ook de horeca kon mee profiteren van zowel dagjes als verblijftoeristen. (JV)



Algemeen
Zorgzaam koken

Chef kok Yves Meersman van Parki’s kookatelier werkt aan een ‘ kook gids zorgzaam koken’. Het thema van de gids zal zijn: koken in functie van slik en kauw problematiek en geur en smaak verlies.

In een aparte rubriek komen veel gestelde vragen rond dit thema aan bod. De bedoeling is een kook technisch antwoord te geven op elke vraag.

Wie vragen heeft rond het thema kan ze doorsturen en misschien krijg je antwoord van Yves Meersman. yves@parkiskookatelier.be (JV)



Algemeen
Deuk voor Brugse horeca?

Hotel-restaurant 't Putje op 't Zand, Taverne Tom Pouce op de Burg, hotel-restaurant Duc de Bourgogne op het Huidenvettersplein, Grand Café Belfort, Café Français, Ter Beurze en Le Panier d'Or op de Brugse Markt. Het zijn rokkende namen in de  horecawereld van Brugge. De meeste voornoemde zaken, zo niet allen worden/werden gerund door de NV Devacal. Philippe Calleeuw en zijn echtgenote Dominique De Vadder waren/zijn  de zaakvoeders van de NV. Na enkele huiszoekingen en het onderzoek van de boekhouding vordert de fiscus nu 11,48 miljoen euro aan vennootschapsbelasting en 6,96 miljoen euro aan achterstallige btw. Pas na de zomervakantie beslist de Brugse raadkamer of de horecabazen zich wegens fiscale fraude en witwaspraktijken voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Ze mogen alvast van de handelsrechter geen zaakvoerder meer zijn van hun zeven Brugse horecazaken. Ondertussen zouden de zaakvoerders naar het Spaanse Calpe  getrokken zijn om daar een restaurant over te nemen. (JV)



Algemeen
Meer restaurants in Brussel

Het aantal restaurants in de hoofdstad  Brussel is de laatste jaren flink toegenomen ondanks de zogenaamde crisis in de horeca. Maar er is duidelijk een andere aanpak van de restauranthouders tegenover vroeger. Volgens Horeca Brussel wordt er  steeds minder personeel ingeschakeld. Kleinere zaken, met weinig of geen personeel lijkt de trend. 4.412 restaurants en mobiele eetgelegenheden waren er eind vorig jaar in Brussel. Een stijging van bijna 5 procent tegenover 2013, en met 8 procent over vijf jaar. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Maar de nieuwe zaken zijn vooral kleinschaliger en beperken zich vaak in openingsuren en zodoende ook in personeel. Waar is de tijd van een degelijk restaurant met vakkundig opgeleid personeel waar je te allen tijde terecht kon? (JV)



Algemeen
Horeca en voetbal

Dat KAA Gent kampioen speelde is wellicht algemeen geweten maar het heeft ook zijn invloed gehad op de horeca. 32.000 liters bier  vloeden er door de kranen van de Ghelamco arena. Op verschillende pleinen werden feestjes gebouwd die zelfs doorgingen tot na het pinksterweekend. Gratis Gents stoofvlees, gratis puntzak frieten, 30000 neuzekes en nog een resem van activiteiten hebben de Gentse horeca  een  gevoel van samenhorigheid gegeven . Toppunt was ongetwijfeld de viering op Pinksterdag zelf in het blauw witte centrum van Gent. Sommige bronnen spreken van 125.000 fans die de stad letterlijk en figuurlijk overspoelden. Of hoe voetbal ook de horeca een duwtje in de rug kan geven. (JV)



Algemeen
Dinner of Villa in the Sky

Er is ruzie ontstaan tussen de organisatoren van Dinner in the Sky en Villa in the Sky. De Brusselse sterrenzaak Villa Lorraine opende vorig jaar op het dak van IT Tower in Brussel (met een prachtig zicht op Brussel) Villa in the Sky.

Dinner in the Sky is dan weer een kraan die zijn bezoekers naar 30 meter hoogte brengt met een kraan. Er zou verwarring zijn rond de beide namen. Na de pleidooien van de advocaten doet de rechtbank over enkele weken uitspraak over de eventuele naamsverwisseling. Geen van beide partijen wil toegevingen doen. Hopelijk valt geen van beiden naar beneden. (JV)  

 

 

 



Cafés - Brasseries - Discothèques
Oudenaards bruin bier is erkend als streekproduct

Het Oudenaards bruin bier van brouwerijen Roman, Cnudde en Smisje is erkend als streekproduct. De geschiedenis van Oudenaards bruin bier gaat terug tot in de verre Middeleeuwen. Ooit telde de stad 17 brouwerijen. Brouwerij Roman uit Mater, de oudste en de grootste brouwerij, zet de traditie van het bruin bier verder met de Adriaan Brouwer-bieren. Brouwerij Cnudde uit Eine heeft Cnudde Oudenaards bruin in het gamma, terwijl brouwerij Smisje (Mater) Smiske Bruin verdeelt (pvo)

 

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Klant laat kunstgebit achter op café

De cafébazin van café De Vier Wegen in Geraardsbergen vond een kunstgebit in haar café. Ze postte op haar Facebookpagina : “Wie is deze morgen wakker geworden zonder tanden? Je kan ze komen halen in De Vier Wegen”. Of de eigenaar zijn gebit is komen halen, is niet duidelijk. De cafébazin wilde verder geen commentaar kwijt. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Italiaanse trappist

De familie van de trappistenbieren is weer een telg rijker. Onlangs kreeg de brouwerij van de Romeinse abdij Tre Fontane het label ‘Authtentic Trappist Product’. Op dit ogenblik zijn er 11 erkende trappistenbrouwerijen in de wereld. Zes in België (Westmalle, Westvleteren, Achel, Rochefort, Orval en Chimay), twee in Nederland (La Trappe en Zundert), Spencer (VS), Engelszell (Oostenrijk) en nu dus Tre Fontane (Italië). Overigens is de kans eerder klein dat je snel de Italiaanse trappist zal kunnen proeven, want de paters produceren slechts 1.000 hectoliter dat alleen maar ter plaatse verkocht wordt. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Duvel Moortgat schenkt Amerikaans bier in Belgische cafés

Duvel Moortgat lanceert 2 van haar Amerikaanse speciaalbieren op de Belgische markt. In een 100-tal Belgische cafés wordt nu Tank 7 geschonken (ook verkrijgbaar in warenhuisketen Carrefour). Binnenkort wordt ook Single Wide IPA verdeeld. Beide speciaalbieren worden gebrouwen door de Amerikaanse brouwerij Boulevard Brewing Company, dat in 2013 werd overgenomen door Duvel Moortgat. (pvo)

 

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Meer brouwerijen

Volgens cijfers van de FOD Economie zijn er in België de afgelopen  jaren 70 procent bierbrouwerijen bijgekomen. Ons land zou nu 247 brouwerijen tellen. Werden veel brouwerijen overdonderd door het commercieel succes van AB Inbev dan zijn het nu kleine artisanale brouwerijen die zich op de markt profileren. De laatste vijf jaar steeg het aantal van 145 naar 247. Het is vooral de smaak van de kleine brouwerijen die voor het succes zorgt.  Samen met het unieke concept, de brouwtechniek, en de kleinschaligheid maakt het van ieder bier iets speciaals. Nu nog de creativiteit van de horeca uitbaters om de bieren op de kaart te plaatsen en de groei kan enkel maar stijgen. (JV)   



Catering
Curryworst is populair

Uit een onderzoek in Duitsland bij bedrijskantines blijkt de currywurst het meest geliefd gerecht te zijn. De worst steekt daarmee de schnitzel en de spaghetti bolognese voorbij. Onze buurlanden blinken dus culinair blijkbaar niet uit als het op bedrijfsmaaltijden aan komt. Naast een broodje kroket met karnemelk en de currywurst misschien eens onderzoeken hoe het bij ons zit? (JV)

 



Hôtellerie
Kamerschuimer slaat toe in B&B’s in Meetjesland

Een ‘kamerschuimer’ heeft een duidelijke voorkeur voor b&b’s in het Meetjesland. In de omgeving van Aalter heeft hij al drie keer gelogeerd in een bed &  breakfast, om dan zonder te betalen te verdwijnen met de noorderzon. Toerisme Meetjesland stuurde ondertussen al een waarschuwing naar uitbaters in de regio. (pvo)



Hôtellerie
Mei is dure hotelmaand

Uit de Trivago Hotelprijsindex blijkt dat de maand mei in veel Europese steden één van de duurste hotelmaanden van het jaar is. Een verklaring hiervoor is dat mei veel feestdagen en lange weekends kent. De bezettingsgraad in de hotels is dus goed, waardoor de schaarsere  kamers duurder worden. Voor het tweede jaar op rij, stegen de hotelprijzen in mei. Volgens Trivago is dit het bewijs dat meer mensen een weekendje weg willen. Venetië is de Europese stad die in mei de duurste hotelkamers heeft. Bovendien vragen de hoteliers daar blijkbaar wat ze willen. Zo betaalde je in Venetië deze maand gemiddeld 335 euro voor een overnachting. In mei 2011 lag dit bedrag nog op 238 euro, wat dus wil zeggen dat je in de Dogenstad op vijf jaar tijd bijna 100 euro meer moet betalen voor een overnachting. (pvo)



Hôtellerie
Groter groots

Vergeet het MGM Hotel in La Vegas als grootse hotel ter wereld. In Mekka opent over 2 jaar een echt groot hotel. 10.000 kamers, 70 restaurants, 4 helikopterplatforms. Verder zal er een winkel- en congrescentrum komen. Het hotel wordt volledig ingericht als een paleis. Het hotel mikt mikt vooral op moslims die op pelgrimstocht gaan naar de nabij gelegen heilige moskee. (JV)

 

 

 



Hôtellerie
Hotel Harmony gaat naar 40 kamers

Hotel Harmony aan de Gentse Kraanlei is aan grote verbouwingen toe. Verbouwingen die meteen zullen zorgen voor uitbreiding van 25 naar 40 kamers. Twee panden naast het hotel kwamen onlangs vrij en noch Guido De Smet noch zijn dochter Harmony moesten niet te lang denken om de panden volledig te strippen en in het bestaande hotelconcept te integreren. Zo krijgt Hotel Harmony (bekroond als beste hotel van België) er wellicht volgend jaar 15 kamers bij. Zouden we al één kunnen reserveren voor de Gentse Feesten van 2016? (JV)



Ondernemingen - Bedrijven
Groentedesserts en zoete dromen bij Bonduelle

Bonduelle Food Service organiseerde op dinsdag 26 mei 2015 voor de vijfde keer een B-Team  event, dit voor het eerst in de Cucina: hét culinaire center van Bonduelle Benelux in Eindhoven. Tien Nederlandse en Belgische chefs volgden de inspirerende demonstratie “Groente Desserts”. Vooruitstrevend toppatissier Hidde de Brabander nam de gasten mee in zijn wereld vol zoete dromen. Hidde vroeg zich af waarom rabarber in desserts zo gewoon is, en andere groenten in desserts zo ongewoon lijken? Het lijkt dat dit komt door traditie maar als je het Hidde vraagt zijn er geen gegronde reden om geen groente te gebruiken. Er zijn groenten die erg makkelijk te gebruiken zijn door hun zoete smaak zoals wortel en pompoen maar volgens Hidde kan elke groente gebruikt kan worden in desserts. “Het gaat er juist om dat je smaakcontrasten opzoekt. Gebruik naast suiker ook de andere basissmaken: zuur, zout, bitter en umami. Door groenten toe te voegen in desserts verras je je gasten!”


‘Culinaire mondvermaakjes’
De groenten van Bonduelle zijn uitermate geschikt om te gebruiken in desserts. Hidde laat zien dat hij écht geen beperkingen ziet en creëert verschillende amuses met een crème van maïs, een macaron van eekhoorntjesbrood, gegrilde paprika met chocolade en framboos, pompoenpuree met yoghurt-amandel crumble en erwtjes met witte chocolade en olijfolie. De groenten van Bonduelle bieden een goede basis voor creativiteit en door deze te verwerken in een dessert kan een chef zijn eigen signatuur toevoegen.



Onderwijs - Opleiding
Mini-onderneming uit hotelschool Spermalie valt in de prijzen

Onlangs heeft de mini-onderneming Hierbas de Vlajo award gewonnen voor de beste samenwerking met het bedrijfsleven. Hierbas is de mini-onderneming van het 7de specialisatiejaar gastronomie van  Hotel- en Toerismeschool Spermalie. De mini-onderneming bestaat uit 18 gemotiveerde leerlingen en werd in september opgestart. In groep werd onderhandeld en beslist welke producten ze zouden verkopen. De keuze viel op verse tuinkruiden, waar het assortiment aangepast wordt volgens de seizoenen en een selectie van exclusieve droge worsten. Deze award werd gewonnen door de veelzijdigheid en constante prestaties van de mini-onderneming. (pvo)



Restaurants
Bioweek in The Brighton Restaurant

Van 8 tot 12 juni zet het Brighton Restaurant van Hotel Stanhope in Brussel zijn menu in het teken van bewuster leven en enten. Op de kaart prijkt er een voedzaam menu’s die 100 % bio is. (pvo)

 

 

 

 



Restaurants
Stefaan Couttenye is Meesterkok van België

Stefaan Couttenye, chef van ’t Hommelhof in Watou, mag zich voortaan ‘Meesterkok van België’ noemen. De chef krijgt de herkenning van zijn collega’s omwille van zijn  pionierswerk om de biergastronomie een plaats in de Belgische keuken te geven. Lang voordat beer and food pairing een begrip werden, kregen Belgische bieren een ereplaats in het restaurant van Stefaan Couttenye. Stefaan Couttenye staat al meer dan 30 jaar achter het fornuis in ’t Hommelhof. (pvo)

 

 

 

 



Snelrestauratie
Duurdere frieten

De prijs van de frietaardappel is plots de hoogte in geschoten. Sommige vingers wijzen naar de landbouwers, anderen naar de opkopers die de aardappelen opslaan in koelcellen om ze volgens de marktwaarde op de markt te brengen. Feit is dat een bakje friet straks of duurder wordt of van mindere kwaliteit zal zijn. Het zal aan de friturist zijn om te kiezen tussen prijs of kwaliteit en vooral aan de consument om te weten hoeveel euro hij wil betalen. Ook de volledige horeca zal de prijsverhoging weten aan te voelen. Straks toch maar een pasta of croque bestellen? De aardappelsalade hoeft even niet meer. (JV)



Verenigingen - Federaties
Asforcol Awards 2015 uitgereikt

Op 21 mei werden de Asforcol Awards 2015 uitgereikt. Aan Nederlandstalige kant aan Luc Vanhaverbeke voor zijn jarenlange inzet niet alleen als diensthoofd facilitaire dienst UZ Leuven maar ook voor zijn inzet als Voorzitter HFDV en de hele sector. Wij appreciëren ten zeerste dat hij zijn know how ter beschikking stelt aan iedereen die hem daarom vraagt. Aan Franstalige kant aan Prof. Ir. Mme Marianne Sindic voor haar werk op het domein van voedselveiligheid en haar kennis van de korte keten, met aandacht voor de produits du terroir. In het midden op de foto staat uittredend Asforcol voorzitter Prof. Huyghebaert.




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com