LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Ghentville

Ghentville is een project van Michael Blanckaert van communicatie bureau Michael Tiger die ook achter de film stond ‘Ghent in Motion’. Michel Blanckaert en zijn kompaan Hans De Ridder bouwde in Evergem een heus dorp met meer dan 3.600 paletten. Het dorp heeft een restaurant, een labyrint, een bar, een foodcorner en een camping. Ook alle meubelen van tafels tot zitbanken zijn gemaakt van paletten. Het ganse project blijft slechts tot eind augustus bestaan. Op de voorlopige site viert het Gentse restaurant Coeur d’ Artichaut zijn 25 jarig bestaan. Chef kok Matthias van Acker van Coeur d’ Artichaut heeft een speciaal menu samengesteld voor het jubileum met onder meer sashimi van makreel gerookte puntparika met hand gerolde hamsa couscous gelakte zeekat gerijpte black Angus en bloedappelsien met rode biet en yoghurt. Er is ook een wijnkaart en verder cocktails, gin, en bieren. Eric de Wagenaere brengt ook de taart en koffie mee van Alice. Hoe Michael Tiger van het gelijknamig communicatiebureau, bouwmeester Hans De Ridder en Eric de Wagenaere  het unieke project op een stuk braakliggend grond voor elkaar kregen is ook voor ons na een eerste bezoek nog steeds een raadsel. (JV)    



Algemeen
Oplichter bedot tientallen West-Vlaamse horecabazen

Een oplichter heeft tientallen horeca-uitbaters uit West-Vlaanderen en zelfs Noord-Frankrijk bedot door zich uit te geven als organisator van een motortreffen. Hij haalde sponsorgeld op in naam van de MC Doeveren uit Koekelare. Het ging al bij al om eerder bescheiden bedragen tussen de 25 en 50 euro. Maar de man wist toch tientallen slachtoffers te maken. Bij de motorclub wist men van niets. Ondertussen is de dader geklist. Het blijkt om een man te gaan met psychopathische trekken, die al eerder voor soortgelijke praktijken is veroordeeld. (pvo)



Algemeen
Forganiser: one-stop-shop voor horeca en personeel

Woensdagavond 12 augustus lanceerde de Antwerpse start-up Forganiser het unieke en vernieuwende softwaresysteem Forganiser™ op ‘t Schoon Verdiep in het stadhuis van Antwerpen. Forganiser is een online platform dat horecabedrijven en personeel op een uiterst flexibele manier met elkaar in contact brengt en alle bijhorende formaliteiten online in orde brengt. Hiermee speelt Forganiser handig in op de nieuwe uitdagingen waarmee de horecasector te maken krijgt naar aanleiding van o.a. de invoering van het witte-kassa-systeem. Forganiser is een online ontmoetingsplaats voor horecabedrijven en personeel.

Wie op zoek is naar een job in de horeca kan dankzij een handig ingebouwde planningstool aanduiden wanneer hij of zij beschikbaar is. Horecabedrijven kunnen op hun beurt via de tool op zoek gaan naar beschikbaar personeel, met hen rechtstreeks contact opnemen, de loonadministratie en de aangiftes in orde brengen en zelfs zorgen voor de uitbetaling van het loon. Forganiser is met andere woorden een one-stop-shop voor het inzetten van horecamedewerkers en daarmee uniek in zijn soort.

Forganiser™ biedt een freemium en een premium model waarvan het premium model met licentie wordt verkocht vanaf 50 euro per maand.

Meer info: www.forganiser.be



Algemeen
Nationale BBQ dag

Peter De Clercq van restaurant Elckerlijck heeft 15 augustus uitgeroepen tot nationale BBQ dag. Daarvoor heeft hij een oproep gedaan via verschillende sociale media om zoveel mogelijk mensen rond de bbq te krijgen.  Niet alleen particulieren maar ook heel wat horecazaken hebben zich al achter de actie geschaard. Via een speciale facebook pagina is het ganse gebeuren te volgen met tips en de deelnemende horecazaken die zich nog steeds kunnen aanmelden.  Even google raadplegen op nationale bbq dag en je vindt er tips voor een professionele BBQ. Samenhorigheid in de horeca bestaat dus nog. (JV) 

 

 



Algemeen
Kapittelhuis heropent

De  Lange Kruistraat in centrum van Gent is niet alleen een verbindingsweg tussen het Gentse Sint Baafsplein en de Mageleinstraat. Er is een doorgang  naar een winkelcentrum en er zijn nogal wat wandelwegen naar de Korte Kruisstraat en andere winkelstraten. Onder een nieuw concept heropent begin oktober het Kapittelhuis in de Lange Kruistraat als een kippenrestaurant. Zoals de plannen er momenteel uitzien komt er op het gelijkvloers een kippenrestaurant en een lounge bar met daarboven polyvalente vergaderzalen. Het is het Provinciaal Middenstandshuis dat nieuw leven in het  Kapittelhuis heeft ingeblazen. Ivan Saerens en Kathleen Haentjes zullen het gebouw exploiteren. onder de naam Abt. Over wie of wat  het horecagedeelte gaat invullen is volgens onze informatie nog geen duidelijkheid want er hangen nog steeds veel aankondigingen voor personeel aan de ramen. (JV)



Algemeen
Komen en gaan

Wijnrestaurant Vintage aan het Gentse Onderbergen heeft zijn deuren gesloten. Onderbergen  mag dan al als één van de smakelijkste straten van de Arteveldestad genomineerd worden, de toenemende concurrentie blijkt een zwart/witte strop te zijn. In anderhalf jaar zijn er meer dan 400 nieuwe horecazaken zaken bij gekomen in Gent en de deelgemeenten. Maar tegelijk gingen er ook 119 horecazaken failliet of sloten ze hun deuren. De Gentse horeca zoekt ondertussen ook de aanpalende deelgemeenten zoals Drongen of pakweg Sint Amandsberg  op. Dat bekende zaken zoals Vintage de deuren sluiten is wel opmerkelijk. Blijkbaar is kwaliteit niet steeds een zekerheid voor het voortbestaan van een horecazaak. (JV)



Algemeen
Oestercrisis

Het Nederlandse Zeeland gaat gebukt onder een oestercrisis. De oesterboorder, een slakkensoort, eet negentig procent van de jonge oesters op. De oesterboorder boort gaatjes in de schelpen van de oester en eet de inhoud op. Het probleem speelt in de kom van de Oosterschelde waar de bekende Zeeuwse creuse wordt gekweekt. De slak  plant zich heel explosief voort. Het zijn vooral jonge oesters die ten prooi vallen aan de oesterboorders. Daardoor is er voor de horeca momenteel nog geen enkel probleem. Pas vanaf 2016 zou het effect eventueel voelbaar zijn. De Nederlandse Oestervereniging heeft bij het ministerie van Economische Zaken aan de bel getrokken, om te kijken welke maatregelen getroffen kunnen worden. Een optie is dat alle kweekvelden eventueel  leeg worden gehaald en opnieuw aangelegd worden. Naast de oester is de mossel zowat het culinaire naamkaartje van Zeeland. (JV)



Algemeen
Van kleine naar grote wasjes

Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau openden vier jaar terug hun Wasbar in Gent. Ondertussen hebben ze hun concept uitgebreid naar Kortrijk en Antwerpen. Het koppel was het gesleur met hun was naar moeder beu maar vond de traditionele wasserette maar saai. Daarom begonnen ze een wasserette waar men ook iets kon drinken en eten. Top Brands heeft nu Wasbar en het concept overgenomen. Top Brands is het bedrijf achter Pizza Hut en de broodjeszaken Paul. Het is de bedoeling op korte termijn dertig tot veertig Wasbars te installeren in België, meer dan 100 in Frankrijk en daarna gans Europa te veroveren. Het aanbod van eten en drinken zal wel aangepast worden volgens de wensen van de overnemer. De intiafnemers blijven via hun pr- en reclamebureau Ambassy wel een vinger in de pap (lees waspoeder) hebben bij de overname en de uitbating van de nieuwe wasserettes. (JV)



Algemeen
Sligro komt naar België

De voedingsgroep Sligro komt naar België. De Nederlandse voedingsgroep steekt met zijn groothandelstak de grens over. In het najaar van volgend jaar zou de eerste vestiging zijn deuren openen. Net zoals in Nederland (vooral zuid Nederland) is het de bedoeling om tot de drie  grootste toeleveranciers van de horeca te behoren. Uit een marktonderzoek wist Sligro te concluderen dat er een toekomst is voor een combinatie van zelfbediening en bezorging. Sligro hoopt  op termijn tot de top drie van toeleveranciers te behoren. Een investering van minstens 30 miljoen euro moet het project  te ondersteunen. Als Sligro dezelfde marketing voert zoals in Nederland kunnen de huidige Belgische marktleiders zich alvast schrap zetten. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Tijdens het gastronomische festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX dat doorgaat van 10 tot 13 september 2015 in het Warandepark, kan iedereen heerlijk eten en drinken. Liefhebbers kunnen er ook leren werken met lekkere ingrediënten en kennismaken met de geheimen van Bordeauxwijn.  (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen
Kookeet

Culinaire stadsfestivals zijn een steeds meer opkomend fenomeen. Een leuke belevenis voor bezoekers maar ook een ideale gelegenheid voor horeca zaken om zich aan een groot publiek voor te stellen. Zo heeft tijdens het laatste weekend van september te Brugge de vijfde editie van Kookeet plaats. Speciaal voor deze verjaardagseditie koken de Belgische driesterrenchefs Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer en Peter Goossens samen met 27 Brugse chefs op Kookeet, en serveren zij drie dagen lang heerlijke gastronomische gerechten aan democratische prijzen. Op Kookeet stellen bezoekers zelf hun menu samen uit het rijke aanbod aan culinaire verwennerij. Naast de dertig eetstanden is op het Kookeetplein ook een champagnebar en een wijn- en koffiebar aanwezig. In het Kookpaleis vinden kookdemonstraties van de chefs en culinaire babbels plaats. De toegang tot het tentendorp is gratis. Kookeet is grotendeels overdekt. Zoals elk jaar is Geert Van Hecke peter van Kookeet en waakt hij samen met topchef Patrick Devos en Shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 30 topchefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of een hoge score bij Gault&Millau. Kookeet verhuist dit jaar naar het station van Brugge, kant Sint-Michiels. Dit gloednieuwe plein biedt nog meer mogelijkheden voor de opstelling van de eet- en drankenstanden. Het concept van Kookeet blijft hetzelfde. De kookdemo’s van de chefs en de culinaire babbels zijn een vaste waarde geworden op Kookeet. Gastvrouw Sabine Goethals kijkt mee in de potten en zorgt voor een gastronomische invulling van het Kookpaleis. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Wafels of waffels

Wafels zijn geen waffels en dat weet Thomas De Geest die al een kleine tien jaar een Belgisch Wafelkraam uitbaat in New York maar al te goed. Toch blijft hij vastberaden bij de Nederlandse, spelling van Wafels. Wafel & Dingens waarbij Dingens onder meer toppings zijn. Internetgigant Google heeft nu onder de naam ‘Wafels not waffles’ een promotie campagne georganiseerd waarbij  ‘Wafels & Dinges’ door New York kon rijden onder de vlag van Google. Straks nog meer succesvolle Belgische culinaire specialiteiten in het buitenland? Een kaartje voor de Belgische horeca? (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn voorbij. 1,4 miljoen bezoekers verspreid over tien dagen.  Hoogdagen dus voor veel horecazaken. Sommige horecazaken sloten traditioneel, tijdens de feesten, anderen wisten van de gelegenheid gebruik te maken om origineel uit te pakken. Onaangekondigde optredens, speciale menu’s  en vooral veel  gelegenheidskraampjes  of food trucks. Polé Polé wist uit te pakken met een heus food truck festival  waar je onder meer aan de fishbar De Crevette de beste garnaalkroket van de feesten kon eten. Waren er in bepaalde restaurants speciale menu’s dan wisten andere vaste waarden over te schakelen op tapas onder meer Steendam 66 en Naturell. Een bordje van Bekegemse eend, pijlinktvis met kroepoek, een portie ongepelde garnalen, en portie sate, en uiteraard de oester en de maatjes. De Gentse feesten waren niet alleen op muzikaal vlak een succes, ze worden steeds meer een smakelijk gebeuren waarbij de hotdog en frituurkraampjes gelukkig steeds meer verminderen.(JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
‘Mijnheer Rutten’ opent koffiebar Pauze in Aarschot

Jimmy Geurts, de man van Open Vld-politica Gwendolyn Rutten, opende in Aarschot de koffiebar Pauze. Geurts volgde hiervoor speciaal een opleiding voor barista. Naast koffiespecialiteiten, is er ook een uitgebreide wijnkaart. De bar is open van 7.30 tot 18 uur. Alleen op vrijdag zal de zaak iets later sluiten. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij Alken-Maes brouwt PKP Pint voor Pukkelpop

Pukkelpop is aan zijn 30ste editie toe en viert dat met een exclusief bier, de PKP Pint. Dit limited edition bier werd gebrouwen door brouwerij Alken-Maes en zal uitsluitend tussen 19 tot 22 augustus op de festivalweide in Kiewit geschonken worden. De PKP Pint kreeg extra mout en hop toegevoegd, wat de smaak uniek en volmondig maakt, luidt het bij de initiatiefnemers. (pvo)

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij Martens pakt uit met ‘pratend’ flesje bier

Brouwerij Martens uit Bocholt lanceert naar aanleiding van de nieuwe ‘FC De Kampioenen film’ een nieuw bier, dat toepasselijk De Dagschotel gedoopt werd. Wat het bier zo innovatief maakt is het ‘pratend’ karakter van de Dagschotels. Als je met de smartphone over het flesje scant via een speciale app, hoor je zelfs de personages van FC De Kampioenen tegen je praten. Op café gaan met Boma of Carmen: het is weer wat anders. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
‘Bierhuwelijk’

Onlangs stapten biersommelier Sofie Vanrafelghem en bierhistoricus David Le Roy in het huwelijksbootje. Het kersverse paar maakte er een trouwfeest van waar enkel bier geschonken werd. In bierland België lijkt dit evident, maar dat is lang niet zo. Het paar wilde duidelijk een statement maken. (pvo)

[©William Roelens]

 

 

 



Hôtellerie
Amsterdam lanceert ‘kliklijn’ om illegale hotels op te sporen

De stad Amsterdam heeft een ‘Hotline’ in het leven geroepen waarop mensen kunnen melden dat er clandestien logies worden aangeboden. Deze speciale ‘kliklijn’ tegen de overlast van illegale hotels werpt zijn vruchten af. Op 2 weken tijd werden al 8 illegale hotels getraceerd. (pvo)



Hôtellerie
Hoteliers verzetten zich tegen Booking.com

Naar verluidt hebben veel Europese hoteliers het gehad met Booking.com. Zo is er toenemend verzet vanuit de sector tegen het monopolie en de hoge commissies van de boekingssite. Bovendien willen ze niet langer dat Booking.com de hoteliers via strikte contracten kan opleggen dat ze zelf geen goedkopere prijzen mogen aanbieden aan hun klanten. Er werden daarom door hoteliers en hotelgroepen al diverse procedures opgestart bij mededing autoriteiten. De hoteliers roepen hun klanten ook steeds meer op om rechtstreeks te boeken bij het hotel. (pvo)



Hôtellerie
Neemt InterContinental Mövenpick én Fairmont over?

Volgens niet bevestigde geruchten zouden er bij Hotelgigant InterContinental Hotels Group plannen bestaan om de Zwitserse groep Mövenpick en de Canadese hotelketen Fairmont over te nemen. Het is al langer geweten dat InterContinental Hotels Group mikt op uitbreiding. Onlangs liep een geplande fusie met de Amerikaanse hotelketen Starwood op een sisser uit. (pvo)



Hôtellerie
New-Yorkse hotels krijgen steeds meer concurrentie van AirBnB

De verhuursite AirBnB wordt volgens het onderzoeksbureau STR steeds meer een concurrent voor hotels in New York. In totaal kent New York momenteel 8615 AirBnB-eenheden tegenover 105635 hotelkamers. In Brooklyn heeft AirBnB reeds een marktaandeel van bijna 40 %. In de overige stadsdelen is dit tussen de 4 à 6 %. De gemiddelde hotelkamer kost in New York 289 dollar per nacht. In een AirBnB-unit betaal je gemiddeld 256 dollar. De hoteliers zijn er zich in groeiende mate van bewust dat de markt aan het veranderen is. Ze beseffen dat AirbnB een blijver is, aldus nog STR. (pvo)



Hôtellerie
Bed & Breakfasts maken grote groei door

Wereldwijd scoren B&B’ steeds beter. In  de eerste helft van 2015 ligt het aantal reserveringen bij gastenkamers 39 % hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast steeg het aantal accommodaties met zo’n 18 %. B&B’s zijn volgens marktonderzoek van Bedandbreakfast.eu populair omwille van de hang naar ‘persoonlijke beleving en contact’. Volgens de onderzoekers is de populariteit ook te verklaren omwille van de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Uit het onderzoek blijkt verder nog dat de kamerprijs van een Europese B&B gemiddeld 76.46 euro bedraagt, een B&B gemiddeld 5.2 gastenkamers heeft en 7.6 slaapplaatsen en vooral bezocht wordt door koppels zonder kinderen. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
Coca-Cola test nieuwe horecabeleving rond mixdranken

Met ‘Coke & Roll’ reikt Coca-Cola de horecasector een inspirerend aanbod mixdranken aan. Klanten beleven zo een unieke ervaring én de uitbater tilt zijn service en kwaliteit naar een hoger niveau. Centraal in het programma staat een eenvoudig, toegankelijk en vernieuwend assortiment. Zo omvat ‘Coke & Roll’ 12 verschillende mixdranken, met en zonder alcohol, volgens één serveerritueel met maximaal 4 ingrediënten (frisdrank, alcohol, siroop, citrusvrucht). Naast concrete ‘tips & tricks’ voor het ‘Coke & Roll’-programma, biedt Coca-Cola ondersteuning op het vlak van barmateriaal, glazen & menukaarten. De 12 mixdranken van ‘Coke & Roll’ worden gemaakt op basis van Coca-Cola, Coca-Cola life, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, FÏNLEY (Citroen & Vlierbloesem en Pompelmoes & Bloedsinaasappel) en Nordic Mist. ‘Coke & Roll’, uitgewerkt voor meerderjarige consumenten, wordt momenteel uitgetest in pop-upbar Jardim (Antwerpen), bar Havana Lounge (Namen), hotel Marriott (Gent) en restaurant Les Petits Oignons (Brussel).



Ondernemingen - Bedrijven
Supergraan Freekeh: de krachtpatser onder de granen

Quinoa heeft er een broertje bij: Freekeh. Dit supergraan zit bomvol voedingsvezels en is bovendien hartstikke lekker. Oprah Winfrey is er weg van en Jamie Oliver noemde het zijn “nieuwe, favoriete superfood”. Het nieuwste supergraan is al een tijdje populair in Amerika, Australië, Engeland en nu ook verkrijgbaar in België: Greenwheat Freekeh. Chef Jamie Oliver is dol enthousiast en noemde het zelfs zijn nieuwe, favoriete superfood. Met een licht nootachtige smaak en een grove textuur is Freekeh ideaal om de meest uiteenlopende gerechten mee te bereiden. Warm, koud, vegetarisch of met vlees - Freekeh is de basis van een gezonde maaltijdsalade en ideaal als eenpansgerecht. Koken, afgieten en ingrediënten naar smaak toevoegen; pompoen en feta, zongedroogde tomaatjes en mozzarella of gegrilde courgette met verse granaatappelpitjes. Beschikbaar bij onder andere ISPC, Interfrost, Horeca Totaal, Van Zon, Vleesboerke, Free Foods, …



Ondernemingen - Bedrijven
Belgische chocolade van Choc-o-lait viert 10-jarig jubileum

Choc-o-lait werd opgericht in het historische Brugge, een stad met een groot hart voor chocolade. Vandaag, 10 jaar later, heeft Choc-o-lait ook de rest van de wereld veroverd met zijn producten: Choc-o-lait voor chocolademelk, Spoon voor de horeca en marshmallows die de naam ‘Mammatus’ meekregen. Het jubileum wordt gevierd met nieuwe lekkernijen en een nieuwe verpakking! Choc-o-lait is hot en happening: het merk telt 650 verdeelpunten in de Benelux en is ook verkrijgbaar in 40 andere landen bij prestigieuze hotspots als Dean & Deluca NY, Harrod’s, Wholefoods en Sur La Table.

Voor meer info over Choc-o-lait en de verdeelpunten, surf naar www.choc-o-lait.be .De producten van Choc-o-lait zijn verkrijgbaar bij de betere speciaalzaak en via hun webshop: www.choc-o-lait.be/nl/shop
 


Ondernemingen - Bedrijven
Starbucks in ziekenhuisbed

Starbucks en Albron, een Nederlands cateringbedrijf, hebben op maandag 20 juli de deuren geopend van een nieuwe Starbucks vestiging in het AMC te Amsterdam. Het is daarmee de eerste Starbucks in een Europees ziekenhuis. Eerder openden Starbucks en Albron al zogenaamde ‘stores’ in onder meer de Universiteitsbibliotheek van Rijksuniversiteit Groningen, de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Tilburg. Dit is echter de eerste Starbucks in een ziekenhuis op het Europese vasteland. Straks word naar het ziekenhuis gaan nog een feest. (JV)



Restaurants
Restaurant op camping Blauwe Meer in Lommel brandt uit

Het restaurant van camping Blauwe Meer in Lommel is volledig uitgebrand. In dit Restaurant-Feestzaal Teutenherberg vond ook de animatie plaats voor de kampeerders. Voorlopig ligt de horeca op de camping stil. De eigenaar zoekt naar alternatieven voor het uitgebrande restaurant. (pvo)



Restaurants
Pop-up restaurant in mais start met mobiele hotelkamers

Van 12 augustus tot 13 september pakt het Gentse restaurant Volta net als vorig jaar uit met een pop-up restaurant in een maisveld in Zomergem. Gasten dineren er in het mais aan een 38 meter lange tafel onder een op maat gemaakte tent. Nieuw dit jaar is dat de gasten nu ook kunnen logeren in 6 mobiele hotelkamers. Luxueus kamperen noemen de initiatiefnemers het (pvo).



Restaurants
Provocerende bord tegen restaurant De Vogelenzang in Schilde heeft averechts effect

De rechtstreekse buren van het restaurant De Vogelenzang in Schilde klagen al langer over overlast. Daarom plaatsten ze een gigantische bord met de provocerende tekst om ‘het lawaai, de drugs en de prostitutie’ van het restaurant tegen te gaan. Het paneel blijk echter een averechts effect teweeg gebracht te hebben. Wegens de aandacht voor dit provocerende paneel komen er nu nog meer klanten naar het restaurant (al dan niet uit nieuwsgierigheid). Ondertussen is het vernederend bord wel al weggehaald. Maar of de buren er ongestraft mee wegkomen is een andere zaak. De Vogelenzang heeft een rechtsprocedure tegen de buren opgestart wegens laster en eerroof. (pvo)



Restaurants
Beluga is failliet

Het bekende Leuvense restaurant Beluga heeft de boeken neergelegd. Beluga was vooral bekend omwille van zijn visgerechten en stond hoog aangeschreven bij fijnproevers. Het eethuis zit momenteel in een verbouwing, die veel langer aansleepte dan verwacht. Of deze vertraging iets te maken heeft met het faillissement is onduidelijk. (pvo)



Restaurants
Nieuwe website AirDnD wil ‘huiskamerrestaurants’ aanbieden

Na AirBnB, verschijnt er ook in de restaurantwereld een kaper aan de kust: AirDnD. Dit staat voor Air Drink’n Dine en wil hobbykoks uitnodigen om een ‘huiskamerrestaurant’ te openen. Volgens de initiatiefnemers moeten de professionele restaurateurs dit zien als een aanvulling op het culinaire gebeuren en niet als concurrentie. De vraag is of de professionele horeca dat ook zo ziet. (pvo)

 

 



Snelrestauratie
Wereldrecordpoging friet bakken in frituur Bergop in Erembodegem

Pascal Van Goethem van frituur Bergop in Eremebodegem is momenteel bezig om het wereldrecord friet bakken te verbeteren. Dat staat nu op 126 uur. Als de friturist dit record wil breken, zal hij minstens tot zondagmiddag om 17.15 uur onafgebroken in zijn frituur moeten staan. De opbrengst van de recordpoging gaat naar het OLV-Ziekenhuis in Aalst (pvo)

 

 

 

 



Snelrestauratie
Nieuwe woordvoerder van McDonald’s is voormalig perschef van Obama

McDonald’s heeft Robert Gibbs, voormalige perschef van president Obama, ingehuurd als communications officer. Gibbs, die tot 2013 voor Obama werkte, moet het imago van de fastfoodgigant verbeteren. (pvo)

 

 



Toerisme
Teveel toeristen

Terwijl veel  toeristische steden proberen zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken gaat Barcelona op de rem staan. Barcelona is na Londen en Parijs de meest bezochte stad in Europa. Maar de druk wordt te groot voor de plaatselijke bevolking. Er mogen geen nieuwe hotels meer bijkomen. Een nog groter probleem is dat vele flats en huizen illegaal worden onderverhuurd aan toeristen waardoor de prijzen op de immo markt de hoogte in schieten en er bijna onbetaalbaar zijn voor de plaatselijke bewoners. Dat toeristen 1,2 miljard euro bij hun bezoek achterlaten en voor meer dan 100.000 jobs zorgen is blijkbaar geen punt voor burgemeester Ada Colau. Ze wil terug naar een authentieke stad. Even op zoek gaan naar de authenticiteit van onze Vlaamse kustgemeenten? (JV)




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com