LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Algemeen
De palmolie uit Maleisië voert campagne in België en Frankrijk

                                                                   De Maleisische Raad voor Palmolie startte op 7 september in ons land met een productbenamingslabel en een informatiecampagne voor een meer verantwoordelijke palmolie. De campagne streeft ernaar de bestaande opvattingen te weerleggen en iedereen te vragen zich een eigen mening te vormen. Palmolie is onontbeerlijk voor de internationale voedingsindustrie. Toch doen er veel tegenstrijdigheden de rond over palmolie. Met deze campagne wil de sector het imago van palmolie opkrikken. (pvo)



Algemeen
Vraag om Goossens te bannen van affiche Kookeet zet kwaad bloed

Op 26, 27 en 28 september vindt in Brugge het culinaire event Kookeet plaats. Voor deze vijfde editie pakken de organisatoren uit met de drie Belgische driesterrenchefs, die samen met 27 Brugse topchefs gedurende drie dagen heerlijke gerechten gaan serveren aan democratische prijzen. De komst van Peter Goosssens naar dit festival is echter niet naar de zin van een Brugs gemeenteraadslid van Groen, die vindt dat de chef van Het Hof van Cleve van de affiche moet worden gehaald. Peter Goossens wordt door de man een fraudeur genoemd, die geen plaats zou mogen krijgen op een evenement dat door belastinggeld wordt meegefinancierd. De organiserende chefs zijn razend en schreven al een open brief om de uithaal van het groene gemeenteraadslid af te keuren. Ze hopen dat Goossens zich niet door die kleingeestige kritiek laat afschrikken. (pvo)



Algemeen
Brusselse horeca gesloten tijdens boerenbetoging

Uit angst voor de komst van 5.000 boeren naar Brussel voor de Europese landbouwbetoging op 7 september, besloten veel Brusselse horecazaken hun deuren te sluiten. Dit was zeker in de Europese wijk het geval. De horecazaken die wél open bleven, deden echter gouden zaken. (pvo)



Algemeen
Opening oesterseizoen

De officiële opening van het Zeeuwse oesterseizoen gebeurde op de Oosterschelde door het overhandigen van de platte oesters uit de eerste “sleep” van de YE 60 aan burgemeester Ger van de Velde–De Wilde. Volgens voorzitter Cees van Liere van de Nederlandse Oestervereniging belooft het een goed jaar te worden: “De kwaliteit van de oesters is uitstekend en vanaf nu kunnen we genieten van de heerlijke oesters uit de Grevelingen en de Oosterschelde”. Bij de opening van het oesterseizoen vond ook de jaarlijkse veiling plaats van het eerste vaatje platte oesters. De opbrengst van deze veiling komt traditiegetrouw ten goede aan de Stichting “Vrienden van Siem”. Deze Stichting zet zich in voor mensen met kanker door geld in te zamelen voor ziekenhuizen en zo op tastbare wijze bij te dragen aan een stukje welzijn voor deze patiënten. Dit jaar komt de opbrengst ten goede  aan het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Uiteindelijk was het Vette Verhaart (Qualimer) uit Yerseke die het laatste bod van 7.550 euro deed voor het eerste vaatje platte Zeeuwse oesters en zo een heel fraaie bijdrage leverde aan de Stichting “Vrienden van Siem”. Vette Verhaart (Qualimer) besloot dit vaatje oesters aan een van haar oudste relaties, Metro Cash & Carry Belgium, te schenken. Metro Cash & Carry Belgium overhandigde hierop de kostbare eerste oesters aan Morgan Martini van het Italiaanse restaurant Joïa, één van de topklanten van Metro Luik, op woensdag 9 september 2015, in aanwezigheid van onder andere de Category manager verse vis, de Target Group Manager Horeca & Trader van Metro Cash & Carry Belgium en de verkoopverantwoordelijke van Qualimer. (JV)



Algemeen
Sterren op de grasmat

Omdat de boog niet altijd gespannen moet  staan en omdat er meer is dan het kookfornuis is er de derde editie van ‘Sterren op de Grasmat’. Een voetbaltornooi waar heel wat (sterren) restaurants het tegen elkaar opnemen. De Jonkman, de Karmeliet, Hof van Cleve, Vrijmoed, Hertog Jan, Centpourcent, The Jane, Publiek, het zijn maar enkele namen van teams van restaurants die het tegen elkaar zullen opnemen. Het tornooi begint al in de vroege morgen van 21 september op de terreinen van sportcentrum Koningsbos aan de Beekstraat te Koningshooikt. Het Porsche Centre Mechelen is ’s avonds dan het decor van een walking diner waar de opbrengst van het tornooi zal overhandigd worden aan de mensen van G-Sport. Meer informatie is terug te vinden op de website van sterrenopdegrasmat.be. Een uniek evenement waarbij onder het culinair talent zeker ook aan netwerking zal gedaan worden. (JV)



Algemeen
Bistropolitan

BISTROPOLITAN is een nieuw bijzonder Bistro Resto, een concept dat vol overtuiging teruggrijpt naar de basisprincipes van de oorspronkelijke keuken. Gerechten die bij iedereen in de smaak vallen en een menu met voor elk wat wils. Er zijn de klassiekers als Caesar Salad, Filet van Mechelse Koekoek, Koninginnenhapje, Varkenswangen met fijne groentjes, huisgemaakte garnaalkroketten en nog veel meer lekkere gerechten die de rijkdom van ons culinaire erfgoed uitmaken, op het ritme van de seizoenen. Ook de plaats zelf is veelzijdig genoeg om alle gasten aan te spreken, of ze nu alleen, aan de bar, aan tafel of op het verrassend comfortabele terras willen eten. Op zondagmiddag is er een brunch. De BISTROPOLITAN aan de Tervurense steenweg te Etterbeek heeft in alle eenvoud mooie verrassingen voor iedereen in petto. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Chef koks met Nespresso in Antwerpen

Atelier Nespresso neemt bezoekers  mee op reis doorheen de wereld van koffie. Een wereld van passie, expertise en respect voor origine en duurzaamheid. Atelier Nespresso brengt een ode aan koffie. Eke dag staan twee Grands Crus van dezelfde origine centraal: Afrika, Amerika of Azië. Het Atelier Nespresso team zorgt voor een unieke gastronomische ervaring en laat u de wereld van food & coffee pairing ontdekken. Atelier Nespresso vindt plaats in Antwerpen, de locatie bij uitstek. Want bijna alle koffiebonen van Nespresso komen aan in de haven van Antwerpen waarna ze per trein doorreizen naar de koffiemeesters in Zwitserland. Atelier Nespresso serveert dagelijks een sublieme lunch rond het land van herkomst dat die dag centraal staat. Een duo van top chefs en patissiers creëert een uitzonderlijk menu met twee Nespresso Grands Crus uit Afrika, Amerika of Azië. In het menu gebruiken ze uitsluitend ingrediënten van Belgische bodem en geven een subtiele toets in lijn met de origine van de gebruikte Grands Crus. De duo’s werken nauw samen met gerenommeerde sommeliers en bartenders om nooit eerder geziene foodpairing creaties te realiseren.Tijdens het weekend is er de brunch. Heel wat culinaire talenten werken samen aan een brunch waarin de  Grands Crus maximaal tot hun recht komen door ze te verwerken in gerechten of te serveren in pairing met de gerechten. Elke namiddag vindt een unieke interactieve kooksessie plaats met een sterrenchef en een patissier achter de kookpotten. Food pairing met Nespresso Grands Crus staat centraal. 's Avonds is er dan het diner waarbij twee sterrenchefs, een sommelier en bartender  elke avond carte blanche krigen om twee Nespresso Grands Crus van dezelfde origine in de kijker te zetten. Het resultaat wordt een  uniek gastronomisch diner waarbij koffie centraal staat. Het KAS aan de linkeroever, Wandeldijk 32 i de place to be van 8 tot 18 oktober. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
BioXpo Vitasana in Brussel Expo

Op zondag 27 en maandag 28 september gaat in Brussels Expo de vakbeurs BioXpo Vitasana door, vakbeurs voor bio-, eco-, natuurlijke en duurzame producten. Als natuurvoedingswinkelier of vakbezoeker  met interesse in biovoeding, eco en duurzame producten, krijgt u een perfect overzicht van het huidige marktaanbod en de laatste nieuwe ontwikkelingen. Als bezoeker kunt u ook deelnemen aan wetenschappelijke workshops en "meet the expert"-sessies die georganiseerd worden. Voorstellingen van toestellen en/of programma's kunt u live meemaken in de actieve workshops.

Enkele onderwerpen van seminaries die ook horeca en cateraar kunnen interesseren: FIC (Food Information to Consumers) etikettering; Gebruik niet enkel SuperFoods als shake maar ook in je dagelijkse voeding;  Opleiding Allergenen; “In my backyard: Delicatessegroenten op een dienblad!”. Op maandagmiddag om 13.30 u  is er een kookdemo door een biokok. BioXpo VitaSana vormt de ideale ontmoetingsplaats voor al wie professioneel actief is in de sector van gezondheid en welzijn. Meer info en tocket via www.vitasanaexpo.org. Met de code VS15HOPL kan u een gratis ticket bekomen.



Beurzen - congressen - evenementen
Horecavakbeurs BBB in Maastricht

Van 5 t/m 7 oktober vindt de 61e horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht plaats. Naar verwachting bezoeken 14.000 horecaprofessionals de 250 exposanten en de vele themapleinen, wedstrijden, demo’s en meer. Proeven, leren, ontmoeten en geïnspireerd worden in een bourgondische omgeving. 250 exposanten bieden samen een compleet aanbod voor de horeca. Zij presenteren de nieuwste trends en noviteiten op het gebied van food, non-food, drinks & entertainment.  Er zijn wedstrijden, kookworkshops en heel veel randanimatie. Gelijktijdig met de BBB vindt in MECC Maastricht Folie Culinaire plaats, het exclusieve vakevenement voor de internationale gastronomie.  Drie dagen lang culinaire gekte met inspirerende kook- en productpresentaties door gerenommeerde koks uit binnen- en buitenland. Meer info op www.bbbmaastricht.nl (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Honderd nieuwe bieren in café De Dulle Griet (Gent)

De uitbaters van café De Dulle Griet in Gent boden al 250 soorten bier aan, maar nu zijn er 100 nieuwe bieren bij gekomen. Die honderd staan allemaal op een kaartje ‘Nieuw”. Het gaat voornamelijk om Belgisch bier op fles. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Zware boete voor café d’Oude Abdij (Nederename) wegens schending rookverbod

Carlo De Grootte van café d’Oude Abdij in Nederename moet een boete van 3.000 euro betalen, omdat hij het rookverbod bleef aan de laars lappen. Hij voerde een stille strijd tegen dit verbod, met het argument dat zijn stamgasten verstokte rokers zijn. Tot driemaal toe werd hij veroordeeld en beboet, maar de klanten betaalden de boete mee. De vierde maal vorderde de rechter echter 3.000 euro en dat vond de cafébaas te veel. Nu geldt er wel een echt rookverbod in het café om nog hogere boetes te vermijden. Er is nu vooraan en achteraan een ruimte waar de klanten een sigaretje kunnen roken. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Nieuwe uitbaters in Café Cambrinus in Hasselt

Mieke Achten stopt na 13 jaar met het tappen in de Cambrinus, een bekend volkscafé in Hasselt. Ze wordt achter de tapkraan vervangen door Dries Kerkstoel. Die heeft al laten kennen dat hij niet veel gaat veranderen aan de stijl en het interieur van het volkscafé. De Cambrinus is een begrip in de Limburgse hoofdstad. Het café bestaat al sinds 1870. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Café Den Dolle Kever (Kapellen) in de ban van Volkswagen Kevers

Nog niet zo lang geleden opende in Kapellen café Den Dolle Kever. Cafébaas Danny De Bruyn is verzot op Volkswagen Kevers. En dat zie je ook. In het café is er een  verzameling van 50 miniatuurtjes van die wagen uitgestald. Er hangen ook foto’s en muurplaten van de Kever aan de muur. (pvo) 



cafés - brouwerijen - discotheken
Café voert anti Primark actie

Café Afsnis bij het Gentse  Sint-Jacobs zit nooit om een stunt verlegen. Nu is er de anti-Primark actie. Op de spiegel in het café werd een verbods-teken, met daarin een Primark-zak, aangebracht.  De bar zijn er verwijzingen naar de goedkope kledingzaak. Het is wellicht een ludiek bedoelde stunt. Of Primark-klanten, die in de Gentse binnenstad herkenbaar zijn aan de bruine papieren zakken met 'Primark' op, ook effectief geweigerd zullen worden is niet duidelijk. Primark kan misschien een tourné general geven aan zijn talrijke klanten in Afsnis. (JV)

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Investeringen bij AB Inbev

AB investeert  55 miljoen euro in zijn vestiging in Leuven. Bedoeling is om de huidige installatie te optimaliseren en om de productie op te voeren. Daar is ook een nieuwe productielijn in voorzien. Daarmee zou de  capaciteit van 9 miljoen hectoliters naar 12 miljoen kunnen opgevoerd worden. Ondertussen ziet AB Inbev ook een stijging van zijn speciale bieren stijgen. (JV)



Hôtellerie
Lotte Hotels neemt The New York Palace over

Lotte Hotels, een Zuid-Koreaanse hotelgroep, heeft hotel The New York Palace overgenomen. Dit iconische hotel in midtown Manhattan zal voortaan luisteren naar de naam Lotte New York Palace. Het is de eerste hotelacquisitie in Noord-Amerika van de luxehotelgroep. Lotte Hotels heeft 18 hotels in 5 landen. (pvo)

 

 

 

 

 



Hôtellerie
Manneken Pis in Las Vegas

Las Vegas heeft nu ook een Manneken Pis. Maar de Amerikaanse kloon is wel iets groter dan het Brusselse ventje. De Amerikaanse Manneken Pis weegt maar liefst 200 kilo en is bijna twee keer zo groot als ons Manneken. Het bronzen beeld staat voor de ingang van The D Hotel. Eigenaar Derek Stevens heeft Belgische roots (zijn ouders waren Belgen). Hij leerde Manneken Pis via familiebezoek kennen en wilde ook zo’n beeld aan zijn hotel. Hij verwacht dat dit een echte attractie gaat worden in Sin City. (pvo)



Hôtellerie
Hotel Métropole daagt stad Brussel voor de rechter omwille van voetgangerszone.

Het Brusselse Hotel Métropole stapt voor de derde keer naar de rechter met klachten over de nieuwe voetgangerszone. De hotelier klaagt over de verminderde bereikbaarheid en wil dat auto’s opnieuw betere toegang krijgen. Nu kunnen auto’s niet meer voor de deur stoppen. Bovendien is de alternatieve ingang nauwelijks te vinden voor iemand die de stad niet kent. Het hotel eist opnieuw 2 à 3 gemakkelijke toegangswegen. De stad Brussel heeft al laten weten dat men wil niet terug keren naar de oude situatie. De rechter zal dus de knoop moeten doorhakken. (pvo)



Hôtellerie
Hotel Amigo lanceert familieprogramma

De Rocco Forte Hotels, waar het Brusselse hotel Amigo deel van uitmaakt, maken er een erezaak van om ook de allerkleinsten en kinderen een aangenaam verblijf te bezorgen. Ze doen dat met een waaier van activiteiten en diensten. Speciaal voor kinderen en hun volwassene begeleiders werd het familieprogramma ‘Families R Forte’ ontwikkeld. Ieder Rocco Forte hotel heeft een eigen dierenfiguurtje als mascotte. In Hotel amigo is dat René, een babyeekhoorn. Verder werden er per leeftijdsgroep afzonderlijke programma’s uitgetekend. Met de programma’s RBabies (0-3 jaar), RKids (4-12 jaar) en RTeens (13-16 jaar) zorgt Hotel Amigo ervoor dat een verblijf voor kinderen ook erg aangenaam is. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
Opening nieuwe wijnspeciaalzaak in Brugge

Van Maele geniet sinds 1949 een uitstekende reputatie als gespecialiseerde drankenhandel in Brugge en omstreken. Onder impuls van Georges Van Maele en zijn zoon Roland groeide het bedrijf zelfs uit tot een van de belangrijkste drankenleveranciers van België. Met de derde generatie - dochter Axelle stapte recent in de zaak - mee aan het roer trekt Van Maele vandaag voluit de kaart van de wijn, de grootste passie van de familie. De bestaande wijnspeciaalzaak werd grondig heringericht en aangepast aan de actuele voorschriften voor de opslag en degustatie van wijn. Vanaf dinsdag 15 september 2015 opent ‘le nouveau’ Wijnen Van Maele de deuren voor het publiek. Axelles specialiseert zich momenteel aan de Kedge Business School in Talence (Bordeaux), waar ze een Master in Wine&Spirits volgt.



Publicaties
Julie natuurlijk

Julie van den Kerchove  zocht tijdens haar studententijd de link tussen voeding en gezondheid. Zo kwam ze terecht bij een grotendeels plantaardige levensstijl. Ze trok naar Californië waar ze een opleiding volgde aan het Living Light  Culinary Institute. Ze kwam er alles te weten over raw food. De bereidingstechnieken, receptontwikkeling en de wetenschap achter de plantaardige keuken. Vandaag is ze via een blog en haar raw vegan productlijn de bekendste raw foodchef van Vlaanderen. Een boek kon niet ontbreken. In ‘Julie natuurlijk’ staan  ruim zestig heerlijke, lichte recepten die niet alleen lekker zijn  maar ook een weldaad zijn voor lichaam en geest. Oosterse  wortelsalade met kerriesaus, boerenkoolsalade met geroosterde pompoen en frisse tahindressing, of spaghetti met tomatensaus en walnootballetjes. Het is maar een kleine greep uit de recepten in het boek. Soms verrassend soms voorspelbaar maar een boek waar ook inspiratie in te vinden is voor de professionele horeca kok. Uitgegeven bij Lannoo. ISBN: 978-94-014-2682-4. (JV) 



Restaurants
Cannabisplantage in Turks restaurant in Lokeren

In het Turkse restaurant Topkapi Palace in Lokeren is een grote cannabisplantage ontdekt. De zaak kwam toevallig aan het licht door een brand, die veroorzaakt werd door een kortsluiting aan de elektrische verlichtingsinstallatie van de plantage. De brandweer die ter plaatse kwam trof zo de cannabisplantage aan. (pvo) 



Restaurants
Franse restaurateurs komen in het verweer tegen ‘huiskamerrestaurants’

De Franse restauranthouders  zijn niet te spreken over de opkomst van ‘huiskamerrestaurants’ die steeds maar meer populair worden. Momenteel zouden er bij onze zuiderburen al zo’n 3000 hobbykoks vanuit thuis maaltijden aan gasten verschaffen. Volgens de restauranthouders is er hier sprake van deloyale concurrentie. De hobbykoks bieden volgens de restauranthouders huiskamerdiners aan gasten aan tegen betaling, maar onttrekken zich wel volledig aan belastingen en hygiënische maatregelen. De restaurateurs denken dat het aantal ‘illegale’ restaurants in 3 jaar tijd gaat oplopen tot 20.000. Ze eisen daarom dat de Franse overheid maatregelen treft tegen deze deloyale concurrentie. (pvo)



Restaurants
Restaurant ’t Korenaer start met eetboetiek

Edwin Van Goethem van restaurant ’t Korenaer in Nieuwkerken gaat binnenkort een ‘eetboetiek’ openen. In deze eetboetiek die in een pand naast het restaurant komt, gaat de chef producten verkopen die hij in zijn gastronomische keuken gebruikt. Volgens de chef is dit initiatief nodig omdat het met een restaurant alleen steeds moelijker wordt om rendabel te blijven (pvo)

 

 

 



Restaurants
The Jane staat in CNN-lijstje van mooiste restaurants

De Amerikaanse nieuwszender CNN is enthousiast over het interieur van het Antwerpse restaurant The Jane. Daarom plaatst de Amerikaanse nieuwszender het restaurant van Sergio Herman in haar lijstje van mooiste restaurants. De zender is onder de indruk over de metamorfose die een oude kapel onderging om te ontpoppen in een mooi restaurant. Ook de gigantische kroonluchter met 150 lichtpunten kan op de esthetische waardering van CNN rekenen. (pvo) [© EBK]

 



Snelrestauratie
McDonald’s weigert gezamenlijk hamburgerproject met Burger King

Hamburgergigant McDonald’s heeft een uitnodiging van concurrent Burger King om mee te doen met een gezamenlijk hamburgerproject afgewezen. Burger King had het plan om op één dag, 21 september – dag van de vrede – samen met McDonald’s een gloednieuwe burger te verkopen. Deze burger zou McWhopper gedoopt worden. De burger zou een kruising zijn tussen de Big Mac en de Whopper. McDonald’s vond dit allemaal flauwe kul en verwees het plan naar de prullenmand. Dit levert de hamburgergigant een storm van kritiek op bij klanten en marketeers. Die spreken al van de marketingblunder van het jaar. (pvo)



by communitysoft.com