LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Actie
Tork Tafel Make-over

Uit onderzoek onder ruim 1.000 respondenten blijkt dat maar liefst 83% van de bezoekers een goed gedekte tafel een essentieel onderdeel vindt van het visitekaartje van een zaak.
 
Horeca Revue biedt u daarom in samenwerking met Tork® de kans om een Tafel Make-over te winnen ter waarde van maar liefst € 2.500.
De ideale gelegenheid om de tafels in uw zaak een geheel nieuwe uitstraling te geven.
 
Om u te inspireren, bekijk alvast even deze video: https://www.youtube.com/watch?v=mwL7Iky5OoQ of de site via http://www.du.tork.be/Waarom-Tork/Horeca/How-to-videos-eenvoudig-sfeer-creeren-op-tafel1/Home/
 
Meedoen?
Ga naar new.onlineactie.be/actie/ , upload een foto van uw huidige tafel(aankleding) en geef een korte motivatie over wat tafelaankleding voor uw zaak zou kunnen betekenen.
 
Wanneer?
Deze actie loopt nog tot en met 21 oktober 2015. Wees er dus snel bij en onderneem nu actie.



Algemeen
Eenvormige terrassen op Kortrijkse Markt

Tegen Pasen volgend jaar is het gedaan met de kakafonie aan terrassen en parasols op de Grote Markt in Kortrijk. Tegen dan zullen de horecazaken eenvormige terrassen geplaatst hebben. De terrassen mogen het ganse jaar blijven staan. De horeca-uitbaters investeren samen 100.000 euro in donkergrijze parasols en lichtgrijze uniforme luifels. Ze reageren tevreden omdat men gelooft dat de Grote Markt op die manier aan uitstraling gaat winnen. (pvo)



Algemeen
Economisch belang van de horeca heel groot

Guidea deed een onderzoek naar het aandeel van de horeca in de Belgische economie op het gebied van toegevoegde waarde en tewerkstelling. Het onderzoeksbureau kwam tot de vaststelling dat de horecasector 1.8 % van de toegevoegde waarde in België genereert, wat een vergelijkbare omvang is als de farmaceutische industrie. Doordat de horeca tijdens haar productieproces een aanzienlijk beroep doet op andere bedrijfstakken in België, stijgt haar gecumuleerd economisch belang tot 2,2%. Hetzelfde geldt voor de tewerkstelling: rechtstreeks zijn 3,2% van alle werkzame personen in België actief in de horeca, onrechtstreeks creëert de horeca nog eens 13.558 banen in de toeleverende sectoren. (pvo)



Algemeen
Witte kassa

Ga eten in een restaurant en wacht twee jaar op je bestelling die in al die tijd even wordt bijgewerkt. Blijf rustig wachten, en zie dat de chef-kok en het bedieningspersoneel in uw wachttijd van ruim 2 jaar een paar keer is gewisseld. Dat de andere gasten ook ongeduldig worden en het personeel ze weet te bedaren met de belofte dat er een oplossing komt, mag jou zeker niet van uw tafel wegtrekken. Blijf al die tijd - wat is twee jaar in een mensenleven -  in de onzekerheid over wat er uiteindelijk op je bord gaat komen. Misschien is het menu aangepast, zijn de ingrediënten plots seizoensgebonden of aangepast aan het budget. Maar geen paniek, alles komt op zijn plooi en de chefkok weet te vertellen dat je nog maar twee maanden te gaan hebt voor het gerecht in ijltempo op tafel komt. Een raad van wijzen heeft zich over het menu gebogen en naar de vuilniscontainer gebracht. Het is het verhaal van de Witte kassa waar al zoveel woorden over geschreven zijn en waar al zoveel onzinnige energie ingestoken is dat al die energie omgezet in euro’s een grote steun zou zijn voor de horeca. (JV)  



Algemeen
Bloch komt terug

De naam Bloch klinkt in Gent en verre omgeving nog steeds even luid als Klokke Roeland. Wie tot 2008 kon weerstaan aan de geur van vers gebakken brood en koffiekoeken in de Gentse Veldstraat mocht zich geen Gentenaar noemen. Bloch was een monument, een onderdeel van het Gentse cultureel erfgoed. Dat erfgoed wordt nu voor een deel in eer hersteld. Na de sluiting in 2008 verkocht Jacques Bloch zijn productnaam. Filip De Spiegeleire en Werner Nies van voedingsbedrijf Culinor kochten de naam en maakten er de nv Bloch van. Een jaar geleden namen ze Stefan Elias in dienst die een kleine twintig jaar chef-bakker was bij Bloch. Samen (met ondersteuning van de marketingmachine van Culinor) hebben ze nu al ze bij Delhaize brood en cakes met het Bloch logo in de rekken liggen. Naar de toekomst toe komt er ook een food truck met het Bloch logo en wordt er uitgekeken naar een vestigingsplaats voor een Bloch winkel in Gent. (JV)    



Algemeen
Onrust onderdrukken

Het kan er in sommige cafés al eens rumoerig aan toe gaan. Relschoppers, klanten die over hun theewater zijn of klanten die agressief worden of zelfs fysiek geweld gebruiken. Voor tijdelijk personeel die weinig of geen horecaervaring hebben en vaak in studentencafés werken kan dat al eens voor problemen zorgen. Voor die mensen organiseerde de Gentse drugscoördinator en de studentencoach een sessie in het Gentse Stadhuis waar een café werd nagebouwd. Twee acteurs speelden lastige klanten. Een gedragstherapeut gaf tips en trucks om onruststokers op een gepaste wijze op hun plaats te wijzen. Rustig blijven en communiceren was daarbij de rode draad door het verhaal  Zowel organisatoren als deelnemers waren enthousiast waarbij niet uitgesloten werd dat dergelijke sessies meermaals zullen georganiseerd worden. (JV)



Algemeen
Nieuw restaurant voor Guus Coppens

Midden november opent Guus Coppens een nieuw restaurant in hartje Hasselt. Van zijn compagnon Dries die door het lint ging in het vorige restaurant Versuz zal er in het nieuwe restaurant geen sprake zijn. Guus gaat zelf de keuken leiden en een deel van het personeel  gaat mee over. Nieuwe restaurant zal zeven op zeven dagen open zijn. (JV)

 

 

 



Algemeen
Beste Belgische cocktailbar in Gent

De Gentse cocktailbar Jigger’s prijkt in de lijst van de beste honderd beste cocktailbars ter wereld. De Gentse cocktailbar aan Onderbergen, een geesteskind van Olivier Jacobs en Zaza Bertrand staat op plaats  88. Niet echt spectaculair maar toch wel de enige Vlaamse bar in de top 100. In ieder geval heeft Jigger’s, dat de sfeer van de sixties ademt, in de Arteveldestad al een heel sterke reputatie uitgebouwd. Met een knipoog naar de voormalige Amerikaanse drooglegging is het aangeraden te reserveren in de cocktailbar of aan te bellen aan de deur. De beste plaats is aan de bar waar je de shakers letterlijk en figuurlijk ziet toveren met hun ingrediënten. (JV)

 

 

 



Algemeen
Bedorven voedsel onderschept

 De politie heeft vrijdagnamiddag 9 oktober in Mechelen een lichte vrachtwagen van een horeca groothandel in beslag genomen. Het voertuig was niet alleen overladen maar zat  ook vol  bederfelijke voedingswaren die niet werden gekoeld. De lading was bedoeld voor horecazaken in de regio Leuven. De lichte vrachtwagen was niet alleen overladen toen de politie ook de laadruimte controleerde werden voedingsmiddelen, ook diepvriesproducten zonder koeling aangetroffen. Het FAVV werd er bijgehaald en uit controles bleek dat het voedsel vervoerd werd bij een temperatuur van 16 graden.  Een proces-verbaal van het FAVV werd overgemaakt aan het parket. De etenswaren werden in beslag genomen om vernietigd te worden. (JV)  



Algemeen
HIB voor Grootmoeders Koffie

Grootmoeders Koffie uit Gullegem kreeg het label HIB. Een Unizolabel Handmade In Belgium. Het bedrijf ontving eerder al het label van streekproduct maar hoopt met deze nieuwe erkenning de provinciale en eventueel landsgrenzen te kunnen overschrijden. Sinds 1935 wordt er koffie gemaakt bij Grootmoeders Koffie. Hoewel de capaciteit flink verhoogd is van het basis principe nooit afgeweken en dat al vier generaties lang. (JV) 



Beurzen - congressen - evenementen
Week van de Smaak

Van 12 tot 22 november loopt door Vlaanderen en deels Brussel de ‘Week van de Smaak’.  VergETEN is dit jaar het thema van de actie. Allerlei initiatieven, hoewel zeer beperkt, moeten de sfeer van vroeger aan tafel weer oproepen. Het paradepaardje van de actie is een designtafel voor 24 personen die op verschillende plaatsen in Vlaanderen zal neergepoot worden. Het initiatief van Week van de Smaak komt van de zwaar gesponserde vzw en met overheidssteun overgoten Vol-au-vent. Weinig organisaties, buiten de overheid zelf, kunnen gebakken lucht zo goed verkopen. Een schrale persconferentie moest de actie in de media plaatsen maar de bijeenkomst was al even traag  en smakeloos als het evenement op zich. Dat sommige chefs zich achter dit concept scharen is bijna meer een blaam dan een promotie voor de Vlaamse  gastronomie. Waarom hangen we er inkt aan? (JV) 



Beurzen - congressen - evenementen
Uitkijken naar Horeca Expo

Nog enkele dagen en Horeca Expo gaat weer van start. Het grootste nationaaltreffen voor alles wat met horeca te maken heeft. Ook uitgeverij Evolution (horeca vakbladen) zal weer dagelijks aanwezig zijn op de beurs. Via horecamail kun je de beurs dagdagelijks volgen. Op onze stand in hal drie verneem je alle informatie over de tijdschriften en de nieuwsbrief. (JV)

 

 



Beurzen - congressen - evenementen
Puur natuur bij Biebuyck

Onder de noemer ‘Puur Natuur’ gooit koelwaren specialist Biebuyck uit Ruiselede zijn deuren open op 26 en 27 oktober. 42 leveranciers stellen 330 nieuwe producten voor. Er is een luxueus buffet in het themagerichte cateringdorp, catering entertainment tijdens schowcooking-sessies. Op maandag 26 oktober  is bijvoorbeeld een spectaculaire kookdemo met Roger van Damme.  Het wordt zeker twee dagen op de Puur Natuur Dagen aan de Industriestraat 25 te Ruiselede. Biebuyck wil zich op die manier profileren als een zaak met een perfecte service, kwaliteitsvolle vriesverse producten en de kracht en enthousiasme van een familiebedrijf. (JV)  

 

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Top 5 van beste bars ter wereld

Ieder jaar worden de World’s 50 Best Bars Awards uitgereikt. De uitslag wordt bepaald door barkeepers en experten uit de drankenindustrie. Opvallend is wel dat de top vijf Angelsaksisch gekleurd is. Het is een onderonsje geworden tussen Londen en New York. Voor de vierde keer op rij staat de Londense bar Artesian op het hoogste schavot.

 

Top 5

1. Artesian, Londen
2. Dead Rabbit, New York
3. Nightjar, Londen
4. Employees Only, New York
5. American Bar, Londen      (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Eerste Brugse Zot Café in China

In het Muunas Resort in het Chinese Hangzhou, werd midden oktober een Brugse Zot Café geopend, de eerste van zijn soort in het land. Het Brugse Zot Café moet als lokaal flagship fungeren om het bier in China te promoten. (pvo)

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Cafébazin Demervallei (Aarschot) klaagt AB Inbev aan

De cafébazin van het Aarschotse café Demervallei klaagt AB Inbev aan. Ze verwijt de bierreus dat die aan haar een ongeschikt pand heeft verhuurd, waarvoor ze geen brandverzekering kan krijgen. Ze eist geld terug voor al de investeringen die ze al gedaan heeft in het café. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Fatima hoopt op heropstart

Na een brand staat in buurtcafé Fatima in de Gentse Struifstraat staan alleen de muren nog recht. Voor buurtbewoners rond de Oude Houtlei en vooral heel veel West-Vlamingen was het café van Tijl Vermeersch een trekpleister. Zijn kennis van muziek, zijn platencollectie, zijn levenswerk van 12 jaar oud ging in de vlammen op. Een kortsluiting ligt waarschijnlijk aan de oorzaak van de brand. Hoewel de grote tegenslag wil Tijl Vermeersch niet bij de pakken blijven zitten en zo vlug als mogelijk de schouders rechten en opnieuw beginnen. Dat gebeurt met steun van klanten en sympathisanten die meteen crowdfunding campagne hebben opgestart. Sommige klanten hebben nog een hart voor hun stamcafé. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
AB Inbev haalt alsnog SABMiller binnen

De kogel is door het bierglas. AB Inbev heeft SABMiller overgenomen voor een bedrag van bijna €96 miljard. Dit bedrag zijn beide brouwers dinsdag 12 oktober overeengekomen.  AB InBev biedt nu 44 pond per aandeel voor het Brits-Zuid-Afrikaanse moederbedrijf van Grolsch, te voldoen in contanten en eigen aandelen.  Een eerder bod van 42,15 pond per aandeel dat AB InBev uitbracht, vond SABMiller nog veel te laag. Ook twee eerdere informele biedingen werden van tafel geveegd. De druk op SABMiller om toe te happen was echter hoog. Eerder sprak Inbev’s topman Carlos Brito al zijn verbazing uit over de weigerachtige houding van de Zuid-Afrikanen. Daarnaast zag SABMiller’s grootaandeelhouder Altria een overname wel zitten. Om de touwtjes zelf in handen te houden, probeerde SABMiller nog  Heineken te verleiden tot een fusie. De oprichtersfamilie van de Nederlandse brouwer bleek daar echter niet voor te porren. AB InBev en SABMiller zijn samen goed voor een jaaromzet van omgerekend bijna €57 miljard. Met de overname is AB Inbev de grootste op de biermarkt.   SABMiller heeft meer dan tweehonderd verschillende bieren. Naast Grolsch onder meer ook Pilsner Urquell, Peroni, Foster’s en Dorada. Verder maakt SABMiller tegenwoordig ook frisdranken en is het bedrijf een van ‘s werelds grootste bottelaars van Coca-Cola.  Naar eigen zeggen brengt SABMiller elke minuut wereldwijd meer dan 140.000 flesjes bier aan de man. SABMiller heeft circa 69.000 werknemers in meer dan 80 landen. (JV)



Hôtellerie
Marriott groeit sterk in de Caraïben

De hotelketen Marriott verwacht een groei van maar liefst 75 % in de Caraïben en Latijns-Amerika. De hotelketen heeft op dit ogenblik 93 hotels in het gebied, maar wil de bijkomende jaren daar nog minstens 60 nieuwe hotels openen. Het 100ste hotel in het gebied wordt de JW Marriott Puerto Los Cabos in Mexico (pvo)



Hôtellerie
Rode Duivels vinden ‘voetbalhotel’ Martin’s Red Hotel maar niets

In januari gaat in Tubeke in het Belgian Football Center het Martin’s Red Hotel open. Het hotel moet als uitvalsbasis dienen voor de Rode Duivels. De tweede verdieping is gereserveerd voor topsportploegen en heeft een eigen ingang, lift en parkeerruimte. Bovendien is er een goed uitgeruste fitnessruimte en zijn er wellnessfaciliteiten. De Belgische voetbalbond investeerde alvast 11.5 miljoen euro in dit project. Maar het lijkt wel alsof de Rode Duivels dit nieuwe hotel maar niets vinden. Bondscoach Marc Wilmots heeft al laten weten dat zijn Rode Duivels geen intrek gaan nemen in het hotel. Hij vindt het hotel niet goed genoeg en te ver van de luchthaven. De (eentalige) slogan ‘Tous ensemble’ geldt alvast niet voor het Martin’s Red Hotel. ‘Pour les flamands la même chose’ dan weer wel. Er zijn gelukkig nog zekerheden in dit land. (pvo)



Hôtellerie
Nieuwe eigenaar van het Londense Bermondsey Square Hotel voert sharia in

Gasten van het Londense Bermondsey Square Hotel moesten van de ene dag op de andere tot hun grote ergernis vaststellen dat er plots geen alcohol meer verkrijgbaar was en dat de bacon bij het ontbijt verdwenen was. Want wat bleek er? De nieuwe eigenaar van het hotel, afkomstig uit het Midden-Oosten, wil zijn hotel runnen volgens de sharia. Dus voortaan is alcohol er verboden en is varkensvlees ook uit den boze. Wat kwaad bloed zet, is dat dit nieuwe islamitische beleid zonder aankondiging vooraf werd ingevoerd. Het Bermondsey Square Hotel was tot voor kort de slaapplek voor party people, foodies en fashionista’s, zoals het hotel op de website schrijft. Of dat nu nog het geval is, valt zeer te betwijfelen. Waarnemers vrezen dat het hotel, dat vorig jaar nog uitgeroepen werd tot de meest trendy plek om te overnachten in de UK, barre tijden tegemoet gaat. (pvo)



Hôtellerie
Ramada Plaza Antwerp verhuurt studio en appartement

Voortaan kan de gast in Ramada Plaza Antwerp terecht in een studio (37.5 m²) of appartement (43 m²). Beiden zijn gloednieuw en eigentijds en comfortabel ingericht en bieden een mooi uitzicht op het park. De gast kan ze huren per week of per maand. Als gast van het hotel, is er gratis wifi en kan men gratis gebruik maken van fitnessfaciliteiten en sauna’s. Wie in het restaurant wil ontbijten, krijgt het voorkeurstarief van 10 euro. (pvo)



Hôtellerie
Slapen in treincoupé

Onlangs werd in Schaarbeek het Train Hostel geopend. Het bijzondere aan deze 200 bedden tellende jeugdherberg is dat je kan slapen in authentieke treincoupés. Oude treinwagons werden hiervoor in en rond het gebouw geplaatst. De kamers in de wagons hebben dezelfde afmetingen als de vroegere treincoupés. De bedoeling is dat de gasten op die manier gemakkelijker met elkaar in contact komen, net zoals dat op een trein met slaapcoupés het geval is.  (pvo)

 



Hôtellerie
Van der Valk koopt Scandic Antwerpen

Binnenkort prijkt de toekan van Van der Valk aan de gevel van het Scandic hotel in Antwerpen gelegen langs de Antwerpse ring (E17). Van der Valk kocht het hotel voor 16 miljoen euro. Sandic Antwerpen heeft 204 kamers, bar, fitness en een eigen restaurant. Momenteel heeft Van der Valk wereldwijd 93 hotels en restaurants waarvan 11 in België. Pandeigenaar Pandox besloot tot de verkoop nadat de huidige huurder, Scandic,  besloot de huurovereenkomst niet te verlengen. De transactiedatum zou  1 december van dit jaar zijn. Wie zei ook alweer dat het niet goed gaat in de horeca? (JV)



Ondernemingen - Bedrijven
Ivan Sabbe (ISPC/Océan Marée) neemt klantenportefeuille Caprices et Delices over

Zopas raakte bekend dat Ivan Sabbe, eigenaar van ISPC en Océan Marée, de klantenportefeuille van de in Grimbergen gevestigde visgroothandel Caprices et Delices heeft overgenomen. Caprices et Delices is sinds 2010 actief als groothandel in de vissector. Francis Braeckmans, zaakvoerder, heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring in de vis, en blijft actief binnen het bedrijf.

 

 

 



Publicaties
Best Cookbook Awards

Naar aanleiding  van de twintigste editie van de Gourmand World Cookbook Awards werden de ‘Best of the Best ‘ award uitgereikt. Pacale Naessens mocht de prijs in ontvangen nemen van ‘Best Cookbook Series’ voor haar volledige reeks. Jamie Oliver won met The Naked Chef ‘Best of the Best Cookbook’. (JV)

 

 

 



Restaurants
Israëlisch restaurant geeft korting als Joodse en Arabische gasten samen eten

Hummus Bar, een restaurant uit het Israëlische kustplaatsje Kfar Vitkin, geeft aan Joden en Arabieren die samen aan tafel zitten eten aan halve prijs. De zaakvoerder zegt dat hij met deze stunt mensen wil verenigen, nu het geweld weer oplaait in  Israël. Aangezien hij alleen maar maaltijden serveert die koosjer en halal zijn, is er alvast op culinair vlak geen enkel probleem. Het initiatief kan op veel bijval rekenen. (pvo)



Restaurants
Thais restaurant serveert menu’s volgens bloedgroep

Restaurant The Third Floor in Bangkok lanceert het idee om gerechten of menu’s te serveren volgens bloedgroep. Achter ieder gerecht of menu staan letters (O, A, B of AB) die verwijzen naar een bloedgroep. De zaakvoerders geloven dat bloedgroepen invloed hebben op het dieet dat je zou moeten eten (pvo)



Restaurants
Hasselts sterrestaurant Vous Lé Vous levert ster in

Giovani Oosters levert de Michelinster van zijn restaurant Vous Lé Vous in. Dit gebeurt op eigen initiatief. De chef-kok wil zich in de toekomst richten op andere projecten, zoals zijn brasserie en een streekproductenwinkel. Vous Lé Vous zal vanaf nieuwjaar enkel nog op vrijdagmiddag, vrijdagavond en zaterdagavond open zijn. Verder focust Giovani Oosters zich op zijn brasserie Het Smaaksalon, dat begin november uitgebreid wordt met een streekproductenwinkel. (pvo)

 



Restaurants
Restaurant Absoluut (Kortrijk) en restaurant Ratata (Leuven) zijn al dicht

Restaurant Absoluut in Kortrijk is al dicht. Het restaurant opende pas in april de deuren. Ook restaurant Ratata in Leuven lijkt al na 2 maanden de boeken neergelegd te hebben. Dit restaurant was de opvolger van het bekende eethuis Luzine van Jeroen Meus. Ratata werd uitgebaat door de rechterhand en schoonbroer van de tv-kok. Alles wijst er op dat het concept zonder het gezicht van Jeroen Meus dan toch niet aansloeg. (pvo)



Restaurants
Nieuw restaurant Den Bascuul (Sint-Niklaas) weegt het eten

In Sint-Niklaas is restaurant Den Bascuul geopend. Dit eethuis komt in de plaats van Taverne 1900, dat de jongste jaren vooral dienst deed als vergader- en receptieruimte. De naam van de nieuwe zaak is niet lukraak gekozen. Centraal in het restaurant staat een weegschaal, waarop klanten hun eten kunnen wegen. Afhankelijk van de honger of het budget kunnen gasten dan bepalen hoeveel ze willen eten. (pvo)



Wedstrijden
Let's Cook Cobia: Pascal Martens wint wedstrijd, én reis naar Panama

Op maandag 19 oktober vond  in de "Ateliers Yves Mattagne" bij Tour & Taxis, de finale plaats van de wedstrijd "Let’s Cook Cobia". De wedstrijd werd georganiseerd door Open Blue, in samenwerking met ISPC-Océan Marée, exclusieve invoerders van de nieuwe, duurzaam gekweekte vis, waarover steeds meer wordt gepraat. In aanwezigheid van verschillende chefs, klanten van ISPC/Océan Marée en enkele journalisten, gingen vier chefs, twee Nederlandstalige en twee Franstalige, met elkaar de strijd aan middels een twee uur durende kookwedstrijd, waarin ze een voor- en een hoofdgerecht dienden te bereiden met de cobia. De preselectie leverde uit een tiental kandidaten vier finalisten op. Winnaar werd Pascal Martens, chef van restaurant Vertes Feuilles, in Saint-Sauveur (www.vertes-feuilles.be). Tweede werd Steven De Bisschop, chef à domicile bij het bedrijf Kok@home (www.kokathome.eu). Een gedeelde derde plaats was er voor Pascal Marcin, die zopas zijn nieuw restaurant opende: "Pascal Marcin Restaurant" in Autre-Eglise (Ramillies) (www.koru-hotel.be) en Xavier Bernes, van restaurant "The Restaurant" in Brussel (www.therestaurant.be). Pascal Martens won met de wedstrijd een vliegtuigticket naar Panama, waar hij op uitnodiging van Open Blue het kweekplatform van de cobias zal ontdekken.



by communitysoft.com