LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Actua
Wie is de ideale partner om uw elektro-afval af te danken?

Staan in uw bedrijfshal of magazijn oude elektro-toestellen en machines zich op te stapelen en stof te vangen? Recupel werkt voor de ophaling, sortering, verwerking en recyclage van bedrijfsmatig elektro-afval samen met specifieke partners die een onberispelijke service bieden. Ze voldoen aan strenge eisen inzake correcte recyclage, milieuvergunningen en efficiënte bedrijfsorganisatie. Doe voor uw bedrijfsmatig elektro-afval en voor het milieu een beroep op één van hen. Vraag vandaag nog een vrijblijvend voorstel via www.recupel.be/recupel-partner.

 

 



Algemeen
Zeven Brugse zaken van voormalig horecatycoon in nieuwe handen

De zeven Brugse zaken van voormalig horecatycoon Philip Calleeuw zijn verkocht en in nieuwe handen. In totaal brachten ze 13.5 miljoen euro op. Deze som zal dienen om de fiscus te betalen, die nog 18.9 miljoen euro te goed heeft van Calleeuw. De 7 zaken die nieuwe eigenaars hebben, zijn Le Panier d’Or, De Beurze, Grand Café Belfort en Café Francais op de Markt. De drie andere zaken zijn Tom Pouce, ’t Putje en Duc de Bourgogne. (pvo)



Algemeen
Constatering van veel inbreuken tijdens controle van 8 Lokerse horecazaken

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden in Lokeren 8 horecazaken gecontroleerd. Het ging om een gezamenlijke actie van de politie, een aantal inspectiediensten en het Agentschap voor de Voedselveiligheid. Er werden nogal wat inbreuken vastgesteld. Zo werden er 10 pv’s opgesteld voor zwartwerk en werden er 3 overtredingen op het rookverbod vastgesteld. In vijf zaken kregen de uitbaters een pv voor slechte hygiëne. Een zaak moest zelfs sluiten wegens verregaande inbreuken op de hygiëne. In één van de zaken vond de politie ook iemand die geseind stond met een bevel tot gevangenneming. De man die nog te voet trachtte weg te vluchten, kon gevat worden. (pvo)



Algemeen
Parkeerverbod op Leieplein in Machelen-Zulte wordt niet nageleefd

Het parkeerverbod op het Leieplein in Machelen (deelgemeente van Zulte) is een flop. Halverwege de proefperiode staat het plein opnieuw vol wagens, en de politie laat betijen. De plaatselijke horeca is altijd tegen de plannen van het gemeentebestuur geweest om het plein verkeersvrij te maken. Voor de horeca-uitbaters is het ‘ongehoorzame’ gedrag van de automobilisten net het bewijs dat parkeerplaatsen nodig zijn. (pvo)



Algemeen
Aanpassing van laad- en lostijden in Brugse binnenstad

Eind vorig jaar lanceerde het Brugs stadsbestuur de nieuwe laad- en lostijden in de binnenstad. Voortaan zouden de leveranciers enkel nog tussen 6 en 10 uur en vanaf 18 tot 22 uur in de binnenstad mogen komen om de horeca en de handelaars te bevoorraden. Dat leidde onmiddellijk tot protest bij de handelaars en horeca-uitbaters. De handelaars en de stad zijn nu overeengekomen om de laad- en lostijden s ’morgens tot 11 uur mogelijk te maken. ’s Avonds mogen de vrachtwagens dan weer pas om 19 uur de binnenstad in plaats van 18 uur. (pvo)



Algemeen
Jonge Vlaamse kok Nizar Hedfi komt om het leven

Een tragisch ongeval heeft het leven gekost aan de jonge Vlaamse kok Nizar Hedfi (22). Horeca was zijn passie. Nizar werkte in restaurants zoals de Leopold en de Kommilfoo in De Panne. Hij stond bekend als een gedreven persoon met een hart voor de horeca. Hij trok naar Thailand waar hij zijn levensdroom, een eigen restaurant , wou waarmaken. Op weg naar Laos om  opnieuw een geldig visum te krijgen is de taxi (tuktuk) betrokken geraakt in een verkeersongeval. Met helaas een dodelijke afloop tot gevolg. (JV)

 

 

 

 



Algemeen
Nederlanders kiezen voor The Jane

De Nederlandse Restaurant Awards worden uitgereikt door mensen uit de sector zelf, het zijn namelijk de vijfhonderd beste chefs die hun collega's in de bloemetjes zetten. Een idee dat misschien ook in Belgie kan. Grote winnaar dit jaar is De Librije dat voor het tweede jaar op rij tot beste restaurant van Nederland werd bekroond. Geen heel grote verrassing, want De Librije is een van de twee enige Nederlandse driesterrenrestaurant. Het won ook de prijs voor het beste biologisch restaurant. Sergio Herman viel bijna twee keer in de prijzen. The Jane mag dan wel tot beste internationale restaurant verkozen zijn, met Pure C in Cadzand pakte hij wel naast de award voor beste visrestaurant. Maar dus wel alweer een opsteker voor The Jane, dat dit jaar een ster bijkreeg en ook al werd uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld op de Restaurant and Bar Design Awards. (JV)



Algemeen
Zes nieuwe Vlaamse streekproducten

De eerste erkenningsronde van Vlaamse traditionele streekproducten in 2016 levert zes erkenningen op. Vier West-Vlaamse tradities krijgen het Vlaamse streeklabel: Vlaamse witte en zoete haring, hoeveboter uit de Westhoek, hoevekarnemelk uit de Westhoek en glazuurspeculaas van de kust. Verder krijgt een tweede Hasseltse bakker een erkenning voor zijn Hasseltse speculaas, en Vondelmolen in Lebbeke voor Belgische peperkoek. Drie maal per jaar neemt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten onder de loep. De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM. (JV)



Algemeen
Beste biercafé in Vlaanderen

Soms ziet een mens de bomen door het bos niet meer door allerlei waarderingen van websites. RateBeer is één van de websites die zich profileert als ’s werelds belangrijkste internationale bierwebsites. Het Vlaams-Brabantse volkscafé 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' uit Eizeringen/Lennik is volgens de site het beste café en de op één na beste bierbestemming ter wereld. In de top-50 van de beste bierbestemmingen ter wereld staan er op dit ogenblik zeven Belgische adressen, één minder dan vorig jaar.

Lees meer ...

Algemeen
Gent beperkt vergunningen

Laat het een zucht van opluchting zijn en een voorbeeld voor misschien wel andere steden. Het stadsbestuur van Gent weigerde een vergunning voor het uitbaten van een frituur in de Wondelgemstraat. Vijftien cafés en tien snackbars over een afstand van 500 meter zijn er teveel aan voor de buurt en het stadsbestuur.

Lees meer ...

Algemeen
Hof Van Cleve beste restaurant

De culinaire ranglijst van WBP Stars bombardeert het restaurant Hof Van Cleve van Peter Goossens tot beste restaurant ter wereld. Met 94 punten gaat het restaurant in Kruishoutem El Cellar De Can Rocca vooraf. Vorig jaar waren de rollen omgekeerd en moest Hof van Cleve het Catalaanse toprestaurant nog laten voorgaan. WBP Stars steekt met zijn commentaar heel veel of over Hof van Cleve. 'Het restaurant is zo uitstekend, zo fantastisch, zo geniaal, zo slim, zo helder, zo verlicht, zo briljant, zo intelligent en zo hartelijk dat absoluut niemand het zou mogen missen.’

 

 

 

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Retro café op verplaatsing

Liesbeth Lemmens, zaakvoerder van evenementenbureau fête à fête (Zoutleeuw), komt voor de dag met Café Concert: een ongezien concept waarmee ze België wil rondtrekken. Met meer dan negen jaar ervaring in de eventsector op zak trekt ze nu de kaart van de nostalgie en organiseert ze op locatie een authentiek volkscafé. In het volkscafé op verplaatsing kan je als stamgast een kaartje leggen, iets drinken onder vrienden of je wagen op de dansvloer onder de begeleiding van de huisband. Zij spelen meezingers uit de hoogdagen van de crooners.

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Café Belge in Mechelen moet sluiten

De uitbaters van Café Belge moeten hun zaak op de Grote Markt van Mechelen stopzetten. Een geschil over de uitbating is de oorzaak van het conflict. De zaakvoerders wilden in het pand van brouwerij Alken-Maes een restaurant uitbaten, terwijl de brouwerij wilde dat er in het pand een praatcafé kwam. Doordat de toekomstvisies uit elkaar lagen, besliste de brouwerij om de samenwerking stop te zetten. Alken-Maes is nu op zoek naar een nieuwe uitbater voor Café Belge. De huidige uitbaters willen eind dit jaar met een nieuwe zaak beginnen in Keerbergen. (pvo) 



cafés - brouwerijen - discotheken
AB Inbev neemt Dranken Nuytten in Menen over

De biergigant AB Inbev heeft Dranken Nuytten overgenomen. Deze drankenleverancier uit Menen bevoorraad honderden horecazaken in West-Vlaanderen. Volgens AB Inbev zou er voor de cafébazen voorlopig niets veranderen. Toch valt af te wachten of de cafébazen in de toekomst nog bier van de concurrentie zouden mogen tappen of schenken. Nu zou dat nog mogen, luidt het. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Starbucks stopt met uitbouw Teavana theebars

Starbucks had grote plannen om te starten met een keten van theebars. De koffiegigant kocht daarvoor in 2012 Teavana, dat vooral voorverpakte thee verkoopt. In 2014 opende Starbucks de eerste Teavana theebar in New York. De doelstelling was om in 10 jaar tijd in de Verenigde Staten zo’n duizend theebars te openen. Van deze plannen komt niets in huis. Amerikanen blijken niet zo warm te lopen voor het drinken van thee. Er zijn momenteel maar vijf Teavana theebars geopend. Starbucks gaat daarvan zelfs vier vestigingen sluiten. Drie theebars worden omgevormd tot een Starbucks en eentje gaat gewoon dicht. Alleen in thuisstad Seattle blijft een Teavana theebar bestaan. (pvo) 



Catering
Catering Vlaams parlement

Het Vlaams Parlement moet zijn cateringcontract vernieuwen. Een nieuw contract voor de periode tot 2020 zit er aan te komen maar er is al tegenwind van oppositiepartij Groen. Het huidig contract loopt af eind juli. De catering in het Vlaams Parlement omvat onder meer het zelfbedieningsrestaurant, het à la carte-restaurant (Daktuin) en de keukentjes op de fracties. Het gaat om een contract van zo’n 1,5 miljoen euro per jaar.

Lees meer ...

Hotellerie
Gents restaurant Coeur d’Artichaut krijgt koninklijk bezoek

Onlangs kreeg het Gentse restaurant Coeur d’Artichaut koninklijk bezoek. Na hun bezoek aan het Lam Gods, kwamen koning Filip, koningin Mathilde en de vier kinderen in het restaurant eten. Het restaurant kreeg naar verluidt later nog een mailtje van het hof met woorden van lof voor het eten. (pvo)

 



Hotellerie
Brusselse hotels voelen de financiële impact van de ‘lockdown’

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Brussels Hotels Association (BHA) werd ook teruggeblikt op 2015, dat voor de sector een atypisch en complex jaar was. Tot eind oktober 2015 noteerde de Brusselse hotelsector een groei van bezettingsgraad met 3 % (tegenover 2.5 % over het hele jaar in 2014). Maar na de aanslagen in Parijs (13 november) daalde de bezettingsraad zo drastisch, dat er uiteindelijk een verlies van 1 % moest worden opgetekend. De BHA raamt het verlies in omzet voor haar leden  op een 20 miljoen euro over de laatste 2 maanden van 2015. De totale negatieve impact van de ‘lockdown’ ligt rond de 25 miljoen euro. De sector vreest dat de negatieve tendens nog enkele maanden gaat duren. (pvo)



Hotellerie
Bouw Artevelde Hotel naast Ghelamco Arena te Gent hervat

De bouw van het Artevelde Hotel naast de Ghelamco Arena te Gent wordt hervat. De bouwvergunning voor dit viersterrenhotel met 249 kamers werd reeds in 2011 verleend, maar de werkzaamheden lagen geruime tijd stil. Nu is men dus terug bezig aan de bouw van het hotel, dat een futuristisch uitzicht moet krijgen. Als alles volgens plan verloopt, moet het Artevelde Hotel in de zomer van 2017 de eerste gasten ontvangen. (pvo)



Hôtellerie
Romantik Hotels wil fors uitbreiden in Europa

Romantik Hotels & Restaurants heeft plannen voor een forse uitbreiding in Europa. Zo wil de groep binnen 4 jaar groeien van 200 naar 300 aangesloten bedrijven. Momenteel functioneert het samenwerkingsverband in negen Europese landen. Dit moeten er op korte termijn vijftien worden. Op dit ogenblik staan hotels in Italië, Oostenrijk en Duitsland op het punt om tot Romantik Hotels toe te treden. (pvo)



Hotellerie
Hotel Broel in Kortrijk is failliet

Vorige week is onverwacht het faillissement uitgesproken over Hotel Broel in Kortrijk. Het hotel maakte sinds eind 2010 deel uit van de Sandton Hotels groep. Sandton  laat weten dat de hotelgroep  de afgelopen jaren fors geïnvesteerd heeft in de operationele zaken.

Lees meer ...

Hotellerie
Antwerpse hotelsector boerde vorig jaar goed

Uit de reeds beschikbare hotelcijfers blijkt dat 2015 op vlak van overnachtingen een sterk jaar is geweest voor de stad Antwerpen. Met een 3,1% hogere bezettingsgraad in de hotels en een gemiddelde kamerprijs die 5,6% hoger ligt, overtreft 2015 het topjaar 2014. Op bevestigende cijfers van de FOD Economie is het voorlopig nog wachten. De stad wil deze stijgende trend nu verder doortrekken in 2016. (pvo)



Hôtellerie
Group-f uit Kontich wordt nummer 2 in hotelcleaning door overname Hotel Source België

Group-f uit Kontich heeft 2016 alvast sterk ingezet met de overname van Hotel Source België. Alle 185 medewerkers van dit bedrijf, inclusief de leidinggevenden, komen mee over en blijven in dienst. Door deze overname wordt Group-f meteen de 2de belangrijkste speler in ons land op het vlak van cleaning in de hotelsector. Hotel Source België opereerde vanuit Diegem en spitste zich uitsluitend toe op de schoonmaak in hotels. Deze activiteiten worden nu verder gezet en gecoördineerd vanuit Kontich, waar de hoofdzetel van Group-f gevestigd is.

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
Cruisemaatschappij Holland America Line start samenwerking met Nederlandse ‘Cressen’ specialist Koppert Cress

Holland America Line gaat samenwerken met de bekroonde Nederlandse teler Koppert Cress. Cressen zijn zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen verrassende invloed op de zintuigen. Aan boord van het nieuwe cruiseschip ms Koningsdam, gaat de Cressen specialist kiemgroenten kweken.

 

Lees meer ...

Publicaties
Michelin Frankrijk heeft twee nieuwe driesterrenrestaurants

Michelin Frankrijk maakte op maandag 1 februari de nieuwe sterren bekendgemaakt voor 2016. Er zijn met Alain Ducasse met Plaza Athénée en Le Cinq van chef-kok Christian Le Squer twee nieuwe driesterrenrestaurants bijgekomen, allebei gelegen in het 8e arrondissement van Parijs.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer ...

Restaurants
Restaurant Fou du Goût verdubbelt capaciteit

Restaurant Fou du Goût in Lovendegem heeft een grondige facelift achter de rug. Het restaurant is vernieuwd en vergroot. Nu kunnen dubbel zo veel mensen (50) eten in het restaurant. Volgens de uitbaters was capaciteitsuitbreiding de enige manier om het hoofd boven water te houden. (pvo)



Restaurants
Noma start in Australië

Rene Redzepi is gestart met een Noma pop-up restaurant is Sydney. Het tijdelijk restaurant zal open zijn tot 2 april. Daarna wil de sterrenchef zich toeleggen op zijn nieuw Restaurant 108 in Kopenhagen. Dit nieuwe restaurant wordt door hem uitgebaat in samenwerking met kok Kristian Bauman. Dit restaurant brengt een seizoensgebonden keuken, waarbij vooral gewerkt wordt met eigen gekweekte groenten. Redzepi gaat zijn toprestaurant Noma in de loop van dit jaar sluiten. (pvo)



Restaurants
Chefkok 'beste restaurant ter wereld' overleden op 44-jarige leeftijd

De 'beste chefkok ter wereld' Benoit Violier is op 44-jarige leeftijd overleden. Violier is dood in zijn huis aangetroffen. De Zwitserse politie denkt dat het om zelfmoord gaat, aldus de BBC. Violiers restaurant, l'Hotel de Ville de Crissier, werd in december nog uitgeroepen door het Franse La Liste tot beste restaurant ter wereld, en stond ook in andere listings bij de top-10. De chefkok zou vandaag aanwezig zijn bij de lancering van Michelin France 2016. l'Hotel de Ville de Crissier heeft drie Michelinsterren. In het Zwitserse restaurant, dicht bij Lausanne, staat vooral wild op het menu. Violier werkte sinds 1996 in het restaurant. In 2012 nam hij het bedrijf samen met zijn vrouw over.

 

 



Snelrestauratie
Nieuwe hotdogzaak ‘The Foodmonkeys’ in Hasselt

Rob Biesmans (bekend van de cocktailbar Koks and Tales’) opent in Hasselt de hotdogzaak The Foodmonkeys. Hij gaat de zaak ook verbinden met een goed doel. Zo wil hij daklozen opleiden om in de zaak te werken. (pvo)



Snelrestauratie
Provinciale laureaten Pizzaiolo van het jaar

De elf provinciale laureaten (tien provincies en het Hoofdstedelijk Gewest Brussel) van de verkiezing ‘Pizzaiolo van het jaar 2016’ werden op 1 februari 2016 gelauwerd  in de bedrijfsgebouwen van KAASBRIK te Halen. Deze winnaars dragen een jaar lang de titel van ‘Provinciale Laureaat’ van deze verkiezing. Het was de achtste maal dat deze wedstrijd georganiseerd werd. De Provinciale Laureaten voor dit jaar zijn: La Terrazza te Mechelen, Paolo's Idea in Brussel, La Bottega Della Pizza te Casteau, Giuliano te Maasmechelen, Il Violino in Seraing,  Enzo Milano te Arlon, Dolcevita uit Beauraing, Il Faro uit Gent, Dal Pesce Innamorato uit Leuven, Antica Sicilia 1430 uit Rebecq en L'osteria te Kortrijk. Op 21 maart wordt de nationale winnaar bekend gemaakt. (JV)



Wedstrijden
Club Prosper Montagné roept officiële meesterschapswedstrijd voor maîtres d’hôtel in het leven

Het bestuur van de Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert voor de eerste keer een meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste maître d’hôtel van het land. Joachim Boudens, maître d’hôtel van het driesterrenrestaurant Hertog Jan, is ambassadeur van het concours.

 

 

Lees meer ...

by communitysoft.com