LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Algemeen
Gent verbiedt grote schermen op publieke plaatsen tijdens EK voetbal

Supporters van de Rode Duivels zullen het EK in juni in Gent niet kunnen volgen op grote schermen. De stad Gent verbiedt immers deze grote schermen op de openbare weg en dus ook pleinen. De enige mogelijkheid om samen naar de matchen te kijken is in de Ghelamco Arena of in het Kuipke. Als reden van het verbod wordt de terreurdreiging vermeld. De plaatselijke horeca vindt het verbod maar niets en hoopt vooralsnog dat er een groot scherm mag opgesteld worden op het Sint-Pietersplein. (pvo)



Algemeen
Nieuwe terrasregels voor Hasseltse horeca-uitbaters

In Hasselt wordt de Boter- en Zuivelmarkt heraangelegd. Het stadsbestuur maakt van de gelegenheid gebruik om nieuwe terrasregels uit te vaardigen. Zo wordt er bijvoorbeeld een maximumgrootte opgelegd. Vloerbedekking mag niet meer, maar uniforme terrassen zoals op de Grote Markt komen er niet. (pvo)



Algemeen
Mystery visits in Genkse horeca om kwaliteit te verbeteren

De stad Genk en de Genkse horeca willen de kwaliteit van de restaurants en cafés verbeteren. Daarom sporen ze de uitbaters van de 200 horecazaken aan om een ‘mystery visit’ aan te vragen. Die worden door Horeca Vlaanderen op pad gestuurd om onaangekondigd horecazaken te inspecteren.

Lees meer ...

Algemeen
Naverfri bij Horeca Vlaanderen

Navefri, de beroepsvereniging van frituuruitbaters, heeft zich na een aantal gesprekken die gefinaliessedr werden tijdesn de vakbeurs Horeca Expo, eindelijk aangesloten bij Horeca Vlaanderen. Navefri zelf houdt niet op te bestaan maar zal zich voortaan uitsluitend toespitsen op het ambassadeurschap van het ambacht van friturist en de frietkotcultuur in het algemeen. Het luik beroepsvereniging wordt ondergebracht bij Horeca Vlaanderen. Navefri werd opgericht in 1984 en verdedigt de belangen van de frituuruitbaters.

Lees meer ...

Algemeen
Charmeoffensief Bart Tommelein

Staatssecretaris Bart Tommelein voor Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en Noordzee is blijkbaar aan en charme offensief begonnen. Hij komt op maandagavond 14 maart om 20 uur in c.c. Casino Koksijde spreken over de steunmaatregelen van de Vlaamse regering om de horecasector meer zuurstof te geven. Zo zullen onder meer de flexi-jobs en de blackbox aan bod komen. Na zijn toelichting is er mogelijkheid om vragen te stellen. De toegang is gratis en elke belangstellende is welkom, al dan niet uitbater of consument. De deuren zwaaien open om 19.30 u. maar wanneer ze zullen dichtwaaien na de talrijke opmerkingen is nog maar de vraag. Als alle horeca zaken van Koksijde en omgeving de staatssecretaris vragen gaan stellen zou deze avond wel eens lang kunnen uitlopen. (JV)



Algemeen
Yacon nieuwe groente

Yacon lijkt de nieuwe Limburgse smaakmaker te worden. In Kinrooi gaan restaurants alvast experimenteren met de nieuwe fruitige groente. Yacon is een nieuwe groente die in de gronden van Kinrooi geteeld wordt. Oorspronkelijk komt Yacon uit het Andesgebergte in Peru. Maar in Limburg hopen ze van het knolgewassen een echt streekproduct te maken. Het nieuwe knolgewas groeit tot 30 centimeter onder de grond. En lijkt op een langwerpige aardappel.  Het is een zeer fruitige groentebom waar de grens tussen appel, peer en watermeloen moeilijk te vinden is. De Limburgse horeca rond Kinrooi experimenteert  alvast met sap of siroop of als zoetmiddel of in een salade.  Een nieuw streekproduct? (JV)    

 



Algemeen
Vijfde iL Capiani in Schilde

De gebroeders Avi en Schaly Blits openen tegen de zomer hun ondertussen  vijfde Italiaans restaurant  il Capiani.  Na twaalf jaar van leegstand wordt er hard gewerkt in huis Tollenberg aan de Turnhoutsebaan te Schilde. De 18de-eeuwse notaris- en dokterswoning wordt volledig omgebouwd tot een Italiaans restaurant met minstens 100 zitplaatsen. De prestaties die de gebroeders de vorrbije jaren afgelegd hebben is niet van de minste. Drie jaar terug kwamen de gebroeders op de proppen met hun eerste maar inmiddels verkochte Italiaans restaurant in Edegem.  De dag van vandaag zijn er Il Capriani’s op de Grote Markt van Turnhout, aan het Battenbroekmeer in Mechelen en in Antwerpen, zowel op het Eilandje als middenin het diamantkwartier. Een commerciële ligging en plaats voor minstens 100 couverts dat is waar Avi en zijn broer voor gaan. Hun volgende initiatief komt er dus aan in Schilde. (JV)



Algemeen
Wielergerechten

Het wielerseizoen is op gang geschoten en overal in Vlaanderen worden wel activiteiten op gang geschoten. In het provinciestadje Tielt krommen ze alvast de ruggen voor een voorjaar vol wielerplezier en dat is ook de horeca niet ontgaan. Meer dan tien restaurantsen eetgelegenheden hebben hun trappers op de fiets gezet om vanaf begin maart tot na De Ronde van Vlaanderen speciale wielergerechten op het menu te plaatsen. Een  fondue-menu met Tieltse aardappel,  een koers menu met ‘Tieltse aardappel’ en koersapéro, Meersmanballetjes met Carlitosaus, Panini Flandrien, Coupe de Pédale, menu ‘Een Eindspurt’, Pasta of sandwich Flandrien, Ramses Koerst-menu,  C(r)ock Roger'tje. Het zijn maar een paar voorbeelden.  Een voorbeeld hoe ook de horeca kan inspelen op talrijke evenementen. (JV)



Algemeen
AB Inbev en politiek

Hoge bomen vangen veel wind zoveel mag duidelijk zijn. De komende weken en maanden zulllen we wel via de nieuwsberichten rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen overstelpt worden met nieuwsberichten. Volgens de OESO heeft ook AB Inbev daarbij een flinke lepel in de pap. De Amerikaanse vestiging van Belgsich- Braziliaanse  biergigant is één van de grootste donoren van partijen in de VS. Voor de komende verkiezingen staat de brouwer al klaar met bijna één miljoen euro. Het geld wordt verdeeld onder de verschillende partijen in de hoop dat ze de belangen van de firma dienen. In België noemt zoiets omkopen in Amerika heet het doneren. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Alcoholarm café

Wie Leuven zegt denkt aan AB Inbev. Denk daarbij nog aan de Oude Markt in Leuven en je komt aan de uitdrukking ‘de langste toog’. Maar sinds begin maart zit er een opmerkelijk initiatief tussen. NapLap-bar is een alcoholvrije pop-upbar. Een initiatief dat, het helaas, maar één maand zal volhouden. De alcoholvrije pop-upbar is een gezamenlijk project van de universiteit KU Leuven, studentenverenigingen, de stad Leuven en opvallend Brouwer AB Inbev. De Leuvense brouwer presenteert alcoholarme drankjes uit zijn gamma. De bedoeling is een debat te openen over verstandig alcoholgebruik. Of het éénmalige initiatief enige impact zal hebben op studenten, toeristen en/of bewoners is nog maar de vraag. Misschien eens overwegen om dit langdurig uit te breiden naar alle (studenten) steden. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Oude brouwerij van Pierre Celis verhuist naar Texas

De brouwerij in Hoegaarden waar Pierre Celis in 1966 het witbier heruitvond, is ontmanteld en verhuist naar Austin in Texas. Daar zal dochter Christine Celis de brouwerij terug heropbouwen. In België was er blijkbaar geen interesse om het oude gebouw en brouwketels te herstellen in de vorm van een museum. Daarom besliste Christine om de voormalige brouwerij in zijn geheel op te breken en te verhuizen naar Austin, waar ze woont. (pvo)

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Streekcafé in Boutersem

Er waait een nieuwe wind door het boswachtershuis in het park Kwabeek te Boutersem. De besloot vissersclub "De Zeerovers" besloot na net geen dertig jaar er mee te kappen. Het boswachtershuis in het park van Kwabeek, beter gekend als "het café van de Zeerovers" vond niet meteen een geïnteresseerde overnemer. Maar de Boutersemse Degustatie Gilde heeft zijn oog laten vallen op het pand.

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Pierre's Bock

Stadsbrouwerij De Koninck lanceerde haar nieuwste testbrouwsel Pierre’s Bock. Het is een pale ale in dezelfde kleuren als het overbekende bolleke van De Koninck. Alleen is de smaak anders iets zoeter.Het  bier is een eerbetoon aan een brouwer die in de jaren zeventig internationaal bekend was. Toen hij zonder gist kwam te zitten, schoot De Koninck die Pierre ter hulp. Daaruit groeide iets moois wat nu leidt tot dit testbrouwsel. Want voor zijn dood schonk Pierre een vijftig jaar oud recept aan De Koninck. Vanaf begin maart is het bier te proeven in heel het land en ook in Nederland. De Koninck zelf omschrijft het als een fruitig bier met een alcoholpercentage van 7% dat het hele jaar door vlot door drinkbaar moet zijn. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Jupiler laat België rood kleuren

Met een #Allinred-campagne wil Jupiler als sponsor van de Rode Duivels het land rood laat kleuren naar aanleiding van het Europees Kampioenschap. Naast een hele waaier aan gadgets en promotiemateriaal wil men cafés omtoveren tot mini-stadions. Rode lopers, spelerstunnels, vlaggen, spandoeken en tal van andere rekwisieten lonken naar horeca-ondernemers die inzetten op de voetbalwedstrijden. Verder komen er aangepaste Rode Duivels-memorabilia zoals gepersonaliseerde of gehandtekende glazen van de verschillende spelers.

Lees meer ...

Hôtellerie
Woonzorgcentrum Park Lane van ORPEA Belgium

Eind februari 2016 werd het nieuwe Woonzorgcentrum Park Lane van ORPEA Belgium officieel ingehuldigd. Het voormalig vijfsterrenhotel Radissson Park Lane op de Van Eycklei 32 aan het Antwerpse Stadspark werd op 17 maanden tijd omgebouwd tot een vijfsterren woonzorgcentrum. Met evenveel luxe – de bewoners kunnen er onder andere genieten van de gerechten van tweesterrenchef Yves Mattagne - als het ooit beroemde en voor lange tijd enige vijfsterrenhotel van Antwerpen. Directeur van het woonzorgcentrum wordt de ervaren hotellier Wim Van Respaille, die voordien ook GM was van het Radisson Park Lane.

 

Lees meer ...

Hotellerie
Negatief advies voor gepland asielcentrum in hotel De Residentie (Lichtaart)

Corsendonk Hotels krijgt voorlopig geen brandveiligheidsattest voor hotel De Residentie in Lichtaart. Hier plande men een opvangcentrum voor asielzoekers, maar de brandweer vond nog te veel tekortkomingen. Zolang dit niet in orde is, kunnen er geen asielzoekers opgevangen worden. Corsendonk hotels moet eerst de tekortkomingen wegweren en pas dan kunnen de geplande 250 asielzoekers in hotel De Residentie terecht. (pvo)



Hotellerie
Hotel Beveren bouwt nieuwe vleugel met 50 kamers

Hotel Beveren telt momenteel 140 kamers. Daar komen er op termijn 50 bij. Het hotel is gestart met de bouw van een nieuwe vleugel. De 50 nieuwe kamers zullen een pak groter zijn dan de huidige. Tien kamers zullen eerder volwaardige studio’s zijn. Het hotel wil hiermee klanten aantrekken die voor een langere tijd in het hotel verblijven. Het gaat vooral over mensen die tijdelijk aan de slag zijn in de Antwerpse haven. (pvo)



Hotellerie
Veel hotels in aanbouw in het Midden-Oosten en Afrika

Uit cijfers van STR Global zitten er in het Midden-Oosten 538 hotels in de pijplijn. In Afrika gaat dit om 321 hotels. In deze cijfers zitten zowel projecten in aanbouw als projecten die gepland zijn en waarvoor contracten ondertekend zijn. De snelst groeiende bestemming is Mekka in Saoudie-Arabië. In deze voor de Moslims heilige stad zijn er 13 hotels in aanbouw, waaronder het Abraj Kudai Hotel, dat met 10.000 kamers het grootste hotel ter wereld wordt. (pvo)



Hotellerie
Klanten van Airbnb gaan niet snel meer terug naar hotel

De investeringsbank Goldman Sachs deed een onderzoek bij 2000 Amerikanen die gebruik hadden gemaakt van Airbnb. Men peilde of ze nog op hotel wilden gaan. Uit het onderzoek bleek dat slechts de helft nog zou overwegen om terug op hotel te gaan. Vooral de jongeren zouden alleen  nog gebruik willen maken van de diensten van Airbnb. Vooral diresterrenhotels en hotels met de laagste prijsklasse ondervinden steeds meer concurrentie van de particulieren die via Airbnb kamers beschikbaar stellen. (pvo)



Hotellerie
IBEROSTAR Hotels & Resorts viert dit jaar haar 30 ste verjaardag

IBEROStar Hotels & Resorts blazen dit jaar 30 kaarsjes uit. Inderdaad werden de eerste hotels van deze vakantiehotelketen op Mallorca geopend in 1986. Doorde jaren heen is de kten enorm gegroeid. Vandaag bestat het protfolio uit meer dan honderd vier- en vijfsterrenhotels in 17 landen.

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
CSM BAKERY SOLUTIONS blijft vernieuwen in het bake off segment

Voortdurend vernieuwen en bijblijven met de laatste smaak- en voedingstrends: het is dé sleutel tot succes in de bakkerij- en foodservicewereld. CSM Bakery Solutions, specialist in bake-off producten met o.a. het eigen merk Molco en Waldkorn®, heeft dat goed begrepen en brengt enkele innovatieve nieuwigheden op de markt.
 

Lees meer ...

Restaurants
Resto Au Comptoir (Gierle) heeft open keuken

Ivan Menten en Leen De Visscher, bekend van Lèche Plat in Arendonk, zijn gestart met een nieuw restaurant in Gierle. Het nieuwe restaurant werd Resto Au Comptoir (letterlijk aan de toog) gedoopt , wat verwijst naar het vrij uniek concept in de Kempen. Het restaurant draait rond het principe van de open keuken, waarrond de gasten kunnen tafelen. De zaakvoerders willen het niveau iets hoger leggen dan hun vorige restaurant Lèche Plat (pvo)



Restaurants
Hygiëne in Parijse restaurants is ondermaats

De Franse voedsel- en warenautoriteiten zijn niet tevreden over de hygiëne in de Parijse restaurants. Bij controles in 1500 restaurants in de Franse hoofdstad kreeg slecht 1 op 3 (34 %) de waardering goed. Het onderzoek was uitgebreid, maar desondanks een steekproef. Parijs telt 13.500 restaurants. (pvo)

 



Restaurants
Hotel Barsey by Warwick opent restaurant The Avenue

2016 betekent een nieuwe bladzijde voor het befaamde Hotel Barsey by Warwick aan de Louisalaan. Nadat vorig jaar de kamers en de vergaderzalen vernieuwd werden, zijn nu het restaurant en de lobby in een nieuw kleedje gestoken. Om deze gedaanteverwisseling te realiseren heeft Hotel Barsey by Warwick de menukaart en het fornuis van zijn restaurant toevertrouwd aan de even befaamde als getalenteerde chef Gaëtan Colin. U kunt vanaf nu terecht in restaurant The Avenue. (pvo)

 

 



Restaurants
Eerste driesterrenzaken in Scandinavië

Voor het eerst zijn er in Scandinavië restaurants die drie sterren gekregen hebben van Michelin. Het gaat om Geranium in Kopenhagen en Maaemo in Oslo. Merkwaardig genoeg heeft Noma in Kopenhagen, dat afgelopen jaren meerdere keren uitgeroepen werd tot beste restaurant ter wereld, van Michelin nooit drie sterren gekregen. Het zal er ook nooit van komen, want eind dit jaar stopt Noma omdat chef René Redzepi besloten heeft om met een stadsboerderij te beginnen. (pvo)



Restaurants
Chef Yannick Van Aeken (ex-Noma) opent restaurant in hartje Brussel

Op 29 februari 2016 openen de deuren van het Brusselse restaurant Humphrey. Achter het fornuis staat chef-kok Yannick Van Aeken. Het nieuwe restaurant heeft zijn naam te danken aan de bekende acteur Humphrey Bogart en het citaat ‘Play It Again Sam’ dat refereert naar de film Casablanca. Humphrey heeft namelijk zijn intrek heeft genomen nabij het Stripmuseum, in het gebouw waar ook het onafhankelijke platenlabel [PIAS] (‘Play it again, Sam’) is gevestigd.

 

 

 

Lees meer ...

Snelrestauratie
Fastfood aan huis

De fastfoodketen Quick is gestart met een proefproject om zijn hamburgermaaltijden ook aan huis te laten bezorgen. Het proefproject start vanuit het Westland Shopping Center in Anderlecht. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden voor de klant. De bestelling moet 15 euro bedragen en in een straal van 5 km rond het restaurant geleverd kunnen worden. Pas als het een succes is kan het initiatief ook naar andere filialen uitgebreid worden. Is het bij ons een test, in Frankrijk levert de hamburgerketen al één op de tien maaltijden aan huis. Gezien Quick bij ons hoofdzakelijk in grote steden of winkelcentra aanwezig is lijkt de slaagkans in België miniem.  Er zijn trouwens betere, gezondere  en snellere aan huis leveranciers.(JV)



Toerisme
Toeristische sector geeft werk aan 240.000 mensen

In Vlaanderen en Brussel verdienen ruim 240.000 mensen hun brood met een of andere toeristische activiteit. Dat is goed voor een bruto toegevoegde waarde van 11,7 miljard euro of 4,5% van het totale bbp van die regio's in 2014. In dat cijfer zit onder andere de toegevoegde waarde van horeca en reisbureaus. Toerisme doet het beter dan sectoren zoals de voedingsindustrie (2,5%), de chemische sector (2,9%) of zelfs de financiële sector (3,5%). (pvo)



Wedstrijden
JRE Cooking Cup

JRE (Jeunes Restaurant Europe) België organiseerde de tweede editie van de JRE Cooking Cup. Deze wedstrijd biedt verschillende jonge leerlingen van de hotelscholen de kans om hun talent en creativiteit te tonen aan professionele chefs die voor deze gelegenheid eenjury van deskundigen verzameld hebben. Het was ook een gelegenheid voor de vereniging van jonge chefs om een brug te slaan naar de jongere generatie door hen te helpen zich voor te bereiden op hun professionele toekomst.Op de campus van Ceria in het Institut Emile Gryzon had Steven Dehaeze, voorzitter van de JRE, met zijn team de pers en een team van professionele samengeroepen om de finale van de tweede JRE Cooking Cup bij te wonen. De kookwedstrijd stond open voor alle leerlingen van de hotelscholen in heel het land. Leerlingen aanzettenom de begaande paden ter verlaten en zich te overtreffen. Dat was en is de bedoeling van het opzet. De schoolse basistechnieken overschrijden. Een tiental kandidaten had zich ingeschreven. Zes van hen hebben het op 22 februari tegen elkaar opgenomen. De 6 kandidaten waren Marie-Charlotte Dernier & Ashley Delporte van het Institut Emile Gryzon, Julie Coens & Shari Van Driessche, van de hotelschoolTer Groene Poorte, Brian Vermeersch & Bart De Groote van de hotelschool Gent, Lore Rombauts & Seppe Meeuws van het Vrij Technisch instituut Leuven, Noah Vanneuville & Nicolas Mylle van Spermalie en Matt Decroo & Rémi de Meester de Ravestein van Ter Duinen. De overwinning werd behaald door de tandem Julie Coens & Shari Van Driessche, van Ter Groene Poorte. (JV)



by communitysoft.com