LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Actua
Inventaris La Place onder de virtuele hamer

Wegens verhuizing en sluiting wordt de inventaris van diverse La Place filialen online ter veiling aangeboden bij BVA Auctions B.V., Europees marktleider in online veilingen. De eerste van een reeks openbare veilingen start op donderdag 10 maart 2016.

Het aanbod van de veilingen bestaat uit onder andere restaurantmeubilair, horeca-apparatuur, food displays, horecabenodigdheden etc. Voor meer informatie en de actuele La Place veilingkalender, bezoek de volgende pagina: www.bva-auctions.com

Lees meer ...

Algemeen
Succesvol 2015 aan de kust

Volgens de cijfers van Westtoer was 2015 een uitstekend jaar voor de kust en dus ook voor de horeca. Bijna 18 miljoen (17,7 miljoen) dagtoeristen werden er geteld een stijging van 1% tegenover 2004.

 

Lees meer ...

Algemeen
V bar

Bier, frieten, chocolade en wafels het zijn enkele troeven van het smakelijk patrimonium. Als het aan Jan De Roeck ligt komt daar ook koffie bij. Aan de Antwerpse Suikerrui opende hij onlangs zijn eerste V- bar. Die V verwijst naar het Belgische koffiemerk Vascobelo. De V-vormige bar is de blikvanger van de koffiebar, die authenticiteit uitstraalt: van de lederen zetels tot de stijlvolle menukaarten, alles werd tot in de kleinste details uitgewerkt. Maar er is meer dan koffie. Een goed glas wijn, belegde broodjes, of lekkere hapjes om aan tafel te delen. Een cocktail of , een stukje tarte tatin het kan allemaal in de nieuwe zaak. En eindelijk eens iemand die op het idee komt om de ganse dag door ontbijt te serveren. De bedoeling is om het concept uit te breiden naar meerdere concepten. De eerstvolgende V-bar opent binnenkort zijn deuren in Amsterdam. (JV)



Algemeen
Goed hygiënerapport voor horeca van Eeklo

In februari was er een grootschalige voedselinspectie in de horeca van Eeklo. In totaal werden 140 zaken gecontroleerd op hygiëne en voedselveiligheid. Bijna 8 op 10 van de gecontroleerde zaken (79 %) kreeg een goed rapport. Voor 18 % van de zaken waren er kleine opmerkingen. Slechts 3.5 % had zwaardere problemen, maar er moesten geen voedingsmiddelen in beslag worden genomen. Positief nieuws op dit vlak mag ook eens vermeld worden! (pvo)



Algemeen
Iedereen mag binnen in Gent

De stad Gent en VFG (vereniging voor personen met een handicap, en partner van Bond Moyson) stimuleren handelaars en horeca-uitbaters om hun gebouwen toegenkelijker te maken. Eigenaars van een horecazaak kunnen voor de aankoop een hellend vlak een subsidie krijgen van VFG en de Stad Gent tot 70% van de aankoopprijs.

Lees meer ...

Algemeen
Koffiemoment met boterhammen

Het ‘Koffiemoment’ aan de Langestraat in Zandhoven heropende tot jolijt van het winkelpubliek op ‘de Heikant’. Griet is de naam van de nieuwe uitbaatster en zo wil ze ook aangesproken worden. Buurtbewoners en winkelende klanten zijn verheugd dat ze sinds 1 maart weer in de buurt iets kunnen gaan drinken of een kleinigheid eten. In het Koffiemoment staan maar liefst vijftig verschillende soorten koffies van Taeymans en acht soorten thees op de kaart.

 

Lees meer ...

Algemeen
Keysershof Sinaai failliet

Het bekende restaurant annex feestzaal Keysershof in Sinaai is onverwacht failliet. De zaak vierde in november vorig jaar nog haar tienjarige bestaan. De zaakvoerder legde zelf de boeken neer. Volgens bepaalde bronnen liggen privéproblemen aan de basis. Er is een curator aangesteld om het faillissement af te handelen.

 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Gezonde suiker

Gentse bio-ingenieurs hebben eerder toevallig een nieuw suiker ontdekt dat niet schadelijk is, de tanden spaart en zelfs de darmen gezonder maakt. Kojibiose is het resultaat van een wetenschappelijk onderzoek waarbij we hier, wegens de leesbaarheid graag alle details achterwege laten. Kojibiose bevat weinig calorieën en stimuleert de groei en de activiteit van de bacteriën in de dikke darm. De onderzoekers analyseren nu met de voedingsindustrie of en hoe kojibiose klassieke suiker kan vervangen. Voor ons een kopje koffie met kojibiose. De moedermelk erbij hoeft niet tenzij we hem zelf mogen tappen. (JV)  



Algemeen
Geen glas op paardenprocessie

Paasmaandag is in Hakendover (Tienen) traditioneel voorbehouden voor de paardenprocessie. Een evenement dat heel publiek aantrekt uit binnen en buitenland. Daarvoor worden er ieder jaar veiligheidsmaatregelen genomen. De veiligheidsmaatregel zijn er voor de omlegging van het verkeer, de hulpdiensten, de parkings enz… .

 

 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Vernieuwing Westraattrap Blankenberge

In Blankenberge nemen ze Weststraattrap binnenkort onder handen. De stad krijgt daarvoor een restauratiepremie van 466.000 euro. De Weststraattrap naar of van de Zeedijk is een van de drie beschermde trappen die in de badstad staan. In 2008 diende het stadsbestuur een dossier in om de trap te renoveren en kreeg het een gunstig preadvies van Onroerend Erfgoed.

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Horeca bevraging in Hoeilaart

In het gemeentelijk infomagazine "Hier Hoeilaart" dat op 29 februari en 1 maart in alle bussen van de gemeente werd bedeeld, vonden de Hoeilanders een vragenlijst omtrent de plaatselijke horeca. Aan de hand van die enquête wil de gemeente zijn horeca uitbouwen tot een centrale ontmoetingsgelegenheid en investeren in een positief horecabeleid door horecaversterkende randvoorwaarden te creëren. Maar ook de horeca-uitbaters worden bij de bevraging betrokken. Bij de horeca-uitbaters van Hoeilaart wordt gepeild naar hun mening en ideeën over het horecagebeuren in de gemeente. Aan de hand van de antwoorden hopen ze in Hoeilaart een toekomstplan voor de horeca te kunnen uitrollen. Een lovenswaardig initiatief waar andere steden en gemeenten zich kunnen aan spiegelen. (JV)



Algemeen
Hogere prijzen in horeca

Verschillende horecazaken van groot tot klein denken eraan een prijsaanpassing te doen. Mede door de Turtelboom taks zijn zowel grondstoffen als het energieverbruik in prijs gestegen. Niet alleen geluidsinstallaties maar ook koelkasten en diepvriezers, gas en verwarming vreten energie, waardoor uitbaters genoodzaakt zijn hun prijzen te verhogen. Niet alleen de prijzen voor elektriciteit zijn gestegen, ook de waterfactuur is de hoogte ingegaan. Horeca Vlaanderen hoopt dat het daar nu ook stopt want horerca- zaken kunnen ook niet eeuwig blijven doorrekenen aan de klant. Straks iedereen met een mini generator op café? (JV)



Algemeen
Hybride horeca

Het blijkt maar niet te stoppen de opmars van de ‘hybride’ horeca. Vroeger ging men op café om gezellig te keuvelen, vrienden op te zoeken of nieuwe vrienden te maken. Nu gaan we steeds meer  op café met een dubbel gevoel. De was doen en iets te drinken, een koffie drinken, taartje eten en wachten op je knipbeurt, een Duvel achteroverslaan en een kunstgalerij bezoeken, een platenzaak met een muziekcafé… . Het concept van twee in één blijkt zich door te zetten.

Fleur de Lee op de Gentse Kalanderberg in de Arteveldestad is de jongste nieuwkomer. Beneden serveert Jamie-Lee slow coffee, terwijl je boven terecht kan bij Anne-Fleur Rammeloo terecht om je haar te laten knippen. Waar zouden ze die naam voor hun zaak toch vandaan gehaald hebben? Als daar maar geen haar van terecht komt. (JV)

 



Algemeen
Sint Truiden krijgt zijn markt terug

De werken op de Truiense Grote Markt (Sint Truiden) schieten goed op en zitten op schema. Ietwat niet steeds kan gezegd worden bij grote werken waar soms de lokale horeca onder kreunt. Als sneeuw vrieskou grote pletsbuien en stormwinden achterwege blijven is de opening is gepland op 20 mei. Er is al een voorzichtige start genomen met de opbouw van de overdekte terrassen. Die zullen zeker een blikvangers op de vernieuwde Grote Markt. Er moeten nog wat straatstenen aangevoerd worden maar dat lijken de details van de definitieve afwerking. Streefdoel is 20 mei te kunnen openen met een feestelijke openingsweekend. Het zal een opluchting voor de horeca die de laatste tijd meer stof dan klanten over de vloer kregen. (JV)



Algemeen
Nieuw leven voor Katarakthuis

Zeer binnenkort starten de renovatiewerken aan de pastorie van Mechelen-Bovelingen (Heers), beter bekend als het Katarakthuis van de gelijknamige televisie uitzendingen een kleine tien jaar terug. Het statige gebouw deed neem namelijk een poos dienst als secretariaat voor het productiehuis dat de populaire één-reeks Katarakt opnam. Volgend jaar zal de oude pastorie een restaurant, een brasserie en vier gastenkamers herbergen.

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Terrasjesweer in Brugge

In de hoop dat het weer ietwat meer zit kunnen horeca- uitbaters in Brugge hun terrassen ietwat vroeger uitzetten dan gepland. 15 maart is normaal de streefdatum maar omdat die dag midden de week valt mogen er al, voor wie een vergunning al terrassen geplaatst worden het weekend voordien. Er komen trouwens steeds meer zomerterrassen bij in Brugge. Er zij nu al 62 vergunningen meer uitgeschreven dan pakweg vijf jaar terug. Of de terrasklanten hun eigen zon moeten meebrengen is nog niet helemaal duidelijk. (JV)



Algemeen
Raf Sonneville pakt uit naar kust horeca

Raf Sonneville de voormalige directeur van Ter Duinen in Koksijde heeft tijdens een voordracht in Middelkerke een flinke sneer gegeven naar de horeca aan onze kust. Volgens Sonneville kan vooreerst het onthaal al beter. West-Vlamingen mogen dan al stug zijn klantvriendelijkheid zowel aan de telefoon als bij het onthaal kunnen stukken beter aldus Sonneville.

 

 

 

 

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Resto Expo in Flanders Expo Gent

Van maandag  21 tot woensdag 23 maart wordt hal 8 van Flanders Expo in Gent 'the place to be' voor de horecaprofessionals die vooral actief zijn in het segment klein- en snelrestauratie, dit ter gelegheid van Resto Expo, wat de nieuwe naam is voor de Resto-Frit/Resto-Culinair beurs.

 

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Vernieuwde Brasserie Brouwershof in Haacht opent deuren

Brasserie Brouwershof in Haacht zit in een nieuw kleedje. Nog meer dan vroeger wordt de Brasserie een belevingscentrum, waarbij de link met de brouwerij Haacht in de verf gezet wordt. De Brasserie is trouwens gevestigd in de voormalige woning van de brouwmeester van de brouwerij. Blikvangers in het nieuwe interieur zijn de koperen brouwketels en de centraal geplaatste toog. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
20 jaar café Sax

Er zij nog vaste waarden in de horeca. Een café dat zijn twintig jaar bestaan kan vieren is wellicht al iets unieks. Het viel de eer te beurt van café Sax te Wijnegem. Al meer dan honderd jaar worden er dranken geschonken in het pand op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Kosterijstraat. De broers Luc en Steven Hendryckx hebben al 20 jaar hun schouders onder het café De Sax gezet. Dat werd uitbundig in de verf tijdens een feestweekend met een gratis vat, optredens, en een spaghetti-avond. Een horeca night met talrijke collega’s sloot het jubileumfeest af. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
De Gelmel is gered

Het café De Gelmel aan de Heilig Bloedlaan te Hoogstraten was al is sinds december gesloten wegens stopzetting. Maar er is ligt aan het eind van de tunnel. Nog voor de zomer ontvangen Kristof Staes  en Glen Cuylaerts er weer klanten. Bedoeling is er een eetcafé van te maken. Daarvoor is er nog wel werk aan de winkel (lees keuken) die in een bijgebouw komt. Het interieur krijgt ook een opfrisbeurt. De naam De Gelmel wordt behouden wegens zijn bekendheid in Hoogstraten. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Nieuwe uitbaters voor Dieblich in Heer

De vrienden Brecht Deneuker en Michaël Vansimsen zijn sinds 17 februari de nieuwe uitbaters van de gemeentelijke sporthal ‘Dieblich’ van Heer. Ze kregen de concessie toegewezen voor een termijn van 9 jaar. Eigenlijk waren ze al vroeger bezig met het openhouden van de cafetaria van de sporthal die na het vertrek van de vorige uitbater (s) er niet zo dynamisch meer bij stond.

Lees meer ...

Catering
Sterrenchef in het rustoord

Rusthuis bewoners van het nieuwe, luxueuze woon-zorgcentrum Belle Epoque in Knokke krijgen maaltijden die op aangeven van sterrenchef Yves Mattagne bereid zijn. Het ganse rusthuis is trouwens een oase van luxe. Met binnenzwembad, wellnesruimtes, een limoservice, ruime kamers en suites is het wellicht het duurste rusthuis van het land. Daar horen uiteraard ook sublieme maaltijden bij en die kregen de signatuur van Yves Mattagne. Een aanzet voor een nieuwe toekomst van de sterrenchefs? (JV)

 

 



Hôtellerie
Vakantieparken versus hotel

Zijn vakantieparken een rechtstreekse concurrentie voor de hotelsector? Vakantieparken winnen steeds meer aan populariteit en kunnen daarmee de concurrentie met de hotels best doorstaan. Veel vakantieparken bieden dezelfde service aan dan hotels. Ontbijt aan het vakantiehuisje gebracht, verschillende horecazaken op het domein van restaurant tot snackbar enz... .

Lees meer ...

Hotellerie
Luxury en Upscale merken van Accor vallen in de prijzen

Sofitel, Pullman en MGallery by Sofitel, de Luxury en Upscale-merken van Accor, vielen vorig jaar meermaals in de prijzen. Ze wonnen vorig jaar in totaal maar liefst 929 prijzen voor 179 hotels verspreid over de wereld. De onderscheidingen werden uitgereikt door de meest prestigieuze organisaties in de hospitality sector, waaronder de World Luxury Hotel Awards, Tripadvisor Awards en Condé Nast Traveler’s Readers Choice Awards. (pvo)



Hotellerie
Duurste hotel ter wereld opent deuren in China

Deze zomer opent in China The 13, dat het duurste hotel ter wereld wordt. Dit hotel, dat 1.3 miljard euro gaat kosten, komt in de gokstad Macau. The 13 is het geesteskind van de Chinese miljardair Stephen Hung, voorzitter van Louis XIII Holdings, dat vernoemd werd naar de Franse koning die paleis Versailles bouwde.

 

 

Lees meer ...

Hotellerie
Hilton lanceert robot Connie

Hilton Worldwide introduceert Connie, een menselijke robot die als conciërge fungeert. De robot is ontwikkeld in samenwerking met het computerbedrijf IBM. Connie draait op software die is ontwikkeld om gesproken vragen te begrijpen en daar een niet-voorgeprogrammeerd op te kunnen geven op basis van internetbronnen.

 

 

 

 

Lees meer ...

Hotellerie
Tommy Hilfiger start met eigen hotel

Mode-icoon Tommy Hilfiger opent een eigen hotel in Miami. Het exclusieve boetiekhotel komt in het huidige Raleigh hotel in Miami Beach, dat Hilfiger reeds in 2014 kocht. De verbouwingen zullen 18 maanden duren. Het nieuwe hotel krijgt een exclusief karakter en gaat werken met een lidmaatschap, waarbij leden eerste opties op kamers en faciliteiten krijgen.  Na de verbouwing zullen er nog 88 kamers zijn, die geheel ontworpen worden door Hilfiger zelf. (pvo)

 



Hôtellerie
Amerborgh International koopt vastgoed hotel Reylof Gent

Amerborgh International N.V., grootaandeelhouder van Sandton Hotels, is eigenaar geworden van het vastgoed van Sandton Grand hotel Reylof in Gent. Amerborgh heeft het pand overgenomen vaneen private belegger.

 

 

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
Manna Foods Schoten: investering van 1,5 miljoen euro in nieuwe koude-sausen-installatie

Burgervader van de gemeente Schoten Maarten De Veuster nam, met een druk op de digitale knop, op donderdag 10 maart de nieuwe installatie van Manna Foods officieel in gebruik. Deze nieuwe lijn is vrnl. gericht op een grotere productiecapaciteit van 4 commerciële toppers, nl. looksaus, samoerai, barbecue- en fritessaus; de nummer-1 saus, mayonaise, wordt op een andere lijn geproduceerd. De nieuwe installatie kan maar liefst 3 ton saus per uur produceren!

 

 

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
Coca en sterke drank

Coca Cola gaat nu ook sterke drank verkopen. Coca-Cola Enterprisesis het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie, distributie en verkoop van de Amerikaanse frisdrankgigant zal vanaf april in België en Luxemburg  ook sterke dranken verkopen. Met de Schotse sterkedrankengroep Edrington werd daarvoor een overeenkomst gesloten. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven
MCCain neemt van Geloven over

Het Canadese McCain bekend van diepvries-aardappelproducten, neemt Van Geloven, het Nederlandse bedrijf achter het frituursnackmerk Mora, over. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. Het in Tilburg gevestigde Van Geloven is vooral bekend van Mora, maar levert ook diepvriessnacks onder merken zoals De Bourgondiër, Hebro en Ad van Geloven. Bitterballen , vleeskroketten, mini-snacks  enz… onder eigen naam maar ook tal van private label contracten zitten in de portefeuille. Met de overname hoopt Van Geloven toegang te krijgen tot het uitgebreide netwerk van McCain in Europa. (JV)



Publicaties
Main Cities of Europe 2016 bij Michelin

Michelin heeft zijn gids uitgebracht ‘Main Cities of Europe 2016’. Daarin de beste restaurants opgenomen in verscheidene grootsteden in Europa. De gids kan gezien worden als een doorslag van het rode boekje dat per land/regio uitgebracht wordt maar zich nu focust op de grootste steden.

 

Lees meer ...

Restaurants
Canadese restaurants zouden ‘sexistisch’ zijn

Volgens onderzoekers van de Canadese omroep CBC stellen veel Canadese restaurants verregaande eisen aan hun vrouwelijk personeel om er zo sexy mogelijk bij te lopen. Dat is seksuele discriminatie oordeelt de zender. CBC liet enkele vrouwelijke werkneemsters aan het woord die getuigden dat ze bijvoorbeeld verplicht werden om met hoge hakken te lopen of om korte rokjes te dragen. De geviseerde restaurantuitbaters noemen de aantijgingen ridicuul. Het gaat om klasse, stellen ze, niet om een sexy outfit. (pvo)

 

 



Restaurants
Bourgondisch Hof in Torhout heropent deuren

Bourgondisch Hof in Torhout is weer open. De bekende feestzaal en restaurant stond een half jaar leeg, nadat de vorige uitbaters met een eigen restaurant waren begonnen. De nieuwe uitbater is Bart Deweerdt (36) die vijf jaar werkte in restaurant Bulskampveld in Beernem. Het is de bedoeling om de feestzaal verder te zetten en het restaurant weer uit te baten. (pvo)



Restaurants
De Scheepvaart in Viersel

De Scheepvaart in Viersel zit in een nieuw stoer steigerhouten interieur. De Scheepvaart wordt een laagdrempelige brasserie en muziekcafé. Het trio Jaak Baeyaert, Michaëla Reestman en Ronald Hansen zullen samen de zaak leiden. De keuken willen ze vers, simpel en snel houden. Geen lange wachttijden, maar een snelle bediening met eenvoudige bereidingen. Het nieuwe team gaf De Scheepvaart een volledige make-over. De oude inboedel verdween naar het containerpark. De opening kon alvast op veel bijval rekenen bij de Vierselnaars. (JV)



Snelrestauratie
Meer variatie op de foor

Het was even stil op de halvastenfoor in Gent. Schepen Christophe Peeters opperde het idee om minder lunaparken op de foor toe te laten en ijverde voor meer diversiteit in het aanbod van eten en drinken. Geen enkel eetkraam dat een veggie aanbod heeft klonk het vanuit het stadsbestuur.

Lees meer ...

Verenigingen - Federaties
Werelderfgoed op de scooter

De Italiaanse minister van Landbouw Maurizio Martino heeft een officiële aanvraag ingediend bij de Unesco, de erfgoedorganisatie van de Verenigde Naties om de Pizza op te nemen in de werelderfgoedlijst. Als argument haalt de minister aan dat Napolitaanse manier van pizza’s maken een wereldwijd Italiaans symbool is. Dat terwijl er nog steeds geen duidelijkheid over de juiste geboorte van de pizza. Sommigen beweren dat hij overgewaaid is uit Turkije/ Tunesië anderen beweren dat hij wel typisch Italiaans is maar voor het eerst aangemaakt werd in Amerika waar veel Italianen naar toe getrokken worden. Hoe dan ook dan zien we misschien hier een stuk werelderfgoed achter op een scooter door het verkeer maneuvreren. (JV)     



Wedstrijden
Jessi blijft schitteren

Toen Jessi Verwerft tijdens de voorbije Horeca Expo te horen kreeg dat ze de wedstrijd “Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux” gewonnen had waren de tranen niet te bedwingen. Het bracht haar naar Straatsburg om er mee te strijden in de internationale finale voor de titel “Le Jeune Talent Escoffier International 2016”. Na weken zwoegen, het beste uit zichzelf halen en in spanning aftellen was het eindelijk zover.

 

 

 

 

Lees meer ...


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com