LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Horeca in voormalige Post X te Berchem

Op de site van het voormalige Post X in Berchem zijn de werkzaamheden volop bezig voor het optrekken van een nieuw kantorencomplex. In het nieuwe kantorencomplex Post X van Berchem opent in de eerste helft van 2018 een drie- of viersterrenhotel met 135 kamers. Dat komt in het toekomstige gebouw aan de zijde van de Singel en het station van Berchem. In het toekomstige gebouw aan de zijde van de Singel opent in de eerste helft van 2018 ook een hotel de deuren. Het behoort tot de keten waar ook de Radisson-hotels toe behoren. Het zal 135 kamers tellen en zich zowel richten op zakenmensen als op toeristen. De ligging aan het station van Berchem, de wijk Zurenborg, de Ring en het openbaar vervoersknooppunt is ideaal voor de hotelketen. In het gebouw waar het hotel komt, zal ook ruimte zijn voor een fitness en horeca. (JV)



Algemeen
Rendabele pizza ober

Ober zijn in een pizza zaak kan (soms) een rendabele zaak zijn. Een werknemer van Pizza Hut in Leuven wist maar liefst meer dan 14.000 euro achterover te drukken in een half jaar tijd. De bestellingen die hij intikte annuleerde hij achteraf en stak het geld in eigen zak. Maar de diefstal kwam aan het licht en de ober mag nu 150 uur werkstraf doen en de terugbetaling van het volledige bedrag plus interesten. Of die 150 uur werkstraf in een horecazaak zullen plaatsvinden is niet duidelijk. (JV)



Algemeen
Bedrijfskledij van afval

Over bedrijfskledij hebben we het in de vakbladen reeds vaker gehad maar toch blijkt de markt niet oververzadigd, en is er nog plaats voor originaliteit. De obers van het bekende visrestaurant De Oesterput te Blankenberge lopen rond in jeans gekleurd met verf van schaaldieren. Meestal is het een toxische PVA die de jeans blauw kleurt maar nu is er dus de ‘Detox Denim’. In de toekomst wordt er zelf gekeken naar Jeans die gekleurd is met  eigen afval van het schaaldierenrestaurant. Nu wordt nog dagelijks gemiddeld 120 kilogram afval weggegooid. Piet en zoon Pieter Devriendt zien er wel iets in om kledij te laten kleuren door hun schaaldieren afval. (JV) [Het personeel en de uitbater van De Oesterput met ontwerper Luc De Maeght. - © Proot]



Algemeen
T.G.I Friday's lonkt naar België

Thanks God Its Friday’s  is een typisch Amerikaanse restaurantketen die na verschillende andere Europese landen nu ook zijn oog heeft laat vallen op België. Hoewel wij als echte Bourgondiërs niet echt hoog oplopen met de Amerikaanse eetcultuur wil TGI Friday’s ons de  betere Amerikaanse keuken leren kennen. Steaks en ribbetjes meestal vanop de gril, mega hamburgers, met een overvloed aan sauzen, Fish &Chips en nog veel meer waarvan sommige magen zich nu al kunnen keren. Bedoeling is een eerste zaak te openen in Antwerpen op een centrale toplocatie. Brussel staat ook op het verlanglijstje evenals Luik en Namen. Het Belgische Francorp kreeg van de Amerikaanse keten de opdracht om op zoek te gaan naar een Belgische partner. Die country manager zal als franchisehouder zelf de investering moeten doen om de vier restaurants uit te grond te stampen.  (JV)



Algemeen
Van The Jane naar de frituur

De horeca, zowel nationaal als internationaal zit soms vol verrassingen. Van Sergio Herman zijn we al veel gewoon maar nu pakt hij uit met een volledig nieuw concept. Nog dit jaar wil hij op vijf locaties in Nederland frieten gaan verkopen. Frites Atelier is de werknaam  zoals de formule gaat heten. Sergio start Frites Atelier samen met Pieter Munten en Lhassan Ait Ali beiden uit de hotelschool van Maastricht.

Lees meer ...

Algemeen
Brusselse hotels krijgen steun

Brussel gaat de noodlijdende hotelsector in de stad financieel helpen. Door de recente terroristische aanslagen zijn de bezoekersaantallen drastisch verminderd. Brussel steunt hotels die het moeilijk hebben. In het paasweekend was slechts 18 procent van de kamers in de stad bezet, terwijl dat normaal meer dan 75 procent is.

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Seafood Expo Global: grootste visbeurs ter wereld

Van 26 tot 28 april vindt op de Heizel in Brussel de Seafood Expo Global plaats. Seafood Expo Global / Seafood Processing Global (voorheen de European Seafood Exposition / Seafood Processing Europe) is 's werelds grootste visbeurs (36.063m³). Niemand uit de vissector wil dit evenement missen. Professionals komen er rechtstreeks in contact met mensen uit de detailhandel, groothandel en foodservice. Er worden voortaan ook verschillende Seafood Excellence Global Awards uitgereikt.

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Duizelingwekkende line-up voor jubileumeditie Antwerpen Proeft, grootste culinaire show van België

Van donderdag 5 mei (Hemelvaart) t.e.m. zondag 8 mei 2016 vindt de 10de jaarlijkse editie plaats van culinair festival Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp, "dé place to be voor fijnproevers". Lekkerbekken uit heel Vlaanderen en van ver daarbuiten - want het festival trekt meer en meer de nationale en ook internationale kaart - zakken naar Antwerpen Proeft af om te proeven en topchefs en tv-koks te ontmoeten. Nergens vind je op één locatie, op een en hetzelfde moment, gerechtjes van zoveel gerenommeerde restaurants en bekende culinaire koppen, voor een fractie van de gangbare prijs: 5 of 7,5 euro. [Patrick-Mertens (Chocoladehuis-Boon) © Marco-Mertens]

Lees meer ...

Catering
J&M Catering toont zich de beste tijdens de BEA Catering Awards

Op dinsdag 12 april vaardigden 14 Belgische eventcateraars hun beste chefs af naar Kinepolis Antwerpen. Dat was immers de arena voor de BEA Catering Awards, een live cooking competitie die het hoge niveau van onze Belgische cateraars in de kijker zet. Na een spannende en vooral bijzonder smakelijke wedstrijd, kende de jury de Gouden award toe aan J&M Catering. De top 10 van de BEA Catering Awards waren: 1. J&M Catering, 2. Silverspoon, 3. Gourmet Invent, 4. Kasteel van Zwijnaarde, 5. ISS event catering, 6. Gustus, 7. Huis Van Wonterghem, 8. Stuart Catering, 9. Foodsie, en 10. Amalthea.



Catering
Food Equipmentbedrijven zien omzet groeien

De bedrijven van de food equipmentsector in ons land zijn redelijk tevreden over hun huidige activiteitsniveau. Ze zien hun omzet groeien en ook de bestellingen nog steeds toenemen, stelt technologiefederatie Agoria vast. Bas van Montfoort, voorzitter van Agoria Food Equipment: “Vooral in de markt van de ziekenhuizen en in de scholen zien we een vooruitgang. In de bedrijven en vooral in de horeca staat de marktbarometer minder gunstig.”

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Eerste Radisson Red ter wereld geopend in Brussel

Radisson RED Hotel Brussels (de oude Radisson Blu) is gesitueerd in de Europese wijk (Idaliestraat 35, 1050 Brussel), op 200 meter van het Luxemburgplein. Het Radisson Red is de eerste in zijn soort en biedt een unieke lifestyle-ervaring met de focus op kunst, mode en muziek, met als doel mensen met elkaar te verbinden. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle ruimtes en u krijgt gratis toegang tot de sauna en het fitnesscentrum.

De 149 moderne kamers/studio's hebben kunst aan de muur en zijn voorzien van een 55" Smart led-tv, regelbare verlichting en een koelkast. De badkamers bieden mooie tegels, een inloopregendouche, een haardroger en gratis toiletartikelen. In de sociale ruimtes worden tijdelijke exposities en evenementen met livemuziek met dj's gehouden. Met de "RED App" kunt u muziek en foto's delen met andere gasten, en de virtuele concierge kan u advies geven. U kan er genieten van het ontbijt, van een maaltijd met verse, goed gekozen gerechten en van een selectie ambachtelijke bieren en cocktails. De hotelmedewerkers, die via sociale netwerken werden gerecruteerd, worden de 'Red Creatives' genoemd. Het hotel heeft geen receptie, en de Red Creatives komen iedereen die het bhotel inkomt, met hun tablet opzoeken. Dus gedaan met sleutels, wat ook de chek-in vereenvoudigt.

 



Ondernemingen - Bedrijven
Bossuyt Grootkeukens steunt Kinderkankerfonds

Op 17 april organiseerde Bossuyt Grootkeukens de eerste editie van CHEFS’ NIGHT, een gastronomisch avontuur voor en door chefs in de gebouwen van Bossuyt. Tweehonderd genodigden, chefs en restauranteigenaars, konden de ganse avond genieten van een culinaire tour de force.

 

 

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
Ardo wordt enige aandeelhouder van Ultracongelados de la Ribera

De groepen Ardo en Bonduelle, Europese marktleiders in verwerkte groenten, kondigen vandaag aan dat de transactie met betrekking tot Ultracongelados de la Ribera (UCR) met succes werd afgerond. Hierdoor krijgt Ardo 100% van de aandelen van Benimodo in handen. Op basis van de voorwaarden van de overeenkomst tussen beide bedrijven, verwierf Ardo met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016 zowel de Bonduelle-aandelen als de onroerende activa van de site in Benimodo. De transactie zal leiden tot de integratie van de productiefaciliteit in de industriële structuur van Ardo, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor de Ardo Group. De bestaande productie afspraken blijven behouden en de fabriek zal de komende vijf jaar producten aan Bonduelle blijven leveren.



Onderwijs - Opleiding
Hotelschool Stella Matutina behaalt als eerste school in Vlaanderen de felbegeerde 'Smiley'

Hotelschool Stella Matutina heeft binnen het pilootproject "Smiley FAVV" als eerste school in Vlaanderen de felbegeerde "Smiley" behaald. De "Smiley" is een kwaliteitslabel dat aantoont dat een bedrijf of instelling een geloofwaardig systeem betreffende de voedselveiligheid en hygiëne toepast. Het wordt toegekend door het voedselagentschap na een grondige hygiëneaudit door een onafhankelijk geaccrediteerd controleagentschap van het FAVV.

Lees meer ...

Restaurants
‘Comme chez Soi’ viert 90 jaar bestaan

In 1926 openen Georges en Helena Cuvelier hun eerste restaurant aan de Maurice Lemonierlaan 137 te Brussel.  ‘Chez Georges’ is een klein buurtrestaurant waar de vaste gasten plegen te zeggen: “Georges, bij jou is het net of je thuis eet… Comme chez Soi”. In 1936 verhuist Comme chez Soi naar het Rouppeplein, waar het vandaag nog steeds gevestigd is. Dochter Simone trouwt met Louis Wynants die de keuken doet evolueren naar gastronomisch niveau.

 

Lees meer ...

Toerisme
Opening belevingscentrum van de Abdij van Averbode: Het Moment

Op zondag 1 mei opent Het Moment, het nieuwe belevingscentrum van de Abdij van Averbode, de deuren voor het grote publiekNa maanden van intensieve arbeid, is Het Moment klaar. Vanaf zondag 1 mei is iedereen welkom om binnen de muren van de abdij te genieten van de vier Averbode-producten: bier, kaas, brood en peperkoek.

Lees meer ...

by communitysoft.com