LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Actua
Bonduelle Minute® Challenge

Aan alle Chefs: einde maart startte de Bonduelle Minute® Challenge. In deze online wedstrijd daagt Bonduelle Food Service chefs uit om een gerecht te creëren met tenminste één Minute® groente en dit op de website www.bonduelleminutechallenge.be of op Instagram te delen met ‪#‎bonduelleminutechallenge. De wedstrijd loopt tot en met 24 mei 2016. Zie ook https://www.facebook.com/BFS.Belgie/

 

Lees meer ...

Algemeen
Smulpaap brochure gaat vlot over de toonbank

Er zijn al ruim 200 brochures van de culinaire tocht ‘Smulpaap’ verkocht, een record. De brochure is samengesteld door 12 horecaondernemers uit de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie. Tot en met 25 september kan je bonnetjes in de brochure gebruiken om aan een goedkoper tarief te kunnen tafelen. De brochure kost 13 euro en is de koop bij de toeristische infokantoren van de gemeenten, bij de deelnemende horecazaken, bij ecocentrum De Goren en bij Huyze Colibrant in Postel. (pvo)



Algemeen
Maldegem vindt geen uitbater voor Sint-Annakasteel

De gemeente Maldegem is sinds oktober 2014 op zoek naar een uitbater voor het Sint-Annakasteel. De bedoeling is dat er in het pand een horecazaak zou komen. De nieuwe uitbaters krijgen het kasteel voor een prikje, maar moeten het kasteel wel op eigen kosten renoveren. Aangezien er nog geen kandidaat is gevonden, moet de gemeente nu dringend instandhoudingswerken uitvoeren. Ondertussen gaat de zoektocht naar een geschikte uitbater gewoon door. (pvo)

[©Frederic Dhont]



Algemeen
Brugse Horeca bezorgd over mogelijk vertrek Ronde van Vlaanderen uit stad

Het nieuws dat Antwerpen vanaf volgend jaar misschien de nieuwe startplaats van de Ronde van Vlaanderen wordt, sloeg bij de Brugse horeca in als een bom. Volgens de horeca in Brugge moet de start van de wielerwedstrijd zeker in de stad blijven. De horeca-uitbaters vrezen dat ze anders een topweekend gaan verliezen. Ze vinden dat het stadsbestuur veel te laks optreedt in dit dossier. Er zou volgens de horeca-uitbaters door het stadsbestuur te lang geaarzeld zijn om het contract te vernieuwen. Het stadsbestuur zegt dan weer dat er geen reden is tot paniek en dat er in deze maand nog een overleg komt met de organisatoren van de wielerwedstrijd. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen
Gault&Millau’s allereerste 'Culinary Innovator of the Year Awards' 2016

Tijdens een evenement dat plaats vond bij Verbeke Foundation in Kemzeke, werden de allereerste Culinary Innovator Awards uitgereikt door Gault&Millau. Er werden in totaal 8 winnaars bekroond in 8 verschillende categorieën. Minister Ben Weyts reikte de belangrijkste award van de avond uit, "de meest innovatieve culinaire onderneming", aan R&D Food Revolution. Tijdens dit event konden bijna 500 gasten genieten van culinaire hoogstandjes van topchefs zoals Albert Adrià (El Bulli), Peter Goossens, de NorthSeaChefs en vele andere chefs met faam.

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Pastafarian

Er zijn verschillende godsdiensten in ons land, al of niet erkend. De meest grappige is wellicht de Pastafarian, aanhangers van de Kerk van het Vliegend Pastamonster. Een ironie weliswaar maar bij de Noorderburen en in Nieuw Zeeland is de het eerste spaghettihuwelijk al voltrokken.  Voor Bert Goosens uit Gent lukte het niet om een foto met een vergiet op het hoofd te laten vastleggen. In Tsjechië en Ooasenrijk gaf de rechter de pastafarins wel de toelating voor een foto met een een vergiet. Misschien was de pasta meer aldente.(JV)   

 



Cafés - Brasseries - Discothèques
Rockcafé Elpee in Deinze wordt volledig gerenoveerd

Het rock- en metalcafé Elpee in Deinze krijgt deze zomer een volledig nieuw jasje. Eigenares ‘Kat’ Coddens kreeg een stedenbouwkundige vergunning om het pand uit te breiden met een extra concertruimte. De oppervlakte van het café wordt hierdoor bijna verdubbeld. Doordat alles opgetrokken wordt in volle beton, zal er geen hinder zijn van geluidsoverlast. Er wordt ook geïnvesteerd in een backstageruimte voor de groepen die er gaan optreden. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Amerikaanse eist 5 miljoen dollar van Starbucks wegens te veel ijs in ijskoffie

Een Amerikaanse vrouw eist 5 miljoen dollar van Starbucks. Ze vindt dat de koffieketen te veel ijs in zijn ijskoffie doet en dus niet geeft wat men aan de klanten belooft. Volgens de klachtindiener zit er in de ijskoffie van Starbucks maar 0.4 liter koffie in plaats van de beloofde 0.7 liter. (pvo)

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Bavaria N.V. neemt meerderheidsbelang in Palm Belgian Craft Brewers

Bavaria N.V. en Palm Belgian Craft Brewers kondigen vandaag 10 mei aan hun krachten te bundelen. Bavaria N.V. heeft met de overname van 60% van de aandelen een meerderheidsbelang genomen in Palm Belgian Craft Brewers. Palm Belgian Craft Brewers maakt daarmee vanaf heden deel uit van Bavaria N.V. Vanaf 2021 zal Palm Belgian Craft Brewers voor 100% deel uitmaken van Bavaria N.V. De twee familiebrouwers vinden veel synergie bij elkaar door de gemeenschappelijke achtergrond en de gedeelde passie voor bier. Bavaria N.V. en Palm Belgian Craft Brewers zijn samen goed voor 600 jaar bierbrouwhistorie. De geschiedenis van bierbrouwerij Bavaria gaat terug tot 1719 en inmiddels wordt de brouwerij in Lieshout geleid door de 7e generatie van de familie Swinkels. De familie Toye staat aan het roer van de Palm brouwerij die in 1686 opgericht werd in het Belgische Steenhuffel. Anno 2016 produceren de brouwers gezamenlijk jaarlijks meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier.



cafés - brouwerijen - discotheken
Innovation Beer Festival

Op 15 en 16 mei vindt in Leuven het Beer Innovation Festival plaats. Dit festival, dat vorig jaar zijn 1ste editie kende, wil een platform zijn voor ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld. Tijdens dit festival kan jij proeven van een kleine 100 bieren van 17 innovatieve brouwerijen uit 11 landen. (pvo)

 

 



Hotellerie
Hotel Thermae Palace (Oostende) wordt gerenoveerd

Het prestigieuze hotel Thermae Palace in Oostende wordt de komende jaren gerenoveerd. Het hotel en de aanpalende Koninklijke Gaanderijen zijn beeldbepalend voor de stad, maar zien er nu wat verwaarloosd uit. De vergane glorie had ook zijn invloed op de rendabiliteit van het hotel. Daarom trok de huidige uitbater aan de alarmbel. De stad Oostende en de Vlaamse overheid zijn nu tot een akkoord gekomen om de gebouwen te renoveren. Er wordt naar een private uitbater gezocht om de werken uit te voeren. De restauratie van het hotel moet binnen de 5 jaar uitgevoerd worden en zal zo’n 40 miljoen euro kosten. De Vlaamse overheid stelt 10 miljoen euro ter beschikking. (pvo)



Hotellerie
Directeur Booking.com moet aftreden door affaire

Directeur Darren Huston van hotelboekingssite Booking.com en van moederbedrijf de Priceline Group is moeten aftreden. De Amerikaanse topman was een relatie aangegaan met één van zijn medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam en dat was in de strijd met de interne gedragscodes van de onderneming. Uit intern onderzoek van de firma bleek verder dat de topman zich ook had ingelaten met andere praktijken die niet door de beugel konden, zodat verder functioneren binnen Booking.com niet meer mogelijk was. (pvo)



Hotellerie
Berlijn verbiedt verhuren van hele appartementen via Airbnb

De stad Berlijn verbiedt het verhuur van hele appartementen aan toeristen via Airbnb. De Duitse hoofdstad wil op die manier de prijzen van het huren zo laag mogelijk houden en het woningbestand op peil houden. Een appartementsgebouw dat op de markt wordt gezet voor tijdelijk verhuur, brengt de eigenaars zeer veel op. Hierdoor swingen de huurprijzen de pan uit. Verhuren van kamers mag wel nog, maar dus geen volledige woning of appartement meer. (pvo)

 



Publicaties
Veggie Oostende

De tijden dat vegetariërs genoegen moesten nemen, met een wortel en een blad sla of een croque monsieur zonder ham liggen gelukkig al lang achter ons. Dezer dagen spelen groenten de hoofdrol in wat ieders menu en een wekelijkse veggie maaltijd wordt de culinaire standaard. En in Oostende is dat niet anders. Visit Oostende heeft een eerder beperkte lijst opgesteld waar vegetarische en  minder vegetarische restaurants in opgenomen zijn, en biedt dus geen volledig overzicht van wat de kuststad te bieden heeft. Laat het een beknopte handleiding zijn. Maar wellicht voor andere steden die niet vlees eters op het juiste spoor kunnen zetten. (JV)



Publicaties
Groene Gault@Millau

Begin mei werd de derde editie van de Groene Gault&Millau  voorgesteld. Zoals de traditie het wil een editie die aan de lezers een overzicht aanbiedt over waar ze lekker en gezond kunnen eten. De Groene Gault&Millau is een samenwerking tussen Frank Fol, De Groentekok® en Gault&Millau.

Lees meer ...

Restaurants
Initiatief #DiningForBrussels wil restaurantsector in hoofdstad hart onder de riem steken

Sinds de terreuraanslagen van 22 maart is het aantal faillissementen in de Brusselse horecasector naar 600 gestegen. Daarom roept #DiningForBrussels de Belgen op om massaal op restaurant te gaan in de hoofdstad. #DiningForBrussels is een initiatief van de Brusselse werkgeversorganisatie Beci, reclamebureau Famous en de kranten De Tijd en L’Echo. Het is de bedoeling om op restaurant te gaan in Brussel en om het bezoek kenbaar te maken op de social media. Zo wordt er gevraagd om een foto van het leeggegeten bord te maken, samen met een mes, vork en lepel in de vorm van een vredeteken en om die foto te verspreiden via de hastag DiningForBrussels. (pvo)



Restaurants
Dominique Crenn is beste vrouwelijke chef ter wereld

Dominique Crenn van de Amerikaanse restaurants Atelier Crenn  en Petit Crenn is door de organisatie van World’s 50 Best Restaurants uitgeroepen tot de beste vrouwelijke chef ter wereld. Crenn zal op 13 juni gehuldigd worden tijdens het award-gala van The World’s 50 Best Restaurants in New York (pvo)

 

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com