LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Actua
Tork op de ISSA/INTERCLEAN 2016

Cleaning on demand

Tijdens de internationale beurs ISSA/INTERCLEAN in Amsterdam (10, 11, 12 mei) werd op de stand van Tork een real-time demo gegeven van EasyCube™, een internet gestuurde dataservice die ‘cleaning on demand’ mogelijk maakt: schoonmaakrondes gebaseerd op schoonmaak- en navulbehoeften in plaats van schoonmaken aan de hand van standaard dienstroosters.

 

Lees meer ...

Actua
Uw horecareferentie: 'de kookplaneet Brussel'

Verrax nv is al sinds 1946 dé partner voor horecamaterialen voor restaurants, feestzalen, catering, traiteurs, hobbykoks en de collectiviteit. In mei 2015 hebben een paar briljante koppen bij elkaar gezeten en werd er een nieuw concept boven de doopvont gehouden. “de kookplaneet Brussel” was geboren, een Cash & Carry voor en door de horeca- en hobbykoks.

Lees meer ...

Actua
Lantmännen Unibake investeert 100 miljoen in nieuwe bakkerij te Londerzeel

Op woensdag 11 mei werd de eerste steen gelegd van een nieuwe industriële bakkerij van Lantmännen Unibake in Londerzeel. De op één na grootste industriële bakkerij van Europa investeert 100 miljoen in de nieuwe bakkerij. Daarmee zet het bedrijf zijn vertrouwen in de Belgische markt resoluut kracht bij en maakt het zijn  ambitie om verder te groeien met zijn ‘bread valley’ concreet. De opening van de nieuwe bakkerij is voorzien eind 2016.

Lees meer ...

Algemeen
Koffie bij Ikea

De goedkope hotdogs (wat hun naam ook waard is) en de Zweedse balletjes van Ikea kenden we al. Maar Ikea Gent pakt nu uit met een hippe koffiebar. In verschillende Ikea zaken zijn er al koffiebars maar nu pakt Ikea Gent ook uit met een koffiebar war een perfect gemaakte koffie gecomineerd kan met een stukje taart. Het succes van de koffiebars in het buitenland met ontbijtkoeken en taart bracht de koffiebar  fika ook naar de vestiging in Gent. Geen doorloopkoffie maar perfecte ristretto’s en latte’s. Een espresso met een gratis croissant heb je er al voor minder dan 2 euro. Met het concept wil de meubelgigant ook aan bedrijven en horeca tonen dat ze ook meubilair hebben voor deze doelgroep want alles wat in de koffiebar staat is ook te koop in de meubelzaak. (JV)



Algemeen
Roeselare investeert in camera’s

Op en rond het Stationsplein van Roeselare worden 13 bewakingscamera’s geïnstalleerd, naast de huidige 9 exemplaren. De investering van 100.000 euro dient om de veiligheid van de buurt te verbeteren. De stad wil hiermee het Stationsplein opwaarderen als ontmoetingsplek waar de mensen in alle veiligheid kunnen genieten van het horeca- en winkelaanbod. In een tweede fase komen er nog eens 7 camera’s bij. (pvo)



Algemeen
Een op vijf Brusselse horecazaken hebben geldproblemen

Voor ruim één op vijf Brusselse hotels, restaurants en cafés (21 %) dreigen er geldproblemen of zelfs het faillissement. Dat blijkt uit een bevraging binnen de sector, die de krant Le Soir kon inkijken. Naar de oorzaak van deze desastreuse gang van zaken hoeft niet ver gezocht te worden. De aanslagen en de aanhoudende terreurdreiging hebben ervoor gezorgd dat Brussel steeds meer en meer gemeden wordt door buitenlanders.  Daar komen ook nog eens de onverantwoorde stakingen bovenop, waardoor België in het buitenland momenteel geboekstaafd staat als een ‘failed state’. Dodelijk voor het toerisme. (pvo)



Algemeen
Würst in Hasselt

Zonder veel bombarie maar met een simpel bericht op Twitter wist Jeroen Meus op  te melden dat  zijn pop-uprestaurant Würst geopend is  op de Hasseltse Zuivelmarkt. Nog tot het einde van de zomer serveert de tv-kok er ‘haute dogs’ of culinaire hotdogs vanaf 7,5 euro .Jeroen koos hierbij bewust voor het verrassingseffect . Geen toeters en bellen maar gewoon inlopen.In het assortiment zitten een vijftal burgers en zelf gemaakte dranken zoals onder meer ice tea. Vanaf 7,5 euro krijg je 300 gram kwaliteitseten. Meus deed inspiratie op in New York toen hij er de beste hamburger volgens Marlon Brando maakte . Smaaktechnisch klopt het recept alleen is het nu wat gepimpt of verbeterd omdat het basisproduct beter kan. Het concept van Würst  is al in een steden terug te vinden en er is ook de fastfoodtruck die het land doorkruist. De keuze voor Hasselt is niet toevallig volgens de televisiekok.. “Een vriend van mij die eigenaar is van dit pand belde me of ik hier niets leuk wilde doen en daar sta ik voor open. Ik woon rond Diest, Scherpenheuvel, dus niet zo ver af. En Hasselt ligt me wel. Een goed overzichtelijk stadje. Nog tot einde deze zomer kunnen ze in Hasselt geniet van Würst. Nu nog wachten op Würst in Gent.(JV)l



Algemeen
Andrea Miacola beste jonge Benelux chef bij S.Pelligrino

Op 23 mei werd de beste jonge chef van de Benelux verkozen. Dat gebeurde in het kader van de mondiale culinaire wedstrijd S.Pellegrino Young Chef 2016. De winnaar is Andrea Miacola, een Italiaan die al 1 jaar in de potten roert van De Librije in Zwolle (Nederland). Hij wist de jury te overtuigen met zijn grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon.

Lees meer ...

Algemeen
De Wulf derde op OAD ranglijst.

Zestien landen leverden samen 200 restaurants aan  voor de Opinionated About Dining (OAD) Europese Restaurant TOP 100+. Met het haar in de wind en de gekende nonchalance maar ongekende kookkunsten werd Restaurant In de Wulf van chef Kobe Desramaults  op plaats drie het hoogst genoteerde Belgische restaurant en moet enkel op één het Franse L’Arpège van Alain Passard en op twee het Spaanse restaurant Azurmendi  vooraf laten gaan.

 

Lees meer ...

Algemeen
Horeca Gent krimpt niet

Kleinhandels zaken in Gent waaronder ook horecazaken zouden het steeds moeilijker krijgen in Gent. Volgens sommige cijfers,  die niet officieel na te trekken zijn, zou het water van de Leie, De Schelde en de Lieve hen aan de lippen staan. De, verlengde, weekends mogen dan al veel drank en eetlustigen naar Gent aantrekken tijdens weekdagen dreigt de stad leeg te lopen. Dat terwijl wij kunnen zien dat er in Gent en omstreken veel nieuwe horeca initiatieven  van start gaan. Een culinaire wandeling door Gent zou de vooropgestelde cijfers wellicht kunnen ontmaskeren. (JV)



Algemeen
Torenhoog eten

Het blijkt een wedstrijd te worden om de hoogste toren ter wereld neer te poten. Het emiraat Dubai is alvast van plan het hoogste bouwwerk ter wereld neer te poten. Het hoogste gebouw de Burj Khafia een wolkenkrabber van 828 meter ook al in Dubai zal er volgens de projectoren een grotere broer bijkrijgen. Achttien tot twintig verdiepingen van het gebouw zullen voorbehouden worden voor restaurants en hotels. Mocht iemand zich geroepen voelen….(JV)



Algemeen
Hoezo fastfood ongezond?

Uit een onderzoek gepubliceerd in the journal of Environmental Healt Perspectives, whats te name, blijkt een snelle hap nogal wat ftalaten te bevatten. Kleurstoffen en geurloze veststoffen die schadelijk zouden kunnen zijn. Uit een onderzoek blijkt dat maar liefst 40% van de mensen die de voorbije 24 uur fastfood naar binnen werkten ongezonde flalaten  binnen kregen. Kan iemand eens vertellen wat we wel nog mogen eten? (JV)



Algemeen
Ongezonde frieten?

Belgen en aardappelen het lijkt als het zout bij het zeewater. Neem daarbij het nationaal gerecht zoals  frietjes en de cirkel is rond. Maar volgens Amerikaanse wetenschappers, die wellicht nog noot een puntzak in de hand handen is een grote aardappelconsumptie niet goed voor de bloeddruk. Het zouden bovendien vooral frietjes zijn die ervoor zorgen dat de kans op hypertensie of hoge bloeddruk toeneemt bij mannen en vrouwen.

Lees meer ...

Algemeen
Schoolboten in Gent

Nu de Gentse reep in 2018 helemaal (zou) open gaan, is er voor directrice Hilde Allaert geen excuus meer om de leerlingen van de Sint- Bavohumaniora niet per boot naar de school boot te laten komen. De directrice van de Sint-Bavohumaniora denkt daarbij niet  alleen aan de dagelijkse verkeersknoop maar ook aan de veiligheid van de kinderen. Even verder denken kan misschien ook Hotelschool Gent een varend schoolschip waarop leerlingen gasten ontvangen en hen een culinaire rondvaart door Gent laten varen? (JV)

 



Algemeen
Te zuiver water in Bodensee

Een te mooie Bodensee is een probleem voor de vissen. Het klinkt tegenstrijdig maar het water van de Bodensee, het grootse meer tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is té zuiver voor het bestaande visbestand. Er zijn in het water te weinig voedingsbestanden voor het visbestand. Vooral de forel heeft een gebrek aan plankton. Verbeterde rioleringsnetwerken, en zuiveringsnetwerken rond het meer zorgen ervoor dat er amper menselijke uitwerpselen en landbouwmest in het water terecht komen. Daardoor ontstaat er een gebrek aan fosfaten wat ten nadeel komt aan planten, algen en plankton waar de forel zich hoofdzakelijk aan te goed doet.(JV)



Algemeen
Bar Klak originaliteit in de horeca

Het gaat slecht in de horeca, we horen het binnen de sector al jaren maar als er één sector is waar creativiteit kan naar boven komen dan is het toch wel de horeca. Mechelen is zo’n stad waar de gedrevenheid en de originaliteit van nieuwe of bestaande zaken naar boven borrelt. Neem nu Bar Klak.

 

Lees meer ...

Algemeen
Koffie drinken in Brugge

Koffie drinken in Brugge zal nooit meer hetzelfde zijn, zeker voor wie  aan de Academiestraat binnenstapt. Dit is meer dan coffee bar..

 

 

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Revue gaat voor Sterren op de Grasmat

"Sterren op de grasmat” staat voor een voetbaltornooi georganiseerd voor en door Belgische sterren-chefs, ook dit jaar wordt G-Sport gesteund. Vorig jaar heeft Sterren op de grasmat 20000 euro kunnen schenken aan G-Sport. Het initiatief om dit te organiseren komt van Axel Colonna-Cesari, chef van Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver.

 

 

 

 

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Tilt slaan op de Gentse Feesten

Het nieuwe campagnebeeld van De Gentse Feesten is een flipperkas geworden. Net zoals in een flipperkast wordt de bal van de enen kant naar de andere kant van de kast gestuurd. Langs cultuur, ontdekkingen, amusement, muzikaal. Wie het parcours van de flipperkast helemaal volgt zou wel eens ‘tilt’ kunnen slaan tussen het grote aanbod. Veel horecazaken zijn zich nu al aan het voorbereiden om ook op culinair vlak origineel uit de hoek te komen op het feest waarvan de aftrap op 15 juli gegeven wordt.(JV)

 

 

 



Beurzen - congressen - evenementen
Smakelijke festivals

Het weekend van OLH moet zo wat het smakelijkste weekend in Vlaanderen geweest zijn met talrijke culinaire festivals. In Gent was er ‘Gent Smaakt’ met meer dan 45.000 bezoeker. Het Gentse culinaire festival, ter promotie van de Gentse horeca, kon klinken op de beste editie ooit! In Brussel verzamelden meer dan 100 foodtrucks om de bezoekers een hapje en een drankje aan te bieden. Maar ‘Antwerpen Smaakt’ kon toch wel loef afsteken met een prachtige locatie (het weer hadden ze ook daar mee natuurlijk) maar met talrijke binnen en buitenlandse top chefs veel demonstraties en de nodige culinaire randanimatie was dit toch wel de top de culinaire stadsfestivals.

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Café Den Deugniet (Haasrode) verkocht aan Alken-Maes

Het populaire café Den Deugniet in Haasrode is verkocht aan brouwerij Alken-Maes. Dat betekent dat er binnenkort niet langer Stella, maar Cristal uit de tapkranen gaat vloeien.. De stamgasten gaan niet alleen hun vertrouwde Stella moeten missen, maar ook het Dorpsfeest Haasrode, waar de vroegere uitbaters van Den Deugniet mede hun schouders onder zetten. Door de verkoop van het café gaat het evenement dit jaar niet door. Of er volgend jaar nog een Dorpsfeest komt zal afhangen van de nieuwe uitbaters. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij Jessenhofke laat 8.000 liter bier wegvloeien

Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend heeft brouwerij Jessenhofke (Kuringen) 8.000 liter bier laten weglopen. De Jessenhofke Tripel vloeide weg uit de vaten in de brouwerij Anders in Halen. Door het verlengde weekend was er vier dagen geen controle. Op die manier verdween 10 % van de jaarlijkse productie van de Tripel in de riool. (pvo)

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Goed voorjaar voor Heineken

In het voorjaar heeft de brouwerij groep rond Heineken- Alken Maes een stijging van 7% kunnen laten optekenen. Bijna 45 miljoen hectoliter pintjes kwamen er uit de brouwketels. Bij de premium bieren  werd een stijging van een kleine 5% opgemeten. Dat in een periode dat  de biercomsumptie in ons land met 6% gedaald is door minder toeristen. De horeca inBrussel en ander toeristische steden hebben zwaar geleden onder de aanslagen maar blijkbaar is het huis gebruik wel toegenomen; (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Goud voor Hoegaarden

Tijdens de World Beer Cup℠, de meest prestigieuze tweejaarlijkse biercompetitie ter wereld, werd het witbier Hoegaarden bekroond met een gouden medaille. In de categorie Belgian-Style Witbier werd Hoegaarden onder 77 inzendingen verkozen als beste witbier Hoegaarden, het originele Belgische witbier, is niet alleen bekend in België, maar ook ver buiten zijn grenzen. Hoegaarden kent een uniek brouwproces waarbij het bier eerst gefermenteerd wordt en vervolgens hergist in de fles.

 

 

 

 

 

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
AB Inbev wil alcoholarm

AB Inbev heeft het voornemen om over een kleine tien jaar  20% procent van zijn alcoholarma te krijgen. Maar de publieke opinie staat er blijkbaar nog steeds voor open. De gewone pils blijkt na testen nog steeds beter te smaken dan de alcoholarme bieren. Vraag is nu of de grootste brouwer zijn smaken moet aanpassen of het principe moet laten varen. Experimenten bij ander brouwerijen zijn tot op heden ook nog nooit een groot succes geweest. Of AB Inbev de komende jaren verder zal werken aan nieuwe ontwikkelingen is nog niet duidelijk. Misschien straks een wijn zonder druiven. (JV)



Hotellerie
9 Hotel Collection opent 9 Hotel Sablon

De 9 Hotel Collection opent in de Brusselse Zavelwijk het 9 Hotel Sablon. Het is de tweede vestiging in Brussel, nadat de boetiekhotelgroep in onze hoofdstad reeds het 9 Hotel Central opende. Het 9 Hotel Sablon heeft 34 kamers en een lobby waar de gasten zich in een kunstgalerij wanen. (pvo)



Hotellerie
Corinthia Hotels neemt Grand Hotel Astoria over

Corinthia Hotels kondigt de acquisitie aan van het Grand Hotel Astoria te Brussel. Dit historische hotel en gebouw stond 10 jaar leeg, maar zal gerenoveerd worden tot een toonaangevend luxehotel dat de naam Corinthia Grand Hotel Astoria gaat voeren. Het nieuwe hotel zal 121 kamers gaan tellen en krijgt eetgelegenheden, congreszalen en een wellnesscentrum. Het oude Astoria Hotel werd in 1909 in de Brusselse Koningstraat geopend en werd jarenlang beschouwd als één van de beste en meest luxueuze hotels ter wereld. (pvo)



Hotellerie
Brugs The Pandhotel bij de beste 10 boetiekhotels ter wereld

The Pandhotel in Brugge wordt opnieuw gelauwerd. Dit maal staat het Brugse charmehotel in de lijst van de beste boetiekhotels van Hotels.com. Deze lijst wordt samengesteld op basis van bijna 20 miljoen geverifieerde en betrouwbare gastenbeoordelingen. De prijzen gaan naar de hotels die de hoogste gemiddelde gastenscore hebben gehaald. Naast The Pand Hotel (Brugge) delen 1828 Smart Hotel (Buenos Aires), Saint Shermin (Wenen), Mil Houses Elegant Suites (Santorini), Hotel Bagués (Barcelona), The Culver Hotel (Culver City, CA), Praya Palazzo (Bangkok), Castello di Velona (Montalcino), The Angler’s Hotel (Miami) en The Z Hotel (Zanzibar) in de prijzen. (pvo)



Hôtellerie
Succes van Airbnb stijgt

Het succes van Airbnb lijkt niet alleen internationaal maar ook in ons land een groeiend succes te kennnen. Airbnb waarbij gasten een privékamer verhuren aan gasten blijkt een groot succes te zijn zowel internationaal maar ook nationaal. In ons land heeft Airbnb de kaap van 1 miljoen overnachtingen overschreden. Het bedrijf groeide de voorbije jaren uit tot één van de grootste spelers in de Belgische sector. 32 miljoen overnachtingen werden vorig jaar geboekt in de traditionele hotelsecto . Met meer dan 1 miljoen overnachtingen blijkt Airnbnb dat de gangbare normen op gebied van veiligheid en comfort niet hoeft te volgen een flinke brok uit de aangeboden koek te nemen. Zelfs de aanslagen van 22 maart deden Airbnb in ons land geen pijn in tegendeel zelfs. Er gaan ook steeds meer stemmen op om Airnbnb aan dezlfde normen te onderwerpen dan het regulaire logiesaanbod. Waar stond ooit eens geschreven dat iedereen gelijk is voor de wet? (JV)



Onderzoek
Onderzoek voedings- en dranktendensen - Editie 2016

Onderzoek naar het verbruik van voeding en dranken in de horecasector (hotels, restaurants, cafés,... ), grootkeuken en foodservice.

Een initiatief van Qreactiv in samenwerking met Horeca Expo, Horecaplatform.be en de Artesis-Plantijn Hogeschool, Antwerpen.

Lees meer ...

Publicaties
Nieuwe Culibelgids

Er is een nieuwe Culibel gids verschenen met maar liefst meer dan 35 nieuwe leden.  Culibel wil de kunst van het tafelen promoten. Culibel is een groep van levensgenieters en gastronomen die vrienden en levensgenieters verenigen via de Belgische gastronomie in al zijn facetten. Dit is de 35e editie van een gids die mensen rond de kunst van hete tafelen samenbrengt. Geen toveraars praktijken rond sterren, vorkjes of messen maar gewoon genieten van een degelijke keuken. Recht toe recht aan daar staan de leden van Culibel voor. De nieuwe gids beschrijft 80 restaurants in iedere prijsklasse met een diversiteit aan stijlen smaken.  Gevestigde waarden maar ook jong en nieuw talent komen in de gids aan beurt. Met zijn nieuwe gids weet Culibel te bewijzen dat goed gastronomisch eten niet steeds van de hoogste sterrenladder hoeft te vallen maar ook gezellig en zeer smakelijk kan zijn. Een gids voor in het handschoenvakje  van de wagen te bewaren voor onderweg.  (JV)



Restaurants
8.000 ‘pottenkijkers’ in restaurant Fleur De Sel (Kasterlee)

Alex Verhoeven heeft 8.000 kijkers gelokt op zijn livefeed vanuit zijn  keuken in restaurant Fleur de Sel. De jonge chef zond via de nieuwe app van Facebook een avonddienst uit. Naar eigen zeggen had hij niet verwacht dat zoveel mensen zouden kijken. Tijdens de livefeed konden mensen vragen stellen, die de kok ook beantwoorde. Alex Verhoeven wilde met dit initiatief laten zien hoe het er echt in de keukens aan toegaat. Hij wil alles nog eens overdoen op de Facebookpagina van zijn restaurant Fleur De Sel. (pvo)



Snelrestauratie
McDonalds pakt uit met groene en rode hamburger

McDonalds wil met een groene en rode hamburger de film rond het populaire spel Angry Birds promoten. Bij de Naughty Green Pork Burger kun je tussen graskleurige schijfjes brood varkensvlees, een eitje, sla en een pittige saus verwachten. De Super Red is een kippenburger met o.a tomaat, ei en pepermayonaise.  Niet iedereen is laaiend enthousiast. Vooral de groene burger krijgt veel kritiek. Het is trouwens  lang niet zeker of deze speciale burgers in de toekomst bij ons ooit verkrijgbaar zullen zijn. (pvo)

 



Snelrestauratie
Spek met smaakjes

Waar het regent in het buitenland kan het druppelen in België. Het einde van het fastfood lijkt nog niet in zicht. In America is de verkoop van spek uit het vuistje een trend aan het worden. Als take aways maaltijd kan je er reepjes spek kopen om onderweg op te eten. De reepjes zijn er in verschillende smaken zoals gemarineerde bacon, spek met de smaak van appeltaart, koffie, stroop of knoflook. Vegetarisch zullen er wellicht niet gelukkig mee zijn als de rage ook naar Europa overwaaid. (JV)



Toerisme
Toerisme Vlaanderen lanceert grootschalige welkom-campagne

In samenwerking met de brede toeristische sector (horeca, attracties, luchthaven, toerismediensten, ...) lanceert Toerisme Vlaanderen eind juni 2016 een grootschalige welkom-campagne. Op die manier wil Toerisme Vlaanderen toerisme- en horecapersoneel stimuleren om de gasten positief te verrassen. De bedoeling is dat ze uitgroeien tot ambassadeurs van Vlaanderen. Daarom organiseert Toerisme Vlaanderen tussen 30 mei en 3 juni 2016 inspirerende workshops. Naast info over de campagne, zijn er ook praktische tips. Belangstellenden kunnen elke dag (14u-17u) in een andere provincie gratis deelnemen aan een workshop. Inschrijven kan je op
www.toerismevlaanderen.be/workshops-share-our-smile-campagne-30-mei-3-juni-2016
(pvo)



Toerisme
Teveel toeristen

Trop is teveel. De Thaise overheid heeft bekendgemaakt dat de zuidelijke Similan eilanden, een eilandengroep in de Andamanse Zee, gedurende vijf maanden niet meer toegankelijk zullen zijn voor toeristen. Eén eiland, Koh Tachai, zal ook na die periode afgesloten blijven. De eilanden worden afgesloten van midden mei tot 15 oktober zodat de natuur zich kan herstellen. Toeristen hebben zware schade toegebracht aan fauna en flora. Touropertors zijn op de hoogte gebracht van de maatregelen. Elke touroperator die de regels overtreedt zal zijn licentie verliezen en aangeklaagd worden  Dan toch iedereen naar Blankenberge?(JV)




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com