LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Actua
Topchef Kobe Desramaults lanceert ‘Voedsel Anders’

Op ‘Krachtboer’, het festival voor duurzame landbouw, onthulde sterrenchef Kobe Desramaults het logo van de nieuwe vereniging ‘Voedsel Anders’. Die wil agro-ecologie promoten als duurzaam alternatief. Zestien bestaande organisaties zijn erin actief.

Wervel, BioForum Vlaanderen, EVA, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, Vredeseilanden, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels, Voedselteams, Velt, Oxfam Solidariteit, Natuurpunt, Solidagro, Dierenartsen zonder Grenzen en De Landgenoten zetten met z’n zestienen de schouders onder ‘Voedsel Anders’. Het initiatief ter ondersteuning van agro-ecologie koos het festival van topkok Kobe Desramaults ‘Krachtboer’ om zich te lanceren.

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Te veel waardebonnen voor The Jane

Het succes van geschenkbonnen voor The Jane en The Upper Room bar is een beetje uit zijn voegen gebarsten. Sergio Herman stopt voorlopig met het uitgeven van waardebonnen voor The Jane en The Upper Room bar. Gasten met bonnen hebben moeite een stoel te bemachtigen bij The Jane en The Upper Room bar in Antwerpen.  Als oplossing zijn er drie weken gepland waarin alleen gasten met een waardebon kunnen reserveren. Restaurant The Jane opent in juli, augustus en oktober drie periodes exclusief voor gasten met een waardebon. Via facebook maakt het Antwerpse restaurant haar volgers nogmaals attent op deze exclusieve weken. (JV)



Algemeen
De een zijn brood…

Volgend jaar start de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen. Gejuich alom bij de horeca van de Koekestad. In Brugge, waar Vlaanderens mooiste de afgelopen 19 jaar haar startplaats had, reageert de horeca dan weer ontgoocheld. Daar spreekt men van een financiële en sportieve catastrofe. (pvo)

 

 



Algemeen
Ruzie tussen Mechelse marktkramers en horecaondernemers

Vanaf september moeten 17 kramen verhuizen van de markt op de IJzerenleen naar de Grote Markt in Mechelen. De reden is dat de horeca permanent terrassen wil op de IJzerenleen en dus ook op zaterdagochtend wanneer daar de markt plaatsvindt. De marktkramers reageren woedend en overwegen zelfs juridische stappen te ondernemen. (pvo)

 

 



Algemeen
Horeca krijgt steeds meer te maken met klachten van buren

Bijna 3 op 10 handels- en horecazaken (28 %) hebben afgelopen jaar te maken gekregen met klachten van buren. Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Vooral geluids- en verkeershinder zorgt bij de buren voor wrevel. Maar soms klagen de buren ook over geurhinder van frituren of over spelende kinderen. Vaak gooien die buren hun wrevel ook nog op sociale media. Weinigen beseffen dat die klachten op termijn erg nefast kunnen zijn voor de geviseerde handelszaken. (pvo)



Algemeen
Zeno stopt en wordt even Den Vleestoog

Gastronomisch Brugge lijkt een metamorfose te ondergaan. Zeno houdt er na negen jaar mee op, al gooit chef Reinout Reniere het voor de laatste maanden eerst nog over een andere boeg. Na jaren te koken op hoog niveau waarbij hij bij GaultMillau een zestien op twintig haalde komt er nu voor enkele zomermaanden ‘Den Vleestoog’. Worst, entrecote, côte à l’os en andere grill- en barbecuegerechten zullen op de krijtborden verschijnen.

Lees meer ...

Algemeen
WÜRST in Gent

Midden juni opende Jeroen Meus zijn tweede WÜRST met Haute Dogs aan de Gentse Nederkouter. Na Leuven koos hij nu voor Gent. Een grote ruimte waarbij het interieur doet terugdenken aan de jaren 70.  Geen hotdogs dus maar de traditionele hot dog naar een culinair niveau opgewaardeerd met eigen gecreëerde  worsten en zeer smakelijk beleg. Smakelijk en origineel zijn de Haute Dogs bij WÜRST alvast. Een van de eerste die van de Haute Dogs mocht proeven was Peter Goossens. Over de zijsporen naar de verbeterde fastfood zoals  Jeroen en Sergio wist zelfs Peter Goossens niet uit te sluiten dat ook hij die weg kan inslaan maar vooralsnog niet in de nabije toekomst. (JV)   



Algemeen
Beste restaurants ter wereld

Osteria Francescana van Massimo Bottura is op plek 1 geëindigd van de World’s 50 Best Restaurants. Maandagavond 13 juni werd de gerenommeerde lijst onthuld in New York. De winnaar van vorig jaar, El Celler de Can Roca,  zakte één plekje op de lijst, Bottura steeg met zijn Osteria Francescana naar de eerste plek. Na zes jaar in de top-5 was dit de eerste keer dat de chef uit Monda er met het goud vandoor ging. Het was zelfs de eerste keer dat een Italiaans restaurant op nr. 1 van de World’s 50 Best Restaurants staat. De top 3 van World 50 Best Restaurants is 1 Osteria Francescana, Modena, Italië, 2 El Celler de Can Roca, Girona, Spanje en op de derde plaats Eleven Madison Park uit New York. België is dit jaar met drie restaurants vertegenwoordigd in de top 100. Hoogstgenoteerde is het Hof van Cleve uit Kruishoutem. Het restaurant van Peter Goossens stijgt één plekje ten opzichte van vorig jaar, naar nummer 53. Een plaatsje lager debuteert The Jane uit Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril. Hertog Jan van chef Gert de Mangeleer zakt van 53 naar 73. Vraag is: wie deelt de punten uit en op welke basis. (JV)



Algemeen
Nieuwe plannen voor Makro en Metro

Op 13 juni heeft de Belgische directie van MAKRO en METRO tijdens een bijzondere ondernemingsraad aan de personeelsvertegenwoordigers haar intentie meegedeeld om een grondig transformatieplan uit te voeren om beide merken klaar te maken voor de toekomst. De financiële resultaten en de veranderende markt dwingen blijkbaar tot een aanpassing van de commerciële strategie, positionering en organisatie van beide merken in België. Deze transformatie wordt ondersteund door een investeringsplan van 61 miljoen euro.

Lees meer ...

Algemeen
Grootste sportbar in Gent

O’Learys, een Zweeds concept komt naar Gent. Spanje en de Scandinavië konden er al kennis mee maken maar vanaf september dus ook Gent. Een kleine twintig bowlingbanen, curling op kunstijs, een pak biljarttafels, 80 grote schermen met sportverslaggeving. Het moet zowat de grootste sportbar van België en omstreken worden. Er komt in de ruimte aan Dok Noord naast een bar ook een restaurants dat 250 couverts zal kunnen bedienen en vergaderzalen met mogelijkheid tot catering. De opening is voorzien midden september van dit jaar. (JV)



Algemeen
Geen vergunnigen voor beachbars in Nieuwpoort

Ondanks eerdere berichten heeft het stadbestuur van Nieuwpoort beslist om dit jaar geen concessie toe te staan voor een beachbars. Het dossier wordt herbekeken  met de bedoeling volgend jaar met een nieuw lastenboek te komen. De beslissing wer genomen nadat een juridisch dispuut dreigde tussen twee van de kandidaten. De stad Nieuwpoort zou mogelijks kunnen betrokken worden in het dispuut. Er wordt dus een nieuw lastenboek opgemaakt dat nog aan de gemeenteraad moet voorgelegd worden. Misschien volgend jaar in de zomer, na afhandeling van alle dossiers, toch meer beachbars in Nieuwpoort. Iets wat de kustgemeente in opmars wel nog meer uitstraling  zou geven. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
20 jaar Mitsubishi Electric Europe

Eind mei  vierde Mitsubishi Electric Europe BV Belgium zijn 20-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid nodigde het klanten, leveranciers en medewerkers uit op een sfeervol verjaardagsfeest in Studio 54-stijl. New York lag die avond even in Brugge. De producent van warmtepompen, airconditioners en ventilatiesystemen organiseerde het feest, vlak bij het Belgische kantoor in het naburige Loppem.

Als locatie waren de oude fabriekshallen van La Brugeoise uitgekozen. De voormalige industriële site ademde die avond de feelgoodsfeer van het bruisende New York: gele taxi aan de ingang, nightclubs op Broadway, de gezellige drukte … Buiten stonden er food trucks opgesteld rond ‘Central Park’. De eetkramen verwezen naar de verschillende stadswijken, maar waren tegelijk ook een knipoog naar de landen waar een fabriek van Mitsubishi Electric aanwezig is. Vandaar Thaise wok en Japanse sushi in China Town, Duitse Flammenkuche (Elzasserpizza) in het Meat Packing District, het Belgisch frietkot en de Schotse fish&chips in downtown Manhattan. Na de welkomstreceptie en de toespraken konden de meer dan 400 gasten proeven van die rijke New Yorkse keuken en werden ze getrakteerd op muziek. (JV)  



cafés - brouwerijen - discotheken
Voetbalvrij café in Hasselt

Wie wil ontsnappen aan de voetbalgekte, zal dezer dagen veel moeite moeten doen om een café te vinden, waar geen voetbal wordt uitgezonden. In Hasselt is er zo een adres. In het hardrockcafé De Witte Non is voetbal taboe. Muziek is het alternatief. (pvo) 



cafés - brouwerijen - discotheken
Stadsbrouwerij Bourgogne des Flandres (Brugge) open voor publiek

Dankzij John Martin wordt het bier Bourgogne des Flanders sinds eind vorig jaar opnieuw in Brugge gebrouwen. Nu wordt het historische pand, waar het bier gebrouwen wordt, ook open gesteld voor het publiek. De bezoekers kunnen de brouwers van Bourgogne des Flandres daar aan het werk zien. (pvo)

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Sportieve zomer in cafés op de Nationale Luchthaven

Het wordt een sportieve zomer in de cafés van de Nationale Luchthaven. In Beers & Cheers, Leffe Bar, Sports Bar, Hi Brussels en Brussels Plaza werden grote schermen geplaatst. De bezoekers kunnen hierop alle wedstijden van Wimbledon, Euro 2016, de Olympische Spelen en de Tour de France zien (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Citra Duvel Tripel Hop komt permanent op de markt

Fans van Duvel Tripel Hop konden gedurende 3 maanden kiezen uit de 6 verschillende varianten die de afgelopen jaren als limited editions op de markt kwamen. De meeste voorkeur ging uit naar de Duvel Tripel Hop met de Citra als extra hopsoort. Dit bier werd in het voorjaar van 2012 tijdelijk gebrouwen. Deze Duvel Tripel Hop komt nu permanent op de markt. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Nieuw leven voor Lugano

Het was en is een naam die in Pittem veel belletjes deed rinkelen, café Lugano aan de Brugsesteenweg . Na meer dan 45 jaar stopte de vorige uitbaatster Mona Rossseel  er echter mee. Maar vanaf 5 juli komt er nieuw leven in het gekende volkscafé langs de drukke steeenweg. Koen Vanneste (De Meersbloem in Tielt) en Laurent Dobbelaere (oa Restaurant Charbon in Ruiselede) zetten hun logistieke schouders onder de vernieuwde Lugano. Mark Vandevoorde die in de streek bekend is uit verschillende horecazaken zal voor de uitbating zorgen. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Bar Burbure

Bar Burbure is een nieuwkomer aan het Antwerpse Zuid, Vlaamsekaai. Niet zomaar een bar weet Jurgen Lijcops,  die de bar uitbaat. Hij weet zijn tijd te verdelen tussen de nieuwe bar en  het sterrestaurant ‘The Glorious’ . Het werd een bar meet een heel  breed gamma. Een doordeweekse pint, Pilsner Urquell, een goed geselecteerd glas wijn,  exquise likeuren en cocktails. Daarmee wil Bar Burbure terug naar de authentieke definitie van een bar. (JV)



Catering
Gezonde kinderopvang

De Gentse kinderopvang  gaat de gezonde weg op. Twee ton choco, ongeveer 8000 potten, verdwijnen uit de rekken van de Gentse kinderdagverblijven. Vanaf heden worden choco, confituur en cornflakes vervangen door fruit, groenten en gezonde vezels. 1500 babies en peuters en 1.300 kleuters kunnen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar rekenen op gezonde voeding. Deze zomer eerst nog een ijsje of een wafel met slagroom? (JV)



Hotellerie
Plopsa-hotel opent tijdens Pasen 2018

Plopsaland De Panne heeft de plannen van het Plopsa-hotel bekend gemaakt. Het hotel gaat 120 kamers tellen, 3 restaurants, een bar, een lobby in theaterstijl, 5 vergaderzalen en een ondergrondse parking voor 150 wagens. Het thema van het hotel wordt musical en theater. Het Plopsa-hotel moet klaar zijn tegen de paasvakantie van 2018 en gaat 16 miljoen euro kosten. (pvo)



Hotellerie
Hertogenmolens Hotel in Aarschot kampt met krabbenplaag

Het Hertogenmolens Hotel in Aarschot, dat vlak naast de Demer ligt, kampt met een krabbenplaag. De krabben kruipen met honderden uit het water en hinderen de gasten van het hotel. Aan land leven deze krabben wel niet lang, maar ook de kadavers van de beesten zorgen voor overlast. Het gaat om Chinese wolhandkrabben, die ooit per toeval in de Demer zijn geraakt, geen natuurlijke vijanden hebben en nu een echte plaag worden. De hotelier en de omwonenden vragen dat de stad maatregelen treft. (pvo)

 

 



Hotellerie
Kortrijkse hotels overspoeld door voetbalfans

Het voetbalfeest in Frankrijk had ook Kortrijk in zijn greep. Tientallen Russen, Engelsen en Welshmen logeerden in de Kortrijkse hotels. Hun ploegen speelden de voorrondes in Rijsel en Lens. In Lens zijn er te weinig hotels en Rijsel vinden vele fans te duur. Daarom zakten vele buitenlandse suppoters af naar Kortrijk, dat niet ver af is van de Noord-Franse voetbalstadions. Hotel Ibis kreeg 40 Welshmen over de vloer, terwijl er in het Parkhotel 175 Engelsen verbleven. De Russen zaten verspreid. Overigens werden er geen noemenswaardige incidenten gemeld. Voetbal kan soms wél een feest zijn. (pvo)



Hotellerie
Adèle boekte hele hotel De Witte Lelie voor haarzelf en entourage

Gedurende 3 dagen was het Antwerpse boetiekhotel De Witte Lelie (10 kamers) het privédomein van zangeres Adèle. De superster speelde 3 shows in Antwerpen en wilde een rustig verblijf. Dat vond de zangeres in het boetiekhotel De Witte Lelie, dat gedurende enkele dagen volledig werd afgehuurd voor haar en haar entourage. (pvo)

 

 

 



Hotellerie
Iberostar opent eerste 2 hotels in de Verenigde Staten

Iberostar Hotels & Resorts maakt zijn debuut in de States. Het allereerste hotel op Amerikaanse bodem komt in New York. Nog deze maand opent de 205 kamers tellende New Yorkse Ibeorostar zijn deuren in hartje Manhattan. Voor het tweede hotel gaat men naar Miami. In december gaat daar op South Beach het Iberostar Berkeley hotel open in een gerenoveerd art deco gebouw. Dit boetiekhotel zal 96 kamers tellen. (pvo)



Hotellerie
Châteaux & Hotels Collection en Romantik Hotels slaan handen in elkaar

Châteaux & Hotels Collection en Romantik Hotels, 2 ketens van charmehotels, sluiten een ‘strategische alliantie’. Beide ketens blijven onafhankelijk, maar gaan de hotels van de andere keten commercialiseren in de eigen markt. Châteaux & Hotels Collection vertegenwoordigt 322 charmehotels in Frankrijk. Romantik Hotels is dan weer de overkoepelende organisatie van 125 Duitse en Oostenrijkse hotels. De alliantie gaat van start in het vierde kwartaal van dit jaar. Op beide websites zullen dan de 447 adressen vermeld worden onder hun eigen merk. (pvo)

 



Onderzoek
Wat na 2020 met de horeca en cateringwereld? Food in Mind peilde ernaar.

Hecht de Belg belang aan de herkomst van voeding? Hoe bewust gaat hij om met voeding? Welke rol speelt digitalisering in de horeca? Food in Mind nam de eetgewoonten buitenshuis van 1000 Belgen onder de loep.

De opvallendste resultaten:

  • De consument pleit voor kleinere en gezondere porties.
  • Hij wil zijn gerecht zelf kunnen samenstellen en doet aan food sharing.
  • De touchscreen zal een cruciale rol spelen voor de jongere consument.
  • Wat betreft lokale producten: België boven, maar nieuwe smaken steken de kop op.
  • Toegankelijkheid van de aanbieder staat meer dan ooit centraal: 24u op 24u open, afhaalsystemen op restaurant, de mogelijkheid van een snelle hap op elk moment van de dag, …
Lees meer ...

Publicaties
Food + Bier

Ross Dobson is niet alleen een auteur (al 14 boeken op zijn naam) en eigenaar van twee restaurants in Sydney, hij is ook een bierliefhebber. In zijn laatste boek ‘Food + Bier’ beschrijft hij niet alleen wereldse gerechten maar weet er ook steeds het  passende bier bij te presenteren. Daarmee weet hij het cliché van wijn-spijscombinatie te doorbreken naar bier-spijs. Koks en bierkenners hebben alvast een vette kluif aan dit boek. Het boek, met prachtige illustraties is uitgegeven bij Spectrum. (JV)

 

 

 



Publicaties
Mosselen

Het seizoen zit eraan te komen en daar zijn de mosselen. Net voor de schaaldieren op hun best zijn weet Piet Devriendt van het bekende restaurant de ‘Oesterput’ in Blankenberge een boek uit te brengen met mosselgerechten. Piet Devriendt selecteerde nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de mossel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er alle kanten mee uit. En met het boek heb je meer dan 50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken. Aan de hand van schitterende foto's legt Piet de recepten stap voor stap uit, zodat iedereen lekkere mosselgerechten op tafel kan toveren. Het hoeven niet altijd de mosselen in de witte wijn of natuur te zijn. Horeca-uitbaters kunnen er inspiratie uit halen om de mossel ook eens anders te bekijken. Het boek ‘Mosselen’ is uitgebracht bij Overmastel ISBN 978 90 488 3547 8 (JV)

 



Restaurants
Ieperse restaurant Souvenir bereikt met stad compromis over terras

Het Ieperse restaurant Souvenir mag nu dan toch een terras uitbaten. De uitbaters deden hiervoor 2 jaar geleden een aanvraag, maar dat werd toen door het stadsbestuur geweigerd na negatief advies door de politie. Nu is er een compromis bereikt, waardoor er een terras voor Souvenir mogelijk wordt. Het terras is wel kleiner geworden dan wat men oorspronkelijk wilde. Er sneuvelen geen parkeerplaatsen en er wordt een doorgang voor voetgangers vrijgehouden.  (pvo)

 

 

 

 

 



Restaurants
Antwerps restaurant Loncin geeft geslaagde studenten korting

Het Antwerpse restaurant Loncin zit nooit om een stunt verlegen. Om de blokkende studenten te steunen, geeft het restaurant ze kortingen op basis van hun resultaten. Wie net geslaagd is (50 tot 60 %) mag rekenen op 10 % korting op de gerechten. Wie voor de helft minder wil betalen, moet wel een rapport met meer dan 90 % van de punten kunnen voorleggen. Wat de studenten ook graag zullen horen, is dat de korting ook geldt voor de dranken. De gebuisden mogen het helaas wel schudden. Ze mogen wellicht in september nog eens terugkomen. (pvo)



Restaurants
Sans Cravate heropend

Sterrenzaak Sans Cravatte in Brugge is heropend na 3 maanden. Het restaurant kreeg een nieuw interieur en concept. Naast het eigenlijke restaurant dat nu minder plaatsen telt, is er ook een ‘gastro-bar’ De gastro-bar dat met een deur verbonden is met het restaurant, is gevestigd in een aanpalend huisje dat Sans Cravatte kon kopen na de dood van buurman Hubert. Als eerbetoon aan die goedlachse buurman Hubert, wordt de nieuwe gastro-bar naar hem vernoemd. (pvo) 

 

 

 

 

 



Restaurants
Supersterren van FC Barcelona openen restaurants in Catalaanse hoofdstad

Lionel Messi en Dani Alves, sterren van de superclub FC Barcelona, gaan in de horeca en openen beiden in de Catalaanse hoofdstad een (afzonderlijk) restaurant. Het restaurant van Lionel Messi, dat hij samen met zijn broer opent, gaat Bellavista del Jardin del Norte heten. Dani Alves gaat een Braziliaanse keuken serveren in zijn nieuwe restaurant  Boteco Fogo. (pvo)

 



Restaurants
Antwerpen Proeft is kwaad op Halle Proeft

De advocaten van het culinaire evenement Antwerpen Proeft hebben de organisatoren van het Halle Proeft in gebreke gesteld. Zij vinden dat het culinaire event in het Antwerpse Halle (deelgemeente van Zoersel) te veel de aanpak van Antwerpen Proeft kopieert. Zelfs de naam Halle Proeft gelijkt verdacht veel op Antwerpen Proeft. Ondanks de klacht vanuit Antwerpen, ging het culinaire event in Halle op vrijdag 17 juni gewoon door. (pvo)



Snelrestauratie
Frituuroorlog afgerond

De Gentse frietkotoorlog heeft na veel discussie bij zowel het stadsbestuur als de frituuruitbaters op 17 juni eindelijk zijn beslag gekregen. Er zijn winnaars maar helaas ook verliezers. Begin juni werd overgegaan tot de toewijzing om op de openbare weg frieten en aanverwante producten te verkopen. Van de 16 frietkoten zijn er 15 toegewezen en vergund. Daarvan gaan er 12 frietkoten naar de huidige titularissen die daar wel soms heel diep in het puntzakje moeten voor tasten. De drie andere genieten een overgangsperiode van 1 jaar. 48.000 euro voor een standplaats om frieten te verkopen lijkt iets overdreven maar hoe de frieten zullen smaken en hoe ze zullen zijn is nog niet geweten. In de schaduw van het emotioneel opbod werd ook nog bekendgemaakt dat de legendarische frituur ‘De Gouden Saté’ tussen het Sint-Pietersplein en de Overpoort te koop staat. (JV)        



Snelrestauratie
Geen fastfood rond scholen

In de Ierse hoofdstad Dublin wordt een snackbarverbod rondom scholen geïntroduceerd. Fastfood afhaalrestaurants in een straal van 250 meter rondom scholen zijn dan niet langer toegestaan. rondom scholen. De ‘no-fry zones’ worden opgenomen in een ontwikkelingsplan dat binnen zes jaar moet worden uitgevoerd, volgens The Times. Recent werd tijdens een speciale bijeenkomst ingestemd met de motie die kwam vanuit ‘the Green Party’. Jongeren zouden zich teveel aangetrokken voelen naar ongezonde voeding in de schoolomgeving. (JV)



Toerisme
Samenwerking Stad Gent - Toerisme Vlaanderen

De stad Gent gaat een verregaande samenwerking aan met Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Sinds begin dit jaar betalen vakantiegangers die boeken via Steunpunt Vakantieparticpatie geen verblijfstaks meer in Gent. En dat is slechts één van de initiatieven die Gent neemt om vakantie mogelijk te maken voor iedereen, ongeacht de financiële of eventuele andere drempels waarmee ze kampen. Toerisme Vlaanderen is blij met de initiatieven van Gent en hoopt dat andere steden zullen volgen.

 

 

 

Lees meer ...


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com