LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
VLAM breidt actieterrein uit, ook in horeca en foodservice

25 buitenlandse beurzen, 3,9 miljoen euro aan Europese subsidies en een kookplatform Lekkervanbijons.be dat dé referentie wil worden voor kokend Vlaanderen. Het is duidelijk dat VLAM ook in 2017 hoge ogen wil gooien om de producten van eigen bodem te promoten in binnen- én buitenland. Naast een sterke gezamenlijke aanpak kondigen zich ook enkele nieuwe sectoracties aan.

2017 wordt een jaar waarin de exportpromotie een grote sprong maakt in het programma van VLAM. Tijdens de voorgaande jaren werd hiervoor een kwart van de middelen uitgetrokken. Voor 2017 is het budget voor de exportactiviteiten opgetrokken tot een derde van de beschikbare middelen. Deze evolutie is vooral toe te schrijven aan de nieuwe Europese projecten die VLAM goedgekeurd kreeg en voor de volgende drie jaren maar liefst 6,6 miljoen extra Europese inkomsten betekenen. Voor groenten en fruit, diepvriesfrieten en pluimveevlees wordt de volgende jaren dus extra ingezet op exportpromotie in derde landen. In de volgende indieningsronde voor nieuwe Europese projecten, die vanaf 2018 kunnen starten, zet VLAM voor verschillende productgroepen opnieuw sterk in om Europese middelen binnen te halen.

Lees meer ...

Algemeen
Zelzate zet zich met 3 gidsen op de toeristische kaart

Zelzate stelt in de gidsen ‘Eten’, ‘Drinken’ en ‘Slapen’ 60 horecazaken voor, waarmee de gemeente bewijst dat er wel degelijk toeristisch potentieel is. De gidsen werden gedrukt op 10.000 exemplaren en worden verdeeld via Toerisme Waasland en Toerisme Meetjesland. (pvo)



Algemeen
Maak jezelf geen blaasjes wijs

In de horecazaken van Aalter en Knesselare tref je nog tot 21 januari blaaszakjes aan, waarbij je zelf kan testen of je nog met de wagen kan rijden. Met de actie ‘Maak jezelf geen blaasjes wijs’ willen de gemeenten Aalter en Knesselare hun duit in -inderdaad – het zakje doen om te verhinderen dat bestuurders dronken de weg op gaan. (pvo)



Algemeen
Bob-actie in Brugge

De stad Brugge organiseert in samenwerking met de plaatselijke horecavereniging, de politie en het BIVV een eindejaarsactie om de Bob extra in de watten te leggen. Zo worden er in 20 horecazaken kraslotjes uitgedeeld aan de Bob van dienst met vragen over alcohol. De Bob die alles juist heeft, kan zijn of haar gegevens achterlaten op het kaartje. In januari worden twintig winnaars uitgeloot die een restaurantbon ter waarde van 50 euro winnen. (pvo)



Algemeen
Toerisme Awards

De finalisten voor de toerisme awards van Toerisme Vlaanderen zijn bekend. Op 18 januari worden de awards uitgereikt. Een jury moest een selectie maken uit meer dan 100 awarddossiers in 5 categorieën. In de categorie ‘Beste Culinaire Ambassadeur’ werden Bart Van Cauwenberghe (Culichoc), Johan Cuypers (Food4Inspiration) en Sofie Vanrafelghem (Sofie's World) geselecteerd. Zij krijgen samen met andere genomineerden begin januari 2017 een cameraploeg op bezoek om hun project toe te lichten. De finalistenfilmpjes en uiteindelijke winnaar per categorie worden op 18 januari 2017 getoond en bekend gemaakt. (JV)



Algemeen
Vergunning onder voorwaarden voor Plopsaland

De deputatie van de Provincie West-Vlaanderen heeft een milieuvergunning onder strikte voorwaarden verleend aan het pretpark Plopsaland in De Panne. De voorwaarden hebben te maken met de mobiliteits- en geluidsimpact. De deputatie volgt hiermee het unaniem gunstig advies van de Provinciale Milieuvergunningscommissie en van het gemeentebestuur van De Panne. 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Talking Food Waste

Toerisme Vlaanderen (masterproef) en Tobos (master- en bachelorproef) reiken jaarlijks een prijs uit aan de beste master- en bachelorproef van het afgelopen academiejaar. Voor dit jaar viel de eer te beurt aan Julie Vande Ginste uit Zwevezele. Ze werd in de bloemetjes gezet voor het beste eindwerk van alle bacheloropleidingen hotelmanagement en toerisme en recreatiemanagement van Vlaanderen. Zij is vorig jaar afgestudeerd als bachelor in hotelmanagement aan Hogeschool VIVES campus Brugge. [foto Karel Cambien]

 

Lees meer ...

Algemeen
Airbnb gaat de regels die het Brussels Gewest oplegt aan verhuurders aanvechten

Het kamerdeelplatform Airbnb gaat de 'complexe, verwarrende en disproportionele' regels die het Brussels Gewest oplegt aan verhuurders aanvechten, zo meldt BRUZZ. Dat doet het door een online petitie te starten. Het wordt ondertussen ook duidelijk dat de Brusselse verhuurder er massaal voor koos om de nieuwe vergunning niet aan te vragen.Tweeduizend dossiers kreeg het Brusselse gewest binnen op de deadline van 23 juli 2016, erkent het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS) in De Tijd. Tegen dan moesten alle Airbnb-verhuurders een vergunning aanvragen volgens de nieuwe regels die het Gewest oplegde. Maar in die tweeduizend dossiers zitten alle toeristische logies in Brussel vervat, niet enkel de Airbnb-verhuurders. Tel daar nog eens bij dat op Airbnb zo’n zevenduizend kamers te vinden zijn in Brussel en het wordt al snel duidelijk dat de overgrote meerderheid van de Brusselaars massaal de nieuwe regels aan zijn of haar laars lapt. De nieuwe regels rond brandveiligheid, verzekering, aangifte van de kamer of het huis, aangifte van de inkomsten en dergelijke meer zijn volgens de verhuursite dan ook “complex, verwarrend en disproportioneel”, zegt Airbnb-woordvoerder Bernard D’heygere in De Tijd. “We proberen de verhuurders wel aan te zetten om de regels te volgen, maar we merken dat ze daar niet in slagen omdat het te complex is.” Zo zou volgens D’heygere een zolderkamer op Airbnb dezelfde regels moeten volgen als een hotel met driehonderd kamers. Hij wil dat de regels een onderscheid maken tussen wie tijdens een vakantie zijn of haar woonst verhuurt en personen die professioneel verhuren. En dus lanceert Airbnb een petitie om minister-president Vervoort ertoe aan te zetten de regels aan te passen. Maar dat lijkt vooralsnog niet te gaan gebeuren. Het kabinet-Vervoort laat in een reactie weten dat een evaluatie van de nieuwe regels pas twee jaar na de inwerkingtreding ervan zal plaatsvinden. Intussen zet het Gewest ook steeds meer in op controles, met “meerdere controles per dag” en boetes tussen de 250 en 25.000 euro. (MD@BRUZZ)

 



Algemeen
Te lang op wifi

Uit een onderzoek van het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) blijkt dat 4 op de 10 horecazaken last hebben van klanten die de gratis wifi gebruiken en ondertussen weinig consumeren. Bepaalde tafels worden urenlang ingenomen door mensen die één koffie drinken en met hun tablet of laptop bezig zijn. Gratis wifi mag dan al klantvriendelijk zijn maar de plaats innemen zonder weinig consumptie van andere klanten wekt soms irritatie op. Door de tafel af te ruimen  en desnoods een paar keer te vragen of er nog iets moet zijn kan de horeca uitbater of medewerker eventueel aangeven dat de tijd om van profiteren om is. Wellicht wordt het hier een balanceren tussen klantvriendelijkheid, aanbod en vrij gebruik. (JV) [foto PVO]

 



Algemeen
Geen luxehotel in kerk te Roeselare

Even zag het er naar uit dat de ontwijde Sint-Amandskerk aan het Roeselaarse De Coninckplein een luxehotel zou worden. Luc Scherpeel zijn plannen lagen al op tafel voor een luxehotel, met sterrenrestaurant en zwembad. Maar nu heeft schepen Nathalie Muylle haar plannen voor de kerk bekend gemaakt. Volgend jaar wil het stadsbestuur er een wekelijkse overdekte markthal realiseren. Een soort boerenmarkt. Daar zullen één keer per week producten uit Roeselare en omgeving verkocht worden. Op langere termijn wordt ook gedacht aan een polyvalente expositieruimte. Hiermee is alvast duidelijk dat de stad niet van plan is om het gebouw te verkopen. Luc Scherpereel is alvast erg ontgoocheld. Ondertussen is hij onderhandelingen aan het voeren om in Thüringen in Duitsland een kerk aan te kopen en zijn plannen te realiseren. (JV)

 

 

 



Algemeen
Het jaar van de witte kassa

2016 zit er bijna op. Het jaar zal zeker bij de horeca de geschiedenis ingaan als het jaar van de witte kassa. De fiscus blijft doorgaan met controles alsof alle spijbelaars nog dit jaar moeten gecontroleerd worden. Na meer dan 2600 controles werden al 1.700 boetes uitgeschreven. De hoge boetes van 1.500 euro hebben veel horecazaken in 2016 er blijkbaar toch toe aangezet een witte kassa te installeren. Begin november hadden al 16.300 zaken een witte kassa maar de cirkel is nog niet helemaal rond, zeker niet in Wallonië. (JV)



Algemeen
Nieuw viersterrren hotel voor Antwerpen

Tegenover het zopas vernieuwde Elisabeth Center aan het Koningin Astridplein opende op 19 december het gloednieuwe viersterren hotel Queen A Antwerp. Dit boetiekhotel is trendy ingericht met een combinatie van traditionele kenmerken en moderne accenten. De 82 Deluxe kamers hebben een huiselijke uitstraling met warme, houten elementen. Queen A’s Kitchen, het hippe restaurant, is zowel toegankelijk voor hotelgasten als voor passanten. Een team van 25 medewerkers, fulltime én parttime equivalenten, wordt er tewerkgesteld. “In onze foodoutlet willen we een leuke sfeer creëren voor alle gasten waar ze kunnen genieten van originele gerechten en dranken samengesteld met verse ingrediënten. Van hartige hapjes en tapas tot nieuwe interpretaties van nostalgische Vlaamse gerechten uit grootmoeders keuken die je kunt delen”, weet regionale sales manager Wendy Croes. De doelgroep van Queen A Antwerp hotel is zowel de zakelijke als toeristische markt. De ligging van Queen A, schuin tegenover het Centraal Station, het vernieuwde Elisabeth Center, en vlakbij de winkelstraten, is ideaal om de stad te ontdekken . (JV)



Algemeen
Brugge omarmt toeristen

Het mag vreemd klinken voor outsiders maar de inwoners van Brugge zijn het toerisme in hun stad nog altijd erg genegen en vinden dat de diverse voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen. Driekwart van de Bruggelingen wil toerisme ook in de toekomst blijven steunen en maar liefst 90% wil dat Brugge absoluut een toeristische topbestemming blijft.  Dat blijkt uit een groot onderzoek van Toerisme Vlaanderen en Toerisme Brugge. Voor de eerste keer werden de inwoners van het volledige grondgebied (zowel binnenstad als de omgeving) bevraagd. Het Disneyland van de middeleeuwen ontvangt 8 miljoen bezoekers per jaar in het historische hart van de stad. 70 procent van de bewoners vindt dat de voordelen van toerisme in de stad ruimschoots opwegen tegen de nadelen. 80 procent erkent het belang van het toerisme voor de lokale economie en de horeca. Toch zijn de Bruggelingen absoluut niet blind voor de mogelijke schaduwzijde van toerisme. De helft van de bevraagden vreest dat de binnenstad overvol kan geraken door toerisme. 2 op 3 vermoedt dat het leven duurder wordt door het toerisme wellicht ook en vooral in de horeca. (JV)



Algemeen
The Box in Gent

In navolging van The Box Genk verwelkomt The Box Gent vanaf februari 2017 starters en creatieve ondernemers die een tijdelijk winkel- of horecaconcept willen uitproberen. Stad Gent en Stebo vzw stellen met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling een ruimte aan de Dampoort ter beschikking. Ondernemers kunnen die zonder de opstartkosten van een traditionele zaak huren. The Box Gent speelt in op de veranderende ondernemerswereld waar bijvoorbeeld ook internetondernemers regelmatig fysiek zichtbaar willen zijn. Starters en creatieve ondernemers kunnen op een winkelpand rekenen waar de voorzieningen, verzekeringen en vergunningen al in orde zijn. Ondernemers kunnen hun concept tonen en aftoetsen op weekend, week en maandbasis, met een maximumbezetting van 1 maand. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een uniforme workflow zodat ondernemers ook buiten hun eigen regio makkelijk tijdelijke handel- en horecaconcepten kunnen uitproberen. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Veel aandacht voor voedselverspilling en duurzaamheid op de Horecava

Net zoals de andere horecabeurzen in Europa (zoals Hotelympia, Equip'Hôtel, Horeca Expo, enz.) besteedt de Horecava komende editie veel aandacht aan voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. Daarnaast zijn er meerdere duurzame initiatieven op de beurs zoals de Groene Route, de Karel de Vos Duurzaamheid Award, het onderdeel Vers & Puur en het nieuwe paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland. Horecava, de nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt van 9 tot en met 12 januari plaats in RAI Amsterdam. Horecava 2017 heeft als thema Proef de toekomst.

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Café Ros Beiaard in Grembergen is helemaal in de ban van kerst

Dat de uitbater van café Ros Beiaard in Grembergen in de ban is van kerst, moet het understatement van het jaar zijn. Cafébaas Peter Sikkens is zo verzot op de kerstsfeer dat hij zijn café heeft versierd met 23 kerstbomen, 30.000 lichtjes en 15.000 kerstballen. De cafébaas had 6 weken nodig om alle kerstversieringen een plaatsje te geven. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Brouwerij Hoegaarden neemt 30 extra mensen aan

Goed nieuws voor brouwerij Hoegaarden. De brouwerij van het bekende witbier neemt 30 extra personeelsleden aan. Nochtans kondigde AB Inbev nog niet zo lang geleden aan dat men niet langer wilde investeren in de promotie van het witbier. De Hoegaardse witte wordt in ons land steeds minder gedronken. Maar de biergigant mikt nu vooral op het buitenland om het witbier te gaan slijten. Daarom investeert AB Inbev in nieuwe gistingstaks en extra personeel (pvo)

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Halve Maan blijft naam behouden

Tweemaal een half zou één kunnen zijn zou een mens kunnen denken maar niet zo in de brouwerij wereld. Er waren twee brouwerijen met de naam “Halve Maan” Eén in Brugge en één in Hulst. Beide brouwerijen bestaan al langer naast elkaar, maar nu beide spelers actief zijn in een ruimere regio, leidde de naamgeving vaak tot naamsverwarring. De Brugse brouwerij behoudt zijn naam, terwijl de brouwer uit Hulst kiest voor en nieuw opschrift met “Bierbrouwerij Vermeersen”.

 

Lees meer ...

Catering
Kleinere borden in PXL-studentenrestaurants moeten voedselverspilling tegengaan

Vanaf januari moeten de studenten van de Hogeschool PXL het in de studentenrestaurants doen met kleinere borden. De diameter van die borden krimpt in van 26 naar 22 centimeter. Deze maatregel moet voedselverspilling tegen gaan. Volgens de cateraar worden er op grotere borden te veel aardappelproducten als frieten en kroketten geschept, die achteraf weggegooid worden. Een ander argument voor de kleinere borden is dat er kan bespaard worden op de foodcost en dat de gezondheid van de studenten er wel bij zou varen. Voor de studenten zelf zijn de kleinere borden ‘geen spek voor de bek’. Ze klagen dat ze minder eten gaan krijgen voor hetzelfde geld. (pvo)  



Hôtellerie
Bouwheer voor viersterrenhotel op Waregem Expo

Een consortium van ION uit Waregem, De Steenhoven uit Rumbeke en Alheembouw uit Oostnieuwkerke is door de stad Waregem aangeduid als bouwheer voor de bouw van een viersterrenhotel op de parking van Waregem Expo. In de loop van 2018 start de bouw van het hotel dat 30 kamers en een lobby en bar zal bevatten. Het gebouw komt op pijlers, zodat er geen parkeerruimte verloren gaat. (pvo)



Hôtellerie
Ibis Airport Hotel in Oostende opent deuren in zomer 2017

Tegen komende zomer zou het Ibis Airport Hotel op de luchthaven van Oostende de deuren openen. Er komen meer dan 60 kamers. Het hotel ligt niet alleen dicht bij de luchthaven, maar ook op een boogscheut van het strand. Daarom gaat men zowel op luchthavenpassagiers als toeristen mikken. (pvo)



Hôtellerie
2de Europese Hard Rock Hotel geopend in Tenerife

In Adeje, aan de zuidwestkust van Tenerife, werd Hard Rock Hotel Tenerife geopend. Het is na Ibiza het tweede Europese hotel van de hotelgroep, die een vijfsterrenservice combineert met specifieke elementen van de rock- en muziekcultuur. In de openbare ruimtes en de 624 kamers kan men bijvoorbeeld kosteloos gepersonaliseerde soundtracks beluisteren. Alle gasten kunnen in hun kamer gratis beschikken over een fendergitaar, versterker en headset om deuntjes te spelen. De gigantische rock spa, 3 buitenzwembaden met swim-up bars komen bovenop een waaier van entertainment en liveshows. (pvo)

 



Hôtellerie
Four Seasons opent historisch hotel in het hart van Londen

Met de opening van Four Seasons at Ten Trinity Square doet de luxehotelgroep een historisch monument herleven. Het gebouw Ten Trinity Square, ooit de prestigieuze zetel van de havenadministratie, onderging een grootscheepse renovatie om verder door het leven te gaan als een luxehotel. Op 26 januari zwaaien de deuren van het Four Seasons Hotel London at Trinity Square open. Het luxehotel zal 100 kamers en 41 suites tellen. Verder vind je er in 3 restaurants (waaronder La Dame de Pic, het eerste Britse adres van de Franse driesterrenchef Anne-Sophie Pic), een luxueuze spa en fitnessclub en een binnenzwembad. Ideaal voor grote evenementen is de gerenoveerde Grand Salon des Nations-Unies, waar in 1946 de inauguratiereceptie voor de UNO werd gehouden. (pvo)



Hôtellerie
MEININGER Group gaat tweede hotel in Brussel openen

MEININGER Hotels en Nelson Canal hebben een contract getekend voor een hotel in Brussel. Het hotel met 150 kamers en 668 bedden zal gelegen zijn aan de Barastraat 101, dichtbij het treinstation Brussel-Zuid. Het hotel zal naar verwachting open gaan in het vierde kwartaal van 2018. Het wordt het tweede hotel van de MEININGER Group in de hoofdstad.

Het nieuwe gebouw met een bruto vloeroppervlak van 6700 vierkante meter bovengronds, zal 150 moderne kamers tellen, met in totaal 668 bedden. De kamertypes zullen variëren van standaard tweepersoonskamers, privé kamers met meerdere bedden, tot een bed in een slaapzaal. Alle openbare ruimtes zoals de receptie, de lobby, de lounge, ontbijtruimte en bar, alsook de gastenkeuken en recreatieruimte zullen zich op het gelijkvloers bevinden. In de kelderruimte wordt plaats gemaakt voor 30 parkeerplaatsen voor gasten, naast de openbare parking die ook wordt voorzien.(pvo)



Hôtellerie
Logies in Antwerpen raken op 1 april volzet

Tot spijt van wie het benijd vertrekt de wielerwedstrijd ‘De Ronde van Vlaanderen’ de komende vijf jaar vanuit Antwerpen. Hoewel 2 april nog ver af lijkt nu al dat de horeca en in het bijzonder de hotelsector gouden zaken kunnen doen het eerste weekend van april. In de zone rond der startplaats zijn reeds 90% van de beschikbare kamers volgeboekt. Maar dit fenomeen breidt zich ook verder uit naar alle hotels en B&B in Antwerpen. Didier Boehlen, voorzitter van de Antwerp Hotel Federation voorspelt dat alle logies in het weekend van 1 april zullen volzet zijn. Ook voor de horeca in het algemeen zal de start van De Ronde wellicht succesvol zijn . (JV) [Foto: ©Digitalclickx]



Hôtellerie
Hampshire Hotels gaat merk scherper positioneren

Hampshire Hotels, een van de grootste hotelondernemingen in de Benelux, eindigt het jaar met een strategische keuze. De groep, die momenteel bestaat uit 55 hotels waarvan 33 met een licentieovereenkomst, stopt met de franchiseformule. Een nieuwe koers die gericht is op het scherper positioneren van het merk en het verhogen van de kwaliteit. De licentieactiviteiten worden afgebouwd en uiteindelijk per 2020 volledig beëindigd.

 

Lees meer ...

Restaurants
Restaurant Litus (Dendermonde) wordt ‘Het eethuis aan Dender’

Tien weken na een zware brand is Restaurant Litus in Dendermonde terug open. De keuken van het restaurant is helemaal vernieuwd. Tevens werd het ganse interieur ook in een nieuw kleedje gestoken. Er is nu plaats voor een salonnetje voor een aperitief en koffie en de menukaart bevat nu meer chef-suggesties. Het restaurant kreeg ook de nieuwe naam ‘Eethuis aan Dender’ mee om de unieke ligging aan de Oude Dender te benadrukken (pvo)

 



Restaurants
Yves Mattagne kookt voor Brussels Airlines

Vanaf 1 januari krijgen businessclasspassagiers van Brussels Airlines op hun vluchten naar de VS, Canada en Afrika maaltijden met de signatuur van Yves Mattagne aangeboden. De tweesterrenchef van de Sea Grill volgt driesterrenchef Peter Goossens op. De samenwerking van Mattagne met Brussels Airlines duurt een halfjaar. (pvo)

 

 

 

 

 



Restaurants
Restaurant Cédric in Knokke wordt een ‘brasserie chic’

Na 5 weken van verbouwing is het bekende restaurant Cédric in Knokke weer open. De inrichting ademt nu de sfeer uit van een Franse ‘brasserie chic’ uit de jaren ’30. Ook het menu heeft een andere aanpak gekregen: volgens chef-kok Cédric Poncelet is die creatiever geworden. (pvo)



Restaurants
Netwerkavonden in restaurant De Lijsterbes in Berlare

Onder de noemer ‘Guess Who?’ worden in samenwerking met het Gentse communicatiebureau Haisja in restaurant  De Lijsterbes in Berlare netwerkavonden georganiseerd. Mensen leren elkaar bij een hapje en een drankje in het restaurant beter kennen tijdens een netwerkmoment. (pvo)

 

 



Restaurants
Brugs restaurant weigert gezin met buggy

Een restaurant op het Brugse Zand zou een gezin hebben geweigerd, toen die met een buggy het eethuis wilden binnenkomen. De moeder stapte boos op. De uitbaters stellen dat er geen sprake is van discriminatie maar dat er op drukke zondagen uit plaatsgebrek maar 2 buggy’s worden toegelaten. Er hangt op zondag zelfs een verbodsbordje voor buggy’s aan de deur, zeggen de uitbaters. (pvo)



Restaurants
Zet'joe maar niet in De Karmeliet

Op 15 december openden Geert Van Hecke, zijn echtgenote Mireille Demuynck en hun team restaurant Zet’joe. Op een boogscheut van De Karmeliet in de Brugse Langestraat. Naar eigen zeggen wou Geert graag dichter bij de klanten staan en een babbeltje met hen kunnen doen. Met 65 couverts in De Karmeliet was dat niet steeds zo evident. Nu, met 26 couverts is dat anders werken. Aan kwaliteit wordt er in het nieuwe restaurant tegenover De Karmeliet zeker niks ingeboet. Sommige menu's kregen dezelfde naam als in De Karmeliet, maar de invulling is wel anders. Het menu van Zet'joe zal veel klanten aan het magische huis van De Karmeliet  wel doen denken. Namen van menu's zoals 'Brugge die Scone' en 'Le plat pays' bleven zelfs behouden. Alleen de invulling ervan is wel een beetje anders. De menu's zijn een beetje kleiner, maar er wordt nog steeds gewerkt met dezelfde leveranciers. De topproducten uit De Karmeliet komen zo ook in Zet’joe terug. Geert en zijn team hebben de ambitie om een even goede keuken aan te bieden zoals in De Karmeliet. Ditmaal weliswaar vanuit een open keuken. Of er weer minstens één ster komt is voort de chef geen optie maar als die er komt zal ze niet weggeblazen worden. (JV)



Snelrestauratie
Stoempdog: fast en slow food concept in St Gorikshallen Brussel

In de historische St Gorikshallen, hartje Brussel, opende de ‘stoempdog’ een fast en slow food concept de deuren. Het concept is een realisatie van 3 rasechte Brusselaars, Cédric Gerard, Albert Stoemp en chef-kok Albert Verdeyen en wil met de gezellige gulheid van hutsepot en geruststellende warmte van verse soep een gezond alternatief bieden aan de traditionele hot dogs.

De traditionele pistolet wordt door een sandwich vervangen die gevuld wordt met een worstje en een ruim extra garnituur stoemp. Zowel inzake het worstje als inzake de stoemp heeft de consument meerdere keuzemogelijkheden. De stoemp wordt dagelijks vers aangemaakt en zit aldus top-chef Albert Verdeyen boordevol verse groenten die afkomstig zijn van lokale producenten waardoor het concept ook een ecologisch en milieuvriendelijk accentje meekrijgt.



Wedstrijden
Champagne-award België gaat naar designers Fien Muler en Hannes Van Severen

Het Comité Champagne en het Bureau du Champagne Benelux hebben vandaag in Antwerpen de Champagne-award 2017 voor België uitgereikt aan het designersduo Fien Muller en Hannes Van Severen. De vertegenwoordigers van de Champagne lauweren op die manier jaarlijks persoonlijkheden uit de culturele en artistieke wereld die zich onderscheiden door hun talent, creativiteit en continue streven naar uitmuntendheid.

 

 

[©fien muller]

Lees meer ...


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com