LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
The Barn, een overdekte bio-markt, opent op 5 mei in Etterbeek

Op 5 mei openen de eco-ondernemers Quentin Labrique (29 jaar) en Julien de Brouwer (31 jaar), een compleet nieuwe overdekte markt die volkomen biologisch zal zijn. Gelegen op het Sint-Pietersplein in Etterbeek, beschikt The Barn over een ruimte van zo’n 500 m² met een centrale doelstelling:  producenten en vooral hun producten, onverpakt, in de schijnwerpers stellen, in hun meest natuurlijke verschijning. Omdat de beste kwaliteit getoond moet worden en niet verpakt.

 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Jong keukengeweld gezocht

Samen met zijn partners Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten, de steden en Horeca Vorming gaat Toerisme Vlaanderen op zoek naar een nieuwe lichting Jong Keukengeweld-chefs. Jonge chefs kunnen zich tot en met 31 maart 2017 kandidaat stellen. Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs die Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen.

Lees meer ...

Algemeen
De impact van Tournée Minérale

Een opluchting of niet voor de 122.000 mensen die zich inschreven voor Tournée Minérale maar de maand zonder alcohol is voorbij. Misschien nog het meest tevreden is de horeca. De voorbije maand februari werden in 62 % van de horecazaken minder alcoholische dranken geschonken. Het zou de horecasector, vooral restaurants, 4 miljoen euro gekost hebben. Vooral aperitieven en wijnen werden minder geconsumeerd. Laat het nu net die dranken zijn die rendabel zijn voor veel horecazaken. En dat in een maand Valentijn en carnaval. In cafés en tavernes is er sprake van een omzetdaling van 10%. De organisatoren hebben alvast aangekondigd dat er volgend jaar een vervolg komt, maar dan meer in samenspraak met de horeca en de drankenhandelaars. Nu op naar 40 dagen zonder vlees. Benieuwd wat de impact daar zal van zijn. (JV)

 

 



Algemeen
Eten onder water

Wie een duikdiploma heeft kan in Ukkel in zwembad Neno33 gaan eten op 5 meter diepte. Het restaurant is een glazen bol die aangesloten is op een luchtcompressor om verse lucht aan te voeren. De gasten kunnen naar binnen via een luik aan de onderkant. Binnen staan banken en tafels. De obers zijn duikers die gerookte zalm, en gekoelde champagne brengen in een waterdichte koffer. De prijs is 99 euro per persoon.  (JV)

 



Algemeen
Belg baat populair restaurant uit in Rio de Janeiro

Ongeveer 13.000 restaurants telt Rio de Janeiro. Op de recensiesite TripAdvisor staat het openlucht restaurant Estrelas Da Bablonia op nummer één. Opvallend want het restaurant wordt gerund door de Vlaming Pol DHuyvetter. De klanten zijn zeer te spreken over het eten dat ze krijgen maar nog het meest over het prachtige uitzicht. Van op een heuvel kijken de klanten uit over het strand van Copacabana.   (JV)



Algemeen
Opening Holy Food Market

In Gent opende Holy Food Market. Een 16de eeuwse kapel werd omgebouwd tot een overdekte markt met verschillende eet- en drankstandjes. Dat alles pas op het laatste nippertje klaar was bleek tijdens de opening toen er  nog ramen moesten geplaatst werden, de kapel vol stond met werfstellingen en het stof nog niet helemaal van de vloer geveegd was. Holy Food Market heeft alvast zijn openingsweekend van 24 februari niet gemist. Het was met momenten zo druk dat het moeilijk was om aan een drankje of iets eetbaars te komen. Over het project met 17 standen lees je meer in het regionieuws van de eerstvolgende editie van het vakblad Horeca Revue. (JV) [© Mia Braeckevelt]

 

 

 

 



Beurzen - congressen - evenementen
Horecatel 2017 van 12 tot 15 maart in Marche-en-Famenne

Ook na zijn 50ste verjaardag heeft het Salon Horecatel nog heel wat mooie jaren in het verschiet!  De editie van 2017 houdt dezelfde koers aan en biedt opnieuw de beste producten aan op een zilveren schoteltje. Een ding is zeker, tijdens Horecatel “wordt u bediend!” Bijna 420 exposanten uit heel België werden zorgvuldig geselecteerd voor de kwaliteit van hun producten, materialen en diensten en ze hebben niet geaarzeld om hun aanwezigheid te bevestigen. Ze zijn klaar om de creativiteit, innovatie en passie aan te wakkeren bij de 36.000 professionele bezoekers die verwacht worden.

 

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Antwerpen Proeft

De buien en het gure weer proberen plaats te maken voor de lente, en daar zijn de culinaire stadsfestivals. ‘Antwerpen Proeft’ heeft alvast het verlengde weekend van 28 april tot 1 mei gereserveerd voor zijn elfde editie. De Waagnatie  op het Antwerpse Eilandje zal weer eens het decor zijn waar toprestaurants, sterrenchefs en de betere foodtrucks hun gerechten zullen presenteren. Dit jaar gaat er heel veel aandacht naar de jongeren en  kinderen die een speciaal programma voorgeschoteld krijgen. Een tip naar de horeca toe om ook kindvriendelijk te zijn. (JV)    



Concours
De genomineerden voor de Innovatieprijzen op Horecatel zijn gekend

In elke editie beloont Horecatel een aantal preoducten met Innovatie-Awards, dit in drie categorieën: Food, Food Paleis van food en Non Food. Zijn genomineerd in de categorie Non-Food: Bragard voor Sparco door Bagard, Fris Doekske met zijn Stable Table, en Rationel België voor haar Rational Selfcooking Center XS. De drie genomineerden in de categorie Food: Eurovanille met een mengeling van vanille Bourbon (squeezy fles), Le Poulet d'Ardennekip van de Ardennen met haar kip ballotine van Bastogne en Marie Harvest Pieters met de Rosti de saumon. De winnaar van elke categorie zal worden aangekondigd op de opening van Horecatel op 12 maart 2017, evenals de categorie Food Paleis van de gastronomie. Info: www.horecatel.be. (rp)



Hôtellerie
Dominique Rongé is nieuwe GM in het Sandton Grand Hotel Reylof te Gent

Naar aanleiding van enkele interne verschuivingen, is sinds 2 februari 2017 Dominique Rongé van start gegaan in zijn functie als General Manager in het Sandton Grand Hotel Reylof te Gent. Een nieuwe kapitein aan boord met tal van nieuwe ideeën.  “Na bijna 15 jaar in het buitenland gewerkt te hebben was het tijd om terug te keren naar het mooie België. Ik miste het unieke culturele en gastronomische aspect en zelfs de vier seizoenen. Natuurlijk ook mijn familie. Ik heb lang gezocht naar een mooie en unieke professionele uitdaging en ben zo bij Sandton Grand Hotel Reylof terecht gekomen,  een uniek luxehotel in een mooie historische kunststad in België. Ik ben enorm enthousiast en ambitieus met het Sandton Grand Hotel Reylof en de toekomstige re-branding naar Pillows. Gent is een van de mooiste steden in België en West-Europe waar ook zoveel te beleven valt, kijk maar naar de lekkere streekspecialiteiten, kunst, cultuur, film, muziekfestivals en zoveel meer, ” aldus Dominique Rongé. Dominique heeft alvast een sterk team achter zich en rapporteert aan Duco Heijbroek, Area Manager voor de Sandton/Pillows Hotels België en Frankrijk. Dominique Rongé is afgestudeerd aan de Erasmus Hogeschool Brussel (1994-1997), en evolueerde via F&B  functies (restaurant Green in Antwerpen 1999-2004, Crystal Cruises 2004-2007, GHM Hotels&Resorts in Thailand 2007-2009) naar GM functies in Centara Hotel&Resorts, de belangrijkste Thaïse keten van deluxe en first-class hotels & resorts (met 46 hotels in Thailand, en 24 in de Maledieven, Vietnam, Bali, Sri Lanka, Qatar, Laos, Oman, Turkije en China), waar hij als area general manager verschillende openingen deed van enkele exclusieve hotelresorts. [Copyright 2017 Patrick Dekeyser]



Verenigingen - Federaties
Vier nieuwe leden voor de JRE

Tijdens de Algemene Vergadering van de Jeunes Restaurateurs Belgique die op maandag 6 maart plaatsvond in restaurant Zoethout (Wellen), werden de 4 nieuwe leden van de Jeunes Restaurateurs voorgesteld. De leden en de pers waren uitgenodigd voor een gezellige lunch die klaargemaakt was door de vier nieuwe leden. Het is traditie dat de ‘groentjes’ zich bewijzen met deze spannende vuurdoop. Voor Steven Dehaeze, voorzitter van de JRE is het "ook en vooral een gelegenheid om de leden kennis te laten maken met de keuken van de vier nieuwkomers ».Het vier paar handen dat aan het fornuis stond, behoorde toe aan David Grosdent van restaurant l’Envie, Didier Bourdeaux van Maison D., Jo Grootaers van Altermezzo en de gastheer van de dag, Laurens Snykers van Zoethout.

Lees meer ...

Wedstrijden
Wie wordt ‘Eerste Kok van België 2018’ en “Eerste Maître d’Hôtel van België 2018”?

Angelo Rosseel, chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, maakte vandaag het thema bekend van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’. De ‘Prijs Prosper Montagné’ is de bekendste maar ook de moeilijkste kokswedstrijd van het land. Het prestigieuze concours is al zijn 65ste editie toe. In dit lustrumjaar organiseert Club Prosper Montagné ook de tweede editie van de meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste maître d’hôtel van het land. Fabrice D’Hulster, maître d’hôtel van het Brusselse tweesterrenrestaurant Sea Grill, is dit jaar ambassadeur van het concours voor maîtres d’hôtel. Zaalmeesters die willen meedingen naar de titel van ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’, kunnen zich tot 15 mei inschrijven via www.club-prosper-montagne.be. Wie de titel ‘Eerste Kok van België’ in de wacht wil slepen, heeft nog tijd tot 15 juni 2017 om een dossier in te dienen. De finales van beide wedstrijden vinden plaats op 2 oktober 2017 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. De winnaars en laureaat-finalisten worden ’s avonds gevierd tijdens het banket van de Voorzitter van Club Prosper Montagné, dat doorgaat in Salons Saint Germain in Diksmuide. De koks moeten een dossier indienen met drie recepten, waarin de volgende ingrediënten verwerkt worden:  1. groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur: het hoeft geen vegetarisch gerecht te zijn, het gebruik van bijv. kip is toegestaan;  2. eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’: alle ingrediënten van de klassieke versie moeten in de moderne versie terug te vinden zijn; 3. koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten.



Wedstrijden
Michael Vanderhaeghe wint Jeune Talent Disciples Escoffier

Chef Michael Vanderhaeghe - zoon van Franky Vanderhaeghe van tweesterrenrestaurant Hostellerie St-Nicolas in Elverdinge - heeft een  prestigieuze prijs voor jong gastronomisch talent gewonnen. De kok behaalde in Parijs de eerste plaats in de wedstrijd 'Jeune Talent Disciples Escoffier'. Voor de eerste keer is het een Belg die de wedstrijd wint. Michael werkt op dit moment in restaurant Castor in Beveren-Leie . In november 2016 tijdens Horeca Expo werd Michael geselecteerd als beste jonge chef van de Benelux. Hij mocht België vertegenwoordigen in Parijs.

 

Lees meer ...


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com