LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
P&0 blijft investeren in de route Zeebrugge - Hull

De bekende Britse reder P&O versterkt de lijn Zeebrugge-Hull met gerenoveerde schepen.  P&O investeert maar liefst 10 miljoen euro in de opgesmukte ferries, waaronder de zusterschepen Pride of York en Pride of Bruges. De voorbije dagen werden de verbeteringswerken vooral aan het interieur en de slaapruimtes voor passagiers met elk een eigen badkamer voorgesteld. Ook het horecagedeelte en het winkelcompartiment kregen een opknapbeurt. Verwacht word dat het toerisme in Brugge en West-Vlaanderen wel varen bij het investeringsplan. 

 

Lees meer ...

Algemeen
Gents rivercruises seizoen op gang geschoten

De Haven van Gent heeft met de komst van de lente het nieuwe seizoen voor riviercruises  voor open verklaard. De verwachtingen zijn hoog gespannen daar het project op steeds meer belangstelling kan rekenen. De Gentse haven verwacht dit jaar 251 riviercruises. Het belooft dus  komende maanden weer druk te worden aan de Rigakaai waar vaak zelfs verschillende cruiseschepen tegelijk voor en naast elkaar liggen. Het merendeel komt nog steeds uit Duitsland en Zwitserland. In 2016 brachten 266 cruisers, evenveel als in het recordjaar 2014, in totaal 29.147 passagiers tot in Gent. Tal van passagiers bezoeken één van de Gentse musea, krijgen een rondleiding met gids in het historische centrum of gaan er shoppen. Ook de Gentse horeca deelt mee in het stijgend aantal bezoekers. Howel op de schepen alles te verkrijgen is van eten en drinken laten de bezoekers het niet na een terras te bezoeken of van een regionale specialiteit te genieten. De binnenvaartcruises zijn voor Gent en de horeca dan ook wel van enig belang. (JV).



Algemeen
Gentse horecazaken proberen creatief om te gaan met berucht circulatieplan

Over het Gentse circulatieplan is al veel inkt gevloeid. Met dit plan wil het stadsbestuur de Gentse binnenstad autovrij of autoluw maken. In de praktijk wordt dit een harde dobber voor handels- en horecazaken die niet of nog nauwelijks bereikbaar worden. Sommige horecazaken proberen met dit gegeven creatief om te gaan. Zowel de ontbijt- en lunchzaak Broodpunt als Le Bar Depot hebben een aanvraag ingediend om het terras uit te breiden aangezien hun straat autoluw wordt. Op die manier willen ze het inkomensverlies compenseren. Ze hebben wel nog geen antwoord van de stad gekregen. (pvo)



Algemeen
Eerste Oosterschelde kreeft

In de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat heeft de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft een recordbedrag van 41.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar de Dirk Kuyt Foundation. De gelukkige koper van de 2 kilo zware Oosterscheldekreeft is visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke. Met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft is het seizoen voor deze exclusieve zilte lekkernij officieel van start gegaan.

Lees meer ...

Algemeen
Op zoek naar trends

Het summum van de Europese sterrenchefs was midden maart te gast op GastronoTrends in Brussel. Een dag vol inspirerende workshops met als ultieme doel de toekomst van de gastronomie uit te stippelen. Niet minder dan 190 chefs, samen goed meer dan 300 Michelin-sterren, gingen met elkaar in discussie en keken beyond the food plate.De discussies gingen niet over wat de volgende superfood hype na boerenkool zal zijn, of sardines in 2017 nu echt als de ultieme snack zullen gezien worden en of freakshakes en pokebowls nu een blijver zijn of niet.

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Eat! Brussels, drink! Bordeaux: zesde editie

Het culinaire festival Eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX is dit jaar al aan zijn zesde editie toe. Op 7, 8, 9 en 10 september staan de grote namen uit de Brusselse gastronomie en de heerlijke wijnen uit de streek van Bordeaux in de kijker. Elke dag laten verschillende Brusselse chef-koks het publiek kennismaken met een typisch gerecht van hun restaurant. De bordeauxwijnen zijn voor het vierde jaar op rij de toonaangevende partners tijdens deze culinaire ervaring. Meer dan vijftig wijnbouwers en handelaars stellen er hun wijnen voor, die de smaken van de gerechten nog beter doen uitkomen. De Ecole du Vin de Bordeaux zal eveneens aanwezig zijn. Dit jaar doen de eat! Awards hun intrede. Ze belonen de chefs die het meest succes hadden tijdens het evenement. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Redesign voor Rodenbach

Brouwerij Rodenbach, wereldwijd gekend en erkend als brouwer van Vlaams Rood-Bruin bier, kondigt aan fors te investeren in haar merken, markten en in de brouwerij-infrastructuur in Roeselare. Zo krijgen alle Rodenbach-bieren een redesign, wordt er een merk-ondersteunend programma voor België en exportlanden uitgerold en wordt er in de brouwerij € 2,7 miljoen in brouwtechnologie geïnvesteerd. Vanaf maart 2017 krijgen alle Rodenbach-bieren een totaal nieuwe uitstraling, de hele familie wordt in een nieuw jasje gestoken. Dit zal binnen het rijke Rodenbach-assortiment enerzijds meer eenheid maar tegelijk ook meer duidelijkheid creëren over waar welke Rodenbach voor staat zodat het ook voor de bierliefhebber makkelijker zal zijn die Rodenbach-variant te kiezen die hij of zij prefereert. De vormgeving van de iconische letter ‘R’, die op alle verpakkingen voorkomt, is geïnspireerd op de ‘R’ uit het verleden. Aan de naam van het alom gekende Rodenbach-bier wordt vanaf nu ‘Classic’ toegevoegd.  Voortaan laat het etiket ook drie talen zien, uiteraard Nederlands en Frans en om tegemoet te komen aan die vele Rodenbach fans in het buitenland wordt Engels toegevoegd. Naast het gekende voetglas wordt het ‘ribglas’ geherintroduceerd, dit glas past perfect bij het dorstlessende en verfrissende karakter van Rodenbach Classic. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Bier met ‘Leuven’ in de naam wordt gebrouwen in … Brazilië

Drie bieren met een Leuvense toets worden in Brazilië gebrouwen. Het gaat om Leuven Witbier, Leuven Dubbel en de Leuven Golden Ale, die al sinds 2010 in de brouwerij Ceverja Leuven in Sao Paulo worden gemaakt. Dit alles zonder medeweten van AB Inbev of de stad Leuven. Omdat de naam 'Leuven' niet beschermd is als biermerk, kan men niet veel tegen de Braziliaanse brouwers beginnen. Toch onderzoekt de stad Leuven evenals brouwer AB Inbev of er toch een mogelijkheid bestaat om klacht in te dienen tegen de Braziliaanse brouwerij Cerveja Leuven. (pvo)

 



Hôtellerie
Dusit International sluit joint venture met Colours International

Het Thaise hotelbedrijf Dusit International gaat een joint venture aan met het Japanse bedrijf Colours International. Onder de naam Dusit Colours wil het Thaise bedrijf vaste voet op Japanse bodem krijgen. Als onderdeel van de overeenkomst gaan beide Aziatische hotelketens de Dusit Coulours brand via franchise uitbouwen. (pvo)



Hôtellerie
Accor versterkt positie in Azië en Pacific

De Franse hotelgigant Accor versterkt zijn leiderspositie in Azië en de Pacific. Na de overname van de Fairmont Group (inclusief Raffles en Swissotel) vorig jaar, heeft Accor nu ook een partnership met Rixos gesloten. Vorig jaar opende de hotelgigant 86 nieuwe hotels in Asia-Pacific. Dit jaar gaat men op de ingeslagen weg verder, met minstens één hotelopening per week. De doelstelling is om tegen eind 2017 de kaap van de 800 hotels in Asia-Pacific te halen. De helft van de omzet van Accor wordt trouwens gerealiseerd in deze regio. (pvo)   



Hôtellerie
WNF werkt samen met Amerikaanse hotelsector om voedselverspilling tegen te gaan

Het Wereld Natuur Fonds ( WNF) start samen met de American Hotel & Lodging Association (AHLA) een aantal pilootprojecten op om voedselverspilling binnen de hotels tegen te gaan. Hotelketens als InterContinental Hotels, Hilton, Hyatt en Marriott International hebben hun medewerking al toegezegd. AHLA en WNF hebben een programma ontwikkeld dat hotels ondersteuning biedt bij het reduceren van voedselverspilling.  Zo wordt op reguliere basis de verspilling gemeten, zijn er trainingsprogramma’s voor werknemers en worden er speciale menu’s samengesteld om voedselverspilling tegen te gaan en worden gasten bewuster gemaakt van de problematiek. (pvo)

 



Hôtellerie
Hotelbeds Group en IHG sluiten partnership

Hotelbeds Group heeft onlangs een samenwerkingsakkoord afgesloten met InterContinental Hotel Group (IHG). Door de samenwerking is Hotelbeds Group verbonden met het centrale reserveringssysteem van IHG, waardoor de beddenbank toegang krijgt tot de 12 hotelmerken en meer dan 5.000 hotels van IHG. Prijzen en beschikbaarheden worden volledig gecontroleerd  door de hotels en in real-time via het distributienetwerk van Hotelbeds Group doorgeven naar het centrale reservatiesysteem van IHG. Dit alles zou de verkoop van de IHG hotels een boost moeten geven. (pvo)



Hôtellerie
Zweedse hotelketen betaalt hotelkosten van scheidende koppels terug

Getrouwde koppels die een weekendje geboekt hebben bij de Zweedse hotelketen Countryside Hotels en binnen het jaar scheiden, kunnen hun geld terugkrijgen. Met deze marketingstunt wil de hotelketen er naar eigen zeggen op wijzen dat koppels steeds moeten investeren in hun relatie. Koppels die hun geld terug willen, moeten wel hun scheidingspapieren doorsturen naar de hotelketen. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
Bidvest wordt Bidfood

Op 1 april 2017 veranderde de naam Bidvest in Bidfood. Een nieuwe naam, een nieuw logo maar wel met hetzelfde team ten dienste van de klanten. De nieuwe naam verwijst zowel naar de geschiedenis van de onderneming als naar de core business van het bedrijf. Het eerste deel van de nieuwe naam ‘Bid’ duidt op de jarenlange verbondenheid met de Bidvest-groep. In mei 2016 werd de Bidvest-groep getransformeerd tot Bidcorp, de holding die alle foodservicebedrijven overkoepelt.

Lees meer ...

Publicaties
Foodprint 1617

Op 27 maart werd in Flanders Expo de achtste editie van ‘Foodprint’ voorgesteld . Een jaarboek dat de gastronomie in al zijn facetten, woord en beeld naar voor wil brengen. Wie wil weten wat het voorbije jaar ons bracht en wat we op culinair vlak mogen verwachten, moet het boek ter hand nemen. Ter gelegenheid van de lancering van ‘Foodprint 1617’ werden ook wat prijzen uitgereikt. 

Lees meer ...

Restaurants
The Street Food Company breidt uit

Ongeveer een jaar geleden hebben de broers Ardenois hun start-up The Street Food Company op de sporen gezet. Met de The Street Food Company proberen ze op een ecologische manier (h)eerlijk ambachtelijke street food klaar te maken op hun foodbikes. De passie voor eten die ze meepikten van hun moeder willen ze verder zetten op hun foodbikes. Zo willen ze zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met hun heerlijke gerechten.

 

 

Lees meer ...

Restaurants
Witwasonderzoek naar Italiaanse restaurantketen Il Capriani

Het gerecht voert een witwasonderzoek naar de Italiaanse restaurantketen Il Capriani van de broers Blits. Hoewel de broers pas in 2013 in de horeca stapten, zijn er nu al 5 vestigingen (2 in Antwerpen en 1 in Turnhout, Mechelen en Brussel) en worden er binnenkort 2 nieuwe vestigingen geopend (in Lier en Schilde). De restaurants bevinden zich steeds op toplocaties. Daarnaast hebben de broers nog heel wat nevenprojecten lopen onder de vorm van pop-up restaurants en worden ze vaak opgemerkt op dure jetset-feestjes. De snelle groei en de nodige glitter en glamour zijn blijkbaar niet onopgemerkt gebleven. Het gerecht heeft op verschillende vestigingen huiszoekingen laten uitvoeren op zoek naar mogelijke witwaspraktijken. (pvo)



Restaurants
Dinner On a Lake komt terug

Na een succesvolle eerste editie vorige zomer, keert Dinner On a Lake terug. Het pop-up restaurant drijft van juni tot september op het meer van het kasteel van Leeuwergem, bij Zottegem. Een idyllische locatie voor een unieke culinaire ervaring, omarmd door water en natuur. Dinner On a Lake biedt veelbelovende chefs de kans om hun visie over een bepaald thema creatief te vertalen naar een culinair meesterwerk. Dit jaar passeren namen zoals Mathias Van Acker (voormalig hoofdchef Coeur d’Artichaut), Thomas Dekimpe & Pieterjan Broucke (Hof Van Cleve, Bouvry, Auberge du Pêcheur), Pascal Van Den Beek (Resto-Charles) en Nico Poppe (Culpo) de revue. Ook de vaste waardes en leading chefs Martijn Gobert (Umami) en Glenn Vandenberghe (La Guera) zijn present. (pvo)



Restaurants
Belgische culinaire stijgers en dalers op de Award World’s 50 Best Restaurants

De Award World’s 50 Best Restaurants is één van de bekendste restaurantlijsten waar veel topchefs ieder jaar naar uitkijken. Vooraleer de 50 beste restaurants ter wereld worden uitgeroepen, wordt ook nog een lijst van de nummers 51 tot 100 voorgesteld. In deze lijst vinden we 2 Belgische restaurants terug. Hierbij is er een culinaire stijger, maar ook een daler. Hertog Jan uit Zedelgem stijgt dit jaar 12 plaatsen en komt op plaats 61. The Jane uit Antwerpen zakt dan weer 20 plaatsen. Het restaurant van Sergio Herman stond vorig jaar op plaats 54, maar moet het nu doen met plaats 74. Hof van Cleve van Peter Goossens stond vorig jaar op 53, maar wordt nu niet vermeld. Dat doet vermoeden dat het toprestaurant uit Kruishoutem de top 50 binnen duikt. We zijn benieuwd. (pvo)



Snelrestauratie
Beste frikandel is Belgisch

Het Nederlands Centrum voor Smaakonderzoek (CSO), bij de Noorderburen bekend van de Nationale Oliebollentest, heeft onder ruim zestig respondenten onderzoek gedaan naar de lekkerste frikandellen. Daarbij werd geconcludeert dat de Frikandel Best Bite van de Belgische snackfabrikant Vanreusel voor het 3e jaar op rij als lekkerste is. Het proefpanel testte nog vijf andere frikandellen van A-merken die allen in de Nederlandse horeca verkrijgbaar zijn. Snackfabrikant Vanreusel is een in 1953 opgericht familiebedrijf en is in België tevens marktleider op het gebied van snacks. Ook in Nederland krijgt het familiebedrijf steeds meer voet aan de grond. De familie wil blijvend inspelen op trends en ontwikkelingen in de samenleving zonder de noden van de klant uit het oog te verliezen. Of De Romeo’S Frinkandel XXL van 35 cm ook in het smaakpanel zat is niet duidelijk. (JV)



Wedstrijden
S.Pellegrino zoekt ook in de Benelux jonge chefs

S.Pellegrino gaat voor het derde jaar op rij op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Chefs die jonger zijn dan dertig kunnen zich inschrijven tot 30 april. Voor het unieke initiatief zal de wereld ditmaal in 21 gebieden worden verdeeld. De regio ‘Centraal Amerika - Caribisch gebied’ werd toegevoegd aan de lijst met geografische regio’s van de competitie. Zo’n 70 chefs worden betrokken als juryleden in de regionale finales. Zij zullen 21 jonge chefs uit 21 verschillende geografische gebieden selecteren als semi-finalisten. Die 21 semi-finalisten krijgen allen een Mentor Chef toegewezen.

Lees meer ...

by communitysoft.com