LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Algemeen
Lokerse Markt loop leeg

De afgelopen maanden sloten op de Markt van Lokeren maar liefst 4 horecazaken de deuren. De uitbaters van Den Jiver, Markt 32, de Teste en De Groene Poort gaven er de brui aan. Ook daarvoor dikte het lijstje met horecazaken die op de fles gingen al aan. De overblijvende horeca-uitbaters hopen dat het tij keert. Ze vragen aan het stadsbestuur dat er dat er meer evenementen zouden worden georganiseerd. Ook een horecamanager als aanspreekpunt zou welkom zijn. (pvo)



Algemeen
Vacatures jobs stijgen fors

Het aantal vacatures steeg in maart fors. Uit cijfers van de VDAB blijkt dat er in maart 23.439 jobs bijkwamen, of zowat 21 % meer dan dezelfde periode vorig jaar. De maanden daarvoor noteerde men ook al een stijging met een kwart. De werkgevers zoeken wel voornamelijk naar hooggeschoolden. Opmerkelijk is de stijging in de transportsector, met maar liefst 76.2 % meer vacatures. Minder goed gaat het in de groot- en kleinhandel, waar de vraag naar arbeidskrachten ‘maar’ 4.2 % naar omhoog ging. In de horecasector en toerisme was het beter, al blijft de stijging van 11 % wel wat onder het gemiddelde. (pvo)



Algemeen
Heisa rond witte kassa

De Raad van State heeft een maand geleden een rondzendbrief vernietigd die door de fiscale administratie was goedgekeurd en die haar ambtenaren toelaat fiscale boetes op te leggen aan horecazaken die geen witte kassa hebben. Dat melde de federatie Horeca Brussel.

Lees meer ...

Algemeen
Hotel d'Hane Steenhuyse krijgt pop up

Om het Gentse Hotel d’Hane Steenhuyse meer onder de aandacht te brengen met een gecombineerde culturele en economische activiteit, wil Historische Huizen Gent er deze zomer een tijdelijke pop-uphorecazaak onderbrengen. De pop-up mag zijn tenten opslaan in de tuin van het pand, tijdens het fotofestival '80 Days of Summer', van 30 juni tot en met 17 september 2017. Historische Huizen Gent wil in de eerste plaats de culturele waarde van d’Hane Steenhuyse bij een breder publiek bekendmaken. De oproep is een experiment om de evenwichtsoefening te maken tussen een economische activiteit en de draagkracht van het pand, dat in het kader van een toekomstige permanente concessie.

Lees meer ...

Algemeen
Recordopkomst voor Jong Keukengeweld

Tijdens de maand maart hebben meer dan 16.000 jongeren de voeten onder tafel geschoven bij een van de 51 topchefs van Jong Keukengeweld. Volgens Toerisme Vlaanderen was de voorbije achtste editie van Jong Keukengeweld een recordeditie. In totaal kregen de 51 geselecteerde topchefs jonger dan 35 jaar tijdens de maanden oktober en maart meer dan 27.000 jongeren over de vloer, 6.000 meer dan de editie voordien. In oktober en maart konden jongeren (van 18 tot 30 jaar) voor 45 euro aanschuiven voor een driegangenmenu, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren, bij de geselecteerde chefs. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betaalden ze 55 euro. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts zal op 18 september de nieuwe selectie Jong Keukengeweld-chefs bekendmaken. Dat is het startsein voor de negende editie van de actie. Jong Keukengeweld is een initiatief van Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden om de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland in de etalage te zetten. (JV)



Algemeen
Belgische limonades

Limonade van eigen bodem is terug aan een opmars bezig. Jan Verlinden weet er alles van. Na 22 jaar als marketeer gewerkt te hebben besliste hij om het over een andere boeg te gooien en de familietraditie voort te zetten. Hij groeide op in een brouwersfamilie met een uniek limonaderecept van zijn overgrootvader .Hij wil  Ritchie, intussen al meer dan 30 jaar uit de productie, nieuw leven inblazen. Ritchie is geen onbekende op de limonademarkt. In de jaren '50 had bijna elke brouwerij een eigen limonademerk, zo ook brouwerij Tielemans in Aarschot. In 1969 verhuisde de productie van Tielemans naar de familiebrouwerij Verlinden in Lubbeek. Toen Jan Verlinden in 1979 besloot om de zaak niet verder te zetten, werd de productie van Ritchie stopgezet. Nu heeft terug het licht in het glas limonade zien schijnen. Er komen twee smaakduo’s op de markt. Sinaasappel met een vleugje vanille en pompelmoes met een hint van ananas. Na ons Belgische bieren nu ook Belgische limonades? (JV)



Algemeen
Hof van Cleve in top 50

Het Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem mag zich opnieuw bij de 50 beste restaurants ter wereld rekenen. The World’s 50 Best Restaurants is een prestigieuze en invloedrijke ranglijst opgemaakt door een jury van 1.000 leden wereldwijd en bekendgemaakt in het Australische Melbourne. Het driesterrenrestaurant stond in 2016 op een 53ste plaats als eerste Belgische restaurant. De beste prestatie dateert van 2007 toen het restaurant van Peter Goossens op plaats 14 prijkte. “Het is telkens weer een grote eer om op deze lijst te staan tussen andere grote chefs”, zegt Peter Goossens.

 

 

 

 

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Geuzeweekend naar aanleiding van 20 jaar Toer de Geuze

Twintig jaar geleden organiseerde de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) de allereerste Toer de Geuze. Sindsdien vindt deze openbrouwerijendag om de twee jaar plaats. Dit jaar verwelkomen de deelnemende lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen het publiek niet één maar twee dagen, nl. op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017. De Toer de Geuze is uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Twee jaar geleden namen meer dan 10.000 mensen deel aan de tweejaarlijkse openbrouwerijendag. Dit jaar verwacht de Hoge Raad nog meer bezoekers. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
’s Werelds beste restaurant serveert Limburg biertje

Eleven Madison Park, het restaurant in New York dat gekroond werd tot beste restaurant ter wereld, serveert een Limburg biertje. Het gaat om Bloesem Bink van brouwerij Kerkom uit Sint-Truiden. Voor brouwer Marc Limet is dit een complete verrassing. De Bloesem Bink is een bier dat gecombineerd kan worden met veel gerechten. In het bier vind je vijf moutsoorten, gist, honing en perenstroop. Het alcoholgehalte bedraagt 7.1 % (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Sterke toename van aanbod aan dranken doet kosten voor leeggoedverwerking bij de drankenhandel jaarlijks met 7% toenemen

Er is de laatste jaren een explosie te merken in het aanbod aan dranken. En dit in alle productgroepen. Deze sterke toename van het aanbod zorgt ook voor bijkomende kosten bij de afhandeling van alle leeggoed dat er mee gepaard gaat. FEBED, de Federatie van Belgische Drankenhandelaars, voerde daarom een enquête uit bij 129 drankenhandelaars in België. Daaruit blijkt dat de kosten voor drankenhandelaars gemiddeld met 7% op jaarbasis toenemen. Twee derde van de handelaars heeft de voorbije jaren extra personeel in dienst genomen om alle leeggoed verwerkt te krijgen.

 

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Hoe zit het met hotel The Fourth in Leuven?

Normaal was de opening van hotel The Fourth op de Leuvense Grote Markt gepland voor september 2016, maar dat werd uitgesteld. Toen werd gezegd dat de werkzaamheden nog bezig waren. Maar sindsdien is er blijkbaar nog niet veel veranderd. Het management zegt nu dat ze zich niet willen vastpinnen op een datum, maar dat het hotel er hoe dan ook komt. (pvo)



Hôtellerie
Awards voor Best Western Hotels in België

Jaarlijks worden alle Best Western Hotels gecontroleerd op de internationale eisen die Best Western stelt inzake branding, kwaliteit, personeel, service en onderhoud. Dat is in ons land ook niet anders. De hotels die de beste resultaten halen  krijgen een Best Western Quality Award. In België ontving het Best Western Plus Orange Hotel in La Louvière deze Award. Naast de Quality Award worden nog andere prijzen uitgereikt. Het Best Western Royal Centre in Brussel kreeg de Best Investment award als appreciatie voor de renovatiewerkzaamheden aan het hotel. Dit hotel kreeg ook de Best Revenue Performance Award, omdat het hotel een groei van maar liefst 75 % wist te realiseren in een toch zeer moeilijke markt. Een bewijs volgens de jury dat hotelinvesteringen altijd lonen. De Best Rewards Performance Award was voor Best Western Plus Hotel Alize in Moeskroen, dat een omzetgroei van 72.5 % binnen het loyaliteitsprogramma Best Western Rewards realiseerde. (pvo)



Hôtellerie
Pandox AB gaat Silken Berlaymont in Brussel aankopen

Pandox gaat het Brusselse hotel Silken Berlaymont aankopen. De Zweedse vastgoedgroep wil voor het hotel met 212 hotelkamers 32.7 miljoen euro bieden. De eigendomstransactie en -overdracht zou voltooid moeten zijn eind mei. Pandox ziet in het hotel met zijn ligging naast de Europese Commissie heel wat potentieel. (pvo)

 

 



Hôtellerie
Amsterdam was duurste paasbestemming

Volgens Trivago was Amsterdam de duurste bestemming tijdens de paasvakantie. In de Nederlandse hoofdstad moest je gemiddeld 225 euro neertellen voor een hotelovernachting. De hotelprijzen in Amsterdam overvleugelden zelfs die van Venetië, die tijdens de paasdagen gemiddeld 13 euro lager lagen (212 euro). In de derde duurste stad, Londen, betaalde je gemiddeld 183 euro voor een hotelovernachting. (pvo)



Hôtellerie
Cypriotische vastgoedbeheerder neemt Sheraton in Brussel over

Primecity Investment, een vastgoedbeheerder uit Cyprus, heeft het Sheraton Hotel aan het Brusselse Rogierplein overgenomen. De vastgoedbeheerder is naar verluidt gespecialiseerd in het herpositioneren van hotels die minder goed presteren. Eind vorig jaar moest de Sheraton sluiten wegens een faillissement. Volgens de toenmalige uitbater was het hotel met 500 kamers niet langer rendabel, omdat er in de nasleep van de aanslagen in Brussel te weinig gasten naar de stad kwamen. Anderen beweren dan weer dat het management het hotel bewust in faling heeft laten gaan. Wat er ook van waar is: Primecity Investment heeft al aangekondigd de nodige investeringen te doen om het hotel opnieuw op de rails te krijgen. (pvo)



Restaurants
Driesterrenzaak Le Cinq in Parijs wordt gefileerd door recensent

De zaakvoerders van het Parijse driesterrenzaak Le Cinq zullen wel eens geslikt hebben toen ze de commentaren lazen van Jay Rayner. De culinaire recensent van The Guardian was daar gaan eten en noemde dat ‘de slechtste ervaring in 18 jaar’. Hij liet zich in zijn commentaren eens goed gaan. Zo schreef hij ‘dat er maar één ding erger is dan een verschrikkelijke maaltijd geserveerd krijgen, en dat is als die verschrikkelijke maaltijd voorgeschoteld wordt door obers die zichzelf ernstig nemen, maar geen flauw benul hebben van wat ze je aandoen’.

 

Lees meer ...

Restaurants
TV-kok Jeroen De Pauw gaat ‘belevingsrestaurant’ openen

Televisie-kok Jeroen De Pauw roert al meer dan 20 jaar in potten en pannen, maar een eigen horecazaak heeft hij nog nooit gehad. Daar komt begin volgend jaar verandering in. Dan gaat hij in de voormalige legerkazerne Panquin in Tervuren een restaurant openen, dat luistert naar de naam Mesa. Het wordt geen ‘gewoon’ restaurant, kondigt de TV-kok aan, maar ‘een eetplek waar beleving centraal staat’. (pvo)

 

 



Restaurants
Hof van Cleve mag uitbreiden

Driesterrenzaak Hof van Cleve mag uitbreiden. De gemeente Kruishoutem keurde een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan goed. Hierdoor kan Peter Goossens aanpassingen aan zijn restaurant laten doorvoeren. (pvo)

 

 



Snelrestauratie
Hamburgers McDonald’s duurder in franchisevestigingen

Volgens consumentenorganisaties in Frankrijk, Duitsland en Italië zouden hamburgers in de franchise McDonald’s vestigingen duurder zijn dan in de eigen vestigingen van de fastfoodgigant. Dat zou zou volgens de belangenorganisaties te wijten zijn aan oneerlijke prijsafspraken. McDonald’s ontkent de aantijgingen en zegt dat de franchisenemers hun prijzen zelf mogen bepalen. Wereldwijd zijn vier op de vijf vestigingen in handen van zelfstandige ondernemers. (pvo)

 

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com