LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Actie
Uw zaak optimaal beschermd tegen vliegende insecten

LUMNIA: de nieuwe norm in vliegenbestrijding
Vliegende insecten horen niet thuis in een horecazaak omdat ze allerlei ziektes overbrengen. Preventieve maatregelen treffen is dus een absolute MUST. Rentokil lanceert de nieuwe norm in vliegenbestrijding: LUMNIA - de eerste elektrische vliegenvanger met ledtechnologie die nog effectiever en sneller vliegen vangt op een hygiënische manier. Bovendien verbruikt het toestel gemiddeld 61% minder energie dan een traditioneel toestel. Lumnia helpt u om te voldoen aan de HACCP-normen.

Voordelen van de Lumnia:
- Bewezen prestatie en vangstratio door groter UV-bereik (+ 40%)
- Modern design dat past in elk interieur
- Onderhoudsgemak door het handige schuifmechanisme
- Milieuvriendelijk dankzij het lager energieverbruik van de ledlampen (- 61%) die slechts   driejaarlijks vervangen moeten worden

Van expert tot expert
Meer informatie: www.rentokil.be/lumnia - 0800 20 123



Algemeen
Foodmarkt Mercado even dicht

Mooi en warm weer is blijkbaar niet voor iedereen een zegen. De overdekte foodmarket aan de Antwerpse Groenplaats, Mercado, sluit deze zomer enkele weken de deuren. De reden daarvoor is dat er door het warme weer te weinig bezoekers naar de markt kwamen. Van 17 juli tot 13 augustus zal Mercado de deuren gesloten houden. Tijdens die sluiting zullen de uitbaters gebruik maken om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen om de overdekte markt te vernieuwen. Het goede nieuws is dan weer dat er ook naar de toekomst wordt gekeken. Mercado blijft tot april 2018 in het voormalig postgebouw aan de Groenplaats. Dat is langer dan oorspronkelijk gepland was. (JV)



Algemeen
Even vismijn zonder vis in Oostende

De Oostendse vismijn heeft vijf dagen stil gelegen door dringende onderhoudswerkzaamheden. Inspecteurs van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) stelden een aantal inbreuken vast in het verouderde gebouw van de Oostendse vismijn. Sommigen beweerden dat de tijdelijke sluiting een verrottingsstrategie was vanuit de Vlaamse Visveiling, maar dat werd vlug ontkent. "Het gaat om een sterk verouderde structuur", zegt Katrien Beulens van het FAVV. "Wij hebben de vismijn al lang de vraag gesteld om die problemen op te lossen en dat is nu ook gebeurd. Vanaf heden zou de vismijn terug in gebruik zijn. (JV)



Algemeen
The Food Box bij Notarishuys

Restaurant Notarishuys te Diksmuide lanceert een nieuw concept op de parking bij hun zaak aan de Koning Alberststraat. Er staat een Food Box. Klanten kunnen er zeven dagen op zeven op elk moment van de dag verse gerechten uit de automaat halen. Dagelijks zijn er drie verschillende soepen en vijf verschillende hoofdgerechten  Wat aangeboden wordt loopt gelijk met de gerechten die vanuit de keuken op tafel komen.  De klant hoeft het enkel op te warmen en te genieten. (JV)

 



Algemeen
VVSG pleit voor meer slagkracht lokale besturen

Volgens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten moeten de lokale besturen meer inzicht krijgen in informatie voor wie een (horeca) zaak opstart. Lokale besturen hebben vaak een vermoeden dat iemand die een vergunning aanvraagt niet helemaal oké is, maar officieel weten ze van niets. Ze hebben geen inzage in de informatie van politie en justitie.De VVSG pleit voor meer slagkracht.

Lees meer ...

Algemeen
Lierse horeca heeft baat bij Zomerzoektocht van Davidsfonds

Tot en met 17 september verwacht Lier 20.000 bezoekers voor de Zomerzoektocht van het Davidsfonds die dit jaar in en rond de Pallieterstad doorgaat. 47 middenstanders spelen hier op in met aangepaste arrangementen. Vorig jaar streek de Zomerzoektocht neer in Roeselare. De omzet in de horeca steeg er toen met 25 %. (pvo)

 

 



Algemeen
Brussel blijft congresstad bij uitstek

Volgens een verslag van de Union of International Associations (UIA) blijft Brussel de toonaangevende stad voor de organisatie van congressen voor verenigingen. Het aantal congressen van verenigingen in de hoofdstad is in 2016 toegenomen met 36 % ten opzichte van 2015. Vorig jaar werden er maar liefst 906 congressen gehouden in Brussel. Daarmee doet het Brussels Hoofdstedelijke Gewest het beter dan Singapore. De top 2 wordt gevolgd door Seoel, Parijs en Wenen. Deze vooruitgang is opmerkelijk gezien de moeilijke context van de tragische gebeurtenissen in 2016. Toch lieten internationale organisaties Brussel als congresstad niet links liggen (pvo)



Algemeen
Job in horeca blijft populairste vakantiewerk voor studenten

83 % van de Vlaamse studenten willen tijdens hun vakanties een centje bijverdienen. Daarvan werkt meer dan de helft (52.1 %) in de horeca. Op ruime afstand volgt een job in sales en marketing (23.6 %), retail (21.8 %) en administratie (20.2%). Een op vier studenten werkt minstens 380 van de 475 toegestane uren. De meeste studenten klussen bij om een centje bij te verdienen voor reizen of gadgets, maar een vijfde van de studenten (19.8 %) gebruikt het geld om zijn of haar studies mee te kunnen financieren. De cijfers komen uit een onderzoek van Seal Jobs, een app voor tijdelijke en studentenjobs. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen
Bitterballen feest

Onze noorderburen komen op de proppen met een bitterballenfestival in Amsterdam: een ode aan de "lievelingssnack van de Nederlanders".  Daar zullen verschillende ambachtelijke ‘bitterbalstages’ staan  waar naar hartelust geproefd kan worden van de frituursnacks “met haute-cuisine-allures”. “Waar bij andere snacks de herhaling zou gaan vervelen is dat bij de bitterbal nooit het geval. Ieder mandje van dit goudbruine krokante goud dat in de frituur verdwijnt tovert een lach op ons gezicht”, zo leggen de organisatoren uit op hun Facebookpagina. Er is ook bier voorzien met of zonder rode ster. Voor de fanaten mag 15 juli niet ontbreken op de agenda. (JV) [©yourlittleblackbook.me]

 



Beurzen - congressen - evenementen
Keukentalent op Tomorrowland

Toerisme Vlaanderen en Tomorrowland slaan opnieuw de handen in elkaar om Vlaanderen als culinaire bestemming op de wereldkaart te zetten. Jong Keukengeweld-chefs van Toerisme Vlaanderen gaan tijdens Tomorrowland 2017 aan de slag in het gloednieuwe 'Tastes of the World'-restaurant. Tomorrowland, dat is 2 weekends lang feesten op dancemuziek van de bekendste dj’s ter wereld. Maar Tomorrowland is veel meer dan dat. De 200 verschillende nationaliteiten die afzakken naar Boom krijgen ook tal van culinaire belevingen aangeboden.

 

 

 

 

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Belgisch pavilioen in Rotterdam

Gastvrij Rotterdam is één van de vakbeurzen in Nederland. Voor haar vijfde edtie neemt de beurs vier volledig gerenoveerde beurshallen van Rotterdam Ahoy in gebruik om horecaondernemers en -managers een nog completer aanbod producten en diensten voor te kunnen schotelen. Eén van de nieuwe highlights is het gecombineerde paviljoen Wine & Fine Food met dit jaar The Wine & Food Association als partner. In het Wine & Fine Food paviljoen vindt men, naast veel erkende wijnleveranciers, een keur aan gastronomische producten & delicatessen en een inspirerend programma met diverse masterclasses, food pairing sessies en proeverijen met topchefs, topsommeliers en diverse meestertitel houders. De beurs kent ook voor het eerst ook een Belgisch paviljoen, waar Belgische aanbieders hun producten presenteren, demonstreren en laten proeven. De interesse van Belgische leveranciers en bezoekers is groeiende en middels het paviljoen kunnen bezoekers en exposanten nog gerichter zaken doen met ons eigen land en Nederland. De beurs loopt van 18 tot 20 september. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Heineken moet in Hongarije rode ster uit etiket halen

De Europese Commissie verzet zich niet tegen de eis van de Hongaarse regering om in het land de rode ster uit het etiket van Heineken te halen. De rode ster is voor de Hongaren het symbool van de communistische dictatuur, die het land decennia lang moest ondergaan. Als de Nederlandse biergigant zijn bier voortaan in Hongarije wil slijten, zal de brouwerij het etiket moeten aanpassen. (pvo)  

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Opening Fietscafé Het Groot Verzet in Deinze

In het stadhuis van Deinze is fietscafé Het Groot Verzet geopend. Met overal oude fietsen, fiets- en sturen aan de muur en lampen aan kettingen, ademt het café wielrennen en fietsen. Boven de bar hangen ook twee gigantische biertanks van duizend liter met Jupiler. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Eerste suikervrije bier: VIBB

Gelegenheidsbrouwer Frederic Couck uit Kapellen is er in geslaagd een suikervrij bier te brouwen. Zelfs de natuurlijke suikers van de hop en de gerst zijn uit het brouwsel getrokken. Her suikervrije bier kreeg de naam VIBB, Very Important Belgian Beer, mee en is uitsluitend verkrijgbaar bij B-Lite te Kapellen. (pvo)

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Café De Faubourg (Kortrijk) zoekt overnemers

De uitbaters van café De Faubourg in Kortrijk willen het kalmer aan gaan doen en stoppen er uiterlijk in maart 2018 mee. Ze zijn op zoek naar overnemers voor dit volkscafé dat al 80 jaar bestaat. (pvo)

 

 

 



Catering
The Foodvillage wordt digitale traiteur-aan-huis

The Foodvillage is een comfort food store voor actieve, drukbezette mensen en foodies die op zoek zijn naar kwaliteit, unieke en eerlijke smaken. Het bedrijf start met een nieuwe dienstverlening en gaat bereide maaltijden thuis of op het werk laten leveren. De maaltijden zijn dagvers samengesteld met seizoensingrediënten, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. De gerechten worden luchtdicht verpakt in handige CPET-doosjes, die zowel in de oven als in de microgolf opgewarmd kunnen worden. De gerechten worden in koelboxen bij de eindgebruiker geleverd. Deze koelboxen zijn uitgerust met een controlesysteem om de temperatuur tot aan de levering te bewaken. The Foodvillage start met een online campagne op Facebook en via promotie op zijn website om de nieuwe dienstverlening bekend te maken. Leveringen kunnen gegarandeerd worden in heel de Benelux. (pvo)

 



Hôtellerie
Japans hotel geopend in Brussel

In Brussel is Hotel Yadoya geopend. Het hotel heeft 73 kamers en de gasten worden in een typische Japanse sfeer ondergedompeld. Zo vindt iedere gast op zijn nachtkastje en munt van 5 yen, wat geluk zou brengen. Verder is er een Japanse binnentuin en kan je kiezen tussen een Japans of Westers ontbijt. Hoewel Hotel Yadoya een Japanse sfeer wil meegeven, mikt men niet uitsluitend op Japanners. (pvo)

 



Hôtellerie
Tweede NH Collection hotel in Brussel

NH Hotel Group heeft in Brussel een tweede NH Collection hotel geopend. Het gaat om het NH Collection Grand Sablon, dat 192 compleet gerenoveerde kamers en 11 congreszalen heeft. Het hotel beschikt ook over 2 restaurants, waaronder Hispania Gastronomique onder leiding van sterrenchef Marcos Moran. Naast het NH Collection Grand Sablon mag ook de NH Collection Brussels Centre in de hoofdstad het upperscale merk van de Spaanse hotelketen dragen. Wereldwijd zijn er 67 Collection-hotels (pvo)



Hôtellerie
Een op vijf Brusselse hotels heeft Green Key label

Ieder jaar wordt het Ecolabel Green Key (Groene Sleutel, Clé Verte) uitgereikt aan logiesverstrekkende bedrijven die inspanningen doen inzake duurzaamheid. Dit jaar kon het merendeel van de Brusselse hotels en B&B’s hun label behouden en kwamen er logiesverstrekkende bedrijven bij. Op dit ogenblik mogen 20 % van de hotelkamers erkend door het Brussels Hoofdstedelijke Gewest en 80 % van de jeugdherbergen reeds uitpakken met het prestigieuze ecolabel (pvo)

 

 



Hôtellerie
Meer hotelkamers aan de kust

Voor het eerst in bijna 10 jaar zijn er weer meer dan 6000 hotelkamers aan de kust. De sector kent blijkbaar een heropleving na een moeilijke periode. Sinds 2002 was het aantal hotelkamers verminderd met een dieptepunt in 2012: minder dan 5500 kamers. Oorzaak was dat veel kleinere, soms verouderde familiehotels verdwenen en plaats maakten voor  appartementen. Vooral Accor is terug sterk op de markt aan de kust met nieuwe hotels in Nieuwpoort en Blankenberge, waar het Mercure Hotel geïntegreerd is in het nieuwe NMBS station. Maar ook de familiehotels die standhielden, zijn niet stil blijven zitten. Ze investeerden in vernieuwing en uitbreiding.  (JV)

 



Ondernemingen - Bedrijven
Biertrein

Drie keer per week zal een biertrein tussen de brouwerij van AB InBev in het Luikse Jupille en het distributiecentrum van warenhuis Delhaize in Ninove sporen. Zo moet die op termijn vijfduizend vrachtwagens per jaar van de weg houden. Voordien leverde AB InBev Jupiler van de brouwerij in Jupille bij Luik met vrachtwagens naar het depot van Delhaize in Ninove. De biertrein neemt dit transport nu over. Het positieve effect zal vooral voelbaar zijn op de ring rond Brussel waarlangs het meeste transport plaatsvindt. Minder vrachtwagens op onze wegen betekent ook minder CO2-uitstoot en minder fileleed. (JV) [foto © ABInBev]



Onderwijs - Opleiding
De 70ste koninklijke opdracht voor Spermalie op het Koninklijk Kasteel in Laken

Net voor de grote vakantie kregen 50 leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge nog een boeiende opdracht. Op dinsdag  27 juni mochten zij op het koninklijk kasteel in Laken de receptie verzorgen voor de gouverneurs en  de gedeputeerden van de Belgische provincies en voor alle burgemeester van de Belgische steden en gemeenten. De gasten werden ontvangen door Koning Filip en Koningin Mathilde en ook de Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Laurenz waren op de receptie aanwezig.

 



Onderwijs - Opleiding
Project Teaching Hotel wordt verdergezet

In de Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge werd afgelopen schooljaar het pilootproject ‘Teaching Hotel’ opgestart. Het project Teaching Hotel begeleidt beroepsspecialiserende leerlingen secundair onderwijs (7e jaar BSO) bij het doorlopen van een geïntegreerd leertraject 7e Specialisatiejaar Hotelonthaal, met volwaardig diploma als finaliteit. Rode draad binnen deze opleiding was expertise en een ondernemende attitude ontwikkelen bij de lerenden. De hierbij gebruikte praktijkomgeving waren de setting van geselecteerde Brugse hotels die deel uitmaken van dit project.

De opleiding Teaching Hotel maakt deel uit van een ambitie, een ‘mastercampus Leren en Werken’, vertrekkend vanuit de socio-economische realiteit (KMO én toerisme)  binnen West-Vlaanderen en wordt met de steun van de provincie West-Vlaanderen gerealiseerd binnen het overleg- en samenwerkingsverband Onderwijs – WES– VDAB – Syntra.

Het eerste jaar van het pilootproject van Hotel-en Toerismeschool Spermalie – duaal leren ‘Teaching Hotel’ loopt ten einde. Eind deze maand studeert de eerste lichting studenten af. (pvo)



Restaurants
Brussels restaurant Cécila stopt ermee

Het Brusselse restaurant Cécila gaat tegen het einde van de zomervakantie dicht. Chef-kok Mélanie Englebien ziet het financieel niet meer zitten, door de voetgangerszone en de aanhoudende werken die hiermee gepaard gaan. Englebien kwam vorig jaar in het nieuws doordat ze ex-burgemeester Yves Mayeur de deur wees. Ook toen was de recent ingevoerde voetgangerszone onderwerp van discussie. (pvo)



Restaurants
Oostende lanceert gastronomische cadeaubon

Toerisme Oostende pakt uit met Rest’O’Cheque, een gastronomische cadeaubon. Met deze restaurantcheque kan je bij 19 deelnemende Oostendse restaurants betalen. De cheques van 20 euro per stuk zijn te koop bij Toerisme Oostende en online. Met dit initiatief wil de kuststad Oostendse eethuizen in de markt zetten. (pvo)

[© arne deboosere]

 



Restaurants
Voormalig Junior Chef opent volgend jaar restaurant Permeke in Jabbeke

Roel Depover werd in 2012 verkozen tot Junior Chef van België. Daarna deed hij ervaring op in 2 Franse sterrenrestaurants, in de keuken van het Brugse hotel Weinebrugge en Restaurant De Goedendag in Lissewege. Nu zet hij samen met zijn vrouw Yasmine Danschotter de stap om in Jabbeke met zijn eigen restaurant te beginnen. Restaurant Permeke gaat eten serveren uit de Frans-klassieke keuken. Het restaurant opent in de zomer 2018. Tot dan blijven Roel en Yasmine werken in De Goedendag in Lissewege. (pvo)



Restaurants
Vijf Belgische restaurants op OAD Gourmet Casual lijst

Opinionated about Dining (OAD) stelt restaurantlijsten op basis van beoordelingen van meer dan 4.500 geregistreerde foodies. Voor het eerst werd een OAD Gourmet Casual lijst opgesteld. Hiermee wil de restaurantsite de Europese streekrestaurants in de kijker plaatsen. Het gaat vooral om getalenteerde chefs die een fijn gastronomisch restaurant runnen maar gekozen hebben voor een informeel kader. De aanvoerder van deze eerste Gourmet Casual lijst is pinxtosbar Ganbara in San Sebastian. De top vier is mediterraan gekleurd. Op nummer 2 staat El Quim de la Boqueria (Barcelona), gevolgd door Pepe in Grani, een pizzatent in het Italiaanse Caiazzo. Op vier volgt nog een restaurant uit Barcelona, met name Pinoxto. Met het Parijse restaurant Le Baratin sluipt ook de Franse keuken de top 5 binnen.

Er werden ook vijf restaurants van eigen bodem geselecteerd. Hoogst genoteerd staat de Gentse Superette (plaats 51), gevolgd door Bruut in Brugge (plaats 76). Daarna volgen 2 restaurants uit Brussel (La Buvette op plaats 134 en SAN op plaats 157). Veranda in Antwerpen bekleedt plaats 190. (pvo)



Verenigingen - Federaties
Nieuw bestuur bij VLAM

VLAM heeft naar vijfjaarlijkse gewoonte zijn bestuur vernieuwd. De nieuwe voorzitter is Guy Vandepoel (Boerenbond). Hendrik Vandamme (Algemeen Boerensyndicaat) blijft ondervoorzitter. Luc Ardies (Unizo) wordt eveneens ondervoorzitter. De nieuwe Raad van Bestuur kwam vrijdag 23 juni voor het eerst samen in de vernieuwde samenstelling en besliste dan over de mandaten van voorzitter en de 2 ondervoorzitters. De Raad van Bestuur stelde Guy Vandepoel aan als voorzitter. Vandepoel zetelde bij VLAM eerder al in de “sectorgroep Zuivel” en de “sectorgroep Runderen”. Nieuwe ondervoorzitter is Luc Ardies, directeur Unizo Winkelraad. Het mandaat van Hendrik Vandamme (voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat) als ondervoorzitter van VLAM werd hernieuwd. (JV)

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com