LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Algemeen
Halle verbiedt ambulante handel in verkeersvrije winkelstraten

Halle wil de wildgroei van kraampjes in het stadscentrum tegengaan en verbiedt daarom ambulante handel in de verkeersvrije winkelstraten. De stad wil voorrang geven aan bestaande horeca-uitbaters om het openbare domein tijdelijk te bezetten met terrassen. Die hebben veel onkosten, zodat het onfair zou zijn ze te laten opboksen tegen allerlei tijdelijke kraampjes. Bovendien zouden de wildgroei van kraampjes in de winkelstraten ook een negatieve impact hebben op de esthetiek. Ambulante handel in de stadskern is alleen nog mogelijk tijdens bepaalde activiteiten zoals een braderie. Maar ook dan moet er een concessie door de ambulante handelaars aangevraagd worden. (pvo)



Algemeen
Nog steeds geen concessionaris voor horecagedeelte in gemeenschapscentrum Werf 44 in Schilde

Op 15 september opent Werf 44, het fonkelnieuwe gemeenschapscentrum in Schilde. Normaal zou je dan ook terecht moeten kunnen in een brasserie, maar de gemeente slaagt er maar niet in een geschikte concessionaris te vinden voor de uitbating ervan. De gemeente gaat uitzoeken hoe men een breder doelpubliek kan bereiken. Schilde stelt dat de voorwaarden voor de kandidaat-concessionarissen nochtans redelijk zijn. (pvo)

 

 



Algemeen
Hoegaarden steunt startende horeca-uitbaters en handelaars online

Hoegaarden biedt aan startende ondernemers een online platform, een ondersteunende secretariaatsfunctie en een pagina op de webstek van de gemeente aan. Op die manier wil de gemeente Hoegaarden startende handelaars en horeca-uitbaters steunen (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen
Allereerste professionele beurs voor pop-upbars

België telt meer dan 587 strandpaviljoenen en zomerbars: Antwerpen is de absolute koploper, gevolgd door Gent en Brussel. Een beurs specifiek gericht op pop-ups drong zich dus op. Op 28 augustus wordt dus de eerste Belgische Strandbeurs georganiseerd, en dat in de grootste zomerbar van allemaal: Bocadero. Professionals ontdekken er de nieuwste trends op vlak van innovatie en duurzaamheid. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het niet om een beurs rond zomerse concepten, maar om een professioneel event gericht op alle soorten pop-ups: van zomerbars over winterbars, rooftops, terrassen, pop-ups en strandbars. Inschrijven kan via http://strandbelgie.be (pvo)

 

 



Beurzen - congressen - evenementen
Congres Food Paradise Day moet jongeren goesting doen krijgen om voor horeca te kiezen

Steeds minder jongeren schrijven zich in voor een opleiding in een hotelschool . Daarnaast kiezen veel afgestudeerden uit een hotelschool vooralsnog voor een beroep buiten de horeca. Hierdoor wordt de spoeling zo dun dat de topchefs moeilijk personeel vinden en vaak beroep moeten doen op buitenlanders. Om jongeren opnieuw naar de horeca te lokken vindt op 21 september het congres Food Paradise Day plaats. Dat evenement moet laatstejaarsstudenten van de hotelscholen ook opnieuw ‘goesting’ doen krijgen om voor de horeca te kiezen. Food Paradise Day is een initiatief van #FightforPassion. Een vzw opgericht door Dominique Persoone, Rudi Van Beylen en Filip Claeys. Meer info op www.foodparadiseday.be (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Chinese crew & cast viert einde filmopnames bij Stadsbrouwerij De Koninck

Begin augustus streek een Chinese filmploeg een tiental dagen neer in Antwerpen voor de opnames van de televisiereeks ‘Mr. Right’, één van de populairste series ooit in China. Een deel van die opnames vonden plaats in Stadsbrouwerij De Koninck. De laatste draaidag vierden de crew en de acteurs met bollekes De Koninck en Triple d’Anvers. De opnames zijn een onschatbare reclame voor de stad Antwerpen, de Belgische bieren en brouwerij De Koninck. Het eerste seizoen van de reeks werd bekeken door maar liefst 380 miljoen Chinese kijkers. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken
Top 10 van duurste bierlanden

Het onderzoeksbureau Travelex ging na hoeveel een pintje kost in diverse landen en stelde een top 10 op van de duurte bierlanden. De Scandinavische landen scoren zoals verwacht hier hoog, maar de ‘eer’ van het duurste bierland gaat wel naar het Midden-Oosten, met de Verenigde Arabische Emiraten waar een pintje maar liefst 9.6 euro kost. Zwitserland bevestigt ook zijn imago van duur land met plaats drie. (pvo)

 

 

 

 

Top 10:

1.      Verenigde Arabische Emiraten  9.6 euro

2.      Noorwegen                                 8.3 euro

3.      Zwitserland                                  6.4 euro

4.      Zweden                                        6.2 euro

5.      Denemarken                                 6,0 euro

6.      Finland                                          5.8 euro

7.      Ierland                                           5.0 euro

8.      Frankrijk                                        5.0 euro

9.      Australië                                         4.6 euro

10.  Canada                                             4.1 euro

(pvo)



Hôtellerie
Cybercriminelen viseren hotels in Europa en Midden-Oosten

Cybercriminelen hebben diverse hotels in Europa en het Midden-Oosten gehackt. Dit deden ze om toegang tot de wifi-netwerken te krijgen waar gasten en medewerkers gebruik van maken. De digitale aanvallers versturen zogenaamde hotelreserveringen om toegang te verkrijgen. In werkelijkheid gaat het om documenten kwaadaardige macro’s, die op het ÏT-systeem geïnstalleerd  worden als de macro aangeklikt worden. Het zou gaan om een Russische groep hackers (pvo)



Hôtellerie
Hilton Brussels Grand Place onthult McLaren-Honda racesuite

Hilton is al sinds 2005 partner van het McLaren-Honda Formule 1-team en een thuisbasis voor heel wat topnamen van de Formule 1-wereld. Om dat partnership te vieren en als voorbereiding op de 2017 Formule 1 Pirelli Belgian Grand Prix heeft het Hilton Brussels Grand Place een bijzondere op McLaren-Honda geïnspireerde racesuite ingericht. De Belgische Fomule 1-piloot Stoffel Vandoorne bezocht de op de racewereld geïnspireerde kamer reeds. (pvo)

 

 



Hôtellerie
Opening Hotel 1898 The Post in Gent

In het vroegere postgebouw op de Gentse Korenmarkt in onlangs Hotel 1898 The Post geopend. Het hotel telt 38 kamers en suites, waaronder de opmerkelijke torenkamer dat een weergaloos zicht biedt op de bekende drie torens van Gent. Hotel 1998 The Post is een luxe boetiekhotel, maar is volgens de eigenaars anders dan alle andere hotels. Het hotel is namelijk volgestouwd met antiek, die de belle epoque sfeer van 1898 moet uitstralen. Een verblijf in Hotel 1898 The Post moet voor de gasten een speciale ervaring bieden (pvo)   

 

 

 

 



Hôtellerie
Hotel De Twee Broeders opent in oude pastorie van Limburgse Millen

In de leegstaande pastorie van Millen (deelgemeente van Riemst) hebben Michael Dewalleff en zijn broer David met Hotel De Twee Broeders een kleinschalig familiehotel (11 kamers) geopend. Het hotel is modern ingericht maar uit respect voor het gebouw uit 1841 is er aan het gebouw maar weinig veranderd. Het hotel is genoemd naar een beeldengroep van 2 broers, die de blikvangers zijn in het hotel. Recht tegenover het hotel baten de broers samen met hun vader ook nog restaurant/feestzalen  Hoeve Dewalleff uit. (pvo)



Restaurants
Minder fooi voor restaurants

Restaurantuitbaters en hun personeel krijgen steeds minder fooi. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Gemiddeld een kwart van de gasten geeft nog een fooi. Daarbij wordt het bedrag steeds minder. De voornaamste reden is het succes van het elektronische betalen. Je kan daar wel gemakkelijk een fooi aan de rekening toevoegen, maar weinig mensen doen dit. Een tweede oorzaak is dat veel gasten vinden dat de maaltijden op zich al veel kosten, zodat een fooi er niet meer van af kan. (pvo)



Restaurants
Franse Voedselinspectiedienst publiceert lijst van ‘onhygiënische’ restaurants

Wie in Frankrijk wil weten hoe het gesteld is met de hygiëne in een restaurant, kan dit voortaan online checken. De Franse Voedselinspectiedienst (DGCCRF) zet sinds kort de resultaten van de controles online op de site www.alim-confiance.gouv.fr. Ook de controles bij slagers, bakkers en supermarkten worden gepubliceerd. Ieder jaar voert de inspectiedienst in Frankrijk zo’n 55.000 controles uit. In één procent van de gevallen is de hygiëne zo slecht dat een sluiting zich opdringt (vorig jaar gingen in Frankrijk 550 restaurants dicht). 89 % scoort voldoende of goed en 10 % krijgt het label te verbeteren. (pvo)



Snelrestauratie
Petitie om Friterie Fontainas (Sint-Gillis) te behouden

Door werkzaamheden in de straat moet de bekende frituur Fontainas aan de Hallepoort in Sint-Gillis de deuren sluiten. Dat is niet naar de zin van de klanten die een petitie hebben opgestart om de frituur te behouden. Meer dan 500 sympathisanten hebben de petitie al ondertekend. De gemeente zegt dat het contract al in 2013 afgelopen was en dat de frituristen wisten dat het frietkot ooit weg moest. (pvo)

 

 



by communitysoft.com