Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 22/01/2018
273 - 22/01/2018
272 - 22/01/2018
270 - 22/01/2018
271 - 22/01/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Restaurant Gentse Vismijn failliet

De Gentse Oude Vismijn, het prachtige gebouw waar de Leie en de Lieve samenvloeien, komt weer leeg te staan. Althans het restaurant, dat recent failliet werd verklaard. De bvba Bymm heeft de boeken neergelegd. De Vismijn heeft al een turbulent leven achter de rug. Het grote pand heeft één van de mooiste overdekte terrassen van Gent dat uitkijkt op het water en het Groot Vleeshuis aan de overkant van het water. Het restaurant is nooit echt goed van de grond gekomen. De wisselende uitbaters konden niet voor een stabiele kwaliteit zorgen. Het restaurant is zeer groot, wat veel personeel vereist. De keuken bevindt zich bovendien op de eerste verdieping. De zaak heeft nooit aan naamherkenning kunnen bouwen. Het gebouw heeft nochtans een groot potentieel . Het gedeelte ‘feestzalen’ staat los van het restaurant en blijft  (voorlopig) wel bestaan. Het wordt uitkijken naar een nieuwe uitbater.  (JV)



Algemeen
Nieuwe streekproducten

De derde en laatste erkenningsronde van 2017 voor Vlaamse traditionele streekproducten levert een Vlaams streeklabel op voor 9 producten uit 4 Vlaamse provincies.Wat in deze erkenningsronde opvalt, is dat ook de steden en gemeenten hun weg vinden naar het Steunpunt Streekproducten van VLAM en initiatief nemen. De negen niewe streekproducten zijn Filet d’anvers van Janssens uit Mol, Kontichse specfour, Filliers Advocaat, Gentse Tiernteyn mosterd, Belgische speculaas van La Confiance uit Dendermonde, Glazuurspeculaas van Bakkerij Rivièra uit Oostende, Zwienemutsen van Slagerij Johan Dobbels uit Oostende, en Limburgse bloedworst van slagerij Molenaers uit Hoeselt (JV)



Algemeen
Dierendonck partner bij Molendries

Restaurant Molendries, het sociaal tewerkstellingsproject van Dienstencentrum Gid(t)s , werkt voortaan met vlees van Hendrik Dierendonck van de gelijknamige slagerij. “Ik ben altijd trots als mensen met mijn producten werken”, weet de slager. “Zeker als ik daarmee mensen help die anders niet zo makkelijk aan een job geraken.” Ook chef-kok Ronny Vandewiere van Molendries is blij met de samenwerking. “Hiermee tonen we dat we blijven inzetten op vernieuwing en kwaliteit. Ik ben dan ook fier dan we het nieuwe menu Dierendonck kunnen aanbieden aan de klanten.” (JV)



Algemeen
Likoké on tour

Likoké on tour is een project waarbij Piet Huysentruyt met zijn team van het Franse restaurant op wereldtournee gaat. Oorspronkelijk is het idee ontstaan om de geest van Likoké terug te brengen naar Afrika. De naam en het restaurant zijn  een eerbetoon aan de vader van  Piet Huysentruyt. Die had vroeger in Congo koffie plantages  daar kreeg hij dan ook de bijnaam "Likoké", naar een vis die in de Congo stroom leeft. Er wordt gestart vanaf 17 oktober in Kortrijk, de stad waar het allemaal begon met de geboorte van Piet en de familie Huysentruyt. Daarna komt Azië aan de beurt waar Likoké zal voorgesteld worden aan de grootste chefs en restaurants van Japan, Bali en Singapore. Vervolgens gaat Likoké terug naar de oorsprong van zijn roots: Afrika . (JV)



Algemeen
Praline met basilicum

De jury van Belgium Chocolate Awards oordeelde dat de beste praline van het land er één is met basilicum. Fien Oosthuyse werkzaam in een patisserie in Waterloo wist de jury te overtuigen met een praline met vulling van zelfgekweete basilicum. Fien is een oud leerlinge van Ter Groene Poorte in Brugge. Haar praline met een bovenlaag van gelei van mango, passievrucht en sinaasappel op een bedje van zelfgemaakte praliné van pecannoten, cacao-nibs en zeezout wordt opgevuld met een ganache van basilicum en kardemon. (JV)   



Algemeen
Minder Belgisch biefstuk

Volgens de Boerenbond eet de Belg steeds minder Belgisch biefstuk. Er werd in 2016 ruim drie kilo minder vlees gegeten dan pakweg 10 jaar terug. Zowel op restaurant als in de huiskamer is vleesconsumptie gedaald. Het Belgisch biefstuk is daar één van de slachtoffers van. Andere vleessoorten zoals Ierse rib-eye verdringen het Belgisch biefstuk. De Vlaamse gewassen groenten en fruit doen het dan wel weer goed. (JV)  



Algemeen
Burgemeester van Zelzate schrijft brief naar horeca-uitbaters om te wijzen op terrasreglement

De burgemeester van Zelzate, Frank Bruggeman, heeft een ‘vriendelijke’ brief gestuurd naar de horeca-uitbaters van zijn gemeente. Daarin vraagt hij dat ze voortaan het terrasreglement beter zouden respecteren. Volgens de burgemeester zet iedereen zijn terras zoals het hem uitkomt, wat tot hinder zou leiden voor voetgangers en rolstoelgebruikers De horeca-uitbaters zelf ontkennen dat hun terrassen hinderlijk zouden kunnen zijn en vragen een gesprek met de burgemeester. (pvo)



Algemeen
Belastingtarief wordt gehalveerd voor Antwerpse horecazaken aan werf

Antwerpen wil horeca uitbaters helpen die met hun terras aan een werfzone liggen. De stad halveert het belastingtarief per vierkante meter terras in gebieden als het historische centrum, Zurenborg en het Zuid. Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor belastingvermindering. Zo moeten de werkzaamheden minstens één jaar duren en moet het terras grenzen aan de werfzone. (pvo)



Algemeen
Zoet zonder genot

Wie een restaurant, taverne of tea room wil openen onder de naam ’ t Zoet Genot ‘ denk best tweemaal na. De uitbaters van ’t Zoet Genot’ in Oostduinkerke hebben de naam laten registreren . Wie de naam claimt krijgt een schrijven van een registratiebureau om de naam te wijzigen. Verschillende zaken hebben hun naam al moeten wijzigen. In Oostduinkerke, op de zeedijk vrezen ze voor slechte recensies die de naam zouden besmeuren . Daarnaast  hopen de uitbaters in Oostduinkerke nog op andere locaties onder dezelfde naam zaken te openen. Een vorm van  on- collegialiteit in de horeca? (JV)  



Algemeen
Flexijobs wettelijk

Het Grondwettelijke Hof heeft zich uitgesproken over de  klacht met betrekking tot de flexi-jobs die ABVV, ACV en ACLVB in mei 2016 gezamenlijk hadden ingediend. De vakbonden vinden de flexi-jobs een uitholling van de sociale zekerheid en discriminatie ten opzichte van de overige werknemers in de horeca. Het Grondwettelijk Hof volgt deze redenering echter niet. In zijn arrest zegt het Hof: “Wanneer de wetgever een nieuwe vorm van arbeidsovereenkomst invoert, valt het onder zijn beoordelingsbevoegdheid te bepalen welke categorieën van werknemers en werkgevers onder die regeling ressorteren en met welke modaliteiten die regeling gepaard gaat.” Voorts weet het Hof dat bepalingen rond flexi-jobs geen afbreuk doen aan de bestaande cao’s en bevestigt dat ook nieuwe cao’s, bijvoorbeeld over het flexiloon, mogelijk zijn. Staatssecretaris Philippe De Backer reageerde tevreden dat er vandaag 28.000 flexi-jobbers aan de slag zijn die de staat 15 miljoen euro aan RSZ-inkomsten opbrengen op jobs die vroeger niet bestonden of die in het zwart werden uitbetaald. Dit arrest opent de weg voor flexi-jobs in andere sectoren en voor gepensioneerden, zoals opgenomen in het Zomerakkoord van de federale regering. (JV)
 



Algemeen
Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld is er terug. Een vakjury selecteerde meer dan 50 jonge topchefs, onder wie dertien nieuwkomers, die gastronomisch Vlaanderen ook internationaal moeten promoten. ‘Deze jonge talenten zijn de beste ambassadeurs van onze rijke tafelcultuur”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, die de nieuwe jonge garde van keukenprinsen- en prinsessen voorstelde in Bokrijk. Bedoeling is om op termijn een pak extra toeristen naar Vlaanderen te lokken. Voor veertig procent van alle toeristen is eetcultuur een belangrijke factor bij het kiezen van de bestemming. Maar Jong Keukengeweld  staat ook vooral synoniem met de populaire restaurantactie. Jongeren tot en met dertig jaar oud krijgen immers de kans om voor een zacht prijsje te proeven van een driegangenmenu van topkwaliteit. Net als vorig jaar komen er opnieuw twee campagneperiodes van telkens vier weken, in oktober 2017 en in maart 2018. Die opsplitsing zorgde ervoor dat meer dan 27.000 jongeren de voeten onder tafel schoven bij een van de geselecteerde chefs, voor een spotprijs van 45 tot 55 euro, inclusief aangepaste wijnen. Dat was een absoluut record, met 6.000 deelnemers meer dan het jaar voordien. Het is ook de bedoeling dat de koks meegaan op buitenlandse reizen om daar de Vlaamse keuken te promoten. Sterrenchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens, de sterke schouders achter driesterrenrestaurant Hertog Jan, zijn peters van de campagne. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen
Langste Mosseltafel

Op 24 september schoven aan het MAS in Antwerpen 500 Belgen aan de Langste Mosseltafel van België aan. Maar liefst 600 kg Zeeuwse mosselen werden in traditionele zwarte mosselpotten aan de tafel met een lengte van 150 meter geserveerd. De Zeeuwse mosselsector gaf met dit gesmaakt initiatief de aftrap van de Nationale Mosselweek. 600 kg mosselen bereiden op tien grote vuurpitten in slechts 45 minuten. Dat was even hectisch, want mosselen moeten maar kort garen en de organisatoren wilden alle 500 porties gelijktijdig serveren. Voor het serveren van de mosselen werden vier speciale mosselservicewagens ontwikkeld. Die roestvrijstalen karren kunnen tot 200 kg gekookte mosselen transporteren. “Daarmee konden we de mosselpotten op een veilige en vlotte manier aan tafel vullen zonder al te veel heen en weer te moeten lopen”, aldus Rob Rameau, de ervaren restaurateur van het Zeeuwse strandrestaurant Our Seaside uit Renesse die maandenlang aan de voorbereiding gewerkt heeft. De 500 deelnemers waren erg opgetogen over het initiatief. Voor de Zeeuwse mosselsector is België het belangrijkste afzetland. Maar liefst 65 procent van de productie - die zo’n 90 tot 100 miljoen kilo per jaar bedraagt - komt naar België. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Café De Prof in Antwerpen neemt maatregelen tegen dronken studenten

Het bekende studentencafé De Prof heeft het gehad met studenten die het té bont maken. Daarom plaatst men een hek zodat niet iedereen nog zo maar het terras op komt. Dronken studenten of studenten die hun eigen drank meenemen, komen er niet meer in. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Surrealistisch bier

Brasserie de la Senne in Molenbeek brouwde samen met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSK) de surrealistische ‘Witte van Magritte’. “Het is witbier, maar ziet er helemaal niet wit uit. Helemaal in de geest van de kunstenaar”, klinkt het. Het is dit jaar exact 50 jaar geleden dat René Magritte overleed, het ideale moment om de schijnwerpers nog eens extra op de Belgische surrealist te richten. Vanaf heden kunnen liefhebbers zelfs proeven van de kunstenaar. Althans toch van het nieuwe witbier dat zijn naam draagt. “Als echte Brusselaar ging Magritte dikwijls op café met zijn surrealistische collega-kunstenaars. We weten dat hij dikwijls te vinden was in het Goudblommeke en Greenwich, maar welk bier hij precies dronk, weten we niet. Daarom zijn we zelf met een concept gekomen”, aldus Samir Al-Haddad van het KMSK. Uiteindelijk is het een witbier geworden, dat de kleur heeft van een bruin bier. “Dat is een knipoog naar de geest van Magritte. Veel van zijn schilderijen speelden ook met het idee van licht en donker en het idee dat je een witbier drink dat er niet zo uitziet, is helemaal surrealistisch.” Het bier heeft twee gistingsprocessen ondergaan. Eerst in de tank en een tweede keer op fles”, aldus Yvan Debaets van Brasserie de la Senne. Ook het etiket staat helemaal in het teken van de surrealist. “Dat is een samenwerking geworden tussen beide designerteams. Zowel de pijp en de bolhoed en andere kenmerkende elementen van Magritte zijn er op afgebeeld.” De Witte van Magritte zal alleen te koop zijn in de museumshop van het KMSK en in het café van het museum. Een flesje kost 2,90 euro en het bier kan in beperkte oplage per zes gekocht worden. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Bosteels bij AB Inbev

Wat al enige tijd in de lucht hing, is nu ook definitief. Brouwerij Bosteels is niet langer onafhankelijk en wordt opgeslorpt door biergigant AB InBev. In een eerste fase had de mededingingsautoriteit -die toeziet dat er geen scheeftrekking gebeurt op de markt- al het licht op groen gezet. Dat was niet naar de zin van Alken-Maes, dat marktverstoring pleitte. Het Hof van Beroep in Brussel moest zich over de zaak uitspreken en heeft dat nu ook gedaan. Het vonnis geeft gelijk aan de Braziliaans-Belgische brouwersgroep en stelt Alken-Maes in het ongelijk. De streekbrouwerij uit Buggenhout brengt Kwak Bier, Tripel Karmeliet, Deus Brut des Flandres en niet te vergeten de Bosteels Pils op de markt. De familie Bosteels runde de zaken al zeven generaties lang.Voorvader Evarist Bosteels richtte in 1791 de brouwerij op. De brouwerij staat momenteel onder leiding van Antoine Bosteels. Toen de brouwerij zowat een jaar terug de deal met de biergigant aankondigde, wed vooral gewezen op het groeipotentieel dat hierdoor ontstond. De omzet schommelt rond de 40 miljoen euro en de export -steeds maar groeiend- is daarbij goed voor ruim de helft. Naast België zijn Frankrijk, Nederland en de VS de grootste slokoppen van het Oost-Vlaamse bier. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken
Café Wie Anders (Groot-Bijgaarden) is niet meer

Na dertien jaar stoppen de cafébazinnen Martine Volckaert en Krista Steenput met hun café Wie Anders. Met Wie Anders verdwijnt één van de laatste authentieke volkscafés in Groot-Bijgaarden (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Heibel rond Decadance in Gent

Stad Gent wilde de bekende dancing Decadance in de Overpoortstraat 10 weken lang doen sluiten op basis van de drugswetgeving. Maar Decadance trok naar de Raad van State en kreeg gelijk. De zaak mag open blijven omdat de uitbater heel vaak zélf dealers betrapte en aangaf bij de politie. Decadance bestaat  al 20 jaar in de Overpoort , en er  zijn 7 mensen tewerkgesteld. De auditeur van de Raad van State oordeelde  dat de beslissing van de stad terecht was, gezien het aantal vastgestelde drugsfeiten. Maar - en dat gebeurt heel zelden - de Staatsraad volgde de auditeur niet en schorste het besluit van de stad Gent. Decadance mag dus gewoon open blijven. Er werd rekening gehouden met het feit dat de uitbaters en de portiers geregeld zélf druggebruikers en dealers betrapten en dan de politie belden. Zo is het niet moeilijk dat er veel vaststellingen zijn natuurlijk. Hoewel ‘veel’ ook relatief is. Jaarlijks komen er 100.000 mensen langs in Decadance, dan zijn 11 drugsfeiten nu ook niet onnoemelijk veel. Hoe het nu verder moet is nog onduidelijk. Uitbater Bart blijft zich constructief opstellen, en wil opnieuw samenzitten met het stadsbestuur. Hij wil weten wat nog meer van hem verwacht wordt om drugs in zijn zaak tegen te gaan. Wat binnen zijn mogelijkheden ligt, is hij bereid te doen. Het is afwachten hoe de stad zal reageren. Heel positief was burgemeester Termont alvast niet (JV)
 



Catering
Winnaars wedstrijd 'beste grootkeuken-visgerecht'

De verenigingen van West-Vlaamse en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks en Marine Harvest Pieters organiseerden vorige week de kookwedstrijd "Beste grootkeuken-visgerecht".

Alle West-Vlaamse en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks (in functie of in opleiding) werden uitgenodigd om één van hun succesgerechten voor te stellen. De jury ging op zoek naar creatieve en kwalitatieve gerechten die de inzet en professionele kennis van de grootkeukenkoks mooi weerspiegelen. Klik snel verder om de winnaars te ontdekken.

(Foto: De winnaars van de wedstrijd, samen met Peter Vangaever (rechts) van Marine Harvest Pieters)

 

Lees meer ...

Concours
Ignace Wattenberge is ‘Eerste Kok van België 2018’ en Paul-Henri Cuvelier is ‘Eerste Maître d’Hôtel van België 2018’

Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant 'Fleur de Lin' te Zele, heeft de titel ‘Eerste Kok van België 2018’ in de wacht gesleept. De Prijs Prosper Montagné wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné en is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. Tegelijkertijd vond ook de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ plaats. Daar ging de titel naar Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal. Beide finales vonden plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge

Lees meer ...

Demonstratie
De Sweet Twist Top en Meatballs

Willy Vanilli Concepts opende  op 25-26-27 september met Marc Van Caenegem een nieuwe showroom in de Golflaan 67 in St Martens-Latem.
In de demoruimte  kon u kennis maken met doorlopende demonstraties van wafels, chocolate en ijsbereiding.
Nieuw is de Sweet Twist Top, een rond luchtig cakeje op een stokje, gedipt in bruine Callebaut chocolade of gekleurde chocolade ideaal voor recepties, party's of evenementen.
De chocolade kan gedecoreerd worden met snoepjes of sportclubs kunnen hun favoriete kleur kiezen.
Een ander toepassing met dit wafelijzer,  is het bakken van een vleesballetje op een stokje. De Meatballs gemaakt van gehakt, kip, veggi of vis  worden gebakken zonder vetstof.
Handig om aan te bieden  tijdens een happy hour, feestjes, recepties. Bovendien kunnen ze gedipt worden in sausjes.
Willy vanilli concepts is exclusief invoerder n België  van dit wafelijzer.
www.willyvanilli.com
 



Hôtellerie
Accor maakt tijdslijn van hotelkamers

Accor Hotels maakte een leuke tijdslijn waarop je de evolutie van hotelkamers door de jaren heen kan bewonderen. Van 1910 tot de hotelkamer van de toekomst, ze passeren allemaal de revue. De tijdlijn is te vinden op www.accorhotels.com/content/timeline/index.en.shtml (pvo)



Hôtellerie
Opening Hotel FRANQ in Antwerpen

Op 12 oktober is Antwerpen een nieuw hotel rijker. Op de plaats waar vroeger Belgische ‘franken’ werden bewaard, verrijst vandaag nu het luxueuze hotel FRANQ. De kluizen van de voormalige bank bijvoorbeeld werden omgevormd tot een wijnkelder. Hotel FRANQ biedt een rustgevend en verfijnd concept om te overnachten. De 42 kamers bevinden zich in het historische gebouw en hebben een moderne hedendaagse stijl. Ze zijn voorzien van een bad of een regendouche en producten van Elemental Herbology. Gratis wifi is overal aanwezig in het hotel. Om perfect op de wensen van de gasten in te spelen heeft FRANQ verschillende kamertypes: van Classic Rooms tot Junior Suites en Luxury Suites. Restaurant FRANQ biedt een hedendaagse Frans-Belgische keuken op gastronomisch niveau in een elegante en trendy setting. De leiding van de keuken is in handen van de gerenommeerde chef Tim Meuleneire. Het restaurant is dagelijks geopend voor zowel lunch als diner. Ook het hotelontbijt wordt in het restaurant geserveerd. (pvo - foto: Adriaan Van Looy )



Hôtellerie
Hard Rock Hotel komt naar Davos

Hard Rock Hotel komt naar de Zwitserse Alpen. Op 1 december wordt Spenglers Davos het nieuwe Hard rock Hotel met 111 volledig gerenoveerde kamers. Uiteraard zullen gitaren en foto’s de muren van het hotel gaan sieren en is het management ook van plan om een Rock Shop te openen. (pvo)



Hôtellerie
Kastelhoeve Wange wint opnieuw internationale prijs voor duurzaam toerisme

Kasteelhoeve Wange wint voor de tweede keer op rij de ‘International Green Key Award’. 2600 toeristische locaties uit 56 landen konden meedoen aan deze wedstrijd. In 2016 won het hotel deze internationale prijs voor duurzaam toerisme al omwille van de technieken op vlak van water- en energie management. Dit jaar won Kasteelhoeve Wange de prijs door de duurzame partnerschappen en lokaal engagement. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven
Nieuw gamma NESCAFÉ-koffiebonen, exclusief voor professionals.

Nestlé Professional lanceert onder het merk NESCAFÉ een nieuw gamma met drie koffies met verse bonen, evenals een nieuw gamma gesofisticeerde en gebruiksvriendelijke combimachines voor koffiebonen/oploskoffie. Het nieuwe gamma gebrande koffiebonen is verkrijgbaar vanaf oktober en voornamelijk bedoeld voor bedrijven, hotels en zorginstellingen. 



Restaurants
Gentse Cafe Theatre breidt activiteiten uit met Bloch bakkerijproducten

Cafe Theatre in het Gentse operagebouw biedt nu ook zoete en hartige bakkerijproducten aan. Zaakvoerders Hugues en Vera de Breyne gingen daarvoor in zee met het populaire Gentse Boulangerie Bloch. Dit huis met meer dan een eeuw traditie, kreeg onder impuls van de firma Culinor een tweede leven. Het assortiment omvat onder meer verschillende broden, taarten, koffiekoeken, kaasrollen en pizzataarten. Klanten kunnen ze zowel als ontbijt, lunch of bij de koffie nuttigen. Daarnaast behoort ook take-away tot de mogelijkheden. 's Avonds wordt de Blochhoek discreet weggewerkt, wanneer de bar met o.a. cocktails een hoofdrol opeist.

Hugues en Vera de Breyne, die naast Cafe Theatre ook brasserie Patyntje (op de Gordunakaai, nvdr.) en restaurant Nenu­phar (in Afsnee) uitbaten kozen voor Bloch omwille van de kwaliteit en het karakter van de onderneming.

Lees meer ...

Restaurants
Frederic Chastro is Young Chef Benelux

Frederic Chastro van restaurant Soma in Antwerpen is de winnaar van de regionale S. Pellegrino Young Chef competitie. Hij zal in juni 2018 gaan strijden voor de internationale titel tijdens de finale in Milaan. Chastro zal begeleid worden door driesterrenchef Peter Goossens (pvo)



Restaurants
Zaakvoerder restaurant Lautrec (Bredene) redt leven klant

In restaurant Lautrec in Bredene liep het bijna fout af met een wat oudere klant, die zich verslikt had in een stuk filet pur. De vrouw was aan het stikken  was aan het stikken en al buiten bewustzijn. Zaakvoerder Johan Speeckaert slaagde erin de vrouw te reanimeren vooraleer de hulpdiensten  arriveerden en redde zo het leven van de klant. (pvo)



Restaurants
Restaurant De Goei Goesting (Hasselt) komt terug

Een half jaar geleden sloot Dirk Hendrickx na 15 jaar restaurant De Goei Goesting om in  hetzelfde pand te starten met de Unico Gastbar. Deze zaak moest een eigentijdse bar/brasserie worden, naar het voorbeeld van hotelbars in grote steden. Maar het werd geen succesverhaal. Vooral in de week sloeg het concept niet echt aan. Vandaar dat de kok besloten heeft om de draad met de Goei Goesting weer aan te knopen. De Goei Goesting wordt opnieuw  de gezellige brasserie met Frans-Belgische menukaart en kleine degustatiegerechtjes. De bar blijft wel staan. Hierdoor wordt de Goei Goesting naast restaurant ook een lounge waar je kan aperitieven of verder borrelen aan de bar (pvo)



Restaurants
Franse driesterrenchef wil af van zijn sterren

Sebastien Bras, chef van driesterrenrestaurant Le Suquet in Laguiole, heeft Michelin gevraagd om zijn drie sterren te verwijderen. De Franse topchef geeft in een Facebook-video aan niet meer tegen de dagelijkse druk te kunnen van bij elk gerecht beoordeeld te worden. Michelin laat weten het verzoek in overweging te nemen. Bras is één van de 27 Franse chefs die met drie sterren is onderscheiden.



Restaurants
Black Smoke en The Jane gaan samenwerken

Black Smoke en The Jane gaan samenwerken

Black Smoke, het hippe restaurant van creatief brein Kasper Stuart, en The Jane van Sergio Herman gaan samenwerken. Het gaat om een eenmalige mix van de twee adressen, ter gelegenheid van één jaar Black Smoke.

In de nacht van 11 op 12 november, krijgen smulpapen tijdens een ‘nachtsessie’ een vijfgangendiner voorgeschoteld door de chefs van Black Smoke en The Jane. (pvo)



Restaurants
Chef Restaurant Onder de Toren klaagt op Facebook over onbeschofte gasten

Sam Van Houcke, chef van restaurant Onder de Toren in Hansbeke, heeft op Facebook een bericht geplaatst, waarin hij zich beklaagde over zeer onbeschofte gasten. Hij richtte zich persoonlijk tot een dame met de boodschap dat hij hoopte dat ze zich zou realiseren dat ‘haar gedrag ronduit onbeschoft was en dat het niet ok was  zijn personeel tot huilen toe uit te schelden’. Verder schreef hij dat hij vond dat zijn personeel een minimum aan respect verdient. De chef riep ook op om het bericht te delen. (pvo)



Snelrestauratie
Seedz: een nieuw fastfood restaurant van de Energiekeuken

Martine Fallon, gespecialiseerd in de Energiekeuken, en Michaël Binkin, ondernemer uit de culinaire sector, openden in Brussel een gloednieuw biologisch fastfood concept dat in het teken staat van de levendige keuken. Bij Seedz vind je gezonde, overheerlijke schotels op basis van biologische, lokale en seizoensproducten (pvo)




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com