Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 22/01/2018
273 - 22/01/2018
272 - 22/01/2018
270 - 22/01/2018
271 - 22/01/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Horeca in een nieuw stadion van KV Kortrijk?

Vincent Tan, de Maleisische multimiljonair en eigenaar van KV Kortrijk, heeft zich  geëngageerd om 50 miljoen euro te investeren in een nieuw stadion voor KV Kortrijk. In de ogen van het Kortrijkse stadsbestuur moet een nieuw voetbalstadion -als het er ooit komt -ook plaats bieden aan kantoren of aan activiteiten met een meerwaarde, zoals bijvoorbeeld een restaurant en een hotel. (JV)



Algemeen
HiB voor Zwarte Vos

De Zwarte Vos heeft van zelfstandigenorganisatie Unizo het label Handmade in Belgium (HIB) overhandigd gekregen. Het chocoladebedrijf uit Deinze heeft zo sinds de oprichting in 1996 al heel wat erkenningen in de wacht gesleept. Na de titel Belgian Chocolate Ambassador en het GaultMillau-label in 2005, alsook de nominatie voor culinair ambassadeur in 2016 kan De Zwarte Vos reeds op een mooi parcours terugkijken. Het HiB-label geeft het geheel nog wat extra glans. “Dit label hebben we te danken door ons streven naar perfectie”, aldus Bart Van Cauwenberghe, zaakvoerder van De Zwarte Vos. “Het is een mooie erkenning voor een ambachtsman en geeft bovendien een goede uitstraling naar de klant toe.” Pralines met rozen en frambozen, met passievrucht en venkel, honing en rozemarijn, tijm en sinaasappel, en ga zo maar verder daar staat de Zwarte Vos voor. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Café de Vismijn (Brugge) blaast 40 kaarsjes uit

Café de Vismijn, één van de laatste volkscafés in Brugge, is 40 jaar jong. Zaakvoerders Bernard De Muynck en Claudine De Vuyst vierden dit met drankjes aan halve prijs. Het was wel een feestje met onderliggende boodschap. De cafébazen kondigden aan dat ze op 30 juni hun laatste pintje zullen hebben getapt. Bernard en Claudine gaan dan met pensioen. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Belgische bierconsumptie onder druk

De trend van de dalende bierconsumptie in ons land lijkt zich dit jaar verder te zetten. Zelfs de snikhete maand juni kon geen soelaas bieden. Het effect is vooral voelbaar in de horecabranche, terwijl de winkelverkoop een stijgende curve vertoont. Dat zijn enkel conclusies uit een bijdrage die het economisch magazine Trends recent heeft gepubliceerd.



cafés - brouwerijen - discotheken
Quality Nights: 10 dagen feest voor de 10 jaren van het welzijnslabel in het uitgaansleven

Van 24 november tot 3 december vieren Brusselse clubs en bars, die houder zijn van het label Quality Nigths, feest omwille van het 10-jarig bestaan. Quality Nights is een welzijnslabel of gezondheidscharter in het uitgaansleven dat clubs, concertzalen en festivals verenigt. Met de ondertekening van het charter engageren clubs en uitgangsgelegenheden zich om gezondheidsservices aan te bieden aan hun publiek teneinde schade (gehoorschade, overmatig middelengebruik, niet veilig thuis geraken, …) te beperken.  Vandaag brengt het label 17 Brusselse clubs en bars bijeen en ongeveer 70 clubs en bars over gans België (alsook in Noord-Frankrijk). De aangesloten clubs vieren 10 dagen feest met concerten en party’s. (pvo)



Hôtellerie
Brussels Sheraton Hotel opent begin 2018 opnieuw als Rogier Hotel

Het Brusselse Sheraton, dat eind 2016 de deuren moest sluiten door faillissement, krijgt een doorstart. Vermoedelijk zal het hotel voortaan door het leven gaan als Rogier Hotel. Het is de bedoeling om het hotel begin volgend jaar verdieping per verdieping te openen, afhankelijk van de voortgang van de renovatiewerkzaamheden. (pvo)



Hôtellerie
Hotel Pacific in Oostende is overgenomen

Hotel Pacific in Oostende heeft nieuwe uitbaters. Na 37 jaar hebben André Descheemaecker en echtgenote Rita Van den Brocuke de fakkel doorgegeven. Nieuwe uitbaters zijn Peter Carpentier en zijn vrouw Luminita Chistruga. De familiale sfeer van het hotel wordt behouden. Het hotel dat 53 kamers telt, krijgt wel een opknapbeurt. (pvo)



Hôtellerie
RoomIt by CWTÒ versterkt hotelaanbod voor zakenreizigers

RoomIt by CWTÒ, de nieuwe hoteldistributiedivisie van Carlson Wagonlit Travel heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met Expedia Affiliate Network (EAN), een merk binnen

de Expedia-groep. De tarieven en beschikbaarheid van het EAN-aanbod worden opgenomen in de RoomIt boekingstool. Hierdoor krijgen reizigers via CWT wereldwijd toegang tot 197.000 hotels, waaronder 36.000 unieke locaties. (pvo)



Hôtellerie
Louvre Hotels Group neemt Hôtels & Préférence over

Louvre Hotels Group neemt het merendeel van de aandelen van hotelketen Hôtels & Préférence over. Hierdoor wordt de portfolio van Louvre Hotels Group uitgebreid met 140 hotels. De meeste van deze vier of vijfsterrenhotels bevinden zich in Frankrijk. Verder zijn er ook nog vestigingen in de rest van Europa, China, Canada en Colombia. Hôtels & Préférence zal binnen de Louvre Hotel Group een onafhankelijke keten blijven. Er staat voorlopig geen rebranding op de planning. (pvo)



Hôtellerie
NH Hotels lanceert ‘Mood Rooms’

De Spaanse hotelgroep NH Hotels heeft in haar vestiging NH Collection  Eurobuilding in Madrid haar eerste Mood Rooms in gebruik genomen. In deze kamers kunnen gasten met hun tablet zelf licht, temperatuur en muziek regelen. De hotelgroep deed voor de technologische snufjes van deze Mood Rooms beroep op Philips Lighting. Begin 2018 zal ook NH Collection Berlin Mitte Am Checkpoint voorzien zijn van dergelijke Mood Rooms. (pvo)



Hôtellerie
InterContinental Hotels Group brengt merk Kimpton naar Azië

InterContintental Hotels Group (IHG) heeft een aantal managementcontracten ondertekend, waarmee de komst van het luxe boutiquemerk Kimpton Hotels & Resorts naar Azië wordt bevestigd. De eerste hotels (die rond 2020 zullen opengaan) zijn gepland in Bali, Shanghai en Sanya in China. (pvo)



Hôtellerie
Brits onderzoek naar boekingssites hotels

De Britse Competition  and Markets Authority (CMA) start een onderzoek naar enkele grote hotelboekingssites. CMA wil nagaan of de informatie op de sites wel klopt. Zo wil de concurrentiewaakhond weten of boekingssites mensen onder druk zetten om een kamer te reserveren. Vaak vermelden boekingssites dat er nog maar weinig kamers te boeken zijn. CMA vermoedt dat hier vaak een loopje met de waarheid wordt genomen. CMA wil ook weten of de sites bijkomende kosten goed weergeven, zodat boekers niet voor onverwachte extra kosten komen te staan, zoals plaatselijke belastingen of administratiekosten. (pvo)



Restaurants
'Roze' restaurant in Amsterdam

In Amsterdam opent op 13 november MaMa Kelly, een restaurant met een volledig roze interieur. Dit dromerige concept, waarin Barbie kind aan huis zou zijn, bevindt zich in het Olympisch Stadion.  De eigenaars zien het groots met maar liefst vier verdiepingen: allemaal even roze, maar telkens apart ingericht. Visuele blikvangers worden onder meer een carrousel en goudkleurige palmbomen. De keuken lijkt een stuk toegankelijker. "Wij hebben geen ingewikkelde menukaart: het is kop óf kreeft", luidt het op de website. 



Restaurants
J.E.F sluit de deuren

J E F, het Gentse geesteskind van Jason Blanckaert, sluit eind dit jaar de deuren. De Flemish Foodie opent daarna op dezelfde locatie in de Lange Steenstraat 'Aroy Aroy', waar de Thaise keuken centraal zal staan. Het nieuwe concept start als een pop-up voor drie maanden. Blanckaert looft in Het Nieuwsblad zijn chef Gilles Bogaert die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. 



Restaurants
Restaurant Primo (Antwerpen) is failliet

Na 10 jaar is het Italiaanse restaurant Primo in Antwerpen failliet verklaard. De zaak is opgericht door horecatycoon Vinko Pepa, die de uitbating aan een franchisenemer overliet. Hij is nu op zoek naar een overnemer. (pvo)



Restaurants
Gault&Millau lanceert project ‘POP’.

Gault& Millau start het nieuwe project ‘POP’ op. ‘POP’ is een afkorting van ‘Popular Restaurants’ en staat voor een selectie van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. Het beoordelen van de ‘POP’-restaurants gebeurt anders dan bij de gewone Gault&Millau restaurants. Deze adressen worden geïnspecteerd door een speciaal ‘POP’-inspectieteam. Zo heeft men meer aandacht voor een hippe sfeer, aparte beleving, ongedwongen sfeer en goede prijs/kwaliteitverhouding. Maar een ‘POP’-restaurant kan ook in de gastronomische Gault&Millau gids worden opgenomen indien het 12 punten of meer scoort bij de inspecteurs, zoals de meer gastronomische restaurants. In de gids kan je ze herkennen aan het icoontje ‘POP’. Vanaf dit jaar zal Gault&Millau jaarlijks de ‘POP’ of the year award(s) uitreiken. Dit is volgens het Gault&Millau ‘POP’-inspectieteam het meest toonaangevende of beste ‘POP’-concept van het jaar in zijn regio. 

Hieronder vindt u de 3 finalisten/genomineerden per regio : 

 

Vlaanderen : Koks & Tales – Hasselt, Bar Palmier - Antwerpen, Greenway – Gent

Brussel : Alfons Burger, Nona Pizza, Dam Sum

Wallonië: Twenty Buns - Bergen, Pépite - Namen, Les Gamines – Saint-Hubert


(pvo)



Restaurants
Roger Van Damme is beste patissier ter wereld

Roger Van Damme, zaakvoerder van het sterrestaurant Het Gebaar in Antwerpen, is op de Best Chefs Awards uitgeroepen tot beste patissier ter wereld. In de Algemene lijst behaalde de chef de 68ste plaats. The Best Chef is een project van TBC MediaCorp en een fenomeen op het sociale netwerk door het bereik van 4 miljoen mensen. De samenstelling van de lijst wordt bepaald door het gebruik van innovatieve technieken. 30 % van de stemmen is afkomstig van volgers van het sociale netwerk (pvo)



Restaurants
Under wordt eerste Europese onderwaterrestaurant

Op het meest zuidelijke puntje van de Noorse kustlijn wordt momenteel gebouwd aan het eerste onderwaterrestaurant van Europa. Blikvanger wordt het panoramische raam van 11 meter, dat een kijk zal geven op de onderwaterwereld. Het gebouw krijgt een betonnen wand, zodat er geen water kan doorlekken. De betonnen buitenwand zal ook dienen als kunstmatige mosselbank. Het zal echter nog een tijdje duren vooraleer je je droom als Neptunus kunt uitleven. De eerste tafeltjes kunnen pas eind 20198 geboekt worden. (pvo)



Snelrestauratie
Vernieuwde McDonalds in Gent

Wie een tijd niet in Gent was zal verbaasd opkijken naar de  McDonald’s op de Korenmarkt. De veranda is weg maar het pand van Exqi is opgenomen in het restaurant. De keuken zit nu op de tweede verdieping. De Big Macs en cheeseburgers komen met een constant draaiende lift naar beneden. Het fastfoodrestaurant is onherkenbaar. Vroeger lagen de burgers soms tien minuten te wachten op een klant. Nu worden ze à la minute gemaakt. Pas als de bestelling is geplaatst, beginnen ze eraan in de keuken. De ambitie is om de klant in 90 seconden te bedienen. Ook het bestellen is trouwens nieuw, dat doen klanten nu aan een digitale zuil, waar men meteen ook kan betalen (JV)



Snelrestauratie
Oud gemeentehuis Kumtich wordt frituur De Plek

In het oude gemeentehuis van Kumtich (deelgemeente van Tienen) komt frituur De Plek. De frituur is gevestigd in het vroegere kantoor van de gemeentesecretaris. De bedoeling is dat er later ook een eethuis komt. Die zal in de vroegere raadszaal komen (pvo)



Wedstrijden
Brouwerij Huyghe scoort op The Beer Awards met Delirium Tremens en Averbode Abdijbier

Brouwerij Huyghe doet het opnieuw: prijzen pakken op internationale bierwedstrijden. Op de World Beer Awards was er brons voor Delirium Tremens in de categorie Belgian-Style Strong, meteen de 13de medaille voor Brouwerij Huyghe dit jaar. Op The Beer Awards kregen Averbode Abdijbier en Delirium Tremens beide een 4-sterren quotering achter hun naam, de op één na hoogste score.

Lees meer ...


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com