Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


393 - 17/04/2018
392 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
390 - 01/03/2018
389 - 13/02/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 19/04/2018
273 - 19/04/2018
272 - 19/04/2018
270 - 19/04/2018
271 - 19/04/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Antonio Carluccio overleden

De wereldberoemde restauranthouder en televisiekok Antonio Carluccio is op tachtigjarige leeftijd overleden. De kok zou een val in zijn huis niet overleefd hebben. Carluccio, die in Londen woonde, werd de ‘peetvader van de Italiaanse keuken’ genoemd. Hij was één van de eerste chefs die dankzij televisie wereldberoemd werd, en samen met hem de Italiaanse keuken. Zijn bekendste programma was ‘Two Greedy Italians’, een reeks die hij samen met chef Gennaro Contaldo maakte voor BBC 2. Hij bracht ook twintig kookboeken uit, allemaal met Italiaanse recepten. 

Lees meer ...

Algemeen
Toerisme in kunststeden

 Hoe groot is het draagvlak in de vijf Vlaamse kunststeden (Gent, Antwerpen, Brugge, Mechelen en Leuven) voor toerisme? Massatoerisme en de gevolgen ervan is een actueel thema dit jaar. In Gent werden dit voorjaar 1.476 inwoners bevraagd via het internet, ook in de deelgemeenten. De resultaten tonen een genuanceerd beeld. De Gentenaar is duidelijk trots op zijn stad en ziet de voordelen die toerisme meebrengt. Maar de inwoners zijn ook kritisch. 77 procent van de ondervraagde Gentenaars zegt dat ze door het toerisme trots zijn om Gentenaar te zijn. Voor twee op de drie wegen de voordelen van het toerisme in Gent sterker door dan de nadelen. 

Lees meer ...

Algemeen
Horecazaken in Leopoldsburg komen ook in aanmerking voor premie

Sinds 1 oktober 2016 konden handelaars die zich vestigden in het kernwinkelgebied van Leopoldsburg rekenen op een premie. Om de heropleving van het kernwinkelgebied te stimuleren, werd het premiereglement aangepast. Nu komen ook horecazaken en vrije beroepen in aanmerking voor een premie. Zelfstandigen die een nieuwe zaak beginnen  kunnen een premie aanvragen, maar ook bestaande ondernemers die hun zaak verhuizen naar het kernwinkelgebied of hun zaak uitbreiden, komen in aanmerking. Voor nieuwe ondernemers bedraagt de premie de helft van de renovatiekosten exclusief btw met een maximum van 10.000 euro ,per handelszaak. Bestaande handelaars die hun onderneming naar het gebied verhuizen of hun zaak uitbreiden, mogen rekenen op een premie die 70 % van de renovatiekosten bedraagt, met ook een maximum van 10.000 euro per zaak (pvo)



Algemeen
Omzet Gentse ondernemers in vrije val door ‘circulatieplan’

Ondanks de goednieuwsshow van het Gentse stadsbestuur, is het intussen berucht geworden ‘circulatieplan’ niet voor iedereen geslaagd te noemen. Vooral handelaars ondervinden de gevolgen van het mobiliteitsplan. Dat concludeert de ondernemersorganisatie Unizo op basis van een enquête waaraan 141 ondernemers deelnamen. De ondernemers zagen na de invoering van het circulatieplan hun omzet dalen met 10 tot meer dan 30 procent. Oorzaak is vooral de perceptie bij bezoekers die nu zouden denken dat de stad per auto onbereikbaar is. Verder klagen de ondernemers over de parkeertarieven die veel te hoog zouden zijn en ook potentiële bezoekers afschrikken. Ook de signalisatie naar de ondergrondse parkings zou volgens de ondernemers ondermaats zijn. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Café ’t Vervolg (Aarschot) in de clinch met de buren

De uitbaters van café ’t Vervolg in Aarschot liggen sinds de renovatie van hun zaal in de clinch met hun buren. De buren beweren dat de zaal nu vooral dient voor ‘luidruchtige feesten’, terwijl er vroeger biljart werd gespeeld. De nieuwe feestzaal zorgt volgens de buren voor erge geluidsoverlast. De cafébazen zeggen dan weer dat ze ‘weggepest’ worden door de omwonenden. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Stijging prijs bier is groter in België dan in andere landen

Uit een studie van het Prijzenobservatorium van de FOD Economie is de prijs van het bier in België sneller gestegen dan in de buurlanden. Tussen 2010 en 2017 werd het bier hier zo’n 23.5 % duurder. In Frankrijk was dat 15 %, terwijl de bierprijzen in Nederland en Duitsland respectievelijk met ‘maar’ 13.1 % en 7.9 % stegen. De reden van het verschil tussen de prijsstijging zou onder meer de taxshift zijn. Ook de kosten zouden voor Belgische brouwers (o.a personeels- en verpakkingskosten) groter zijn. Wel moet gezegd worden dat ondanks de prijsstijgingen, het bier in België nog steeds relatief goedkoop is in vergelijking met de buurlanden. (pvo)   



cafés - brouwerijen - discotheken
Huyghe en Chimay naar India

Tijdens het koninklijk staatsbezoek aan India ondertekende Brouwerij Huyghe een exclusief distributiecontract met Hema Connoisseur Collections. Dat betekent dat de speciaalbieren van de brouwerij uit Melle ook op de Indiase markt verkrijgbaar zullen zijn. Ook Bières de Chimay tekent mee in het contract. Familiebrouwerij Huyghe kent reeds een stevige exportreputatie. Zo wordt maar liefst 81 procent van de jaarlijkse productie van bijna 200.000 hectoliter naar meer dan 95 landen wereldwijd geëxporteerd. Daar komt nu dus ook India bij. In eerste instantie zullen Delirium Tremens en Delirium Nocturnum op de Indiase markt geïntroduceerd worden. Voor Bières de Chimay zijn dat Chimay Red en Chimay Gold. 

Lees meer ...

Hôtellerie
trivago Awards 2018: de best beoordeelde hotels in België

trivago, een toonaangevende, wereldwijde hotelmetasearch kondigt de Belgische trivago Awards 2018 aan. Deze jaarlijkse Awards zijn gebaseerd op meer dan 175 miljoen geaggregeerde beoordelingen van gasten, waaruit blijkt welke hotels in België het meest gewaardeerd worden. “Als onafhankelijke bron van hotelinformatie beschikken we over data gebaseerd op 175 miljoen gastbeoordelingen. Zo zijn we in staat om de best beoordeelde hotels te identificeren die een exceptionele ervaring bieden aan hun gasten,“ aldus Johannes Thomas, Managing Director bij trivago N.V. “De trivago Awards geven ons de kans om de hardwerkende hoteliers achter deze uitstekende hotels te erkennen en belonen. Dat doen we wederom met genoegen dit jaar.“

Lees meer ...

Hôtellerie
Hotel Pilar in Antwerpen

Schuin tegenover het Antwerpse KMSK opende Hotel Pilar. Het is een kleurrijk hotel met 17 kamers over drie etages verspreid, een lobby annex foodbar en een shop met bijzondere vondsten én eigen creaties.

Lees meer ...

Hôtellerie
Acht olifanten in Brusselse hotels van de Pandox Groep

Vanaf 15 november prijkt een levensgroot beeld van een babyolifant in 7 Brusselse  vestigingen van de Pandox Groep (The Hotel krijgt 2 beelden). De beelden maken deel uit van de Elephant Parade en worden gemaakt door bekende kunstenaars. De opbrengst van de aankoop van deze kunstwerken gaat naar projecten voor de bescherming van de Aziatische olifant. (pvo)



Hôtellerie
Opening tweede Corbie hotel in Lommel

Op 25 november opent in Lommel aan de Ring een nieuw Corbie hotel. Het is het tweede hotel van de Corbie groep in de stad. Het nieuwe driesterrenhotel gaat 47 kamers tellen, waarvan 20 gemeubelde appartementen voor een langer verblijf. Het nieuwe hotel mikt vooral op een zakencliënteel. Het hotel is onderdeel van een bouwproject van ontwikkelaar Van den Boer Concept. Naast het hotel wordt dan ook veel oppervlakte voorzien voor kantoren en handelsruimten. (pvo)



Publicaties
Eric Fernez van restaurant 'D’Eugénie à Émilie' in Baudour is Gault&Millau Chef van Het Jaar

Eric Fernez van restaurant 'D’Eugénie à Émilie' in Baudour (bij Mons) is Chef van het Jaar, aldus de nieuwste editie van de culinaire gids Gaulr&Millau. "Veel mensen beschouwen Eric als een monument van de perfect uitgevoerde klassieke keuken. Hij bewijst dat met zijn zeetong Fernand Point en de andere gerechten van zijn soms epicurische, soms tijdloze menu's. Al zijn bereidingen zijn perfect technisch beheerst en worden gekenmerkt door prachtige producten, puur eetplezier en authenticiteit. Deze voor een Chef van het Jaar essentiële kwaliteiten vult hij aan met een passie voor wijn, die zowel in het interieur van het restaurant als op zijn zeer mooie wijnkaart tot uiting komt, » aldus de Gids.

Lees meer ...

Restaurants
‘Lekker genieten’ verkast naar Oudenaarde

Het culinaire festival ‘Lekker genieten’ wordt dit jaar in Oudenaarde georganiseerd en niet langer meer in Gent waar het 8 jaar plaatsvond. Reden voor de verhuis is de weigering van belangrijke standhouders en leveranciers om nog naar Gent te komen. Ze hebben tijdens de Gentse feesten zo veel hinder ondervonden van het circulatieplan, dat ze Gent voortaan links laten liggen.  Voor Oudenaarde is de komst van het culinaire festival natuurlijk goed nieuws. Lekker Genieten gaat door op 9 en 10 december. Er worden onder andere kookdemonstraties gegeven in het stadhuis, het Centrum Ronde van Vlaanderen en Brouwerij Liefmans (pvo)



Restaurants
Alex Verhoeven (Fleur de Sel) promoot ‘Vlees van bij ons’

Alex Verhoeven is één van de gezichten van de VLAM- campagne ‘Vlees van bij ons’. De chef van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee is voorstander van streek- en seizoenproducten en vlees hoort daar ook bij. Verhoeven zal te zien zijn in een pormotiefilmpje dat verspreid wordt via de website www.lekkervanbijons.be (pvo)



Restaurants
Wat zijn de beste landen voor vegetariërs?

Wie als vegetariër op reis is, vindt niet overal zijn gading. Oliver’s Travels zocht daarom ut in welke landen zij het best terecht kunnen. Men keek daarbij naar het aantal vegetarische restaurants, het aantal eetgelegenheden in vergelijking tot de bevolking en de hoeveelheid vlees die de bewoners jaarlijks eten. Dat resulteerde in een rangschikking. De Seychellen scoren het beste, gevolgd door Thailand en Maleisië. In Europa is Grot-Brittannië het meest ‘vegetarisch-vriendelijk’. België belandt pas op de 32ste plaats. Het eilandstaatje Kiribati bengelt onderaan en zou geen enkel vegetarisch restaurant hebben.

Hier vind je de top 10 van de meest ‘vegetarisch-vriendelijke’ landen:

 

1.      Seychellen
2.      Thailand
3.      Maleisië
4.      Sao Tome & Principe
5.      Peru
6.      Singapore
7.      Cambodja
8.      Solomon Islands
9.      Verenigd Koninkrijk
10.  Botswana

(pvo)

 



Restaurants
Beste Groenterestaurant gaat internationaal

Naast Nederland, Luxemburg en België gaat We’re Smart World vanaf nu ook op zoek naar het Beste Groenterestaurant van Frankrijk, Spanje, Zuid-Afrika, Australië en USA. We're Smart® Green Guide gaat internationaal dankzij een samenwerking met een netwerk van gelijkgestemden, culinaire journalisten en duurzaamheidorganisaties in de wereld. Op 7 mei 2018, tijdens de Week van Groenten & Fruit 2018, worden de internationale prijzen samen met de overige We're Smart World Awards uitgereikt op een groots event. (pvo)



Restaurants
Chef-kok van Lewis (Hoogstraten) gaat koken bij Albert Adria

Thomas Snijders, chef-kok van de gastrobistro Lewis in Hoogstraten, gaat samenwerken met de wereldberoemde kok Albert Adria. De bedoeling is dat Snijders week om week naar Barcelona trekt om te gaan koken in één van de zes restaurants van Adria. Snijders leerde Adria kennen toen die kwam eten in zijn restaurant. De Catalaanse chef was in het land op bezoek bij Dirk Peeters (patisseriebedrijf Didess uit Gierle) en Rudy Van Beylen, waarmee hij R&D Food Revolution heeft opgericht om te experimenteren met kookmethodes. Zo belandde Adria in Lewis. De beroemde chef was danig onder de indruk van de keuken van Thomas Snijders. Voor de kok van Lewis is de kans om te koken bij Albert Adria een enorme opsteker. Thomas Snijders begint in Bodega 1900 en zal daarna in de keuken staan van Ticket, Pakta, Nino Viejo, Hoja Santa en Enigma. (pvo)



Restaurants
Seizoenen krijgen prominente rol in Noma 2.0

Begin februari opent René Redzepi in Kopenhagen Noma 2.0. De reservaties voor het restaurant dat veertig zitplaatsen telt, zijn mogelijk vanaf 16 november. In zijn nieuwe toprestaurant wil de wereldberoemde chef de seizoenen een prominente plaats geven. Het menu wordt volledig aangepast aan de periode van het jaar. In de openingsperiode staan vis en schaaldieren uit Scandinavië centraal. Van de vroege zomer tot het begin van de herfst zijn de groenten aan zet. Van de herfst tot het begin van het nieuwe jaar krijgen vlees en producten uit het bos de hoofdrol. Een menu kost ongeveer 300 euro per persoon. Daarnaast wordt er iedere avond plaats gehouden voor studenten, die een speciale tarief van 130 euro krijgen. De studenten  worden willekeurig geloot uit een wachtlijst. Het nieuwe restaurant (eigenlijk een doorstart van het in 2016 gesloten eethuis) werkt met eigen gekweekte groenten en bevindt zich op een voormalig marine-eiland in Kopenhagen. (pvo)



by communitysoft.com