Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 22/01/2018
273 - 22/01/2018
272 - 22/01/2018
270 - 22/01/2018
271 - 22/01/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Catalaanse cava in Dentergem.

Carles Puigdemont, de Catalaanse president, was even de gast van burgemeester Koenraad Degroote van Dentergem waar de nieuwe cava voor de recepties wordt voorgesteld. "Vorige maand werd beslist dat we de Catalaanse cava 'Masia Pau N1 brut nature' in de toekomst zullen gebruiken op onze gemeenterecepties", aldus burgemeester Koenraad Degroote. "We organiseerden een officiële introductie en het is natuurlijk een grote eer en meteen ook heel passend dat de Catalaanse president Carles Puigdemont de eerste fles ontkurkt." (JV)

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Onderzoekscentrum in Kortrijk

Kortrijk krijgt een onderzoekscentrum rond agro – en voedingsindustrie Maar liefst 7,5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de uitbouw van het onderzoekscentrum rond agro- en voedingsindustrie. Het onderzoek zal zich toespitsen op verwerkingsprocessen van aardappelen, groenten, energie- en watermanagement in de voedingsindustrie. Het centrum (VEG-i-TEC) wordt gebouwd en beheerd door de UGent en komt in de Graaf Karel de Goedelaan. 

Lees meer ...

Algemeen
Horeca verantwoordelijk voor meeste faillissementen in 2017

Uit cijfers van Graydon blijkt dat de horeca de sector blijft die voor de meeste faillissementen zorgt. In 2017 gingen 2149 horecazaken over de kop, wat bijna een faillissement op de vijf is, aangezien er in totaal 10.831 bedrijven failliet gingen. Dat totale aantal is een stijging van 765 tegenover 2016. In Vlaanderen waren er minder failliete horecabedrijven (-1,3%), dit in tegenstelling tot Brussel (+20%) en Wallonië (+17%). In totaal gaat het om een stijging specifiek voor de horeca van 8,1%.



Algemeen
Flanders Food Faculty bereidt National Culinary team voor op Bocuse d'Or

Op 20 december is in Harelbeke het  ‘Flanders Food Faculty Trainingscentrum’, de nieuwe thuisbasis van het National Culinary Team, in gebruik genomen. Gastronomisch bondscoach Jo Nelissen zal er het Young Chefs Team en het team Bocuse d’Or klaarstomen voor de finales in respectievelijk Luxemburg en Turijn. 

 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Oudejaarsavond in de horeca

Het bleek niet uit de talrijke advertenties of de meldingen op de social media maar een bevraging van Horeca Vlaanderen leerde dat er toch vijftien procent meer restaurants open waren op oudejaarsavond dan vorig jaar. Heel wat restaurants waren dan ook  helemaal volgeboekt. Veel restaurants die niet open waren serveerden traiteurschotels. Het feit dat zowel kerst- als oudejaarsavond in een verlengd weekend vielen, heeft blijkbaar veel mensen aangezet om toch op restaurant te gaan. Voor de horecazaken die wel open waren was het blijkbaar een schot in de roos. (JV)



Algemeen
Chez Claire

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde maakten in 2012 naam en faam met hun innovatieve WASBAR-concept . Een wassalon waar ook iets kon gedronken worden of de maag kon gevuld worden tijdens de grote of kleine wasjes. In 2015 verkochten ze WASBAR. En nu zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging. Over twee maanden openen ze zowel in Antwerpen als in Gent ‘Chez Claire’ met luxueuze éclairs.

 

Lees meer ...

Algemeen
3D voedingsprinter

Ruim zes maanden is Bureau/Cuisine, het culinaire werkhuis uit Melle, onderzoeksprojecten met zijn 3D-voedingsprinter aan het verrichten. Bureau/Cuisine combineert een keuken waar foodprofessionals van elkaar kunnen leren, kunnen experimenteren en ook samenwerken, met een ruimte voor events, workshops en vergaderingen

 

 

Lees meer ...

Catering
Richard Cousins, CEO van Compass Group, overleden

Richard Cousins, die reeds 11 jaar CEO was van Compass Group, is op oudejaarsavond omgekomen bij een crash voor de kust van de Australische stad Sidney. Compass is onder Cousins uitgegroeid tot een van de grootste cateraar ter wereld, met meer dan een half miljoen personeelsleden in ongeveer 50 landen.

 

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Quiet hotel awards

Op 20 december zijn de wereldwijde Quiet Hotel Awards 2017 uitgereikt. Na een zorgvuldige beoordeling van meer dan 157 hotels die in het bezit zijn van een Quiet Room® label, zijn zoals ieder jaar de deelnemende hotels zorgvuldig onderzocht door de Stichting Quietroom. Het Mövenpick Hotel, dat aan het Amsterdamse IJ ligt, is in 2013 gerenoveerd en ontving in 2017 het QR label voor alle kamers, met 31 kamers in de hoogste stilte-categorie. 

Lees meer ...

Hôtellerie
Airbnb scoort 3 miljoen overnachtingen tijdens overgang van oud naar nieuw

Ruim 3 miljoen mensen overnachtten tijdens de nieuwjaarsnacht in een huis, kamer of appartement dat ze hadden gehuurd via Airbnb. Vorig jaar stond dat cijfer nog op ca. 2 miljoen, en vijf jaar geleden op 108.000. Een te duchten concurrent voor de hotelsector.

 

 

 

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Hotelsector aan Belgische kust heel tevreden over kerstvakantie

Met een gemiddelde bezettingsgraad van 75%, en een bezettingsgraad van 95% tijdens het weekend van oudejaar, blikt de hotelsector aan onze kust terug op een succesvolle kerstvakantie, en dit ondanks het slechte weer. Veel mensen boeken immers al lang op voorhand. Er zakten ook heel wat dagjestoeristen af naar de kuststeden, zodat ook de restaurants volop draaiden.



Ondernemingen - Bedrijven
Omzetgroei voor Sligro

De Nederlandse Sligro Food Group, met daarbij ook de Belgische horecagroothandel ISPC, ziet haar omzet toenemen. Dit heeft vooral te maken met de nieuwe samenwerking met Heineken. De omzet van de Nederlandse Sligro Food Group bedroeg in 2017 zo’n 2,97 miljard euro. Dat is een toename van 5,6% ten opzichte van de omzet van 2,81 miljard euro in 2016. 

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
Ardo schenkt €8.000 aan Music For Life

Ardo heeft op 22 december met veel trots een cheque voor Music For Life gaan afgeven in domein Puyenbroeck in Wachtebeke!

Alle collega’s van Ardo Ardooie, Ardo Koolskamp en Ardo Kortemark hebben maar liefst voor €4.000 soep verkocht (of nog 1.000 liter soep). De directie heeft dit bedrag verdubbeld, zodat Ardo een mooie cheque van €8.000 kon afgeven

 

Lees meer ...

Toerisme
Ondanks het regenweer maakt de toeristische sector van de Oostkantons een optimistische balans op

Tijdens de kerstvakantie 2017-2018 waren de Oostkantons vooral een populaire bestemming voor gasten uit het binnenland. Volgens een online-enquête van het Toeristisch Agentschap Oost-België (TAO) waren de uitbaters van vakantieverblijven tevreden met de bezetting. Hotels en gastenkamers (Bed & Breakfast) hadden, volgens de enquête van het TAO, een bezetting van ongeveer 70%. In het totaal quoteerden 77% (2016: 71%) van de deelnemende uitbaters van hotels en gastenkamers het aantal reservaties met “beter of identiek” ten opzichte van vorig jaar.

 

Lees meer ...


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com