Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


393 - 17/04/2018
392 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
390 - 01/03/2018
389 - 13/02/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 20/04/2018
273 - 20/04/2018
272 - 20/04/2018
270 - 20/04/2018
271 - 20/04/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Leuvense horeca vraagt extra geld voor uitvoering horecabeleidsplan

Vorig jaar werd in Leuven een horecacoach aangeworven en een horecabeleidsplan uitgerold. De beroepsfederatie Ho.Re.Ca Leuven juicht dit toe, maar vraagt dit jaar wel extra financiële middelen zodat het horecabeleidsplan effectief kan worden uitgevoerd. 

 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
R.I.P. Paul Bocuse

De beroemde driesterrenchef Paul Bocuse is niet meer, dat heeft Gérard Collomb, de Franse minister van Binnenlandse Zaken gemeld. De sterrenchef is in zijn slaap overleden, hij werd 91 jaar. Bocuse is bekend van zijn driesterrenzaak ‘L’Auberge Du Pont de Collonges’ en vanwege  wereldberoemde gerechten zoals ondermeer zijn   ‘soupe au truffe’ of ‘poularde demi-deuil’. 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Vork in Kortrijk

Begin april opent aan Doornikse-tunnel te Kortrijk ‘Vork’. Het sociaal restaurant zal ook gebruikt worden als een nieuw opleidingscentrum voor keuken- en zaalmedewerkers en hulpkelners. Vork komt in de ex-tapijtenzaak Gheysens in de Doornikse-straat. 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Exit Hertog Jan

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat meldde het duo. De Mangeleer en Boudens namen Hertog Jan in 2005 over, toen het nog een brasserie was. Een jaar later verwierven ze hun eerste Michelinster. De tweede volgde in 2009, de derde in 2011. Nu gaan ze dus nog een jaar door met Hertog Jan, maar op 22 december 2018 verwelkomen ze hun laatste gasten. Daarmee verliest West-Vlaanderen na De Karmeliet alweer een driesterren restaurant.

Lees meer ...

Algemeen
Ieper in de NY Times

De prestigieuze Amerikaanse krant New York Times zette Ieper in de lijst van '52 places to go in 2018'. De NY Times stelde een lijst op met 52 plaatsen die je in 2018 moet bezoeken, eentje voor elke week.

 

 

 

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Zit Zemst binnenkort zonder café?

Met de dreigende sluiting van café Van Noyen is de kans groot dat de gemeente Zemst het binnenkort zonder café moet stellen. Cafébazin Rita Verdickt die al 22jaar achter de toog van café Van Noyen staat, is in conflict geraakt met de bierhandelaar en belandt wellicht op straat. Als café Van Noyen de deuren zou moeten dicht doen, verdwijnt meteen het laatste café uit Zemst. Maar wellicht komt het niet zover. De eigenaars van het café zouden al op zoek zijn naar een nieuwe uitbater. (pvo)

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Café Manneken Pis heropent deuren

In het historisch centrum van Brussel en tegenover het wereldbekende Manneken Pis, heropende onlangs Café Manneken Pis. Het is een authentiek biercafé dat ingericht werd als proeflokaal. Het concept komt van Bernard Moortgat. Terwijl je letterlijk en figuurlijk proeft van de Belgische biercultuur, heb je zicht op één van de bekendste Belgische monumenten: Manneken Pis. (pvo)

 

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Isabelle van ZOOM hotels wint ASSA ABLOY Ipad tijdens Trinity Event

Afgelopen maand op 7 december vond het succesvolle event van Trinity Purchasing  “Get Together” plaats in Queen A Hotel in Antwerpen. In kamer 403 vond er een ludieke win-actie plaats van ASSA ABLOY Hospitality Benelux.  Woensdag 10 januari reikte ASSA ABLOY Hospitality Benelux  de prijs uit aan Isabelle van ZOOM Hotels.

Lees meer ...

Hôtellerie
Antwerpse hotelsector herstelt zich

De Antwerpse hotelsector heeft met een succesvol 2017 het terreurjaar 2016 duidelijk verteerd. Vorig jaar steeg de hotelbezetting in Antwerpen met 1.7 % tot gemiddeld 73.3 %. De gemiddelde kamerprijs steeg met 4.2 % tot 90.85 euro, wat ook een teken is dat de sector herstelt. In 2017 gingen er ook nieuwe hotels open zoals Hotel U op het Eilandje en Hotel Francq op de Kipdorpvest. Ook in 2018 en 2019 staan er nieuwe hotels op stapel (pvo)



Hôtellerie
Ook arbeiders logeren vaker op hotel

De tijd dat enkel zakenlui op hotel logeren voor hun werk, is voorbij. Ook arbeiders en bouwvakkers gaan steeds meer op hotel. Werkgevers boeken steeds vaker overnachtingen voor hun werknemers, zodat de files vermeden kunnen worden en hun mensen tijd winnen. 

Lees meer ...

Hôtellerie
C-Hotels opent deze zomer nieuw hotel in Oostende: Upstairs

In het voormalige Royal Astor Hotel in Oostende opent de Belgische hotelgroep C-Hotels in de zomer Hotel Upstairs. Momenteel krijgt het pand een grondige facelift.

 

 

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Ombouw voor Gentse Reylof

Op 9 juli a.s., net na Gent Jazz, sluit Sandton Grand Hotel Reylof in Gent de deuren om deze op 8 oktober, vlak vòòr de aanvang van het Gentse Filmfestival, opnieuw te openen als Pillows Grand Hotel Reylof, een nieuw boetiekhotel na een volledige gedaanteverwisseling. 

 

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Hotelsector aan Belgische kust heel tevreden over kerstvakantie

Met een gemiddelde bezettingsgraad van 75%, en een bezettingsgraad van 95% tijdens het weekend van oudejaar, blikt de hotelsector aan onze kust terug op een succesvolle kerstvakantie, en dit ondanks het slechte weer. Veel mensen boeken immers al lang op voorhand. Er zakten ook heel wat dagjestoeristen af naar de kuststeden, zodat ook de restaurants volop draaiden.



Ondernemingen - Bedrijven
World Without Waste bij Cola

Coca Cola wil in 2030 voor elke fles die wereldwijd wordt verkocht, dus ook in de horeca ook een fles recyclen. "De wereld heeft een afvalprobleem en wij hebben de verantwoordelijkheid om dat op te lossen", zegt Coca Cola-topman James Quincey. Hij lanceerde zijn eigen World Without Waste campagne. 

 

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
De Neve Roomcentrale (Kuurne) en Horeca-Totaal (Brugge/Oostende) starten samenwerking

De Neve Roomcentrale en Horeca-Totaal sloten recent een samenwerkingsakkoord. Daarbij bundelen ze de krachten voor de verdeling van hun producten naar het brede horecakanaal.

Lees meer ...

Onderwijs - Opleiding
25 leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie werken mee op het World Economic Forum in Davos

In het Zwitserse Davos vindt van 22 tem 25 januari het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten komen er samen om de wereldeconomie te bespreken. Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Dit is voor 25 leerlingen een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. (pvo)

 

 

Lees meer ...

Restaurants
Jamie Oliver zit in slechte papieren

Het imperium van Jamie Olvier, ook bekend als the naked chef, wankelt. Vorig jaar maakte zijn Italiaanse restaurantketen Jamie’s Italian zo’n slechte beurt, dat hij verplicht is om 12 restaurants te sluiten. Vorig jaar moest hij al 7 Italiaanse restaurants sluiten en sneuvelde zijn pizzaketen Union Jacks. (pvo)

 

 

 

Lees meer ...

Restaurants
Daphne Aerts stopt met horeca

Daphne Aerts (zaakvoerder van het bedrijf TNS Kroketten in Eeklo) stopt met haar krokettenbars Pure Daphne. In Gent sloot ze haar laatste krokettenbar. De zakenvrouw stelt dat ze te weinig tijd heeft voor de horeca en dat ze zich vooral wil concentreren op haar krokettenbedrijf. (pvo)  

 

 

 

Lees meer ...

Restaurants
Gentse restaurant Volta krijgt nieuw concept

Het Gentse restaurant Volta sluit eind februari tijdelijk de deuren om op 16 april met een nieuw concept van start te gaan. Volta zal dan alleen maar op weekdagen open zijn. Muziek gaat een belangrijke rol spelen in de nieuwe Volta. Er wordt afgestapt van de menu’s. Die worden ingeruild voor diners à la carte. (pvo)

Lees meer ...

Restaurants
Kursaal-restaurants Oostende leggen de boeken neer

Merideus, het bedrijf achter Ostend Queen en Agua del Mar, heeft de boeken neergelegd. Het ging al jaren minder goed met de restaurants in het Kursaal van Oostende. Naar verluidt zijn er wel al vijf kandidaat-overnemers voor de restaurants (vier voor Agua del Mar en één voor Ostend Queen). De kans is groot dat beide Oostendse ‘Kursaal-restaurants’ in de toekomst een afzonderlijke uitbater krijgen (pvo)



Snelrestauratie
Tien Brussels frietkoten krijgen facelift

Brussel gaat 10 oude frietkoten vervangen door moderne frietbarakken. Het ontwerp komt van het architectenbureau Studio Moto die als eerste uit de architectenwedstrijd kwam. Dit bureau ontwierp een neonverlicht en spiegelend modern frietkot. Eind 2019 zullen tien Brusselse frietbarakken in zo’n nieuw jasje gestoken worden. Op die manier wil de stad een herkenbaar frietkotmodel ontwerpen dat een boost moet geven aan ons culinair patrimonium. (pvo)

 

 

Lees meer ...

Snelrestauratie
Groene McDonald

McDonald’s gaat voor groen. De fastodketen lanceerde het voorbije jaar al enkele vegetarische alternatieven, maar veganisten bleven tot nog toe in de kou staan, maar niet zo in Finland. Nu heeft de fastfoodketen er ook een veganistische burger en frietjes op zijn menukaart geplaatst. Voorlopig is het veganistische menu wel enkel als proefproject in Finland verkrijgbaar. Maar uitbreiding naar andere landen is niet uitgesloten. De fastfoodketen lanceerde een veganistisch menu, met frietjes die in plantaardige olie gebakken worden en een veganistische burger, gemaakt op basis van soja en belegd met sla, tomaat, pickles en een veganistisch sausje. Al jarenlang probeert McDonald’s te benadrukken dat het ook gezonde producten serveert en zijn best doet om duurzaam te werken. En daarbij schakelt de Amerikaanse fastfoodketen nu opvallend een versnelling hoger. McDonald’s, dat wereldwijd 37.000 restaurants uitbaat, belooft ook om tegen 2025 alle verpakking 100 procent recycleerbaar te maken

Lees meer ...

Wedstrijden
Provinciale winnaars 'Sommelier of the Year' zijn gekend

Maandag 15 januari werden in de prachtige toonzaal van Meyhui de provinciale winnaars van de 'Sommelier iof the Year' bekend gemaakt. En op 12 maart wordt tijdens de presentatie van Foodprint 1718 in Flanders Expo de nationale winnaar bekend gemaakt. 

 

 

Lees meer ...

Wedstrijden
Young Chefs

In het Flanders Food Faculty trainingscentrum in Harelbeke is de selectie jonge chefs van het National Culinary Team bekendgemaakt. Het team van acht jonge chefs in opleiding mag in november naar de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup in Luxemburg. Het is de eerste keer dat België mag deelnemen aan dat vierjaarlijkse kookconcours.

Lees meer ...

by communitysoft.com