LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


393 - 17/04/2018
392 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
390 - 01/03/2018
389 - 13/02/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 26/05/2018
273 - 26/05/2018
272 - 26/05/2018
270 - 26/05/2018
271 - 26/05/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Algemeen
Amsterdam is duurste citytripbestemming

Volgens een onderzoek van Post Office Travel Money is niet Londen of Parijs de duurste citytripbestemming, maar Amsterdam. Post Office Travel Money vergeleek onder meer hotelprijzen, de kosten van een maaltijd in een restaurant, de prijs van een glaasje wijn, openbaar vervoer en musea en kwam tot de volgende top 8 van duurste citytrips van Europa: Op een: Amsterdam, daarna

Lees meer ...

Algemeen
Recordaantal startende ondernemingen

In 2017 zijn er een recordaantal nieuwe ondernemingen opgericht. Uit een onderzoek van Unizo, Graydon en UCM blijkt dat 95.081 Belgen vorig jaar de stap waagden om een vennootschap of eenmanszaak op te richten

Lees meer ...

Algemeen
Geen algemeen rookverbod in Oostenrijkse horeca

Oostenrijk is wellicht één van de Europese landen waar nog geen algemeen rookverbod is voor de horeca. Het geplande rookverbod in Oostenrijk is opnieuw naar de prullenmand verwezen.

Lees meer ...

Algemeen
Afscheid van moeder Piet Huysentruyt

Denise Creupelant, de mama van tv-kok Piet Huysentruyt, kreeg op 31 maart onder massale belangstelling haar uitvaartdienst nadat ze eerder in de week was overleden. Ze zou in oktober 80 jaar worden. Na haar terugkomst uit Congo stichtte Denise met haar man Walter linnenbedrijf Huysentruyt Textiles in Kuurne. Het bedrijf draaide al goed vóór Piet bekend raakte. Na het overlijden van haar man, zette Denise de zaak voort met dochter Jo. Denise is zelf bekend van het tafellinnen dat ze maakte voor restaurants, voor het Hof van Cleve bijvoorbeeld. Daar liggen ze nog steeds op tafel. Denise leefde altijd enorm mee met haar zoon. Geen boek van Piet of  Bomma Huysentruyt wordt er in vermeld. Zo fier als Piet was/is op zijn moeder zo fier was Denise op haar zoon. (JV)

Lees meer ...

Algemeen
Smartphone bederft eetgenot.

 

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Dus ook niet op restaurant . Aan tafel zie je vaak mensen bezig met hun smartphone. Welke invloed heeft dit nu op de beleving aan tafel ?  Om deze vraag te beantwoorden voerden enkele onderzoekers een experiment uit. Ze verzamelden driehonderd proefpersonen. Deze mochten uit eten met drie à vijf vrienden of familieleden. Sommige proefpersonen moesten hun smartphone op tafel leggen tijdens het etentje. Anderen dienden hun smartphone stil te zetten en op te bergen in een doosje dat op tafel stond. Na het etentje vulden alle proefpersonen een vragenlijst in over de mate van plezier, verveling, gespannenheid, energie, verbondenheid, afleiding… tijdens het etentje. Wat bleek uit de antwooren?

Lees meer ...

Algemeen
Nieuw Oosterscheldekreeft seizoen

Zopas werd het nieuwe seizoen van de Oosterscheldekreeft opnieuw voor geopend verklaard. Zoals bijna elk jaar, konden de gasten wederom op een heerlijk weertje rekenen. Ondanks dat de vooraf gaande dagen regenachtig waren, werd de opening met een mooi zonnetje gevierd. Aan boord van de vissersboot MS3 van kreeftenvisser Gerrie van de Hoek, die zoals vorig jaar het binnenhalen van de eerste kreeft verzorgde, stapten de notabelen aan boord om te assisteren bij de eerste vangst. Samen visten zij de eerste Oosterscheldekreeft (1,3 kilo) van dit jaar uit het water.

Lees meer ...

Algemeen
Bozar op 20ste plaats in OAD top 100 Europese Heritage Restaurants

Opinionated About Dining (OAD) zet het Brusselse Bozar Restaurant op 20ste plaats in Top 100+ Europese Heritage Restaurants die de beste traditionele eetgelegenheden in Europa omvat. In diezelfde lijst staat het Baskische visrestaurant Elkano op de eerste plaats. Régis en Jacques Marcon nemen de eerste plaats in van de Top 100+ Europese Klassieke Restaurants. Het Brusselse Bozar Restaurant van Karen Torosyan haalt een knappe 20ste plaats.

Lees meer ...

Algemeen
Jo Grootaers beste jonge chef van Europa ?

Voor chef Jo Grootaers van restaurant Altermezzo uit Tongeren was  2017 een culinair boerenjaar. Zowel door de rode als door de gele restaurantgids werd hij verkozen tot Jonge Chef van het Jaar en tegelijkertijd kreeg hij ook nog eens een eerste ster. En het houdt maar niet op.

Lees meer ...

Algemeen
Food Waste Awards

The Food Waste Awards werden op 20 maart in Brussel voor de tweede keer uitgereikt. De prijzen belonen de beste ideeën om voedselverlies tegen te gaan in verschillende categorieën: gezondheidszorg, voedingsbedrijven, voedselverlies changemakers, lokale besturen en horeca, catering en events. Als opmerkelijkste voedingsbedrijf wint Delhaize De Leeuw met het engagement om onverkochte producten aan lokale verenigingen te herverdelen.

Lees meer ...

Algemeen
Brusselse horecaondernemers blijven bang voor aanslag

Brusselse horecaondernemers blijven bang voor aanslagen. Dat blijkt uit een rondvraag van ondernemersorganisatie NSZ en Horeca Brussel bij 358 Brusselse handelaars en horecazaakvoerders.

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Foodservice Innovation Market

Op 23 april tovert Foodservice Alliance de Gentse Eskimofabriek om tot de FOODSERVICE INNOVATION MARKET. Maar liefst 50 start-up bedrijven tonen er hun innoverende producten aan ondernemers in horeca en catering.

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Café Den Artist (Wetteren) krijgt eindelijk geld na 5 jaar

In mei 2013 vond in Wetteren een ramp plaats, toen een goederentrein vol met giftige acrylontril ontspoorde en in brand vloog. Hulpverleners stroomden toe en bleven ongeveer een week ter plaatse. Ze vonden een pleisterplaats in Café Den Artist, dat net buiten de gevarenzone lag. Gedurende die week consumeerden ze in het café. Het totale kostenplaatje bedroeg 8.504 euro.

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Minder pils meer zware bieren

De Belgische caféganger drinkt alsmaar minder gewone pils op café. Dat blijkt uit een rondvraag van Febed de federatie van Belgische handelaars die ruim 14.000 horecazaken bevoorraden. Ook de  consumptie van frisdranken en waters viel in 2017 terug. Hoewel pilsbier nog steeds het meest populaire drankje is in een café zijn de specialbieren aan een opmars bezig

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Palm 0.0%

Palm Belgian Craft Brewers introduceert met Palm 0.0 hét verfrissend amber bier met 0 % alcohol én met 100 % karakter. Met dit nieuw bier speelt de brouwerij in op de trend van verantwoord alcoholgebruik. Naar de consument toe komt Palm hiermee tegemoet aan de consument die op zoek is naar meer smaak en karakter in het segment van alcoholvrij drankenassortiment.

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Café The Beerwall (Brugge) pakt uit met ‘alarmglazen’

Café The Beerwall in Brugge is een instituut. In dit biercafé hebben klanten keuze uit 16 bieren op tap en ontelbaar veel bieren op fles. Vandaar dat dit biercafé heel populair is bij de vele toeristen die Brugge bezoeken. Voor elk verschillend bier heeft het café ook aangepaste glazen met logo. Alles bij elkaar staan er meer dan 3.000 glazen in het café. Maar cafébaas Philip Maes  wordt al jaren geconfronteerd met diefstal van die glazen. Vooral de meest zeldzame glazen worden vaak meegenomen.  Philip Maes is dat beu. Vandaar dat hij alle glazen liet voorzien van een tag. Eigenlijk is dit een soort alarmsysteem dat aan het glas bevestigd is. Wie zo’n glas meeneemt naar buiten wordt ontmaskerd door een geluidsignaal. Naar verluidt zijn de diefstallen van glazen sindsdien sterk verminderd.  (pvo)



Gezondheid
Veggie broodjes van Fazer waar je niet dik van wordt

Nieuw broodassortiment van Fazer: de ROOT VEGGIE broodjes. Consumenten kunnen opnieuw genieten van brood, zonder schuldgevoel. Want vandaag willen we niet meer de nadelen van brood (dikmaker en veroorzaker van darmproblemen), maar wel de voordelen zoals de fijne smaak.

Lees meer ...

Hôtellerie
Moxy breidt uit in Europa

Moxy Hotels, het hippe merk van Mariott dat zich vooral richt op jongeren, heeft de ambitie om sterk uit te breiden in Europa. Er zijn plannen om het in 2014 opgerichte merk op drie jaar tijd uit te breiden met 50 nieuwe vestigingen in Europa. Er worden nieuwe hotels voorzien in Duitsland (waar er al 9 Moxy hotels zijn) en het Verenigd Koninkrijk, maar eveneens nieuwe vestigingen in Frankrijk (Parijs, Rijsel en Biot), Portugal (Lissabon) en Nederland (Den Haag & Amsterdam). Daarnaast zal Moxy ook voor het eerst aanwezig zijn in Polen (Warschau, Poznan, Katowice & Szczecin), Georgië (Tbilisi), Zwitserland (Bern & Lausanne), Ierland (Dublin) en ten slotte Griekenland (Patra). (pvo)

Lees meer ...

Hôtellerie
Jerom wordt eerste hotel in Kalmthout

Op 19 mei opent Hotel Jerom de deuren in Kalmthout. Het hotel dat op de plaats komt waar vroeger restaurant De Landrug lag, is het eerste hotel op Kalmthoutse bodem. Hotel Jerom zal 21 kamers tellen en ligt vlak aan de Kalmthoutse Heide. Uitbaters Kato Cleiren en Jorg Paenen mikken dan ook vooral op gasten die van de rust en de natuur houden. De naam ‘Jerom’ is een knipoog naar de krachtpatser van de stripreeks Suske en Wiske. In Kalmthout kan je ook terecht in het Suske en Wiske-museum. Voorlopig gaat Hotel Jerom alleen ontbijt serveren. (pvo)

Lees meer ...

Hôtellerie
Hotels kunnen veel besparen door voedselverspilling tegen te gaan

Onderzoek toont aan dat hotels zeven dollar kunnen besparen voor iedere dollar die ze investeren in maatregelen die voedselverspilling tegengaan. Dat stelt Champions 12.3, dat een onderzoek deed in 42 hotels in 15 landen. Het moet wel gezegd dat Champions 12.3 een belangengroep is die het duurzaamheidsdoel 12.3 tegen 2030 wil gerealiseerd zien: met name de halvering van voedselverspilling per hoofd.

Lees meer ...

Hôtellerie
AccorHotels neemt ResDiary over

AccorHotels heeft ResDiary overgenomen, een leidend platform voor restaurantreservaties en tafelmanagement. Het bedrijf werd opgericht in Glasgow in 2004 en heeft nu meer dan 100 werknemers in 6 verschillende landen. ResDiary is vooral sterk aanwezig in Azië en in het Verenigd Koninkrijk, maar is toch ook actief in 60 landen wereldwijd.

Lees meer ...

Hotellerie
QO-hotel in Amsterdam wil duurzaamste hotel worden, de Tesla onder de hotels

Trek een warme trui aan! Bij de bezoekers van het hotel QO Amsterdam, gevestigd in een 76 meter hoge toren in de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier, in de bocht van de Amstel in Amsterdam-Oost, hoef je met zo'n geitenwollensokkenadvies niet aan te komen. De kosmopolitische reiziger die hier vanaf 250 euro per nacht een van de driehonderd ­kamers boekt, wil iets voor het milieu doen, maar niet ten koste van zijn luxe levensstijl. Dit hotel neemt hem alle zorgen, inclusief die om de ­planeet, uit handen.

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Carlson Rezidor wordt Radisson Hotel Group

Carlson Rezidor Hotel Group heet voortaan Radisson Hotel Group. De naamsverandering kadert in een vijfjarenplan dat als doel heeft de hotelgroep steviger te positioneren in de markt. Door een nieuwe identiteit aan te nemen wil de hotelgroep de internationale merkwaarde van Radisson gebruiken om zo meer merkbewustzijn te creëren. Radisson Hotel Group is één van de grootste hotelgroepen ter wereld, met meer dan 1400 hotel wereldwijd en 8 verschillende hotelmerken. Radisson Hotel Group omvat de merken Radisson Collection™, Radisson Blu®, Radisson®, Radisson RED®, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson, Country Inn & Suites® by Radisson en prizeotel.(pvo)

Lees meer ...

Hôtellerie
Sommige meubelstukken of objecten in de hotelkamer zijn te mijden

Hotelkamers lijken meestal wel kraaknet te zijn, maar schijn bedriegt soms. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat bepaalde meubelstukken of objecten beter te mijden zijn.   Zo blijkt de afstandsbediening voor de TV een haard voor bacteriën te zijn. Dat ‘bakske’ wordt bijna nooit schoongemaakt. Lichtknoppen worden meestal ook vergeten door schoonmaakploegen. De doorspoelknop van het toilet is ook iets vies. Aangezien de meeste mensen na een toiletbezoek voor het handen wassen doorspoelen, laat het zich raden waarom een doorspoelknop alles behalve hygiënisch is. Dat geldt trouwens ook voor de plek waar de WC-rol hangt. Tenslotte is een sprei meestal ook maar een vies ding. In tegenstelling met lakens, wordt een sprei op het hotelbed bijna nooit verschoond. (pvo)



Hôtellerie
Gentse hotelmarkt neemt hoge vlucht

Gent telt momenteel 37 hotels, goed voor meer dan 2.013 kamers. De kaap van de 2.000 werd onlangs gerond door de komst van het ibis budget hotel aan de Dampoort, dat in één klap 119 kamers in het goedkopere segment aanbiedt. Maar de Gentse hotelmarkt blijft bewegen.

Lees meer ...

Publicaties
Foodprint1718, ‘Het culinaire jaarboek in woord en beeld’

Foodprint 1718 geeft in “woord” een overzicht van al wat beweegt in de gastronomie. Het restaurant dat je niet mag missen, de wijnoogsten kritisch bekeken, de nieuwigheden in foodtrends, eigenzinnige gastronomische columns, een wandeling door de gastronomische media en het meest complete gastronomische jaaroverzicht...

Het “beeld” maakt het boek prachtig en uniek. Een portfolio van nationale en internationale foodfotografen, een unieke getuigenis van de nieuwste trends in foodfotografie. Alle continenten zijn in deze editie vertegenwoordigd. Een unieke, exclusieve samenwerking, wereldwijd.

Woord en beeld maken van het boek een prachtig tijdsdocument dat iedere gastronoom moet bezitten! In Foodprint1718 blader je, lees je en blijf je kijken. En dat het hele jaar door.Op www.foodprint.be kan je met enkele teasers het hele concept van foodprint1718 bekijken.

Elk jaar worden er door FOODPRINT  in samenwerking met haar partners belangrijke culinaire awards toegekend.

Lees meer ...

Restaurants
Antwerps Thais restaurant Nimman is failliet

Nimman, het restaurant van Nathalie Meskens en haar ex-partner Jeroen Van Dyck, is failliet. Het restaurant was de tweede zaak van Meskens en Van Dyck en gebruikte hetzelfde recept als hun eerste restaurant Yam Thai: frisse Thaise gerechten op een bekende locatie. Maar dit maal bleek de formule niet te werken. Jeroen Van Dyck blijft Yam Thai wel verder uitbaten, waar Nathalie Meskens zich na hun relatiebreuk al uit had teruggetrokken (pvo)

Lees meer ...

Restaurants
Wim à Table: tweede zaak van Wim Van Gorp in Parijs

Opgeleid door de driesterren iconen Alain Ducasse en Jean-Georges Vongerichten opende Wim Van Gorp met Wim à Table in het najaar een tweede zaak in Parijs. Net als in Comme Chez Maman kiest de Vlaamse chef voor een verfijnde den creatieve bistrokeuken. In Wim à Table serveert hij zijn ideeën in kleinere porties tegen miniprijzen. ‘Gastronomie de bar’, noemt hij zijn formule, omdat in deze context ‘tapasbar’ te Spaans klinkt en zou kunnen misleiden. (pvo)



Restaurants
Vlees wordt steeds vaker afgewisseld met gevogelte, vis en vegetarisch

Uit onderzoek blijkt dat vlees een belangrijke plaats blijft innemen in het voedingspatroon van de Belg. Het thuisverbruik van vers vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kg per capita naar 17,5 kg. De Belg wisselt vlees wel vaker af met gevogelte, vis en vegetarisch. Hij gaat ook steeds meer buitenshuis eten. Zeker op restaurant, maar ook thuis blijft de Belg wel regelmatig genieten van een stukje vlees omwille van de smaak, de eetgewoonten en de voedzaamheid. (pvo)

Lees meer ...

Restaurants
Taste of Tomorrow

Een team van gegevensdeskundigen, koks en trendwatchers sloeg de handen in elkaar met AEG om amateurkoks te helpen de smaken van morgen te beheersen. Ze verzamelden en analyseerden onlinegegevens afkomstig van media zoals Google en Instagram en voorspelden op die basis de meest trendy ingrediënten, recepten en thema's en vragen voor 2018. Het project werd Taste of Tomorrow gedoopt en is op poten gezet om amateurkoks te helpen om op de hoogte te blijven van de nieuwe trends.

Lees meer ...

Restaurants
Poule & Poulette opent vestiging aan Gentse Korenmarkt

Op 15 maart opende Poule & Poulette een eerste vestiging in Gent, na de drie zaken die er reeds zijn in Antwerpen. Met Poule & Poulette smaakt kip weer als vroeger. Met een authentieke smaak, een traceerbaar traject van boerderij (de kippen komen van een kwekerij in Gottem) tot bord, en een streng kwaliteitscharter met respect voor het dierenwelzijn. Dat zijn de ambities die kippenexpert Frederik Goossens al enkele jaren nastreeft met zijn Poule & Poulette restaurants en winkels. Hij waakt als een moederkloek over de hele voedselketen. Van het grootbrengen van de leghennen voor de eieren tot het transport van het slachthuis naar de keuken. Wat Poule & Poulette nog zo speciaal maakt? De bereidingswijze. Kippen garen anderhalf uur aan het spit, op 150°C. Zo worden de smaak en sappigheid optimaal bewaard. “Onze kippen krijgen rustig de tijd om te groeien op de boerderij. En dat respect en geduld hanteren we ook aan het spit. Bij ons eet je dus echt slowfood”, zegt Frederik Goossens.

Lees meer ...

Restaurants
Restaurants Westhoek slachtoffer van dievenbendes

De jongste weken zijn verschillende restaurants in de Westhoek het slachtoffer geworden van inbraken. Een dievenbende trekt rond en gaat blijkbaar steeds op dezelfde manier te werk. Ze breken binnen in het privégedeelte, vaak zelfs tijdens de drukste momenten wanneer de uitbaters aan het werk zijn. De dieven zijn vooral op zoek naar geld. De politiezone Polder waarschuwt de restaurant-uitbaters uit de streek om extra waakzaam te zijn en vooral hun  privévertrekken in het oog te houden tijdens de drukke avondshiften. (pvo)



Showroom
Showroom Rhima officieel geopend
 

Gisteren is de nieuwe showroom van Rhima Melle officieel geopend en dit was meteen de  start van de 2daagse opendeur.

Vandaag is de laatste open deur dag van de nieuwe Rhima showroom Melle. 
Wij verwelkomen u graag van 10:00 tot 18:00 uur voor een rondleiding onder het genot van een hapje en een drankje. 
Graag tot dan!

 

 

Lees meer ...

Snelrestauratie
Deliveroo is snelst groeiende onderneming in Europa

De Financial Times heeft de on-demand maaltijdbezorgservice Delivroo uitgeroepen tot ‘snelst groeiende onderneming van Europa’. Deliveroo, dat in 2013 werd opgericht, werkt momenteel met meer dan 35.000 restaurants en meer dan 30.000 fietsbezorgers om restaurantmaaltijden thuis te laten bezorgen. Iedere dag komen daar restaurants en fietsbezorgers bij. De vraag is groot bij de consument, maar ook bij de restaurants. Zo zou een restaurant dat in zee gaat met Deliveroo tot 30 % meer omzet boeken. (pvo)

Lees meer ...

Snelrestauratie
Pizza automaten in stations

Na Antwerpen en enkele Waalse treinstations heeft nu ook het station van Mechelen zijn pizza automaat. Geen kant en klare pizza. Consumenten kunnen via een raam toekijken hoe het deeg gekneed, belegd en vervolgens afgebakken wordt. Het productieproces duurt 3 minuten. De automaat kan 4 verschillende soorten pizza voorzien.

Lees meer ...

Snelrestauratie
De Romeo’s en Pauwels Sauzen lanceren De Romeo’s Saus Speciaal

Sauzenfabrikant Pauwels Sauzen slaat de handen in elkaar met de succesvolle Vlaamse muziekgroep De Romeo’s. Het populaire trio brengt op die manier zijn eerste eigen speciaalsaus op de markt en rekent daarvoor op de vakkennis van één van de grootste producenten in Europa.

Lees meer ...

by communitysoft.com