LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Horeca Expo 2015 - Dag 1

Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2015 - Dag 1

Dag 1 van Horeca Expo te Gent zit erop. Er was al heel wat professionele belangstelling.
Met de Belgische finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de culinaire persoonlijkheid van het jaar, de intronisatie in de orde van O’de flander, het koffiemoment van boon tot kop op de Coffee & Tea Academy in hal 2 en de night for the catering van Gault&Millau was het al meteen een drukke dag waarmee de professionaliteit van deze vakbeurs nog maar eens in het daglicht werd gesteld. Een zo compleet mogelijk verslag van de beurs kun je hier dagelijks lezen via onze nieuwsbrief, op facebook Horeca Platform, of horecaplatform.be

HORECA EXPO ZONDAG

O’de Flander
De Orde van O’de Flander hield zijn 25ste Kapittel. Tijdens het Kapittel werden verdienstelijke personen die de Oost-Vlaamse graanjenever genegen zijn via een plechtigheid in de orde opgenomen.      

 


 
Bocuse d’Or
Op de eerste dag vond de finale plaats van de culinaire wedstrijd Bocuse d’ Or. Deze prestigieuze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse vindt om de twee jaar plaats in Lyon. 24 landen verspreid over 5 continenten zullen het tegen elkaar opnemen. Eerst is er een nationale selectie waarna de Europese selectie volgt. 5 Belgische kandidaten stonden in de demokeuken van hal 8 klaar om zich voor een jury van top chefs te bewijzen. Peter Aesaert van de centrale keuken van Belgocatering mocht uiteindelijk het ticket voor de Europese finale in Budapest op zak steken.

 

 

 

Culinaire persoonlijkheid

Het is Sang-Hoon Degeimbre  diie door bezoekers en organisatoren  van de beurs verkozen werd tot  culinaire persoonlijkheid van de Belgische gastronomie van het jaar. Eerder werd hij ook verkozen tot chef van het jaar door Gault&Millau.

 


Catering en Gault&Millau

Tijdens de night of de catering werden door Gault&Millau en de belangrijkste  cateringverenigingen awards uitgereikt  rond de onderwerpen innovatie, klantvriendelijkheid, gezondheid, hygiëne en duurzaamheid. De awards gingen ondermeer naar  de grootkeukens van AZ Damiaan in Oostende voor de relatie met de klant. Als het om gezondheid en nutritionele aspecten gaat mocht  het Gentse AZ Sint Lucas in het bijzonder campus Volkskliniek ook een award in ontvangst nemen. Zo werden er op de avond 13 awards in verschillende categorieën  uitgereikt. Het gebeuren werd afgesloten  met een meer dan smakelijke walking diner.  

HORECA EXPO OP MAANDAG

Viskok van het jaar

Vlam organiseert voor de 27ste keer de verkiezing van de Viskok van het jaar.  In de demonstratiekeuken van hal 8 nemen 5 professionele koks het tegen elkaar op om met hondshaai  het beste recept klaar te maken. De wedstrijd is door het publiek te volgen van 14 u tot 19 uur. De kandidaten zijn: Jurgen Brouillard van restaurant Da VInci in Dendermonde, Olivier Stevens van brasserie Pakhuis in Gent, Benjamin Mahy van restaurant Le Cap de trois provinces in Ocquier, Rob Stevens van D’ Oude Pastorie in Lochristi en Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren in Hansbeke.  Daarmee is de provincie Oost Vlaanderen flink vertegenwoordigd.

Professioneel  koffie zetten

In hal 2 van Flanders Expo geurt het naar verse koffie en thee. Om 14u30 belicht Caffénation met Rob Berghmans de nieuwe trends zoals Latte Art, Slow Coffe, Origine koffie, Naked Portafilter, Flat White, 3cl Double Espresso’s en Cold Brew het zijn maar een paar trends. Cold Brew Nitro & Tap, Cold Brew Sig Drinks, Pressure Profiling, New Milk Drinks, Hong Kong Latte, Better Water, het zijn allemaal thema’s die aan bod komen. Om 16 uur is het de beurt aan de mensen van Viva Sara . Zij buigen zich over de vraag hoe een horecazaak  tegenwoordig koffie & thee anders kan benaderen.  Een pleidooi om het ‘anders’ te gaan benaderen.

Wheatless & More
Weinig horecazaken weten zich aan te passen aan de groeiende groep van klanten die om medische of andere redenen problemen hebben met gluten, lactose, en dergelijke meer. In een workshop krijgt iedereen een beter inzicht in om beter te kunnen inspelen op deze klantengroep. Zo kunnen meer en nieuwe klanten aangetrokken worden. De workshop heeft plaats in Flex Meet  vanaf 14 uur in Flex Meet het voorgebouw van hal 1.  
 
Michelin Gids

Sterren komen sterren gaan, alleen vaste waarden blijven bestaan. Maar ook vaste waarden kunnen van hun sokkel vallen. Normaal wordt op maandag de nieuwe Michelin gids België Luxemburg 2016 voorgesteld maar door de gebeurtenissen in Parijs wordt de voorstelling afgeschaft. Op een latere datum zal het rode boekje van de gastronomie voorgesteld worden.

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als voorzitter Daniël Lassaut(Restaurant – Salons Lassaut), secretaris-generaal Piet Lecot (Hostellerie Klokhof) en adjunct secretaris Jean-Luc Pigneur (Atelier Vieusart). Aan deze wedstrijd nemen jongeren deel  tussen 19 en 23 jaar, alsook leerlingen van het laatste jaar aan de hotelschool. Ze dingen mee naar de titel van  “Jong Talent Trophée Auguste  Escoffier Benelux”.
De kandidaat die als winnaar wordt uitgeroepen mag naar Straatsburg om er mee te strijden in de internationale finale voor de titel “Le Jeune Talent Escoffier International 2016”.
Het thema van de wedstrijd is varkenshaasje met 1 garnituur van het varken (bijvoorbeeld: orgaanvlees, spek) en 3 vrije garnituren. De wedstrijd heeft plaats in demonstratie van hal 8. Vanaf 10u30 kan het publiek meekijken naar het jong keukentalent.

Jan Vermeersch


Genomineerdern van de TAFEL ‘MAKE-OVER’ – Tork  (T.W.V. 2.500 EURO)
 

De afgelopen maanden kon u als horeca-ondernemer deelnemen aan de TAFEL ‘MAKE-OVER’ die georganiseerd werd door Tork ® in samenwerking met uw vakblad Horeca Revue en het digitale HorecaPlatform. De te winnen ‘make-over’ heeft een waarde van maar liefst 2.500 euro.

De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden tijdens deze Horeca Expo, en wel op woensdag 18 november, om 15 uur op de stand van Tork – SCA Hygiene Products Belgium, hall 1 / 1520.

De drie genomineerde zaken zijn
Hotel-Restaurant Soll Cress – Koksijde – Sofie Vandamme: “Na 45 jaar "Jenny & André en kinderen", is het sinds een jaar Hannelore, Sofie en ouders. Maar een zaak die 45 jaar bestaat een metamorfose geven, mee met de tijd gaan, dat is niet zo evident. Misschien is deze deelname de drijfveer en juiste "reden" om een andere weg in te slaan.”

 

Taverne De Koepoort – Ninove – Jeroen Impens: “Een nieuwe tafelaankleding zou een betere uitstraling kunnen beteken voor onze zaak. We zijn ondertussen 7 jaar bezig maar het was tot nu toe altijd met vallen en opstaan. Dus het zou altijd welkom zijn om te verbeteren.”

 

 

 

 

Eetcafé La Bas – Diest – Brenda Jacobs: “Na 10 jaar is de zaak pas gerenoveerd. Aan de tafelaankleding moeten we nog hard werken, en aangezien we 3 shiften per dag draaien en veel ramen hebben, zijn de tafels steeds ingedekt. Hulp en advies is dus zeker welkom.”

 

Geïnteresseerden zijn welkom op stand 1520 tijdens de bekendmaking van deze wedstrijd.



by communitysoft.com