LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Horeca Expo 2015 - Dag 2


Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2015 - Dag 2

Horeca Expo begint aan zijn derde dag. Wordt het buiten een natte, winderige dag dan zijn de acht hallen van Flanders Expo een uitstekend leerrijk schuiloord. Met weer een groot aanbod aan randactiviteiten en wedstrijden blijft deze vakbeurs een must  voor iedere horecaprofessioneel . Alleen jammer dat bepaalde zogezegde professionelen de impact van alcohol niet kennen en zich als hooligans weten te gedragen bij het verlaten van de hallen. Vandaag is het beurt aan de grootkeuken en de frituur om de professionaliteit van de beurs extra in de verf te zetten.    

MAANDAG 16 NOVEMBER

Viskok van het jaar

Vlam organiseerde voor de 27ste keer de verkiezing van de Viskok van het jaar.  In de demonstratiekeuken van hal 8 namen 5 professionele koks het tegen elkaar op om met hondshaai  het beste recept klaar te maken. De wedstrijd was door het publiek te volgen. De kandidaten waren: Jurgen Brouillard van restaurant Da VInci in Dendermonde, Olivier Stevens van brasserie Pakhuis in Gent, Benjamin Mahy van restaurant Le Cap de trois provinces in Ocquier, Rob Stevens van D’ Oude Pastorie in Lochristi en Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren in Hansbeke.  Daarmee was de provincie Oost Vlaanderen flink vertegenwoordigd. Het waren uiteindelijk Rob Stevens en Jan Audenaart van D’Oude Pastorie in Lochristi (Hijfte) die met de prijs konden gaan lopen. Ze kwamen heel origineel uit de hoek met zacht gegaarde hondshaai, gebrande prei, kastanjes en peterseliewortel.

Aangrijpend

Er waren op de tweede dag van Horeca Expo ook enkele aangrijpende momenten. Vooreerst was er 1 minuut steilte klokslag 12 uur voor de slachtoffers in Parijs. De beurs stond letterlijk en figuurlijk even stil. Kooplustigen en verkopers hielden hun adem in. Niemand die nog een stap vooruit zette, niemand die in alle hallen nog zijn lippen durfde openen om een woord uit te spreken. Zo stil en ingetogen is het  bij ons weten nog nooit  geweest.   

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Al bijna even aangrijpend waren de tranen van Jessi Verwerft toen ze te horen kreeg dat ze de wedstrijd “ Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux” gewonnen had. Deze kookwedstrijd werd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”. Aan de wedstrijd namen  jongeren deel  tussen 19 en 23 jaar, alsook leerlingen van het laatste jaar aan de hotelschool. De deel nemers wilden de titel binnenhalen om uiteindelijk in Straatsburg mee te strijden in de internationale finale voor de titel “Le Jeune Talent Escoffier International 2016”.Het thema van de wedstrijd was varkenshaasje met 1 garnituur van het varken (bijvoorbeeld: orgaanvlees, spek) en 3 vrije garnituren. Jessi liet haar bijstaan door haar studiegenoot Senne Van Dyck, beiden leerlingen bij Sima Aarschot.


HORECA EXPO VANDAAG DINSDAG

Navefri

Ook dit jaar is Navefri  aanwezig op Horeca Expo.  De Nationale beroepsvereniging voor Frituuruitbaters staat in Hall 7 op stand 7426. Maar naar goede gewoonte organiseert de vereniging een Nationale Frituristendag. Dit vanaf 10u30. Alle frituuruitbaters zijn er welkom.

 

Beste Grootkeukenkok van België 2015- 2016

Deze tweejaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de ‘ Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks ’ De doelstelling is het creëren van nieuwe en originele feestgerechten. Het stimuleren van nieuwe en alternatieve bereidingsprocédés. en de aandacht vestigen op de kwaliteit, de hygiëne en de voedselveiligheid in  grootkeukens (volgens de principes van de HACCP). Bovendien wil de wedstrijd  het beroep van grootkeukenkok ook bij het grote publiek beter naar voor brengen. De wedstrijd heeft plaats in de demonstratiekeuken  van hal 8.

 

Stagedag: vind je stagiair

Horeca Vorming Vlaanderen, opleidingscentrum voor de horeca, organiseert vandaag  van 15u tot 18u in de zaal Flex Meet een ‘Stagedag: vind je stagiair’ voor horecabedrijven. Hier zullen verschillende hotelscholen en scholen grootkeuken op aanwezig zijn. Tijdens de stagedag krijgen de werkgevers de kans contact te leggen met verschillende scholen die steeds op zoek zijn naar goede stagebedrijven om hun leerlingen klaar te stomen voor het échte werk.
Ook het opleiden van jongeren met een leercontract helpt bedrijven vaak aan jonge en gemotiveerde werkkrachten. Enkele consulenten van Horeca Vorming Vlaanderen zullen aanwezig zijn op dit event. Zij geven de horecabedrijven een woordje uitleg over het systeem van industrieel leerlingwezen waarbij leerlingen uit het deeltijds onderwijs 3 dagen in de week meedraaien op de werkvloer.

Veggie showcooking
Vandaag kan je vanaf 15u00 in de demokeuken in hal 8 de hele namiddag  proeven van de veggie showcookings van topchefs Kevin Storms (Food Storms) en Jason Blanckaert (J.E.F.). Dat koken met groenten steeds belangrijker wordt, zullen alle topchefs bevestigen. Daarom lanceerde EVA vzw begin dit jaar Vegucation, de eerste vegetarische kookopleiding voor professionals. Topchefs zoals Kobe Desramaults, Seppe Nobels en Gert de Mangeleer steunden de lancering van het project en op Horeca Expo zullen Kevin Storms en Jason Blanckaert de bezoeker van de gevarieerde, hoogstaande plantaardige keuken laten proeven. Om 15u00 gaan ze in de demokeuken we van start met een drankje en hapjes van de chefs. EVA vzw en de stad Gent zullen kort toelichten wat de voordelen zijn van de vegetarische keuken voor restaurants en chefs. Vanaf 15u15 starten de plantaardige kookdemo’s met Jason en Kevin. Na elke demo van 15 minuten kan er geproefd worden. Tussendoor geeft EVA vzw meer uitleg over Vegucation. Om 16u55 gaat de laatste demo van Jason van start.

Tussen thee en cappucino

In de Coffee &Tea Academy in hal 2 komt Ann Vansteenkiste om 13 u de trends in thee & ice –tea uit de doeken doen. Thee vs infusies, het perfect kopje thee & ice-tea. Wat is het verschil tussen echte thee en infusies? Hoe zet je een perfect kopje thee? Gezonde ice-tea of smaakmakers ipv frisdranken, wat gebruik je en hoe maak je het? Je krijgt het allemaal visueel te horen en te zien in hal 2. Om 14u30 gaat het om de meerwaarde van koffie in de zaak met tips en tricks. Na meer dan 18 jaar ervaring in de koffiewereld en horeca geeft V69 Coffee & Tea Agency graag leuke tips mee die je praktisch kan gebruiken en misschien dat zwarte dampend tasje kan omtoveren tot een fris heerlijke kopje koffie waarvoor er graag meer betaald wordt. Om 16 u komt de espresso en cappucino aan bod. De basics van espresso zetten. Wat is een juiste espresso? Hoe evalueer je een espresso? Hoe zet je een juiste espresso? Geen makkelijkere manier om klanten te binden aan je zaak dan met een perfect gestoomde cappuccino. Wat is een juiste cappuccino. Hoe maak je die? In hal 2 kom je het allemaal te weten.

Randinformatie

In de rand van Horeca Expo kwam het nieuws dat driesterrenchef Geert Van Hecke in het najaar van 2016 de deuren van zijn Brugse restaurant De Karmeliet zal sluiten.  Geert Van Hecke wou het nieuws bekend  maken bij de voorstelling van de nieuwe Michelin gids maar die voorstelling ging wegens de gebeurtenissen in Parijs niet door. Het lag op zijn lippen en dus heeft de kok het nieuws nu bekend gemaakt. Een eindmeet is het voor Van Hecke, die in 2016 zijn zestigste verjaardag viert niet. Hij blijft  actief in bistro Refter. Samen met zijn vrouw Mireille, wil hij ook in een pand dat aansluit op bistro Refter een nieuw maar dan veeleer kleinschalige zaak openen die op maat moet gesneden zijn van hun culinaire toekomst. De Karmeliet opende in 1983 de deuren en is al sinds 1996 in het bezit van drie Michelinsterren. Van Hecke had daarmee een record bij de huidige driesterrenchefs in handen.

Jan Vermeersch


Tork introduceert stijlvol design in toiletruimte

Iedere imagobewuste onderneming hecht belang aan interieurstyling. Bij horecazaken is dat niet anders. De aankleding van sanitaire ruimtes speelt er zelfs een belangrijke rol bij de beoordeling van een eetgelegenheid. Maar liefst 90% procent van de horecabezoekers vindt het belangrijk dat de toiletruimte dezelfde hygiënische standaard uitstraalt als de eetruimte en 60% vindt dat toiletruimtes altijd producten van hoogwaardige kwaliteit moet bieden. Tork weet wat horecabezoekers belangrijk vinden en komt daarom met een geheel nieuwe, roestvrijstalen collectie dispensers, de Tork Image Design™-lijn: functionele dispensers in een stijlvol jasje.

“Het idee achter de Tork Image Design™-lijn is gebaseerd op inzichten van consumenten en architecten. Uit gesprekken met die doelgroepen werd duidelijk dat zij behoefte hebben aan een tijdloze dispenser, gemaakt van roestvrij staal, die inzetbaar is in zeer diverse toiletomgevingen,” zegt Renée Remijnse, marketing manager Tork Benelux. De dispensers zijn praktisch, hygiënisch en bovendien geeft het design een luxueuze en exclusieve uitstraling aan elke toiletruimte.


Creëer je eigen design toiletruimte
Benieuwd hoe de Tork Image Design™-lijn eruit ziet in uw eigen toiletruimte? Via de microsite van Tork kunt u een virtuele 3D-toiletruimte creëren door een foto te uploaden van uw sanitaire ruimte. Kijk op http://www.torkimagedesign.com/nl_nl voor meer informatie.

Functioneel design
De Tork Image Design™-lijn onderscheidt zich door:
•    Tijloos ontwerp dat de toiletruimte complementeert en niet overheerst;
•    Horizontaal geborsteld roestvrij staal;
•    Zwarte contrasten voor een krachtig design;
•    Diverse sensor dispensers in het assortiment;
•    Speciale coating om zichtbare vingerafdrukken te voorkomen;
•    Integratie van Tork EasyCube ™ voor een overzicht van uw real time verbruik.
De dispenserlijn heeft ondertussen een design award gewonnen, de Purus Award 2015.



by communitysoft.com