LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Horeca Expo 2015 - Dag 3

Lalorraine-nl-0616
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2015 - Dag 3

DINSDAG 17 NOVEMBER

Beste Grootkeukenkok van België 2015- 2016
Deze tweejaarlijkse wedstrijd werd gisteren, dinsdag,  georganiseerd door de ‘Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks’ De doelstelling was het creëren van nieuwe en originele feestgerechten. Het stimuleren van nieuwe en alternatieve bereidingsprocédés. en de aandacht vestigen op de kwaliteit, de hygiëne en de voedselveiligheid in  grootkeukens (volgens de principes van de HACCP). Bovendien wil de wedstrijd ook het beroep van grootkeukenkok in het bijzonder, ook bij het grote publiek beter naar voor brengen. De wedstrijd met hondshaai als centraal thema had  plaats in de demonstratiekeuken  van hal 8. Het was een wedstrijd op met heel veel lekkere gerechten die ook de grootkeuken in het culinaire daglicht bracht. Jurgen De Vriese mocht met de meeste prijzen en de hoofdprijs gaan lopen. Jurgen De Vriese is werkzaam bij Avé Maria in Sleidinge. Andere laureaten waren Bart Denys (2), Pascal Feith (3), en Kristof De Croock en Koen Philips (gedeelde 4de plaats).   

Navefri
Het 27ste nationaal congres van Navefri betekent voor de aanwezigen altijd de kennismaking met de nieuwtjes binnen de frituursector. Enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat de uitzondering die een aantal frituristen nog genoten op de verplichte invoering van de witte kassa, zal wegvallen. Dat betekent dat ook voor de frituursector zal gelden dat iedereen over een witte kassa zal moeten beschikken. Daaromtrent bestaat nu nog wel heel wat verwarring. Voor Bernard Lefèvre is het logisch dat iedereen met de 'witte kassa' werkt. Waarom zou iemand geen geregistreerde kassa willen? Is een zaak niet rendabel, dan zijn daar wellicht redenen voor. Het is aan de friturist om na te gaan hoe zijn zaak meer rendabel kan worden. De vergadering werd als dé kans gezien om de nieuwe samenwerking tussen Navefri en Horeca Vlaanderen aan te kondigen. Het wordt een samenwerking waarbij Navefri vooral het culturele aspect van de sector zal blijven verdedigen en ondersteunen,  terwijl Horeca Vlaanderen voor het wettelijk gedeelte zal zorgen. Er wordt een sectorcommissie 'frituren' opgericht met mensen die uit het vak komen. Geïnteresseerden konden zich na de vergadering aanmelden. Tot slot werd de 16de editie van de Week van de Friet aangekondigd door Katrien De Nul van Vlam. In de week van 23 tot 29 maart wordt een warme oproep gedaan om IEDEREEN van een lekkere portie friet te voorzien. Op de website van de actie worden 3 online filmpjes geplaatst die kunnen worden aangepast door iets in te tikken waardoor je een persoonlijke boodschap kunt sturen naar vrienden, kennissen, collega's, ... Als afsluiter werden nog enkele verdienstelijke mensen opgenomen in de Orde van de Gulden Tipzak.

Veggie showcooking
Vegetarisch kokken kan ook creatief en dat bewees ondermeer  Kevin Storms (Food Storms) . Dat koken met groenten steeds belangrijker wordt, zullen alle topchefs bevestigen. Daarom lanceerde EVA vzw begin dit jaar Vegucation, de eerste vegetarische kookopleiding voor professionals. Topchefs zoals Kobe Desramaults, Seppe Nobels en Gert de Mangeleer steunden de lancering van het project.

Tussen thee en cappucino
Ann Vansteenkiste  wist  de trends in thee & ice –tea uit de doeken te doen. Wat is het verschil tussen echte thee en infusies? Hoe zet je een perfect kopje thee? Gezonde ice-tea of smaakmakers ipv frisdranken, wat gebruik je en hoe maak je het? Wie de sessie meemaakte kreeg het allemaal visueel te horen en te zien.

 


HORECA EXPO VANDAAG

Grootkeukensymposium
In Flex Meet, het voorgebouw van hal 1 organiseren de verschillende provinciale en nationale verenigingen van grootkeukenkoks een colloquium. Alle grootkeukenfederaties bundelen hun krachten en knowhow. Een aantal zeer actuele topics zoals menuplanning, groenten op het menu en duurzaamheid zullen aan bod komen. Dat alles vanaf 9 uur.

Gentse Horeca
De thuishaven van Horeca Expo, Gent, is op horecagebied een magneet die veel horecaondernemers aantrekt. Van restaurants met sterren tot dansgelegenheden en studentenkroegen. Om 10 uur start er een seminarie in de Sky Lounge boven hal 1 met beleidsmakers en belanghebbenden van de Stad Gent. Het aanbod, de overlast, de begeleiding. Alles zal aan bod komen. Misschien ook een tip voor andere steden om de horeca op het juiste spoor te zetten.

Talent’s Place
Op Talent’s Place in hal 3 blijft de informatie toestromen over professioneel personeelsbeleid, informatie voor starters, hoe om te gaan met websites, hoe motiveer je zaalmedewerkers? Alle bezoekers kunnen er doorlopend terecht met al hun vragen over personeelzaken.

Veggie voor Grootkeukenchefs
Vandaag organiseert EVA kookdemo’s en een bijeenkomst voor grootkeukenchefs over alles wat met vegetarische maaltijden te maken heeft. De demo’s starten om 11u30 en zullen doorlopend plaatsvinden. De EVA-chef laat je proeven van haalbare gerechten die door iedereen, ook niet vegetariërs, gesmaakt zullen worden.
Naast de demo is er een bijeenkomst voor chefs die interesse hebben in alles wat met veggie in de grootkeuken te maken heeft. De veggiemiddag van EVA wordt mede mogelijk gemaakt door Greenway, Verstegen Spices and Sauces, JAVA  Foodservice en Horeca Expo en er is in samenwerking met Your Choice, een beurs voor duurzame catering in het voorgebouw van Flanders Expo.

Jan Vermeersch    


Bekendmaking  van de wedstrijd TAFEL ‘MAKE-OVER’  van Tork

De afgelopen maanden kon u als horeca-ondernemer deelnemen aan de TAFEL ‘MAKE-OVER’ die georganiseerd werd door Tork ® in samenwerking met uw vakblad Horeca Revue en het digitale HorecaPlatform. De te winnen ‘make-over’ heeft een waarde van maar liefst 2.500 euro.

 

De bekendmaking van de winnaar zal deze namiddag plaatsvinden om 15 uur op de stand van Tork – SCA Hygiene Products Belgium, hall 1 / 1520.

De drie genomineerde zaken zijn: Hotel-Restaurant Soll Cress (Koksijde), Taverne De Koepoort (Ninove) en Eetcafé La Bas (Diest).

En nog enkele tips voor een geslaagde tafelaankleding:
1. Je tafelkleed en servetten zijn dé belangrijkste onderdelen van de tafelaankleding. Besteed er dus de nodige aandacht aan!
2. Pas de stijl van je tafel aan naargelang het seizoen om een bepaalde sfeer te creëren.
3. Ga voor een hip grafisch design of kies voor strepen.
4. Houdt het simpel en stijlvol.
5. Zet je marketinginformatie op placemats of onderzetters.




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com