LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Horeca Expo 2015 - Dag 4

Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2015 - Dag 4

WOENSDAG 18 NOVEMBER

 

Dit wordt de laatste dag van een succesvolle horecabeurs. Maar ook op deze laatste dag organiseert Horeca Expo nog heel wat informatieve sessies en ook de demonstratiekeuken van hal 8 wordt nog geen rust toegewenst. Horeca Expo sluit vandaag 17 uur maar al vanaf 9 uur zal er heel wat activiteit zijn.

 

Your Choice
Een beurs bovenop een beurs. Dat was wat Your Choice kon opzetten gisteren woensdag tijdens Horeca Expo. Your Choice is een samenwerkingsverband tussen Max Havelaar, Bioforum Vlaanderen, BioWallonie en Vredeseilanden. Duurzame voeding op de agenda zetten van aankopers, chef-koks in de grootkeuken en in de horeca. In de Flex Hall van Flanders Expo wist Your Choice een niet te evenaren marktplaats neer te zetten. Daarnaast was er nog een wandeling door de beurs Horeca Expo langs standen met duurzame voeding en producten. Het mag gezegd worden dat de mensen van Your Choice het beste uit de kast gehaald hebben. Jammer dat deze beurs bovenop de beurs er maar één dag was. Een tip naar de organisatoren voor volgend jaar?
 
Veggie in de grootikeuken
Hoe gaat de grootkeuken om met veggie? Het werd gedemonstreerd in de demokeuken van hal 8. Onder meer GreenWay wist met Paul Florizoone de toeschouwers te bekoren met zijn gerechten.
GreenWay heeft ondertussen al vier vegetarische restaurants. De vegetarische producten van GreenWay zijn ook te koop in warenhuizen.

 

Gentse Horeca dag
Er was gisteren veel nieuws te rapen op de Gentse horecadag. Schepen Christophe Peeters had het over eenvormigheid van de terrassen. Ook over de toegankelijk voor andersvaliden werd een  debat gehouden waarbij de schepen alle steun beloofde aan zaken die zich aanpassen om rolstoelgebruikers of andere validen de toegang tot hun zaak te vereenvoudigen. Ander nieuws is dat Bart Ingelbrecht geen horecacoach meer is ………… het is even wachten op de aanstelling van een nieuwe horecacoach voor Gent. Bart is overgestapt naar BIG wat staat voor Business Improvement District Gent maar nu verder gaat onder de naam Puur Gent. De vzw ondersteunt de Gentse middenstand door doelgerichte promotie te voeren (bijvoorbeeld voor avondshoppen, koopzondagen en braderieën), seizoensgebonden decoratie per sfeergebied te voorzien (zoals de eindejaarsverlichting) en inspanningen te doen voor handelszaken die moeilijk bereikbaar zijn door wegenwerken. In Gent betekent de oprichting van de vzw een totaal andere benadering van het middenstandsbeleid. ‘PUUR GENT’ betrekt  de verschillende stakeholders rechtstreeks door hen inspraak te garanderen. Dat brengt een succesvolle samenwerking tussen handelaars, consumenten en de Stad tot stand.  

VANDAAG OP HORECA EXPO

Colloquium Artesis Plantijn Hogeschool
‘Succesvol door goed Leiderschap’ Het is het thema van colloquium van de Plantijn Hogeschool die doorgaat in de Flex Large. Bene Bailleul, bezieler en oprichter van de School voor Leiderschap zal tekst en uitleg geven. Vanaf 9 uur in Flex Large.     

Nationaal Foodservice Congres
Om 9u start het Nationaal Foodservice Congres. Het thema is ‘The Bigger Picture in a Changing World’. De evolutie de Belgische  foodservicemarkt, wat zijn de trends voor de toekomst en welke nieuwe marketing en  salesmethodes kunnen aangewend worden om  succesvol te blijven in de foodservice.

Bocuse d’Or Commis Challenge
Vandaag heeft de nationale selectie plaats van de kandidaat –commis Bocuse d’Or. Vanaf 10 uur gaan ze aan de slag in de demonstratiekeuken van hal 8. De vijf kandidaten, leerlingen van hotelscholen, moeten een gerecht klaarmaken op basis van kip. Er mag 1 garnituur naar vrije keuze zijn terwijl de tweede garnituur uit een toegewezen groentekorf moet komen.

Talent’s Place
Er is al meer over geschreven en gepraat dan de echte werkelijkheid maar In Talent’s Place (hal 3) gaat men nog eens dieper in op de witte kassa. Om 14u worden de gevolgen van de witte kassa voor het personeelsbeleid uit de doeken gedaan door SD Worx.

Starters Opleiding
Ook op deze laatste dag blijft Horeca Vlaanderen doorgaan met startersopleidingen.
In de Sky Lounge van hal 1 (eerste verdieping) zijn er vandaag nog vier sessies, dit in samenwerking met Unizo.  

 

Michelin gids

 

De kogel lijkt door de keuken gevlogen te zijn. De voorstelling van de nieuwe Michelingids komt er aan op 14 december. De geplande voorstelling werd uitgesteld wegens de gebeurtenissen in Parijs.
Maar het wordt dus reikhalzend uitkijken naar 14 december.

 

 

 

 

Jan Vermeersch
      

Winnaar wedstrijd TAFEL ‘MAKE-OVER’  van Tork
Gisteren werd op de stand van Tork – SCA Hygiene Products Belgium (stand 1520) de winnaar bekend gemaakt van de TAFEL ‘MAKE-OVER’-wedstrijd.  
De waardevolle prijs van 2.500 euro voor een make-over van de horeca-zaak werd toegekend aan Jeroen Impens van Taverne De Koepoort te Ninove. Jammer genoeg werd de horeca-uitbater op het laatst verhinderd wegens ziekte om persoonlijk de cheque in ontvangst te nemen van Johan van Hest, Key Accountmanager Benelux van Tork, en Piet Desmyter, uitgever van o.m. de vakbladen Horeca Revue, Café & Bistro en het digitale HorecaPlatform.be.


We wensen Jeroen en zijn team veel succes en inspiratie met deze TAFEL ‘MAKE-OVER’, en komen graag later eens langs om het resultaat te bekijken.



by communitysoft.com